Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Euroopan kansanpuolue ja suomalainen Fidesz -ilmiö

Kokoomus ja Ruotsin Maltillinen kokoomus (Moderaterna) ovat esittäneet vaatimuksen Unkaria johtavan Viktor Orbánin puolueen, Fideszin, erottamiseksi Euroopan kansanpuolueesta (EPP). Fideszin itsevaltaiset otteet ovat olleet liikaa Euroopan Unionille ja merkittävälle osaa EPP:tä. EU- ja maahanmuuttajavastainen kampanja, jonka julisteissa syytetään komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckeria ja unkarinjuutalaista alkuperää olevaa George Sorosia, oli viimeinen pisara. Samanaikaisesti Suomessa tapahtuu varsin kummia asioita, joista vaietaan.

Suomen Kristillisdemokraatit hyväksyttiin EPP:n täysjäseniksi vuonna 2018, mikä ei ole välttämättä laajalti tiedossa. Tätä ennen puolue oli pitkään EPP:n tarkkailijajäsenenä.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kommentoidessa vastikään Fidesziin liittyvää kohua, hän tuli maininneeksi mahdollisen mielipiteen kysymistä Kristillisdemokraattien puheenjohtajalta Sari Essayahilta. Siitä ei ole saatu tietoa, onko näin tapahtunut mutta, koska kyse on Kokoomuksen veljespuolueesta lienee luontevaa olettaa, että myös Kristillisdemokraattien mielipidettä kysyttäisiin. Toisaalta voidaan kysyä, että onko Petteri Orpolta ”jäänyt huomaamatta” jotakin suomalaista?

Muutaman viime vuoden aikana Kristillisdemokraateissa on tapahtunut mielenkiintoinen kehityskulku. Voi jopa sanoa, että puolue on ottanut merkittäviä askelia kohti suomalaista oikeistoradikaalia poliittista siipeä, erityisesti Perussuomalaisia. Tietyiltä osin, esimerkiksi perhe- ja seksuaalipolitiikassa, linjat ovat yksi yhteen oikeistoradikaalien piirien kanssa. Käsitykset muun muassa avioliitosta, sukupuolesta ja abortista ovat selviä yhdistäviä tekijöitä. Kristillisdemokraattien riveistä on osoitettu myös tukea maahanmuuttoa voimakkaasti kritisoiville tahoille. ”Konservatiivisten kristittyjen ja kansallismielisten Suomen rajojen puolustajien” sanan- ja mielipiteenvapautta on kuvattu uhkaavan yhteinen vihollinen.

Merkittävistä yhteisistä ”kohtaamispaikoista” erottuvat Aito avioliitto -yhdistys ja Oikea Media -julkaisu. On toki muitakin, kuten eduskunnan Familia -verkosto.

Aito avioliitto -aktivistit tulevat pääsääntöisesti Kristillisdemokraateista. Mukana on myös Perussuomalaisia ja parin muun eduskuntapuolueen edustajia. Yhdistystä johtaa Kristillisdemokraattien paikallispoliitikko ja eduskuntavaaliehdokas Susanna Koivula.

Aito avioliitto -yhdistys uutisoi kesällä 2017 varapuheenjohtajansa Sarah Rizzon osallistumisesta Unkarissa pidettyyn kansainväliseen ”aitoa avioliittoa ja luonnollista perhettä puoltavaan konferenssiin”. Rizzo on Kristillisdemokraattien Järvenpään osaston puheenjohtaja. Uutisessa Rizzo kertoi konferenssin poliittisen edustuksen olleen vaikuttava. Konferenssin avauspuheen piti Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja paikalla oli myös Unkarin perheministeri Katalin Novak, joka on Fideszin varapuheenjohtaja. Konferenssin järjestäjä oli yhdysvaltalaislähtöinen HLBTI -vastainen järjestö International Organization for the Family (IOF). IOF:n sivuilla Soros kuvataan vihollisvoimaksi. Järjestö lähetti Viktor Orbánille onnittelukirjeen huhtikuussa 2018 vaalivoiton johdosta ja ylisti Orbánia keskeisenä liittolaisenaan Euroopassa.

Oikea Media -julkaisu, joka ilmestyy pelkästään verkossa, on profiloitunut oikeistoradikaalina foorumina. EU-, maahanmuuttaja-, islam- ja HLBTI -vastaisuus ovat keskeisinä teemoina. Päätoimittaja ja kustantaja Jukka-Pekka Rahkonen on Aito avioliitto -yhdistyksen perustaja ja entinen puheenjohtaja. Hän komeilee edelleenkin Aito avioliitto -aktivistien kuvagalleriassa. Rahkonen tunnetaan nuivasta suhtautumisestaan islamin uskoon, muslimeihin ja HLBTI-vähemmistöihin.

Oikea Media julkaisi 16.8.2018 professori Tapio Puolimatkan puolesta esitetyn vetoomuksen, missä eräänä allekirjoittajana oli Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja ja kansanedustaja Päivi Räsänen. Puolimatka, joka on Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas, kirjoitti Oikeassa Mediassa pedofiliaa käsittelevän artikkelin aiheuttaen valtakunnallisen kohun. Lukuisat tahot paheksuivat Puolimatkan kirjoitusta nähden siinä yrityksen vetää yhtäläisyysmerkin pedofilian ja homoseksuaalisuuden välille. Oikea Media on monissa yhteyksissä pyrkinyt samaan. Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Puolimatkalle on sittemmin avattu oma blogi Oikeassa Mediassa. Kristillisdemokraattien äänenkannattaja KD-Lehti on ilman kritiikkiä puolustanut Puolimatkan Oikeassa Mediassa julkaistua kohukirjoitusta. Kristillisdemokraattien ja Oikean Median molemminpuolinen varaukseton arvonanto on selvästi nähtävissä monista muistakin yhteyksistä, itse asiassa ihan Oikean Median perustamisesta lähtien.

Oikeasta Mediasta, joka julkaisee kristillisen TV7 -kanavan Konservatiiviset Uutiset -ohjelmaa, on varsin lyhyehkössä ajassa muodostunut Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien merkittävä äänitorvi.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán saa varauksettoman tuen Oikean Median lukuisissa uutisissa. George Soros, Viktor Orbánin eräs ”päävihollinen”, kuvataan erittäin kielteisessä valossa Oikean Median Sorosia käsittelevissä uutisissa ja blogikirjoituksissa.

Oikean Median hampaissa on ollut myös EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Viime keväänä nousi julkisuuteen ultrakonservatiivi Agenda Europe -verkosto, joka on osa eurooppalaista oikeistoradikaalia liikehdintää. Verkoston nosti esille European Parliamentary Forum on Population and Development (EPF). EPF:n puheenjohtajana toimi tuolloin Ruotsin Maltillisen kokoomuksen kansanedustaja Ulrika Karlsson. EPF paljasti raportissaan salaisen Agenda Europe -verkoston strategian ja lukuisia keskeisiä toimijoita. Verkosto on jo onnistunut soluttautumaan lähes kaikille eurooppalaisen päätöksenteon tasoille tarkoituksenaan hyökätä naisten- ja HLBTI -vähemmistöjen oikeuksia vastaan.

Suomen Kristillisdemokraatit ovat olleet vuosien ajan tietoisia Agenda Europe -verkostosta.

Mitä tulee Unkarin Fidesziin, on varsin erikoista, että samanaikaisesti ollaan ”tietämättömiä” suomalaisen poliittisen kentän tapahtumista, jotka osoittavat Suomen Kristillisdemokraattien, EPP:n täysjäsenen, olevan enemmän kuin korviaan myöten osallisena samassa oikeistoradikaalissa verkostossa, kuin Unkarin Fidesz.

Pitäisikö tehdä notifikaatio …

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kaikki kirjoitettu perustuu julkisesti saatavilla olevaan tietoon.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Mikä kohta oli satua? Kirjoituksessa vaikka kuinka monta linkkiä viitteenä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, tuo persuleiden ja hihhuleiden lähentyminen on pantu merkille myös täkäläisessä kulttuurimarksilaisessa suvakkimädättäjän kuplassa. Esimerkiksi M.Ebeling on laususkellut kovinkin myötämielisiä persuleista.

Toisaalta noista kansainvälisistä kuvioista kannattaisi seurailla myös mahdollisia yhteyksiä pitkälti S.Bannon:iin henkilöityvään laitokseen nimeltä "Digniatis Humanitae Institute" (DHI). He ovat juurikin perustamassa italialaiseen vanhaan luostariin koulua kansallismielisille äärioikeistolaisille jota he luonnehtivat "gladiaattorikouluksi kulttuuritaistelijoille": https://www.dw.com/en/italian-monastery-turns-into....

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Laitoin myös merkille Ebelingin toteamuksen:

"Onneksi tässä sananvapauden puolustamistaistelussa Kristillisdemokraattien ei tarvitse olla yksin. Perussuomalaiset tulivat puolustamaan sananvapauttani."

Toisaalta, näinhän se asia todellisuudessa poliittisella kentällä on. Yhteistyö on suorastaan saumatonta niin kuin esimerkiksi Oikeasta Mediastakin voi selvästi havaita.

Täysiverisiä oikeistoradikaaleja nämä Kristillisdemokraatit.

Pitääpä tutkia tuo Bannon-Italia -kuvio.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset