Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja kommentoi tapaus Ebelingiä

Kristillisdemokraattien Helsingin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Mika Ebeling synnytti kohun ala-arvoisilla sukupuolivähemmistöjä koskevilla kommenteillaan Helsingin kaupunginvaltuustossa helmikuun loppupuolella. Tätä ennen Ebeling jätti joulukuussa vastaavan luonteen omaavan eriävän mielipiteen kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunnassa. Ebeling löysi kuitenkin edestään sen, minkä taaksensa jätti, nimittäin, tasa-arvotoimikunta päätti perua Ebelingin osallistumisen toimikunnan huomenna Minna Canthin päivänä järjestämään päättäjäpaneeliin teemalla ”Unelmia tasa-arvoisesta kaupungista”. Ebeling KD-lehden avustamana nousi heti julkisuuteen sanan- ja mielipiteenvapauden marttyyrina, sanaakaan mainitsematta Ebelingin tekemisistä tai ”eduskuntavaalipaneeliksi” nimittämänsä tilaisuuden todellisesta luonteesta ja teemasta.

Ebeling nosti syytettyjen penkille tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajan, Vihreiden kaupunginvaltuutettu Alviina Alametsän, kirjoittaen suureellisesti ”avoimen kirjeen” Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavistolle.

Nyt Alviina Alametsä kuitenkin valaisee tasa-arvotoimikunnan päätöstä.

Ebelingin [pois]vetämistä paneelista esitti toimikunnan jäsen. Esitystä kannattivat yksimielisesti kaikki toimikunnan puolueet. Helsingin kaupunginhallitus on päätöksessään asettanut toimikunnan tehtäväksi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt kokevat nyt jo liikaa syrjintää. Transfobisen kommentoinnin ja syrjinnän salliminen toimikunnan järjestämässä tilaisuudessa olisi asettamispäätöksen vastaista.”, toteaa Alametsä tämänpäiväisessä kommentissaan.

Tilaisuuden aluksi jaetaan kaikkien aikojen ensimmäinen Helsingin tasa-arvopalkinto ja tilaisuus on kaikille avoin.

Osallistujilta odotetaan toisten kunnioittamista eikä tapahtumassa hyväksytä häirintää, syrjintää, rasismia, seksismiä tai trans- ja homofobiaa niiden laajassa merkityksessä”, todetaan tilaisuuden tapahtumatiedotteessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Tasa-arvo on jotain perustavanlaatuista yhteiskunnassamme, ja siksi siitä säädetään perustuslaissammekin. Olisi nurinkurista, jos tilaisuudessa, jonka tarkoitus on edistää tasa-arvoa, pääsisi ääneen Ebelingin kaltainen syrjimistä ajava henkilö.

Ebelingin jättäminen pois paneelista oli aivan oikea päätös.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Vailla parempaa tietoa tulin jossakin keskustelussa hiukan paheksuneeksi Ebelingin jättämistä pois paneelista, mutta esitettyjen faktojen ja kyseisen henkilön taustojen perusteella olen nyt myös sitä mieltä, että poisjättäminen oli aivan oikea ratkaisu.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jepulis.

Täytyy sanoa, että tätä kauheaa transfobista vyörytystä, jota eräs nimeltä mainitsematon blogialustakin vaikuttaa toimituksellisella linjallaan tukevan, seuratessa, on lohduttavaa huomata, että Helsinki ja helsinkiläiset päättäjät uskaltavat asettaa rajat moiselle ihmisarvon loukkaamiselle. Muualla olisi syytä ottaa oppia Alviinan kaltaisista Ihmisistä ja Poliitikoista!

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

" Ebeling KD-lehden avustamana nousi heti julkisuuteen sanan- ja mielipiteenvapauden marttyyrina, sanaakaan mainitsematta Ebelingin tekemisistä tai ”eduskuntavaalipaneeliksi” nimittämänsä tilaisuuden todellisesta luonteesta ja teemasta."

Ei näytä olevan KD-porukalla edes hallussa mikä on mikäkin tilaisuus ja mikä laatuinen tilaisuus milloinkin kyseessä.
Eiköhän päättäjäpaneeli ole kuitenkin eri kuin eduskuntavaalipaneeli.
Joidenkin KD:n eduskuntavaaliehdokkaiden mielestä ehdokkuus avaa kaikki portit ja antaa valtuutuksen asiaan kuin asiaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

KD ja PS haluavat esiintyä marttyyreina. Molemmat ovat ääriliikkeitä, joille eri vähemmistöjen oikeuksien polkemisen vastustaminen esittäytyy sanan- ja uskonnonvapauden rajoittamisena.

Säälittävää Ebeling ja KD-lehti!

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Eikös tämä Laura Huhtasaari (ps) taannoin ollut ohuesti raivoissaan siitä, että kansanedustajuuden pitäisi antaa jokin erikoisoikeus käyttää jokseenkin mitä hyvänsä media-alustaa, ilman että alustan omistajalla olisi oikeutta määritellä, missä kulkevat asiattomuuden rajat?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Juu, KD on mennyt tästä vielä astetta pidemmälle: pelkkä eduskuntavaaliehdokkuus riittää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

KD ja PS, Orbanin liittolaisia molemmat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset