Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Ebeling ja Kristillisdemokraattien alhainen vihakampanja

  • Ebeling ja Kristillisdemokraattien alhainen vihakampanja

Kristillisdemokraattien Helsingin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas kokee hänen uskonnon-, mielipiteen- ja sananvapautensa tulleen loukatuksi. Helsingin tasa-arvotoimikunta päätti perua Ebelingin kutsun toimikunnan järjestämään vaalipaneeliin, mistä toimikunnan puheenjohtaja, Vihreiden Alviina Alametsä, oli ilmoittanut. Perusteena päätökselle oli Ebelingin mukaan ollut hänen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa joulukuussa jättämä eriävä mielipide. Ebeling on ehtinyt kirjoittamaan asiasta jo kaksi kirjoitusta avaamatta kuitenkaan sen tarkemmin eriävän mielipiteen sisältöä. Sisältöön pääsee kuitenkin käsiksi Helsingin kaupungin nettisivujen kautta, mistä on löydettävissä kyseessä olevan lautakunnan kokouksen julkinen pöytäkirja.

Ebelingin eriävä mielipide on jätetty kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätökseen, joka koski aloitetta harrastus- ja liikuntapaikkojen intiimitilojen muuttamista kaikki sukupuolet huomioiviksi. Aloite oli vastikään Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyssä, minkä yhteydessä Ebelingin käyttämä puheenvuoro herätti kaupunginvaltuustossa laajaa ja voimakasta paheksuntaa.

Kun lukee Ebelingin asiaa koskevan lautakuntakäsittelyn yhteydessä jättämää eriävää mielipidettä (ks. kuva), voi hyvin ymmärtää tasa-arvotoimikunnan päätöksen.

Ebelingin eriävän mielipiteen sisältö noudattaa Kristillisdemokraattien eduskuntavaalikampanjassa selvästi nähtävissä olevaa systemaattista transvastaista vihakampanjaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sairasta touhua noilla ''kristityillä''

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Näistä aineksista on Suomen Kristillisdemokraatit tehty.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vaikea nähdä, miksi kristillisen olisi päästävä tarkastamaan, istuutuuko joku pissiäkseen vai tekeekö tarpeensa seisaallaan. Ebelingin tirkistelynhalunko takia eriöitä on vältettävä?

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

”voi hyvin ymmärtää tasa-arvotoimikunnan päätöksen.”

Ensin väitetään, ettei sananvapaus ole uhattuna ja sen jälkeen kun sellaista todella tulee ilmi, niin se ymmärretään.

On perusteetonta evätä eduskuntavaaliehdokkaan tulo vaalipaneelin sen takia, että ehdokas on jättänyt eriävän mielipiteen kaupunginvaltuutettuna. Demokratiaa eivät kaikki ymmärrä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Ensin väitetään, ettei sananvapaus ole uhattuna ja sen jälkeen kun sellaista todella tulee ilmi, niin se ymmärretään."

Eihän tässä ole loukattu sananvapautta millään tavalla. Kuten toisaalla viittasin, olisi aika hankalaa jos mitään päätöksiä ei voisi perua.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kenenkään oikeutta sananvapauteen tuossa perumisessa ei olla rajoitettu, mielestäni.

Ja toisaalta voidaan kysyä, että kuinka monta sataa ek-vaaliehdokasta Helsingissä on yhteensä, jotka eivät osallistu mainittuun tapahtumaan...

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

"Kenenkään oikeutta sananvapauteen tuossa perumisessa ei olla rajoitettu, mielestäni."

Ei rajoitettu, annettiin vain seurauksia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#5

Ottamatta kantaa varsinaiseen asiaan liittyen vessoihin.

Mutta onhan se hiukan outoa JOS Ebelingin väite pitää paikkaansa.
Siis jos hänen osallistumisensa peruttiin hänen jättämän eriävän mielipiteen takia.
Tästä voi johtaa kysymykseen "onko vääränlaisten eriävien mielipiteiden jättäminen riski? "

Tosin tässä jutussa ei kerrottu todellisia syitä, vaan kerrotiin Ebelingin itsensä tekemät johtopäätökset.

#7
"Ja toisaalta voidaan kysyä, että kuinka monta sataa ek-vaaliehdokasta Helsingissä on yhteensä, jotka eivät osallistu mainittuun tapahtumaan..."

Tämän jälkeen voidaan myös kysyä jatkokysymysenä:
Kuinka monelta halukkaalta on evätty osallistuminen ja miksi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä. Mielestäni tässä osallistumisen epäämisessä ei kuitenkaan ole kyse sananvapauden rajoittamisesta eikö myöskään syrjinnästä kuten se määritellään yhdenvertaisuuslaissa.

Kaupungin tasa-arvotoimikunta rinnastuu julkista valtaa käyttävänä toimielimenä viranomaiseen ja siten myös se on velvollinen edistämään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista (kaikessa) toimessaan. Itse tulkitsen Ebelingin aikaisempien lausuntojen olevan melko pahasti ristiriidassa tasa-arvotoimikunnan asettamien tavoitteiden suhteen, joten toimikunnalla on ollut hyvä syy evätä mainitun henkilön osallistuminen vaalitilaisuuteen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #14

#14

Hyvä näkökulma tuokin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Tiedoksi Koivulalle, ettei eduskuntavaaliehdokkuus tuo mitään vapaakorttia asiaan kuin asiaan.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Melko törkeää kuvausta lähimmäisistä esittää ko. ”Eduskuntavaaliehdokas”. Ei ole ihan tainnut olla Jeesus mielessä?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Eikä suinkaan mikään "eduskuntavaaliehdokas", vaan ihan varsinainen eduskuntavaaliehdokas.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Eräiden avautumisia lukiessa ei voi välttyä ajattelemassa, että on näillä on kotona Raamatun painos, joka alkaa sanoilla: "Alussa oli asenne..."

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyse ei ole sanomisen vapaudesta. Täälläkin Ebeling sanoo täyttä päätä.
Kyse on siitä, ettei jonkun perusoikeus ole toimia toisten oikeuksia vastaan.
Eikä varsinkaan tulla julistamaan tätä pyrkimystään tilaisuuteen tai yhteisöön, joka on sitoutunut tasa- arvoon ja vähemmistöjen oikeuksien puolustamiseen.

Joidenkin kristittyinä esiintyvien mielestäni huomattavan epäkristillinen asenne lähimmäisiin ilmenee takertumisena sukupuoliteemaan tavalla, joka kyseenalaistaa jopa vähemmistöjen ihmisarvon, jopa heidän olemassaolonsa.
Joskus tuntuu, että he palvovat Sukupuolieroa enemmän kuin Jumalaa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#4. Mielestäni Ebeling olisi kannattanut ottaa mukaan paneeliin. Esim. aito avioliitto -aloitekin otettiin käsiteltäväksi eduskunnassa, ja tulos on kaikkien tiedossa. :D

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ebelingin mukaanoton kannattavuus riippuu tilaisuuden agendasta: Jos on tarkoitus kartoittaa kaikenlaisia eri näkemyksiä ylipäätään, se olisi ilman muuta ollut perusteltu. Jos taas oli tarkoitus päästä eteenpäin keskustelussa siitä, millä toimilla yhdenvertaisuutta viedään jatkossa eteenpäin, riski sille, että oltaisiin jämähdetty lähtötelineisiin, olisi ollut turhan suuri.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta tuokin mitä Friari n:ro 43:ssa kirjoittaa. Todennäköisesti Ebeling olisi vain kompromentoinut itsensä ihan kuten taannoisessa valtuuston istunnossa.

Mutta jos tilaisuuden pääpaino oli Solosen mainitsemassa eli lautakunnan varsinaisessa tehtävässä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä niin Ebelingin avautumiset olisivat todennäköisesti olleet vain ajanhukkaa koska hän aikaisempien esimerkkien valossa, m.l. tuo vastalauseensa, yrittäisi kammeta kehitystä pikemminkin taaksepäin.

Tähänastisen tietooni saamani mukaan kallistun tuohon Solosen esittämään. Kysehän ei ole Ebelingin sananvapaudesta vaan lautakunnan tehtävästä ja sen suorittamisesta mahdollisimman tehokkaasti.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #45

” Illan ohjelmassa on myös ajankohtainen päättäjäpaneeli, jossa helsinkiläiset vaikuttajat visioivat tasa-arvoista kaupunkia ja niitä keinoja, joilla Helsingistä voidaan tehdä kaikille sukupuolille entistä parempi asuinpaikka.”

https://www.hel.fi/kanslia/yhdenvertainenhelsinki-...

On aika luonnollista, että Ebelingin avautumisen jälkeen järjestäjät pitivät suurena riskinä, että hänen osallistumisensa myötä keskustelu ajautuisi ihan muuhun, siis lähinnä siihen, mitä tasa-arvoon edes pitäisi sisällyttää.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #46

#46. Tapahtuman ohjelman perusteella Ebeling mielipiteineen olisi kieltämättä sopinut huonosti mukaan keskusteluun. Lieneekö yleisöllä oikeus esittää kysymyksiä? Ebelinghän voisi sieltä käsin käyttää sananvapauttaan.

Mutta... koska Ebelingillä siis on sananvapaus, hän voisi hyvin järjestää oman varjopaneelinsa vaikkapa jonkin vanhoillisuskonnollisen yhdistyksen tiloissa – tämä vinkkinä Susanna Koivulallekin. Näkyvyys tosin saattaisi olla vähäinen, sillä yleisöä olisi luultavasti saman verran kuin Aito avioliitto -yhdistyksen ”suurtapahtumissa”.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sellainen eriömielipide. Kutsuvat sitä kristillisyydeksi? Kaikkia kunnioittavaa ja rakastavaa... not.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Arkkipiispat Simojoesta lähtien ovat olleet sitä mieltä, että Kristillistä Liittoa, nyk. Kristillisdemokraatit, ei olisi pitänyt koskaan perustaa.

Tekevät "Jumalan valtakuntaa" maan päälle, vaikka "Se koti ei olekaan täällä, ah, ei se on kaukana tuol …", sanotaan eräässä laulussa viisaasti.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

Kyllä kristillisyydessä tunnustetaan Jumalan valtakunnan maan päällinen osa. Jumalan lapset, kuuluvat tähän valtakuntaan ja elävät silti vielä maan päällä muukalaisina. Se koti on siellä taivaassa.

Arkkipiispoillakin on mielipide. Jollain toisella on toisenlainen mielipide.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #16

Arkkipiispojen monikymmenvuotinen yhtenäinen linja kertonee jotakin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #16

Jos kristillisyys on vain mielipide, miksi te sitten puolustatte dogmaattisesti fundamentalismia?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #25

Minkähänlainen ilmapiiri Suomessa vallitsisi jos maata hallitsisi vanhoillinen, oikeistolainen ja uskonnollinen konklaavi johon kuuluisivat mm. Räsänen, Soini, Niikko ja vastaavat "arvokonservatiivit...?!"

...Ja maallista kurinpitoa johtaisivat "sotajussit" kodinturvajoukkoineen ja apupoliiseineen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #30

@30. Todennäköisesti päätyisi siihen, että elettäisiin kuten TV-sarja Handmaid's Tale eli Orjattaresi. Se vain on hirveää katsomista, että kuinka omia oikeuksia sorsitaan kaikin tavoin ja tuomitaan ketään kuuntelematta. Se olisikin ihmiskunnan suurin menetys, jos sille linjalle mennään tuhoamaan monien sukupolvien kestänyt ihmisoikeusprosessit.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Minusta tästä kaikesta tekee äärimmäisen pelottavan se seikka, että nimenomaan tervejärkiset ihmiset kylmästi laskelmoiden levittävät vihaa ja halveksuntaa oikeistopopulistiseen tyyliin sellaista ihmisryhmää kohtaan, joka on jo muutenkin erittäin haavoittuvassa asemassa, ilmankin tällaista.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

"ei halua antaa tilaa vihasaarnaajalle, jolla on ilmeisesti jotain massiivisia mielen tasapainoon liittyviä ongelmia (’kristillinen’ vakaumus omana selityksenä)."

Mitä yrität viestittää tällaisella kommentilla?
Viittaatko tässä Ebelingin mielenterveyteen, vai kristittyyn väestön osaan?

Annatko ymmärtää, että Ebelingillä on massiivinen mielen tasapaino ongelma, vai yleistätkö sen koko kristittyä väestöä koskevaksi?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ei täällä diagnooseja tehdä kenestäkään. Se linja pitää, minkä olen ilmaissut ja se saa kelvata muillekin.

t. Eräs, joka nimettiin vastikään täällä US Puheenvuorossa älykkyydeltään strutsin sukuiseksi ja vainoharhoissaan litteän maan väeksi.

Mikä loukkaus eläimiä ja litteän maan väkeä kohtaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Ebelingin eriävä mielipide on jätetty kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätökseen, joka koski aloitetta harrastus- ja liikuntapaikkojen intiimitilojen muuttamista kaikki sukupuolet huomioiviksi."
----------
Olisiko Ebelingin pitänyt kannattaa kyseistä aloitetta? Vai jättikö hän kannattamatta sitä "väärillä perusteilla"?

Osaavatkohan kyseisen aloitteen kannattajat kertoa, mikä niissä nykyisissä TILOISSA estää nk. muunsukupuolisia tekemästä tarpeitaan ja vaihtamasta vaatteitaan. Tuskinpa. Vetävät ns. tunteella.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Sekä yleisissä sukupuolitetuissa vessoissa että pukuhuoneissa siihen tilaan nähden ulkoisesti sukupuoleltaan epätyypilliset ihmiset kokevat kaikenkarvaista syrjintää toisten tilan käyttäjien taholta. Olisiko tämä riittävä peruste Virkkulalle? Ja niin, tunnehan se empatiakin on, liekö ihan uusi asia Virkkulalle?

Ebelingillä on demokratiassa oikeus kannattaa ja vastustaa, mitä haluaa. Siinä, mitä suustaan päästää tuon vastustuksen tai kannattamisen kyytipojaksi, pätevät samat säännöt kuin missä tahansa muussakin viestinnässä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Keskustelimme tästä aiheesta jo aikaisemmin, aiheen ollessa tuolloin ajankohtainen. Silloinkin tultiin siihen, että nykyisissä tiloissa ei sinällään ole mitään ongelmaa mutta ongelma ovat tiloissa olevat toiset ihmiset (ja heidän kuviteltu asenteensa).

Siteeraan itseäni:

"..."en osta" narratiivia siitä, että kyseessä olisi nimenomaan transihmisistä ja heidän erityisestä ongelmastaan kumpuava yhteiskunnallinen tarve. Sillä onhan täysin selvää, että monilla ihmisillä on ahdistuneisuutta oman kehon ja oman alastomuuden näyttämisen suhteen; se on normaalia. Monet niistä, joita asia ahdistaa, eivät yksinkertaisesti käy julkisissa intiimitiloissa.

Siis, miksi tällaisia tiloja ei voisi vaatia (samoilla perusteilla) huomattavasti suuremmallekin väestönosalle kuin vain transihmisille? Että olisi sellaiset "tavallista enemmän ahdistuneitten"/"kehollista yksityisyyttään erityisellä tavalla vaalivien"/"niiden, jotka haluavat olla omassa rauhassaan/"ujojen" tilat?"

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #33

Juuri näin. Pienet pippelit, karvaiset kehot, arpiset kehot, epämuodostuneet kehot jne jne.

Solonen varmastikin vastaa että ei kuulu hänelle ei ole hänen ongelmansa ajakaa itse oma asianne ja älkääkä puuttuko meidän asioihimme.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #34

Harvat Ryhäsen mainitsemat ominaisuudet taitavat kuitenkaan johtaa esimerkiksi vaatimukseen poistua tiloista. "Väärä sukupuoli" voi tällaiseen johtaa.

Ryhästä lähellä oleva ajattelu on johtanut suuren veden takana tällaiseen, vitsi on toteutunut kaikessa karmeudessaan siellä monesti:

http://acidrayn.com/wp-content/uploads/2016/04/201...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #33

Myös toisaalla keskustelussa tuli esille, että asia voidaan ratkaista tavalla, josta hyötyvät muutkin kuin transihmiset.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #35

Kyllä. Onkin valitettavaa ja jokseenkin kyseenalaista, että aloite on "mittatilaustyö" nk. muunsukupuolisille vaikka täysin saman ongelman kanssa painiskelevia potentiaalisia julkisten intiimitilojen käyttäjiä on monia muitakin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #36

... eli sitä pitää siis vastustaa, koska transprosessissa kesken olevat ja muunsukupuoliset siitä hyötyisivät...?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #37

Joku voi vastustaa tuosta syystä. Minä en.

En kannattaisi aloitetta, koska se yhteiskunnallinen tarve jolla näiden erityistilojen tuottamista perustellaan, ei ole yksinomaan aloitteessa mainitulle vähemmistölle erityinen tai ainutlaatuinen asia. Tämä on täysin selvä fakta.

Aloite on olemukseltaan epätasa-arvoinen ja -yhdenvertainen, koska se jättää tyystin huomioimatta ne yhteiskunnan jäsenet ja ryhmät, jotka täysin identtisistä syistä johtuen tarvitsisivat vastaavan funktion tarjoavia tiloja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #38

Virkkula on siis mieltä, että jos joidenkin ongelman korjaaminen auttaa muita, korjausta ei saa tehdä ja jos korjaus koskee vain yhtä ryhmää sitä ei kannata tehdä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #40

En allekirjoita kyseistä yleisluonnehdintaa.

On tosiasia, että aloitteen penäämille erityistiloille on yhteiskunnallista tilausta laajemminkin. Mielestäni kaikkia kaupunkilaisia edustavien poliittisten päättäjien tulisi ottaa tämä tosiasia huomioon. On väärä tulokulma, että useiden yksilöiden kokema ts. yleinen ongelma, "omitaan" transihmisten erityisongelmaksi.

Todennäköisesti sellaisia yksilöitä, jotka vastaavista syistä käyttäisivät kyseisiä tiloja kuin transihmiset, on monikymmenkertainen määrä verrattuna transihmisiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Eivät transihmiset ole mitään omineet vaan puhuneet itse kokemistaan omista ongelmistaan. Ja nyt vain sattuu olemaan niin, että samat ratkaisut auttaisivat muitakin ja se vaikuttaa niiiin pahalta. Siitä on pakko päätyä esittämääni johtopäätelmään.

Eiköhän ole kuitenkin kaikitenkin niin, että transihmisillä on ihan tarpeeksi omiakin ongelmia ettei heidän tarvitse niitä enää itselleen muilta omia. Tokihan se tietenkin olisi kilttiä sillä silloinhan muut pääsisivät eroon omistaan. Valitettavasti tämä maailma ei kuitenkaan niin toimi.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

En ole KD:läinen mutta näin sivumennen kysyn, että mitäs LGBT-väki sanoo kun sukupuolenvaihdostaan katuva on nyt päässyt myös valtamediaan. Hän kritisoi Trans-poliklinikkaa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sametti-32-luu...

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"mitäs LGBT-väki sanoo"

Miksi pitäisi muuttaa sanomisia?

Asiaan nuivasti suhtautuvat näyttävät jostain syystä olevan sellaisen harhan vallassa, että moinen olisi ihan uusi ja valtaisaa kognitiivista dissonanssia aiheuttava juttu, tai jokin peruste muuttaa oleellisesti hoitosysteemiä tai olla kannattamatta translakiuudistusta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ebeling yrittää heittäytyä marttyyriksi, mutta jo eriävässä mielipiteessä ei ole häntää eikä päätä. Ne esimerkit kyllä järkevät ihmiset ymmärtäisivät ohjata oikeisiin paikkoihin. Raamattua lukeville taitaa olla vaikeampaa ymmärtää, että alkiossa tapahtuvat muutokset ovat vaikeampia ymmärtää ja että muutokset ovat mahdollisia ruumiin temppelistä huolimatta.

Lapsen kehittymisen alussa molemmilla sukupuolilla on täysin samat, kunnes kromosomin rakenne määrää ruumiin rakenteen mutta aivojen rakenteen se ei määrää kuin vasta myöhemmin. Siksi se ennen vanhaan hoitsut joutuivat kirjaamaan, että se on joko tai -kirjauksia, että on tyttö, poika, mitään siltä väliltä ei ollut. Ei sitä silmämääräisesti voi sukupuolen perusteella määrittää.

Jos ihmiseltä revitään kaikki lihat, luut, ihan kaiken pois ja jäljelle jää sielu, niin näkeekö sielussa sen, että sillä on etukäteen määritelty sukupuoli? Ei näe.

Entä jos uudestisyntyy, niin onko pakko syntyä mieheksi joka kerta, miksei muka naiseksi, jossa asennettiin vahingossa väärä ruumis? Nämä ovat sellaisia asioita, mitkä meidän pitää omassa elämässä ymmärtää ja antaa kaikkien elää omalla tavallaan eikä ruveta puuttumaan kenenkään rakkauselämään.

Jukka Ryhänen

Onko joku pahoittanut mielensä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tämä ei vieläpä ole ensimmäinen kerta kun Ebeling on käsittämättömällä asialla. Aiemmin hän on m.m. kampanjoinut itsensä puolesta ja aborttia vastaan julkaisemalla kuvia vasta abortoiduista sikiöistä. Sen lisäksi hän on maalittanut omia sukulaisiaan uskonveljilleen ja -sisarilleen (muun sukupuolisiahan hänelle ei ole olemassa) haureellisina kun elivät avoliitossa. Ja mitä muuta hän onkaan ehtinyt.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#47. Niinkö on tehnyt? Aborttikuvien ja -videoiden julkaiseminen, oli tarkoitus mikä hyvänsä, on täysin sairasta. Sitä paitsi ne ovat luultavasti peräisin Ameriikan maasta, missä abortteja saa nähtävästi tehdä vielä aivan raskauden loppuvaiheessa. Jos tämä sekä muu kommentissa 47 esitetty pitää paikkansa, niin ei hyvä. :(

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset