Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Perussuomalaisten silmänkääntötemppu pahaa äänestäjien aliarvioimista

Perussuomalaisilla näyttää olevan kova tarve vetää huomio pois osallisuudestaan suuren mittaluokan omaavaan projektiin, missä lukuisat Euroopan oikeistoradikaalit puolueet ovat muodostamassa uuden Venäjän intresseihin myötämielisesti suhtautuvan allianssin.

Silmänkääntötemppu, missä kokonaista Euroopan Unionin demokraattisessa päätöksenteossa vaikuttamaan pyrkivää peittelemättömän Venäjä-mielistä uutta liittoumaa verrataan siellä ja täällä yksin toimiviin tai toimineisiin suomalaisiin tai vaikka saksalaisiin kaasutonttuihin, on pahaa äänestäjien aliarvioimista.

Vaikka näille kaasutontuille piirrettäisiin Euroopan kartalle kuinka isot punaiset pipot tahansa, on markkinoitavan vertauksen mittakaavavirhe ilmeinen.

Älkää viitsikö!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Uusi mainos persujen eurovaalikampanjaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Sopinee lienee Räihän agendaan... näkyy noita mainoksia riittävän Räihän omissakin blogeissa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Sirola-stalinisti meni tavan mukaan henkilöön.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #5

No ei sitten millään muotoo mennyt, senkus vaan tarkotin että vilkasen peiliin ennen kuin kommentoit.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #7

Kuvaus kelpasi. Ehkä voimme käyttää sitä myöhemminkin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri tuo whatsaboutismi haisee mahorkalle.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Suuren yleisön olisi hyvä ymmärtää, että ei EU ole tämän myyräntyön kärsijä, vaan EU:n jäsenvaltiot ovat ne jotka joutuvat laskun maksamaan.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Trumppikin voi pompotella Eurooppaakin kohta miten tykkää jossei yhtenäisenä jotenkuten Eussa pysytä .

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Se on huolestuttavaa, että "meidän pitää olla arvaamattomampia" nousee erääksi johtavaksi periaatteeksi maailmanpolitiikan näyttämöllä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Mitä jos ollaan edes hiljaa ja katsotaan sitten mitä tapahtuu? Piraattien Janne oli oikeassa analysoinnissaan kuten minäkin huomasin silloin PS:n jytkyssä 2011.

Tässä hänen ohjeet: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276185-ohjeet...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä en usko tohon. Silloin ehkä päti. Nyt on muuten jengi raittiimpaakin. Jytkyyn värvättiin jengiä kapakoista. Maailma on muuttunut

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Mites, vieläkö Sini Lappalainen on sitä mieltä, että Suomen poliisi on naimisissa natsien kanssa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@12. Mitä jos Piraatit olisivat olleet äärimmäisen rasistisia ja murhanhimoisia, olisitko ottanut heidät silmätikuksesi? Olen melko varma, että olisit.

Sitten sitä paasataan ihan viimeistä päivää ja kukaan ei huomaa, että kannatus vain nousee mitä lujempaa ääntä nousee.

Muistellaanpas sitä päivää, jolloin Huuskolla kilahti päässä jotain ja hän vaati päätoimittajana sulkemaan perussuomalaiset kokonaan vain siksi, että PS:n kokous päätti valita uuden PJ:n ja se onnettomuudeksi olikin Halla-Aho.

Sen jälkeen PS:n hajoamisen jälkeen olikin joku matkustellut presidentinlinnasta auton takakontissa oleva joku sininen (ei onneksi ollut ruumis) pois kameraryhmiltä...

Mutta historia tunnetaan ja analysoidaan.

Eduskunnan ulkopuolisilla puolueilla on vaikeaa päästä näkyviin muuta kuin aiheuttamalla kohua ja jatkuvia puheita, että kannatus nousisi. Pakkoko tässä on aiheuttaa joku kauhea kohu, että saadaan puolueellemme hyvää mainosta kohuista?

Tämä on sellainen piirre, mitä olen nähnyt ja ihmetellyt. Ei pitäisi olla mahdollista mutta se vaan on.

EDIT: Muistaakseni kun kommentoin ensimmäisen kerran jossakin blogissa, niin heti syytit minua persuksi vaikka olin piraatti ja pyysit jälkeenpäin anteeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Suonpää kirjoitti tuosta. Sinnepäin että ei ole toimittajien vastuulla yrittää pienentää oikeistopopulistien kannatusta. Tarkoitti ehkä että on tärkeämpää raportoida heistä ja analysoida heitä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #15

@16. Uskon kyllä, että yritettiin mutta se vain ruokki enemmän. Paremmin olisi otettu sillä asenteella, että ei huomioida ollenkaan, niinkuin eduskunnan ulkopuolisille puolueille ei annettu lainkaan huomioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Katsoin just hesarin eu- vaalikeskustelun. Tasapainoinen. Ei mennyt kenenkään ehdoilla erityisesti.

Käyttäjän timoandersson kuva
Timo Andersson Vastaus kommenttiin #14

Kohut ovat populismin ravintoa - niin nyt kuin aiemminkin. Kun poliittinen areena on vanhojen puolueiden hallussa, populismi on areenalle pyrkivien uusien liikkeiden ja puolueiden strategia päästä kilpailemaan vanhojen puolueiden kanssa.

Jos katsoo Suomen poliittista historiaa, niin vihreydenkin nousuun liittyi Koijärvi-liike eli kansalaistottelemattomuus ja sen avulla saatu julkisuus. Kysymyksessä ei ollut populismi, vaan pysyttely julkisuudessa. Kohut ovat perussuomalaiseen populismiin oleellisesti kuuluvaa. Sen sijaan Smp ei ollut nykymerkityksessä populistinen liike. Kun populismi on vain strategia vailla poliittista sisältöä, voi se liittyä kaikkiin poliittisiin agendoihin tai ideologioihin, joista tulee politiikan sisältö.
Nykyinen medioiden tila on instutionaalisesti sellainen, että kannattaa olla populisti. Ville Niinistö osoitti, että populismi sopii kuin nyrkki silmään vihreisiinkin (minkä sanon positiivisessa mielessä).

Perussuomalaiset osaavat niin hyvin oppositiopolitiikan, etteivät muu uskalla jäädä kilpailemaan heidän kanssaan. Nyt Kokoomuksenkin on pakko omaksua epäreilut vyön alle iskemiset pärjätäkseen persujen "likasanko"-politiikalle.Persuissa on äänestäjän kannalta tuttua ja turvallista se, että he sanovat ajavansa konservatismia, mutta heidän aatteensa ei ole konservatismi eikä nationalismikaan. Myös vanha suomettuneisuuskin nyt uudelleen lämmitettynä on heille turvallista sävyä antavaa Suomessa. Rasismi ja muut ennakoluuloiset asenteet (konservatiivikristillisyys) ovat se, missä Salvinin lega ja Ranskan Le Pen sekä Venäjän Putin voivat löytää yhteisen sävelen. Talouskysymyksissä laitaoikeiston ryhmät voivat olla sosialismista kapitalismiin akselilla eri kohdissa. Talous ei ole illiberaalisten oikeistoaatteiden ydinkysymys.

Salvinilaisen käsityksen mukaan Venäjä on osa Eurooppaa, jonka kuuluu olla konservatiivikristillisyyden yhteen liimaama ja epäyhtenäinen. Ehkä todistelemme uuden totalitarismin synnyn prosessia tämän alkupäässä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä kuitenkin tuossa M.Salvinin johtamassa hankeessa oleellinen ydin on muualla kuin Venäjä-suhteissa. Se lienee pikemmin nationalistisessa älämölössä jolla ihmisten oikeutettua tyytymättömyyttä ohjataan pois todella tärkeistä asioista kuten maailmanlaajuisia finassitoimijoita suosivasta leikkauspolitiikasta, kaikenlaisesta (m.l. kauppa-) sodanlietsonnasta j.n.e.

Kun me älämölöstelemme siitä kuinka kuka kulloinkin on Putinin asialla niin toisaalla menee ihan huomaamatta kuinka härskisti vanhaan yksinapaiseen maailmanjärjestykseen sopimattomia pakotetaan ruotuun, m.m. Venezuelassa, Syyriassa, Iranissa jamitäniitäonkaan.

Kannattaisi ehkä tutkia noita verkostoja hieman tarkemmin eli kuinka jäljet johtavat USA-laisiin uskonnollisiin ajatusaltaisiin joiden takaa löytyy yhteydet toisaalta sikäläisen politiikan punaiseen elefanttiin eli "suureen vanhaan puolueeseen" ja toisaalta sikäläiseen "syvään valtioon".

Meille "myydään" samaa tavaraa toisaalta toisille liberalismiksi kuorrutettuna ja toisaalta toisille nationalismina. Putin lienee vain katalysaattori jonka avulla ja hänestä itsestään riippumatta saadaan ihmisiä valitsemaan puolensa kahdesta tarjolla olevasta ja olemaan kaipaamatta muita, riippumattomampia vaihtoehtoja. Putinin presidenttinä johtama Venäjän hallinto taas harjoittaa omaa politiikkaansa omat etunsa päämääränään ja yrittäen sopeutua toimintaympäristöönsä jonka osa tuo kaksikärkinen politiikka oleellisesti on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt spekuloidaan että Venäjän tiedustelu filmasi Strachen petoksen ja myös päästi mediaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Juu, ja sitte on spekuloitu, että J.Böhmermann olisi puhdistamassa saksankielistä politiikkaa eikä pois voi sulkea pieniä ilkeitä kiinalaisiakaan tai sitt' voi olla, että .... ( https://www.youtube.com/watch?v=9MMmrnCu0qg (kohdasta 3'00'' eteenpäin))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset