Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

TV7:lla epäilyttävää lapsille suunnattua sisältöä – Kirkkoherra: ”Rasismia”

  • TV7:lla epäilyttävää lapsille suunnattua sisältöä – Kirkkoherra: ”Rasismia”

Toivakan kirkkoherra Panu Partanen kritisoi tämänpäiväisessä Facebook -päivityksessään voimakkaasti kristillisen TV7 -kanavan lapsille suunnattua opetusvideota. Videolla valkoihoisiksi kuvatut Jeesus ja hänen opetuslapsensa kohtaavat sairaan ja vähähampaisen tummaihoisen miehen, jonka Jeesus parantaa. Mies muuttuu parantuessaan valkoihoiseksi ja saa hohtavan valkoiset hampaat suuhunsa. Videosta on levinnyt sosiaalisessa mediassa klippi, josta erikoinen ”ihmeparantuminen” on nähtävissä.

Kirkkoherra Partanen kertoo suhtautuvansa kriittisesti TV7 -kanavaan.

Tuorein esimerkki sen [TV7:n] huonosta opetuksesta on lapsille suunnattu animaatio, jossa Jeesus parantaa sairaan niin, että hänen musta ihonsa muuttuu hetkessä valkoiseksi (ks. lyhyt klippi). Toisin sanoen: musta ihonväri tarkoittaa sairasta, valkoinen tervettä. Sanomattakin on selvää, että Jeesus ja kumppanit ovat puhtaan valkoisia sinisine silmineen ja arjalaisine piirteineen. Puhdasta rasismia, typeryyttä ja epähistoriallista tuubaa.”, toteaa Partanen TV7:n opetusvideosta.

Kirkkoherra Partanen on jakanut klipin päivityksensä yhteydessä.

Partanen näkee videossa ”ihonväristä eheyttämistä”, jota sovelletaan myös seksuaalisuuteen.

Mikä tahansa muu kuin heteronormatiivisuus on sairasta ja syntiä, josta pitää parantua. Näin "valistuneesti" TV7 opettaa Suomen kansaa Herran vuonna 2019. Ja monet ottavat sen mukisematta vastaan?!”, kuvaa Partanen TV7:n sanomaa.

Partanen ei ole mielipiteineen suinkaan yksin. Opetusvideo on herättänyt sosiaalisessa mediassa laajaa järkytystä ja paheksuntaa.

Iltalehden tavoittama TV7:n toimitusjohtaja Matti Ojares ei suostunut kommentoimaan opetusvideon herättämää kohua.

Tämä ei ole sen arvoinen asia, että meidän kannattaisi oppineen aikaa siihen käyttää”, kertoo Iltalehti Ojareksen todenneen.

TV7 tuottaa oikeistoradikaalissa ja maahanmuuttaja- ja HLBTI-vastaisessa Oikea Media -vastamediassa säännöllisesti julkaistavaa Konservatiiviset uutiset -ohjelmaa.

Oikealla Medialla on läheiset suhteet Kristillisdemokraatteihin ja Perussuomalaisiin.

Lue myös:

”Jumala, Trump ja Putin – kristillisen konservatiivioikeiston toiminta Suomessa kulkee samoilla raiteilla kuin Yhdysvaltain evankelikaaleilla”. Kirkko ja kaupunki, Petri Jääskeläinen, 20.8.2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Kysymyksessä näytti olevan spitaalista parantaminen. Saattaa olla, että kaiken muun harmin lisäksi spitaali aiheuttaa iholla värimuutoksia. Sitä en ihan ymmärtänyt, miten tämäkin alkeellinen animaatio liittyy heteronormatiivisuuteen, mutta kyllä kai se liittyy, kun kerran kirkkoherra Partanen niin sanoo.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ehkä on syytä kysyä, miten TV7 liittyy heteronormatiivisuuteen. Kuten varsin hyvin tiedetään ja kirjoituksessakin mainitaan, on TV7:llä ja Oikealla Medialla erittäin tiivis yhteys. Oikea Media puolustaa - ihan eksplisiittisenä käsitteenä ja kantana - heteronormatiivisuuden säilymistä. Tämä on ainakin implisiittinen lähtökohta myöskin TV7:n osalta, johtuen konservatiivikristillisestä ohjelmakontekstista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuinka paksua valetta sitä voi esittää. Eurooppalainen taidehistoria ja populasrikuvasto tuntee paljon spitaalin esitystapoja. Ja sitten meillä on esitystapoja tummaihoiselle ihmiselle. On ilmiselvää että tämä pätkä on juuri niin rasistinen kuin miltä se näyttää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kirkkoherra Partasen esittämä tulkinta videon sisällöstä on osuva:

"Toisin sanoen: musta ihonväri tarkoittaa sairasta, valkoinen tervettä. Sanomattakin on selvää, että Jeesus ja kumppanit ovat puhtaan valkoisia sinisine silmineen ja arjalaisine piirteineen..."

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Ja minkähän värisiä ovat ne muutokset joita spitaali aiheuttaa? Ainakin Raamatun sisältöä katsoessa vanhassa testamensissa korostaa miten pappien tehtävänä oli tarkastaa ihmiset, joille oli ilmaantunut tautiin viittaavia oireita. Niitä olivat ihossa esiintyvät valkoiset kyhmyt tai laikut, joiden kohdalla ihokarvat olivat muuttuneet valkoisiksi, sekä vereslihalla olevat kyhmyt ja paiseet, joiden kohdalla näkyi kellertäviä karvoja. Jos oireet olivat selvät, oli papin julistettava sairas saastaiseksi. Jos oireet eivät olleet varmat, oli sairas eristettävä seitsemäksi päiväksi ja tarvittaessa uudelleen seitsemäksi päiväksi. Jos tauti oli edennyt, oli kyseessä spitaali. Jos tauti ei ollut edennyt, oli hän puhdas.

Ts. värimuutosten tulisi olla enemmänkin toiseen suuntaan. Jo ihan siksi, että jos katselet lähi-itäläisten ihonväriä niin on oletettavaa että Jeesus näyttää vähemmän Caesare Borgialta ja enemmän Osama bin Ladenilta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen
Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Oho. Näinkö oikein, että videossa oli TV7:n logo?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, Tv7:n ohjelma oli kyseessä, oli viel aika makaaberi nimikin: Lasten taivas.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000002902601.html

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Piispantarkastus pyhäkoulussa: Piispa kyselee, mikä se on, jolla on tuuhea häntä, ja joka vilistää puussa. Pyhäkoululainen vastaa: muuten se olisi orava, mutta olosuhteet huomioon ottaen se on varmaan Jeesus-lapsi.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Se ei olisi kai haitannu mitään jos valkoinen olisi "tervehtynyt" tummaksi

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Liekö USA:n Raamattuvyöhykkeen tuotantoa? Lepra ei aiheuta ihon pigmentaatiota kuvatulla tavalla. Päinvastoin ihomuutokset ovat tyypillisesti tervettä ihoa vaaleampia. Jeesus on tässä valjastettu valkoisen ylivallan edustajaksi. Lähes hampaattomasta tummaihoisesta henkilöstä ”tervehtyy” pepsodent-hymyinen, onnellinen valkoihoinen. Taivaan kiitos?

Kaikkea lasten korruptoimiseksi kehdataankin esittää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Kaikkea lasten korruptoimiseksi kehdataankin esittää."

Jep. Jälleen kerran olemme sen äärellä, mitä tarkoittaa ns. kasvurauhan vaatiminen, johon yhdistetään saumattomasti "vapaus kieltäytyä kodin uskonnollisen/poliittisen vakaumuksen vastaisesta kasvatuksesta/opetuksesta" jne.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

TV7 on myös kreationistisen roskan näkyvin jakelukanava Suomessa.

Kieltämättä on aika turhauttavaa, että yhteiskunta lapioi rahaa esim. lähetysjärjestöille, kun sitä siellä valutetaan esim. SEKL:in tapauksessa tieteen- ja koulutuksenvastaiseen myyräntyöhön.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

8.Nii, Tv 7 kanavan oisi syytä olla puuttumatta tieteen tuloksiin ja pysyä vain omassa aihepiirissä

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

TV7 on myös yhdistetty ns. ääri-/uuskarismaattisuuteen.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen
Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #52

Heresiaa on ilmassa, vahvasti.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #53

Kaikki uskonnot ovat harhaoppeja.

Pekka Pylkkönen

Huomasitteko että tuhansia ISIS-taistelijoita on palannut Eurooppaan kotimaihinsa? Myös Suomeen on palannut ainakin satakunta kurkunleikkaajakerholaista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten toi kommentti liittyy tähän kirjoitukseen?

Pekka Pylkkönen

Miten haitarinsoitto liittyy kirahvilla ratsastamiseen?

Kuka katsoo TV7:aa? Yhtä vähän tekemistä todellisuuden kanssa kuin Setalla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #25

Eli elättelet kuvitelmaa jostain totalitarismista jossa "tärkeät asiat" on niitä joita sinä pidät tärkeänä?

Toki kristittyjen tekemää väkivaltaa mielellään vähätellään. Ja olenkin huvittunut miten tekemäni uskontokritiikki elää ajassa. Kun se on tuoretta, se on kauheaa antiteismiä ja militanttiutta. Mutta sitten kun vierähtää 10 vuotta niin ilmoittamani tyypit ovat ilmoittamistani teoista oikeudessa ja vankilassakin. Ja sitten selitetään että "ihan vanha juttu". Niin. Koska se oli ajankohtainen 10 vuotta sitten. Jolloin siitä ei saanut puhua koska todisteet ei ollut riittävät kun ei ollut rikostuomioita... (Uskontokritiikki on siis aina väärään aikaan tehty; Joko hätäistä tai liian myöhään. Ja koskaan ei ole aika pyytää aidosti anteeksi, katua ja kompensoida.)

Mutta Suomessa on saatanapaniikin aikana ajettu itsemurhaan niin monta ihmistä, että minusta on aika selvää että ihan sama vaikka niitä olisi vain 1. Riskiryhmää on. Sama logiikka on ihan hyväksyttävää islamismikritiikissäkin. Ihan oikeasti. Me kauhistellaan ihan hirveästi säälittävää puukkomurhaa joka ei kuolinluvuissaan kyllä herättänyt vaikuttuneisuutta. Ihan siksi, että moni tajuaa että "yksikin terroristi on liikaa".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Pylkkönen on tainnut käydä katsomassa Magritte:ä Amos Rex:ssä. Piste siitä hänelle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

"Kuka katsoo TV7:aa?"

Kommenttien määrästä päätellen yllättävän moni.

Pekka Pylkkönen

Ja siis vakavasti. Onhan se melkoisen absurdia että kaiken maailman tädit vinkuvat uskovaisten telkkariohjelman rasistisuudesta ja samalla maahan virtaa äärirasistisen väkivaltajärjestön kurkunleikkaajia.

Vähän toivoisi suhteellisuudentajua vähälahjaisemmiltakin Puheenvuoron kirjoittajilta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #27

"Vähän toivoisi suhteellisuudentajua vähälahjaisemmiltakin Puheenvuoron kirjoittajilta."
Puhut kenties ihan itsestäsi??

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #27

Propaganda on propagandaa. On turhaa kuvitella että esimerkiksi Suomessa tapahtuneet evoluutikoiden tappouhkailut (joita itsekin olen saanut) eivät olisi missään tekemisissä esimerkiksi sen kanssa että Tapio Puolimatka on rummutellut evolutionisteja pahuuden tyyppeinä jotka yrittävät tappaa ihmiskunnasta 95% ilmalevitteisellä ebolaviruksella. (Kuten hän on tehnyt. Oikeasti. Väitti että Eric Pianka on esittänyt suunnitelman ja että naturalististen tiedemiesten laumat ovat nousseet seisomaan ja taputtaneet suunnitelmalle. Painoi kirjoihin ja kansiin ja pelotteli tällä luentotilaisuuksissaan. Omistan kyseisen kirjan ja olen ollut kyseisissä tilaisuuksissa paikalla.)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #32

Kaiken kaikkiaan … sanoisinko … varsin … erikoinen (joo, se se sana olikin) … tapaus tämä T. Puolimatka.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Pekka, ei olla huomattu, huomasitko sinä? Missä vois käydä ukkoja morottaa?

Pekka Pylkkönen

Eivätköhän ne paikallisista Kelan toimistoista löydy.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #26

Ai, sielläkö olet heihin törmännyt? Ajattelin ettet jalallasikaan astuisi kyseiseen laitokseen.

Jukka Ryhänen

Onpa vaarallista. Ihan hirveää. Miten joku jaksaa vouhottaa tällaisesta samaan aikaan kun todellinen ongelma on se että lapset katselevat kännyköistään kovaa pornoa, pelaavat järjettömiä väkivaltapelejä, katsovat sairaita elokuvia ja tv-sarjoja jne.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Vanhempien tehtävä valvoa jälkikasvunsa kännykän käyttöä, mitä katsovat jne.
Jollei kukaan katso perään niin aivan varmasti tekevät jatkossakin kaikkea tuota.

Jukka Ryhänen

Näin on. Lisäksi vaan pitäisi olla tekniset estot, ja jo operaattorisopimuksessa pakollisena.

Itse en ole omistanut edes tv:tä kohta 10 vuoteen.

No, näin. En ole tänään parhaimmillani, turhaa ärähtelyä ehkä. Jokainenhan saa olla mitä mieltä haluaa.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Aivan oikein. Ja samaan aikaan Aary ja KD hyökkäilevät seksuaali-ja skupuolivähemmistöjä vastaan, jotka eivät vahingoita ketään. Eihän vaan ole kumminkin ryhdytty palvomaan rahaa?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Lepra voi muuttaa ihon tummemmaksi varsinkin valkoihoisilla.

https://en.wikipedia.org/wiki/Leprosy_in_Louisiana

Se, että näette tuossa ensin rasismia, kertoo enemmän teistä ja Panusta kuin kenestäkään muusta.

PS: Älkää tiiratko tv7-kanavaa, antakaa sen kuolla pois...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kiinnostaa näköjään sinuakin kun kuitenkin kommentoit, kertoo myös sinusta paljon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaikki Välimeren itäpäässä pari tuhatta vuotta sitten hiippailleet, niin profeetat kuin tautisetkin, muistuttivat ihonväriltään ja ulkonäöltään suurin piirtein nykyisiä arabeja:

https://yle.fi/uutiset/3-8529376

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pakarinen kirjoitti: "Älkää tiiratko tv7-kanavaa, antakaa sen kuolla pois..."

Ei se katsomatta jättämisellä mihinkään kuole vaan sen rahoituslähteiden pitäisi ehtyä.

Sitä paitsi sitä seurailemalla pysyy kärryillä mitä hörhöimpien uskovaisten päissä liikutellaan.

Enkä voi kieltää etteikö "muropakettitohtori" D.Patton, supernaturaali S.Roth tai D.Pawson pahvitauluineen olisi ihan hauskojakin, tosin tuskin sillä tavalla kuin ovat itse tarkoittaneet.

P.s. En myöskään unohtaisi AlfaTV:tä. Siitäkin tuutista tulee kaikenlaista hulvatonta, m.l. eräskin dosentti. Viimeksi kun sitä vilkaisin P.Räsänen ja S.Koivula siellä uhriutuivat.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Luulisi sen kuolevan pois, jos yleisöä ei ole. Rahoituksen suhteen olet toki ihan oikeassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Mistä ne tietää onko katsojia vaiko ei? En ole itse omalta osaltani kertonut ennenkuin nyt. Onko sittenkin niin, että ne kyylää ja vahtii jossakin? Mitä vilkkuukaan töllöttimen ruudulla ja pesukoneen luukun ikkunassa. Salaliitto luuraa jossakin, reptiliaanisen Vrill-ya kansan maailmanhallitus onton maan sisuksissa.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

noo jospa kyse ei ole, että musta iho piti muuttua valkoseksi siksi, että musta iho ei oisi yhtä hyvä kuin valkonen. Valkonen iho ohjelmassa voi tarkottaa puhtâutta synnistä. Oohan Paavalin mukaan ihmisen luonto synnin himojen pesä, joka näkyy uskottomassakin ihmisessä tekoina, joihin tuomari ja poliisi ja oikeuslaitos voivat puuttua, millainen teko on. Uskovassa ihmisessä onkin Kristuksen puku saatu kasteessa, jossa asuu Pyhä Henki ja Henki sitten hallitsee ihmisen synnin luontoa.No uskova siis on kantamassa myös syntiä, mutta Henki hallitsee syntiä ja uskova voi luopua myös uskostaan ja mennä elämään maailman menon mukaan eli synti sitten pääsee hallitsijaksi.Parannushan juuri tarkottaa, että ei enää eletä samanlaisissa teoissa. Valkonen iho voi siis kuvata kertomuksessa vain puhtautta. Kertomuksessa oisi voinut olla valkoista mustaihoisella vâin sydämen kohdalla, niin kirkkoherra ei oisi sitten osannut olla kriittinen. Kait kirkkoherran kannattaa katsoa ensin omat synnit, vai?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Kait kirkkoherran kannattaa katsoa ensin omat synnit, vai?" Hän ilmoitti ryhtyvänsä katsomaan sprinttihiihtoa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

https://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_Saara_(laulu)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Minusta Kirkossakin pitäs tehä reformaatio. Palkat piispoilla aika isot ja arkkipiispallakin.Edustusasunnot isoja. Maaomaisuutta ja rakennuksia liian paljon. Jos ajatellaan rakkautta köyhiä kohtaan. Paavalin palkat ei tainneet olla mahtavia.Paavali sano tyytyvänsä , että on vaatteet ja ruoka ainakin ja katto päällä ja Paavali ei suosittanut velanottoa, vaan velka hänellä käsitti rakauden velkaa lähimmäisiään kohtaan Kirkko menettää jäseniään paljon, mutta joka vuosi liittyy takasi jotain 16 000 ja lapset päälle

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Ei tämä nyt niin tavatonta ole. Alkuaikojen mormonit pitivät mustia ihmisiä niin syntisinä, että jopa heidän ihonsa on sen vuoksi musta ja paatunut.

Heillä oli erittäin tarkat rotusäännöt ja sekarotuisen lapsen synnyttänyt nainen oli yhteisössä hengenvaarassa.

Avoin rasismi jatkui 70-luvulle asti kun Mormonit jatkoivat käsitystään, että mustasta ei voi tulla koskaan pappia.

Liittovaltion verotarkastajat sanoivat kyynisesti, että täällä kiusataan ihmisiä ja asetetaan ne eriarvoiseen asemaan. Liittovaltio kertoi, että tulette menettämään uskonnonvapauden antaman suojan ja menetätte uskonnollisen yhdyskunnan verovapauden.

Silloin tuli "elävälle profeetalle" kiire. Heillä on aina yksi "profeetta" joka saa ilmoitukset suoraan taivaasta.

Hämmentävän samanaikaisesti kun liittovaltio uhkaili veroilla profeetan ilmoituksessa oli uudenlainen sisältö jolla lähes 200 vuotta vanha käytäntö kumottiin. Kas kummaan, myös mustat kelpaavat papiksi.

Tämänkin jälkeen jotkut vielä uskovat näihin uskomattomiin tarinoihin elävistä profeetoista, vaikka bluffi oli 100%:n varmuudella havaittavissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa Mormonin kirjassa kerrotaan itsensä Jahwen merkinneet syntiset, nuo Jahwea ja hänelle uskollisia vastaan kapinoineet mustalla ihonvärillä parempien, s.o. valkoisten, ihmisten niitä varoa. Samalla Jahwe viisaudessaan teki heistä laiskan kansan vaikkakin olivat vitsauksena valkoisille ja erinomaisen kaunismuotoisille. Niin ainakin minun hyllyssäni olevassa versiossa (Toisen Nefin kirjan viides luku, kuudes suomenkielinen painos v:lta 1971).

(Huom: ilmaukset kaunismuotoisuudesta j.n.e. suoraan Mormon:lta itseltään)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kun kohtasin ma rohveetan:

Olin 14-vuotias, kun eräässä tarkemmin täsmentämättömässä tilaisuudessa eteeni pomppasi tunnettu ns. Jumalan mies, jolla oli taivaallinen sanoma minulle välitettäväksi ja se kuului:

"Poika, sinusta tulee suuri profeetta!"

Tuolloin toki mistään mitään ymmärtämättömänä hämmennyin mutta monesti on tullut elämän varrella huvittuneena pohdittua syvää "jumalallista" salaisuutta. En kyllä ole millään muotoa voinut yhdistää mitään moiseen ennustukseen. En ole syönyt papyruskääröjä, jotka maistuvat suussa hunajalta ja karvailta vatsassa tai suoraan sanottuna mitään muutakaan vastaavaan viittaavaa.

:-)

Mainitsemasi profeetta ehkä tajusi, että viestejä voidaan välittää myös liittovaltion suunnalta. "Herra vaikuttaa tahtomista ja tekemistä" myös liittovaltiossa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Mormonit eivät ole ainoa rasismin edistämisessä kunnostautunut jenkkilahko. Esimerkiksi "raamatuntutkijoiden" (myöhemmin Jehovan todistajat) julkaisussa kirjoitettiin vuonna 1929:

"It is generally believed that the curse which Noah pronounced upon Canaan was the origin of the Black race. Certain it is that when Noah said, "Cursed be Canaan, a servant of servants shall he be unto his brethren," he pictured the future of the Colored race. They have been and are a race of servants, ... There is no servant in the world as good as a good Colored servant, and the joy that he gets from rendering faithful service is one of the purest joys there is in the world."

Vuonna -33 lahkon silloinen presidentti J.F. Rutherford kirjoitti Saksan natsipuolueen arvojen olevan myös Jehovan todistajien arvoja. Samassa yhteydessä hän tuomitsi juutalaiset (tarkempaa tietoa löytyy googlettamalla "Rutherford" ja "Declaration of Facts").

Sittemmin Jehovan todistajat ovat luopuneet rasismista, antisemitismistä ja natsisympatioista (eivätkä myönnä moisiin koskaan edes langenneensa), mutta kultin harjoittama seksuaalivähemmistöjen vastainen vihanlietsonta on tänä päivänä ehkä pakkomielteisempää kuin koskaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Visustipa vaikenevat tällaisesta kyseenalaisesta historiasta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Pakko kertoa tähän pikku anekdootti:

Olimme pari vuotta sitten kummitytön rippijuhlissa. Palatessamme kirkosta tytön kotiin muu väki meni keittiöön tai takapihalle valmistelemaan kestityksiä ja minä istahdin sohvalle. Televisio oli auki, ja hätkähdin: Juha Ahvio puhui minulle suoraan ruudusta! Ja totta tosiaan, menossa oli tv-seiskan ohjelma. Mietin, onko tyttö tullut rippikoulussa uskoon ja katsoo sen vuoksi uskonnollista kanavaa. Arvelin, että kyseinen kanava ei ehkä ole parasta katsottavaa uskon ensiaskeleita ottavalle nuorelle ja että velvollisuuteni kummina on puhua tytölle asiasta. Menin keittiöön ja kerroin äidille kautta rantain tytön ohjelmavalinnasta, mihin äiti vastasi huvittuneena, että ”eei, se vain painaa kaukosäädintä heti ovesta sisään päästyään katsomatta sen kummemmin, mihin sormi osuu”. Olin helpottunut.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mutta kuitenkin, kummin tehtävä ymmärretty täydellisen oikein!

Ahviosta tulikin mieleeni seuraava:

"Vuoden 2019 vaalit ovat ratkaisevan tärkeitä

Maanantaina 18.2.2019, alkaen kello 18, jatkan Radio Patmoksen taajuuksilla noin kuukausi sitten alkanutta ja koko vuoden kestävää luentosarjaani, jonka yleisotsikko on Vuosi 2019 totuuden valossa.

Sarjan ensimmäisessä osassa perustelin raamatullisesti ja teologisesti, miksi kristityn tulee olla kiinnostunut sekä hengellisen että maallisen regimentin asioista ja miksi kristityn tulee vaikuttaa vahvasti molemmissa."

https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1285/vuo...

Politiikan (erityisesti oikeistolaisen äärilaidan sellaisen) ja uskonnon vispaus autuaaksi sekamelskaksi on ollut käynnissä pidemmän aikaa.

Patmos ja TV7 ...

Jukka Ryhänen

On hyvä muistaa että usko on meissä jokaisessa. Elämme ikuisesti. Siksi nämä asiat kiinnostavat. Sanat TV7, Patmos, Radio Dei jne. saavat palstat elämään, koska usko on osa elämää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Emme elä ikuisesti. Tämä on biologinen ja tieteellinen tosiasia. Toisaalta kaikkeen tähän elämän ajalliseen rajallisuuteen liittyy paljon syvällisiä opetuksia.

Jukka Ryhänen

Tämä ruumiimme ei elä ikuisesti mutta sielu kyllä. Kun suljemme silmämme viimeisen kerran tässä ruumissa avaamme ne saman tien ikuisessa elämässä.

Jokainen saa sen kokea kun aika on.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #56

Monet uskovat tosiaan näin. Toisaalta, jos näin on, niin miksi sitten joillakin näin uskovilla on kova tarve pyrkiä erilaisin menoin palauttamaan ihmisiä takaisin niin sanottuun ruumiilliseen elämään.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201704132200102509

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Miksiköhän uskonnollisissa piireissä niin kovasti vastustetaan eutanasiaa ja itsemurhia? Kysehän on vain matkasta päärlyporteille tai sinne alakertaan. Onko kyse itsekkäästä etuilun kieltämisestä? Ei kaverille ennen aikojaan kun itse ollaan omalla paikalla jonossa.

Luulisi armollisissa ja vaatimattomissa kristillisissä piireissä olevan pikemminkin vallalla käsitys, että menkööt kiireisimmät ensin, maltetaan tässä nöyrinä odotellakin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Sinänsä on tietenkin hienoa, että nämä ääriuskovaiset paljastavat todellisen karvansa. Lapsiin kohdistuva rasistinen indoktrinointi sen sijaan ei ole hienoa vaan hyvin huolestuttavaa. Hyvä, että kirkkoherra nosti asian esille, ja toivottavasti virallisemmillakin tahoilla aletaan kunnolla heräämään ongelmaan. Esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä demonisoiva hihhulipropaganda on ihan yhtä haitallista ja tuomittavaa kuin rasismi, ja sitäkin tuputetaan myös lapsille. Ei ole mitään syytä, miksi sivistyneen yhteiskunnan pitäisi sietää moista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan ja samaa juurta. Siis rasismi ja sukupuolivähemmistöihin kohdistettu viha.

Risto Salonen

Kyllä uskonto, kristinusko varsinkin on ihan saatanasta. Leninkin vertasi sitä oopiumiin.
Kauheata sentään.
45 kommentin arvoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset