Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

IL: Poliisi aloittanut esiselvityksen Soldier of Odinin uhkailuvideosta

  • IL: Poliisi aloittanut esiselvityksen Soldier of Odinin uhkailuvideosta

Oikeistoradikaalin ja maahanmuuttajavastaisen Soldiers of Odin Finland ry:n toissailtainen uhkailuvideo, missä järjestö ilmoittaa aloittaneensa erityisesti maahanmuuttajataustaisten ”pedofiilien metsästämisen”, on johtanut poliisin esiselvitykseen. Asiasta kirjoittaa Iltalehti.

Esiselvitys kartoittaa, onko henkilöitä syytä epäillä rikoksesta. Mahdollisia nimikkeitä jutussa ovat esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan tai yllyttäminen rikokseen”, kertoo Iltalehti.

Uhkailuvideo on kiinnittänyt Poliisihallituksen huomion.

Iltalehden mukaan mahdolliset poliisitoimet kohdistuvat sekä ”katupartiointiin” että netissä tapahtuvaan uhkaavaan toimintaan.

Soldiers of Odin-järjestön videosta kerrottiin toissailtana US Puheenvuorossa.

Videon julkaisemisesta kertova järjestön Facebook-päivitys ja itse video vaikuttavat kadonneen netistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Ari Ojala

Minulla herää ainakin kysymys, miksei poliisi tee valeprofiileja nettiin ja toimi aktiivisesti "metsästämällä" groomaajia, pedofiileja tai muuten vaan lapsia jahtaavia. Nyt kun joku vihdoin toimii, poliisi huolestuu, joku tekee niiden hommia, no tekis itse sitten.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Lainaus Poliisin sivuilta:

"Poliisin tehtävänä on
- oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen
- yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen
- rikosten ennalta estäminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen."

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista

Ari Ojala

Sehän on rikosten ennaltaehkäisemistä, kun julkisesti kertoo tekevänsä valeprofiileja. Poliisi on jo pitkään tehnyt huumeiden valeostoja, joilla ehkäistään huumeiden käyttöä ja levittämistä. Varastetun tavaran takaisinsaamiseksi tehdään valeprofiileja, jotta saadaan takaisin varastettu omaisuus. Miksei poliisi voisi myös yrittää estää lasten raiskauksia?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@1. Tietääkseni poliisi tekeekin netissä valeprofiilejä ja ottavat kiinni niitä epäiltyjä, ketkä ovat kiinnostuneet houkuttelemalla lapsia. Niitä ei vain julkisesti kerrota.

Ari Ojala

Eikö sillä olisi ennalta ehkäisevä vaikutus, jos poliisi kertoisi sen julkisesti?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Itse olen saanut sellaisen kuva, etteivät ne saa tehdä tuollaista nykyisen lain puitteissa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #12

@12. Voi olla. Minä pysyn omassa tiedossani ja sinä taas omassasi. Onhan tässä ollut historiassa valeostoksia, joten miksi ei myös netissäkään onnistuisi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Rantakivi on oikeassa. Valeosto kuuluu pakkokeinolain 10 luvun ”salaisten pakkokeinojen” luetteloon. Siitä on erityismääräys 10 luvun 27 §:stä eteenpäin otsikon ”Peitetoiminto ja valeosto” alla.

Kts. Pakkokeinolaki https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110806#...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #18

Pakkokeinolaissa peitetoimintaa koskevassa lainkohdassa mainitaan:

"Peitetoimintaa suorittava poliisimies ei saa tehdä rikosta eikä aloitetta rikoksen tekemiseen."

Valeostoa koskien:

"Valeosto on toteutettava siten, ettei se saa kohteena olevaa tai muuta henkilöä tekemään rikosta, jota hän ei muuten tekisi."

Se, että esiintyy alaikäisenä ja houkuttelee tapaamisiin, on lain mukaan kyseenalaista toimintaa. Luulen, että tätä kohtaa vasten Pakarinenkin kommentoi.

Itseäni kiinnostaa lain soveltamisen lähtökohdista esiinnousseet kysymykset: Tekeekö aikuiselle, mutta alaikäiseksi tekeytyneelle, poliisimiehelle seksuaalisiakaan ehdotuksia tehnyt rikoksen? Poliisimiehen lienee myös vaikea osoittaa myöskään peitetoiminnan keinoin, että jonkin olleen aikeissa tai valmiudessa käyttää seksuaalista väkivaltaa alaikäiseen tai kohtaamaansa ihmiseen ylipäätään tapaamishetkellä?

Soldiers of Odinilla ei ole tämänkaltaista ongelmaa: jokainen, joka tulee paikalle alaikäisenä netissä esiintyneen houkuttelemana, on lähtökohtaisesti syyllinen ja metalliputkipahoinpitelyn ansainnut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Peitetoiminta koskee ainoastaan tiedonhankintaa, ja poikkeaa näin valeostosta huomattavasti, joka on muuta kuin ”passiivista” seurantaa. Peitetoiminnan edellytykset ovat melko kovat...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minulla on äärioikeistolaisille - joihin myös nykypersut luen - yksi vaatimus:

MAASSA MAAN TAVALLA!

Eli toimikaa ja käyttäytykää suomalaisia tapoja ja Suomen lakeja kunnioittaen ja niitä noudattaen. Ja jos ette niin pysty tai halua toimia, niin muuttakaa pois sellaiseen maahan, jonka kulttuuriin toimintanne istuu Suomea paremmin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mutta äärivasemmistolaiset ja turvismuslimit saa toki käyttäytyä kuinka huvittaa.

Kuinkahan Teuvo Loman on käyttäytynyt, kun häntä nyt syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä? Pitäisikö hänen muuttaa maasta?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Sinulla on äärioikeistolaisille - joihin myös nykypersut luet - yksi vaatimus:
MAASSA MAAN TAVALLA!

Olisiko tämä liikaa pyydetty myös muilta?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

..."Eli toimikaa ja käyttäytykää suomalaisia tapoja ja Suomen lakeja kunnioittaen ja niitä noudattaen. Ja jos ette niin pysty tai halua toimia, niin muuttakaa pois sellaiseen maahan, jonka kulttuuriin toimintanne istuu Suomea paremmin". (Tarvitseeko linkkejä vaikkapa viime aikaisiin uutisointeihin Oulusta?)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisin peukuttanut Riikosen kommenttia (n:ro 3) jollei sen lopusta olisi löyhähtänyt nenääni muiluttajaisäin henki kumpujen yöstä.

Tunnistan ja tunnustan nenäni olevan jokseenkin herkkä tuonkaltaisissa asioissa. Tunnistan myös hänen tarkoittaneen vain vääntää aiemmin yleisesti käytettyä ajatusta sojottamaan takaisin. Mutta sittenkin aina kun ...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jos muutama pedari pohtii jatkossa tarkemmin viestintäänsä somessa ja varsinkin alaikäisten kanssa, niin onko tuo niin huono juttu?

Poliisin tehtävä voi olla mitä hyvänsä, mutta pulaa valittaa kuitenkin jatkuvasti. Kiirettä pitää, jotta ehditään tutkia täyttääkö "kalervojen" viestittely jonkun viharikos tunnumerkistön, vai onko pelkästään tavis kiihotus kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pedofiilien vainoaminen on yhtä lailla laitonta kuin homoseksuaalien vainoaminen. Kyse on sukupuolisesta suuntautumisesta, mitä ei voi katsoa rikolliseksi.

Vastaavalla tavalla voitaisiin vainota heteromiehiä ryhmänä, koska heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi he ovat potentiaalisia naisten raiskaajia. Homoseksuaalimiehet potentiaalisia miesten raiskaajia ja pedofiilit potentiaalisia lapsien hyväksikäyttäjiä.

Aina pitää erottaa toisistaaan seksuaalinen suuntautuminen ja rikollisuus.

Ari Ojala

Jos joku on vainoamista, niin se, että aikuiset jahtaavat lapsia netissä päästäkseen toteuttamaan sairaita perversioitaan. Jos joku julkisesti kertoo vetävänsä sellaisia turpaan, on se laiton uhkaus, josta maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Laiton uhkaus on myös lähtökohtaisesti asianomistajarikos, joten kokeakseen itsensä uhatuksi tuosta videosta(jota en ole edes nähnyt)täytyy olla lasten kanssa tekemisissä ja lähteä heitä tapaamaan.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Eikös nämä Odinit nimenomaan jahtaa rikoksiin jo syyllistyneitä? Poliisi voisi käyttää heitä jollain hyödyllisellä tavalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Tuossa posterissa puhutaan vain "pedofiilien metsästyksestä". Siinä yhteydessä ei mainia rikoksista mitään.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.K:"Pedofiilien vainoaminen on yhtä lailla laitonta kuin homoseksuaalien vainoaminen. "

Vainoamisesta en tiedä. Nyt on joku laittanut käsittääkseni jonkun videon nettiin, missä sitten sanotaan että "jos ei jätä meidän ja naapurinkin 8v-lissua rauhaan, niin vedän pataan". Minusta tuossa ei ketään sen kummemmin vainota..kun taas tuo pedari vainoaa sitä "lissua". Tuo petoviili voi olla somettamatta alaikäisten kanssa, niin ei tule pataankaan. Mielestäni aika simppeliä.
Jos taas mielestäsi nämä lastenraiskaajat ansaitsevat jotain suojelua, tjms. niin itse olisin kyllä sen kannalla, että näitä lapsia pitäisi suojella mieluummin.

Itse siis sitä mieltä, että jos tuon videon vuoksi joku tarkemmin harkitsee jatkaako, vai tumputtaisko vaan yksikseen, niin mielestäni video täyttää hyvin tehtävänsä.

PS joku vuosi takaperin kattelin telkkarista jotain sarjaa, missä houkuteltiin "namusetiä" satimeen feikkiprofiilien avulla. Koko juttu sitten kuvattiin ja laitettiin julkiseen levitykseen telkusta. Oli aika monen perheonni siinä koetuksella, kun vaimolle selvisi että isi metsästää pikkutyttöjä ja tarjoaa vielä rahaa siitä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Meinaatko että henkilö jolla on seksuaalinen suuntautuminen mikä tahansa, ei pyri sitä toteuttamaan? Aikamoinen mielenlujuus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Meinaan kyllä, jos kyseinen henkilö tietää teon olevan rikos eikä halua tuottaa tuskaa mahdolliselle uhrille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ja juuri eilen yksi, arvaatko minkä puolueen, ehdokas blogissaan komppasi videota ja ilmoitti että vastuu väkivaltarikollisten johtaman joukon uhkailusta on hallituksella.

Ei Ano ääliöinnillään tainnut lehteen päästä ja jäi siten persujen miehuuskoe saavuttamatta. Mutta miksi näiden komppaaminen tulee selkäydnreaktiona vain ja ainoastaan siitä yhdestä puolueesta?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.S:" Mutta miksi näiden komppaaminen tulee selkäydnreaktiona vain ja ainoastaan siitä yhdestä puolueesta?"

Uskotko ihan oikeasti, että jos jokainen saisi ajatella ihan kuten haluaa ja ilman pelkoa ulkopuolisesta mielipiteestä, tahi puolueen "harjaamisista", niin nämä komppaamiset tulisivat vaan yhdestä puolueesta?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vain yhdessä puolueessa tällaiset avautumiset ovat minkäänlainen meriitti. Me muut tunnemme myötähäpeää.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"Ei Ano ääliöinnillään tainnut lehteen päästä ja jäi siten persujen miehuuskoe saavuttamatta. Mutta miksi näiden komppaaminen tulee selkäydnreaktiona vain ja ainoastaan siitä yhdestä puolueesta?"

Vastahan puolueen piirijärjestön joku jehu uhosi, havaittuaan puolueen vuotaneen tietoja vastoin sääntöjään, "antaa turpaan" ko. vuotajalle eli siis omalle jäsenelleen!

Asia oli kohuskandaaleissa ryvettyneen henkilön ottaminen kansanedustajaehdokkaaksi ja kaiken lisäksi ko, henkilöllä keskeneräisiä oikeusprosesseja talousrikoksista.

Tuo saattaisi jopa täyttää sen mystisen toksisen maskuliinisuuden kriteerin!

Joka tapauksessa tuo vasikoiden kurittaminen on tyypillistä juurikin alamaailmassa jossa vasikka on paljon vihatumpi kuin esim. poliisi.

Ari Ojala

Laiton uhkaus on lähtökohtaisesti asianomistajarikos. Nyt vaan odotellaan kuinka moni pedofiili tuntee olonsa uhatuksi ja haastaa videon tekijät oikeuteen, kun on ollut aihetta pelätä väkivaltaa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Loogisesti ajatellen poliisin tulisi keskittyä pedofiliarikollisten eikä pedofilian vastustajien metsästämiseen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eiköhän ne siihen keskitykin, mutta jos jotkut nerot tekevät asian näin helpoksi julkaisemalla moiset videot avoimeen webbiin, niin eihän tuohon mene edes paljoa resursseja.

Kannatatko muuten kuinka paljon oman käden oikeutta?

Ilkka Huotari

"Mahdollisia nimikkeitä jutussa ovat esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan"

Videossahan mainittiin, että ei koske pelkästään ulkomaalaisia.

"yllyttäminen rikokseen"

Aijaa? En nähnyt ketään yllytettävän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Helsinki pyytää, ettei auraajia uhkailtaisi väkivallalla" (HS)

Kyllä Suomeenkin katteettomia uhkauksia mahtuu. Minuakin on tällä nimenomaisella palstalla uhattu väkivallalla ja oli ainoa kerta kun ilmoitin ylläpidolle, mutta en sentään poliisille ja valtakunnansyyttäjälle.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kokoomuslaisen Mykkäsen vaatimus lisätä poliiseja ei koskekkaan kuin vihapuhe ,rasismi ja muun vouhotuksen takia nettipoliisien lisäämistä,vaikka juuri vähensivät jostakin syystä talousrikosten tutkijoita.Vanhus-ja vammaisten ,lapsiin kohdistuvia laiminlyöntejä,seksuaalista hyväksikäyttöjä,pahoinpitelyjä huostafirmoissa ynm. ja muita rikoksia ei ole aikaa tutkia.Eipä esitutkintaan saada vaikka media(ja omaiset) huutaa pää punaisena vuosikaudet.

Kun Mykkäset ja muut kaltaisensa puhuvat tutkimisesta ,on se kumma että vähäiset poliisien voimavarat ,kohdistetaan tähän suomen tulleeseen ongelmaan,joka kasvaa vuosi vuodelta.Mistään muusta ei väliä enää olekkaan.ns.pienet rikokset on jätettävä kuulemma tutkimatta kokonaan,ohjeistettiin itä-uudenmaan poliiseja 2014

Kaikki muut ovat sitten niitä "pieniä"rikoksia ,siltä se vaikuttaa.

Kyllä on vaikeata aloittaa esitutkinta konsernien toimista,ikä-ihmisten kohtelua koskien mutta kas:näihin aikaa ja vähäisiä voimavaroja riittää. Normaalia perheellistä ihmistä uhataan tappamisella,niin ei mitään kiinnostusta mihinkään suuntaan.

Aika tyhjäpäistä sakkia näyttää olevan hallituksessa ,kun ei aivotoiminta riitä tosiasioista näkemään,joista sisäministeri varoitti jo 2012.Nyt menee poliisien aika ja verorahat näiden "soturien" jahtaamiseen ja suomalaisten nettikyttäämiseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lasten hyväksikäyttöä eivät maahanmuuttajat ole Suomeen tuoneet. "Jos Oulussa paljastuneissa hyväksikäyttötapauksissa on jotain hyvää niin se, että ne ovat pakottaneet meidät näkemään lasten seksuaalisen kaltoinkohtelun laajuuden Suomessa. Pelkästään Oulun poliisipiirissä on tutkinnassa vuosittain lähes sata lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Seksuaalirikoksille on tyypillistä, että vain murto-osa niistä tulee viranomaisten tietoon. Häpeä ja pelko saavat uhrit vaikenemaan, eikä uhreja syyllistävä ilmapiiri auta asiaa. Esimerkiksi naisuhritutkimuksen mukaan seksuaalisen kanssakäymiseen pakotetaan noin 15 000 suomalaista naista vuodessa, joista poliisin tietoon tulee vain 500-700. Myös lasten seksuaalisessa hyväksikäytössä on siis todennäköisesti kyse useista tuhansista lapsista joka vuosi! Teini-ikäisten ikäluokkien koko on noin 60 000 eli on helppo laskea, että merkittävä osuus jokaisesta suomalaisesta ikäluokasta joutuu lapsena seksuaalirikoksen uhriksi. Kuka vastaa siitä, että he saavat tarvitsemansa avun ja tuen heti ja riittävän pitkään?"

http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei amatöörejä pelleilemään ammattilaisten heiniin. Siinä käy vain huonosti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”We started to hunt our children chasing pedophiles and grooming gangs.”

Upeasti muotoiltu lause: ”Ryhdyimme metsästämään pedofiileja ja grooming-jengejä takaa-ajavia lapsiamme”.

Kommenttiin 22: Iltalehden toimittaja kirjoittelee omiaan. Kyseeseen saattaisi tulla julkinen kehottaminen rikokseen, ei yllytys tietenkään (RL 17:1)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Itse asiassa oikea käännös on vielä hassumpi:

"Me aloitimme metsästämään lapsiamme, jotka jahtaavat pedofiilejä ja g-jengejä"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Millä tavalla käännökseni eroaa sinun käännöksestäsi ja miksi sinun käännöksesi on ”oikeampi”?

Sinun käännöksesi on huonoa suomea: ”aloitimme metsästämään”..

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #39

Käännöksesi oli oikea, mutta verbimuoto vanhentunutta suomea.
Lause tosiaan tarkoittaa oikeasti päinvastaista kuin mitä on ( oletettavasti ) yritetty sanoa.
"Aloimme metsästää lapsiamme , jotka ..."

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olennaisempaa on, että julkaisu oli myös arabiankielellä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sitten se on varmasti huvittanut arabiankielelläkin, jos ajatus on ollut sama kuin englanniksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #42

Oikeastaan ei mitään väliä. Harva niistä, joille viesti oli tarkoitettu, lukee edes omaa äidinkieltään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lehdessä oli kerran ilmoitus: Suurikokoinen rottweiler uros annetaan hyvään perheeseen. Pitää erityisesti pienistä lapsista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset