Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

KD:n ja PS:n eduskuntavaaliehdokkailta yhteinen vaalimanifesti

  • KD:n ja PS:n eduskuntavaaliehdokkailta yhteinen vaalimanifesti

Mittava joukko Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita on antanut yhteisen manifestin nimeltään Sananvapausjulistus 2019. Yhteensä 25 ehdokkaan allekirjoittamassa manifestissa on mukana seitsemän istuvaa kansanedustajaa. Allekirjoittajat ovat yhdeksästä vaalipiiristä. Manifestiin aloite tuli Kristillisdemokraattien helsinkiläiseltä valtuutetulta ja eduskuntavaaliehdokkaalta Mika Ebelingiltä.

Manifestin allekirjoittaneet istuvat kansanedustajat ovat Kristillisdemokraateista Antero Laukkanen, Päivi Räsänen, Sari Tanus ja Peter Östman sekä Perussuomalaisista Mika Raatikainen, Laura Huhtasaari ja Toimi Kankaanniemi. Peter Östman on Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Vain puolueen puheenjohtajan ja kansanedustajan Sari Essayahin allekirjoitus puuttuu manifestista.

Sananvapauden tila Suomessa on huono. Erityisesti konservatiivisia kristittyjä ja kansallismielisiä isänmaan ystäviä syrjitään. Mikäli tulen valituksi eduskuntaan näissä eduskuntavaaleissa, tulen puolustamaan voimakkaasti jokaisen suomalaisen sananvapautta.”, todetaan Mika Ebelingin sivuillaan julkistamassa manifestissa.

Tämä vahvistaa entisestään muutaman viime vuoden aikana Kristillisdemokraateissa havaittua kehitystä kohti oikeistoradikaalia suuntaa.

Manifesti yhdistää peittelemättä Kristillisdemokraattien pääasiassa edustaman konservatiivikristillisyyden Perussuomalaisiin yleensä liitettyyn nationalismiin.

Julistuksesta on uutisoinut oikeistoradikaali EU-, maahanmuutto-, islam- ja HLBTI-vastainen Oikea Media-verkkojulkaisu, missä on sekä Kristillisdemokraattien että Perussuomalaisten eduskuntavaalimainoksia.

Lue myös:

Euroopan kansanpuolue ja suomalainen Fidesz -ilmiö, US Puheenvuoro, Veskun blogi, 16.3.2019

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

:-)

Selkeä ideologis-poliittinen "aitoavioliitto".

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No, näitä mainittuja yhdistää tunne vieraudesta Suomen nykyisyydessä. Ihmetys ja kummastus, että vähemmistöjen ylenkatsominen, kyykytys ja halveksunta eivät ole enää sitä valtavirtaa, missä kasvoivat vuosikymmeniä sitten. Heidän unelmansa on itärajan takana.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ei kiitos George Orwellin Oseanian ”ajatuspoliiseja”:”ajatus rikoksia”, ”uuskieltä”, ”kaksois-standardeja/doublethink”. Tähän ollaan menossa, valitettavasti. Demokratia siirretään Big Brother:lle.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllähän yksittäiset Perussuomalaiset tälläkin foorumillla ovat haikailleet perussuomalaista totalitarismia sananvapautensa tueksi, mutta uskon heidän liioittelevan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mikä tässä nyt on ongelma? Eiväthän nuo vaadi mitään muuta kuin sanan- ja mielipiteen vapautta, mikä luulisi demokratiaan ja ihmisoikeuksiin aivan keskeisesti kuuluvan. Nyt näyttää siltä kuin blogisti luulisi paljastaneensa jonkin hyvinkin suuren ja salaisen konnuuden tai kavaluuden?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomessa on sananvapaus.

Siinä on muutama hyvin perusteltu rajoite, kuten kunnianloukkaus, kansankiihotus, lippulaki ja uskonrauhan rikkominen.

Kaikki jotka väittää, että suomessa ei olisi sananvapautta ovat lähinnä jotain salaliittohörhöjä. Sellaisia joilla ei hissi nouse ihan yläkertaan saakka.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Julistuksen allekirjoittajilta näyttää jääneen ymmärtämättä se, mitä sananvapaudella tarkoitetaan. Suomen perustuslaissa sananvapaus tarkoittaa oikeutta ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä.

Rivienvälistä käy melko helposti ilmi se, mistä tosiasiassa ollaan huolissaan: sanoistaan voi joutua vastuuseen, eikä omaa arvomaailmaansa saakaan enää pönkittää tölvimällä alemmaksi katsottuja kansanryhmiä.

Nostin tämän aiheen esiin myös hissukseen käynnistyvässä hlbti-politiikkaan keskittyvässä blogissa: https://ranneliike.net/blogit/sateenkaariluuppi/kr...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millainen mahtuisikaan olla sananvapauden tila Suomessa, jos KD ja PS voisivat siitä päättää?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Niinpä, KD:n porukalla ainakin selkeä linja tuossa, erimieltä olevat vaiennetaan bannaamalla tai muuten blokkaamalla, saavat siten sitten toteuttaa "sananvapautta", lisäksi perään voi vielä nimitellä sarjakakkaajaksi...
Uskonnon vapaus hoituu kunhan kaikki vaan uskoo ja tekee kuten he.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ihmeellistä pölhöpuhetta. Ainahan sitä voi heittää mitä tahansa tuollaista ilkeyksissään. Ja se on sallittua, vaikkakin tyhmää.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #14

Ihan kuule faktalla kerron, pölhöä on huudella kommenttisi kaltaista jollei itselläsi ole tietoa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #14

Kysypä huviksesi Koivulalta, montako bannia hän on antanut. Sananvapautta hyvinkin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Eiköhän meillä olisi jälleen voimassa kehotuskieltopykälä suitsimassa kansalaisten ja median sananvapautta. Hyväpuheen kielto.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Manu, luultavasti ihan hyvä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ihan yhtä hyvä, kuin Fideszin johtamassa Unkarissa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #16

Sielläkin on paremmin kuin meillä nyt

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #17

Nyt kaipaa hieman selvennystä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nythän Unkarissa kansalaisten oikeus päättää omista asioistaan on rajoitetumpaa kuin muualla unionissa. Niistä kansalaisille tarjottavista vaihtoehdoista päättää Puolue. Sensijaan että luottaisi kansalaisten omaan harkintaan.

Ilmankos sellainen malli täälläkin tiettyjä tahoja kiinnostaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset