Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Sukupuoli-ideologia syrjivän yhteiskunnallisen vallankäytön välineenä

  • Rissan rassaamista?
    Rissan rassaamista?

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä järjesti keskiviikkona 23.1. eduskunnassa Kansalaisinfo-tilaisuuden nimeltään ”Sukupuoli-ideologia yhteiskunnallisen vallankäytön välineenä”. Puhujina tilaisuudessa olivat puolueen ex-puheenjohtaja ja lääkärikansanedusta Päivi Räsänen ja eduskuntavaaliehdokas professori Tapio Puolimatka. Räsäsen ja Puolimatkan puheissa markkinoitiin ihmiselämän todellisuudelle vierasta sukupuoli-gender-ideologiaa, millä pyrittiin kiistämään erityisesti sukupuolen moninaisuuden olemassaolo. Kaikesta päätellen tilaisuuden nimi oli äärimmäisen osuva Räsäsen ja Puolimatkan antaessa elävän esimerkin siitä, mitä se [nimi] käytännössä tarkoittaa.

Poliittista kaivonkatsomista …

Näin eduskuntavaalien alla puolueet tarvitsevat eräänlaista poliittisen kaivonkatsojan taitoa. Jos on mieli menestyä vaaleissa, on löydettävä uusi kaivo, mistä ammentaa tuoreita avauksia. Kristillisdemokraattien poliittinen taikavarpu tuppaa kuitenkin eduskuntavaalien lähestyessä taipumaan yhteen ja samaan asiaan, nimittäin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä puhumiseen, eikä suinkaan millään muotoa myönteiseen sävyyn. Tällä luonnollisesti pyritään kiihottamaan oman äänestäjäkunnan mielialoja, joista maistiasia saa nykyaikana varsinkin sosiaalisesta mediasta mutta myös paikallislehtien mielipidepalstoilta. Yhden ja saman kaivon ”löytäminen” on yksitoikkoisuudestaan huolimatta tuottanut uskollisesti muutaman prosentin tuloksia, mikä omalta osaltaan voi kertoa äänestäjäkunnan ominaislaadusta. Jääköön täsmentämättä.

… vai ideologista rissan rassausta?

Mitä tulee kristillisdemokraattien sukupuoli-ideologiaan, jonka mukaan sukupuolia on vain kaksi, mies ja nainen, niin puolue väittää kerrasta toiseen sen perustuvan biologiaan.

Pitävätkö nämä väitteet paikkansa?

Biologian ja lääketieteen oppikirjat kertovat hyvin selvästi, että sukupuolen biologinen ulottuvuus on kuin onkin mitä moninaisin sekä anatomiaa että geneettistä todellisuutta tarkasteltaessa. (Historian tutkimus puolestaan osoittaa sukupuolen moninaisuuden olleen läsnä ja kunnioitettu tosiasia monissa ikivanhoissa kulttuureissa, ja on sitä osin edelleenkin.)

Sukupuolen biologisesta todellisuudesta kertovat oppikirjat ovat jääneet ainakin Kristillisdemokraateilta katsomatta, kaikesta päätellen.

Lakeja ja ”kasvurauhaa” vanhempien tiukassa valvonnassa

Kansalaisinfon tilaisuudessa puhunut Räsänen haki markkinoimalleen sukupuoli-ideologialle tukea laeista, jotka eivät Räsäsen mukaan määrittele käsitettä sukupuolen moninaisuus tai tunne kolmatta sukupuolta.

Jälleen kerran Räsänen selvästikin yrittää kääntää katseet pois uudistuneesta tasa-arvolaista. Uudistuksen myötä sukupuoli-identiteetti, sukupuolen ilmaisu ja intersukupuolisuus määriteltiin lainsäädännön tasolla samalla kieltäen näiden ominaisuuksien perusteella tapahtuva syrjintä. Tasa-arvolain uudistuksen pohjana ollut hallituksen esitys HE 19/2014 ilmaisi uudistuksen tarkoituksen, mistä ei jää pienimmässäkään määrin epäselväksi, että kyse on nimenomaan sukupuolivähemmistöjen suojaamisesta syrjinnän kokemuksilta.

Kristillisdemokraattien sukupuolivähemmistöjen olemassaolon kyseenalaistamiseen pyrkivä sukupuoli-ideologia rikkoo tasa-arvolain syrjintäkieltoa. Onkin erikoista, että eduskunta luovuttaa tilojansa tällaisen ideologian levittämiseen.

Räsänen ilmaisi myös huolensa sukupuolen moninaisuuteen liittyvästä opetuksesta kouluissa ja vaati, että lapsille on annettava kasvurauha. Paradoksaalisen vaatimuksesta tekee se, että samanaikaisesti Räsänen veti esiin vanhempien oikeuden antaa vakaumuksensa mukaista kasvatusta lapsilleen. Siis kasvurauhasta lienee turha puhua, kun tietää minkälaisesta vakaumuksesta Räsänen puhuu.

Puolimatkan sukupuoli-ideologinen huuhaateoria

Puolimatka väitti tilaisuudessa, että kouluissa opetettaisiin sukupuolen valinnaisuudesta, mikä puolestaan alistaisi nuoret sukupuoliselle hämmennykselle ja samalla edistäisi niin sanottuun sosiaaliseen tartuntaan perustuvan sukupuoliahdistuksen leviämistä.

Kouluissa ei tosiasiassa opeteta sukupuolen valinnaisuudesta yhtään mitään, sillä sukupuolen moninaisuus ei sisällä tällaista leimaksi keksittyä ”shoppailu”-käsitettä. Sukupuoli ei ole pinnallinen valintakysymys, vaan kyse on äärimmäisen syvästä jokaisen ihmisyksilön psykofyysisestä olemuksesta nousevasta kokemuksesta.

Nuorten parissa sosiaalisena tartuntana leviävä sukupuoliahdistus (engl. Rapid-Onset Gender Dysphoria (ROGD)) on puolestaan täyttä huuhaata, minkä tueksi ei ole mitään todellista tieteellistä näyttöä. Koska se kuitenkin sopii Kristillisdemokraattien sukupuoli-ideologiaan, niin totta kai tätä pseudodiagnoosia pyritään levittämään puolueen kannattajakunnalle.

Sukupuolen moninaisuus: Elävää elämää vai ideologiaa?

Sukupuolen moninaisuudesta puhuminen on nimenomaan elämän todellisuudesta puhumista. Tällä ei ole mitään tekemistä ideologioiden kanssa.

Kristillisdemokraattien levittämä sukupuolikäsitys, joka on elävälle elämälle vierasta, edustaa tarkoitushakuista sukupuoli-ideologiaa tai niin sanottua gender-ideologiaa (genderismi), mitä nimitystä puolueen parissa erittäin mielellään viljellään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ei liene epäselvää millaisella agendalla Koivula ja Puolimatka ovat ehdolle asettuneet eduskuntavaaleissa.
Onkohan lienee tarkoituskaan olla kiinnostunut mistään muista eduskunnassa käsiteltävistä asioista vai tarkoitus vaan löytää jokaisesta käsittelyssä olevasta asiasta HLBTI-agendaa, gender-ideologiaa tai Seta-sertifiointia...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Tuolla toisaalla helluntailainen Mika Niikko on näköjään päässyt jo omalle "vahvuus-ja erityisosaamisalueelleen" ja kysyy:"Kuka Sinun lapsellesi opettaa seksuaalisuutta?"
Toivoo etteivät Seta ja vastaavat järjestöt tunkisi kouluihin tuomaan propagandaansa, mutta ei varmaan olisi mitään sitä vastaan, jos koulut kutsuisivat hänet, Räsäsen ja Soinin kouluihin opettamaan seksuaalisuutta raamatun pohjalta?!
- Soini on plokinsa mukaan kouluja kiertänytkin, mutta ei ole kertonut vierailujen tarkemmista sisällöistä?

Aikanaan ollessani opetuslautakunnan jäsenenä tulivat jotkut opettajat valittamaan, että eikö kaupungista löydy muita, ulkopuolisia aamunavausten suorittajia, kuin kirkon ja helluntaikirkon pappeja ja saarnamiehiä?

- Mies on mies ja nainen on nainen hokevat, niin Niikko, Räsänen, kuin Soinikin ja Niikko muistaa muistuttaa että lapsella täytyy olla äiti ja isä...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Se on hyvin mielenkiintoista, että esim. Setan työtä, jonka myötä ihmisille annetaan mahdollisuus tutustua ihmiselämän todellisuudesta, kutsutaan propagandaksi ja ideologian levittämiseksi.

Niikon, Räsäsen ja Soinin suu puhuu sydämen kyllyydestä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"....ja Niikko muistaa muistuttaa että lapsella täytyy olla äiti ja isä..."

Niikko ei varmaan ole kuullut, että jokaisella lapsella on varmasti isä ja äiti, tavalla tai toisella, riippumatta muusta perhemuodosta.

En ole kuullut kuin yhdestä neitseellisesti raskaaksi tulleesta...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kaiken kaikkiaan olen vuosikymmeniä ihmetellyt näiden vanhoillisten ääri-uskovaisten sairaalloista kiinnostusta kanssaihmisten kaikkein yksityisimpään elämänalueeseen kuten sp-suuntaukseen, seksuaalikäyttäytymiseen, ehkäisyyn, lisääntymisterveyteen, aborttiin jne.

Niikon, Räsäsen, Soinin ja vastaavien, "seksuaali-ja lisääntymispoliitikoiden" lisäksi ajattelen vanhalestoja ja muita ahdasmielisiä änkyröitä.

Räsäselläkin oli aikanaan olevinaan "kynnyskysymyksinä" tasa-arvoisen avioliittolain ja uskonnonopetuksen heikentämisen torjuminen, mutta v-tuiksi menivät molemmat "kynnyskysymykset!"

- Se valtavan kirkostaeroamispiikin aiheuttanut "homorumba" oli aikanaan tapaus sinänsä ja aiheutti kirkolle suuren kirkollisverotappion.
Huvittavia oli myös ne Räsäsen ja Räsästen vihkipapin, Luther-säätiön tee-se-itse piispan "Homous-diagnoosit!"

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minusta KD:n taka-ajatukset pitää näyttää ihmisille, että ei pidä äänestää tuollaista puoluetta, mikä pilkkaa vähemmistöjä.

Jos he olisivat joskus suurin puolue, niin heitä ei haittaa se, että tulisi sellainen tarina kuten tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/The_Handmaid%E2%80%9... , tuollaista ei kukaan halua koskaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset