Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Tapaus Alma Media – Elämää gender-ideologian ihmemaassa

  • Johanna Korhosen heinäkuinen fb-kommentti
    Johanna Korhosen heinäkuinen fb-kommentti

Tuoreet uutiset kertovat Aamulehden päätoimittajavalinnan johdosta viime heinäkuussa aloitetun poliisin esitutkinnan päättymisestä. Poliisi epäilee työsyrjintää ja asia siirtyy nyt syyteharkintaan. Asianomistajina on kaksi naista, jotka ovat kokeneet tulleensa syrjityiksi sukupuolensa ja perhesuhteidensa perusteella. Ei tämä ole Alma Medialle suinkaan ensimmäinen kerta. Jälleen kerran työsyrjinnästä epäiltynä on Telanne, Alma Median toimitusjohtaja, joka on tuomittu Korkeimmassa oikeudessa (KKO) sakkoihin työsyrjinnästä Lapin Kansan päätoimittajavalinnassa. Asianomistajana tuolloin oli Johanna Korhonen. KKO:n langettama sakkotuomio vuonna 2015 tuli työsyrjinnästä seksuaalisen suuntautumisen ja perhesuhteiden vuoksi.

Lue lisää:

”Alma Median työsyrjinnästä tuomittu toimitusjohtaja jälleen otsikoissa”. US Puheenvuoro, 20.7.2018

Tapaus Alma Media on hämmästyttänyt laajalti. Minkälaisen viestin konsernijohdon osoittama täysi tuki työsyrjintärikoksesta tuomion saaneelle toimitusjohtaja Telanteelle on lähettänyt konserniin ja alaisiinsa medioihin? Minkälaisen viestin tämä lähettää laajemmin yhteiskuntaan?

Onko naisen ja seksuaalivähemmistöön kuuluvan perheellisen syrjiminen Alma Median konsernijohdossa asia, jolle voi osoittaa kintaalla?

Alma Median konsernijohdon toimintamalli on valitettava kouriintuntuva osoitus rakenteellisen syrjinnän olemassaolosta, vaalimisesta ja suojelemisesta yhteiskunnassamme.

Syyteharkintaan siirtyneessä uusimmassa tapauksessa asianomistajina on kaksi naista.

Onko rakenteissa varjeltu syrjivä asennemaailma jälleen näyttänyt kyntensä?

Väitetty toimitusjohtajan toteamus päätoimittajaksi pyrkineelle perheelliselle naiselle on karua luettavaa.

 ”Ei kuule kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiä”.

Entäpä, miltä tuntuu naisesta ja äidistä saada viesti, ettei tule valituksi, koska ”hylkäisi” perheensä?

Tällaisen väitetyn viestin sisältö on omiaan syvästi loukkaamaan naisen ihmisarvoa, kävelemään äitiyden ylitse ja kajoamaan perheen ja parisuhteen sisäiseen dynamiikkaan, intiimiin yksityiselämään.

Sisältö heijastaa varsin selkeällä tavalla sen, mihin gender-ideologia, genderismi, pyrkii.

Mutta, syyttäjä tekee aikanaan omat johtopäätöksensä.

Se, että toimitusjohtaja Telanteen ja ulkoministeri Soinin kaltaiset henkilöt istuvat asemissaan kuin täit tervassa, ei kerro kovinkaan kaunista tarinaa tasa-arvon tilanteesta Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Luottamus lienee konsernin taholta kiitollisuudenvelkaa peppujen pesusta. Miten pitkälle riittää on ajan kysymys.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jep.

Johanna Korhonen valaisi heinäkuussa hieman tuota Telanteen + konsernin hallituksen kuviota.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Korhosen tilannekuvaus kertookin oleellisen näkökulmasta, jota en näe syytä epäillä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Täällä mielenkiintoinen uutinen gender-ideologian eurooppalaisesta johtotähdestä:

https://demokraatti.fi/nyt-haisee-1930-luku-minist...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Niin, mahdollinen tulevaisuuden askel Unkarin etnonationalistisen nykyjohdon taholta on luopua verohelpotuksista ja sulkea sopivat naiset synnytysleireille.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tosiaankin, tähän sopii pätkä blogisti-Mikan totalitarismin ja gender-ideologian välistä suhdetta tarkastelevasta kirjoituksesta:

"Miessukupuolen ylivalta ja -voimaisuus; naisten määritteleminen pitkään hameeseen puetuiksi leijaileviksi kodin hengettäriksi; naisen arvon mittaaminen synnytettyjen lasten määrällä; naisten seksuaalioikeuksien kieltäminen; …

Mitä nämä edellä mainitut muutamat arvoesimerkit edustavat?

Ne edustavat gender-ideologiaa, genderismiä, jolla on omat fanaattiset kannattajajoukot myös Suomessa."

http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268788-gen...

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Tällaisen väitetyn viestin sisältö on omiaan syvästi loukkaamaan naisen ihmisarvoa, kävelemään äitiyden ylitse ja kajoamaan perheen ja parisuhteen sisäiseen dynamiikkaan, intiimiin yksityiselämään."
-------
Höpöhöpö. Aivan naurettavaa. Kävelemään äitiyden ylitse? Jestas sentään.

Tehtävään palkataan se, joka parhaiten tehtävään sopii. Alma Mediassa on katsottu, että kumpikaan näistä naisista ei ollut sopivin hakija. Tämä naurettava oikeushässäkkä vielä varmistaa tämän; nopeastipa halu palvella Alma Mediaa katosi kun ei duunia saatukaan. Alma Mediassa tehtiin siis selvästi oikea valinta.

Aika harvoin näitä työsyrjintäjuttuja näkee siinä muodossa, että mieshenkilö, joka ei ole duunia saanut, vetoaisi siihen, että häntä on syrjitty sukupuolensa perusteella. Taitaa tämäkin olla vaan sellainen "naisten etuoikeus".

Tälläkään jutulla ei mitenkään edistetä "naisten asemaa". Päinvastoin, alleviivataan jälleen kerran niitä todellisia riskejä, joita naisiin, ja varsinkin uranaisiin, liittyy.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Oi, mikä kommentti.

Jos olisin sinä, kyllä poistaisin tuosta muutaman kohdan...
1. Ihmisen velvollisuuden "haluta palvella" työnantajaa, joka kohtelee häntä laittomasti työnhakijana.
2. Naisiin, erityisesti "uranaisiin liittyvät riskit".

Huhhuh sentään.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

1.
En sanonut, että ihmisellä on velvollisuus palvella työnantajaa. Jokainen valitkoon itse, ja vastatkoon seurauksista. Korostan vain sitä faktuaalista ristiriittaa, joka tilanteessa vallitsee.

Ensin, työtehtävää hakiessa: haluan sitoutua ja antaa oman panokseni Alma Median toimintaan. Sitten, kun ei tullutkaan valituksi tehtävään: aiheutan Alma Medialle julkisuuskuvahaittaa epätarkoituksenmukaisella media- ja oikeushässäkällä.

Asiassa ei ole edes nostettu syytettä. Väite laittomasta kohtelusta on vailla perusteita.

Se, että sukupuoleen tai perhesuhteisiin liittyvä syrjintä on laissa säädetty kielletyksi, ei tietenkään tarkoita sitä, ettei sukupuolella tai perhesuhteilla SAISI OLLA MERKITYSTÄ työnantajan kokonaisharkinnassa. Ne ovat oleellisia perusfaktoja tehtävään hakevasta henkilöstä.

2.
Esim. kukaan uramies ei tule missään tilanteessa vetämään esiin "laitonta naisten syrjintää!"-uhrikorttia. Uramies ei voi sortua eikä sorru feministiseen haihatteluun ja tilanteiden keinotekoiseen sukupuolipolarisointiin. Uramies ei tule koskaan saamaan tueksensa feministien ja feminististen journalistien media-armeijaa. Päinvastoin, kyseiset joukot pyrkivät aivan erityisellä intohimolla käymään häntä vastaan.

Ylipäätään, eivät firmat halua valita keskeisiin avaintehtäviinsä ihmisiä joihin liittyy riski siitä, että he heittäytyvät - vastoin firman etua - ns. hankaliksi. Aivan sama ovatko naisia tai miehiä! Lojaliteetti on prioriteetti nro. 1.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

No, jääköön kommentti osoitukseksi siitä, miten meillä Suomessa menee ...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset