Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Hallituspuolueiden "tribuutti" Suomen naisille

Hyvää naistenpäivää!

Tänään Suomen valtakunnassa oltaisiin voitu keskittyä uutisoimaan naistenpäivään ja erityisesti naisten oikeuksiin liittyvistä asioista.

Kaikki ei nimittäin tosiaankaan ole hyvin tältä osin, Suomessakaan.

Niin siinä sitten kävi, että ulkoministeri Soinin naisten oikeuksien kustannuksella harjoittamaa julmaakin julmempaa leikittelyä kierrellen ja kaarrellen puolustelleet Keskusta ja Kokoomus – luit oikein – näyttivät jälleen, miten paljon naisten oikeudet loppujen lopuksi niille merkitsevät.

Poliittinen mustasukkaisuus ja huomionkipeys veivät voiton naisten oikeuksista. Poliittiset ambitiot ovat tupanneet nyt jo menneellä hallituskaudella muutenkin tuntumaan nimenomaan naisten kohdalla varsin karvaalla tavalla, kuten aivan aiheellisesti on opposition puolelta esiin tuotu.

Tämä päivä.

”Tämä oli Sipilän ratkaisu”-selitys ei mene läpi.

Kyllä tämä oli sumplittu yksissä tuumin, jälleen kerran.

Toivon sydämestäni, että Suomen naiset aktivoituvat näyttämään vaaliuurnilla, mitä mieltä he ovat tästä Sipilän ja kumppaneiden touhusta.

Tämä päivä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kansainvälisestä naistenpäivästä on valitettavasti tullut aikojen saatossa kukkien ja lahjakrääsän jakamista. Sen alkuperäinen merkitys on vesitetty. Ei menne pahastikaan salaliittoteoretisoinnin puolelle jos epäilee se tehdyn tarkoituksella.

Alunperinhän se aikoinaan 1910 C.Zetkin:n et al toimesta ja L.Zietz:n ehdottamana julistettiin nimen omaan naisten taistelupäiväksi Sosialistisen internationaalin II naisten kokouksessa v. 1910 Köpenhaminassa. Muita merkittäviä kykyjä tuolloin oli paikalla m.m. A.Kollontai, N.Bang. Suomalaisista paikalla olivat I.Aalle-Teljo virallisena edustajana ja lisäksi H.Herrala, A.Kiiskinen, H.Pärssinen ja M.Sillanpää.

Kyseessä oli nimenomaan sukupuolten tasa-arvon puolesta propagointi ja naisten taistelu eikä mikään patriarkaalinen "heikomman astian" ylistys ja hymistely.

P.s. Tuon kokouksen lisäksi on nostettu myös muita tapahtumia, kuten naisten lakkoja USA:ssa j.n.e. alkuperäksi jotta kommunistit eivät saisi kaikkea gloriaa sen keksimisestä ja muutkin voivat paremmin mielin osallistua.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mielenkiintoista.

Kyllä minusta naisten oikeuksiin liittyvää uutisointia oli jo esillä, kunnes sitten eräät kaappasivat ilmatilan hallinnan.

https://yle.fi/uutiset/3-10679010

Huolestuttavia trendejä havaittavissa alle 30-v parissa.

Sipilä ja kaverinsa muut isot pojat + lapiot ja hiekkaämpärit ...

Melko typerää touhua ja äärimmäisen huomionkipeää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

... vaalikampanjointia ilmassa jolloin miltei kaikki huomio on "hyvää" huomiota.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #5

Joo, olihan se Sipilän tiedotustilaisuuskin "tyylitietoinen" muuttuessaan Keskustan vaalipuheeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset