Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Peruttu ja peruttu … – OAJ taisi ehtiä paljastamaan todelliset korttinsa!

  • Lähde: OAJ
    Lähde: OAJ

OAJ kertoo vähän aikaa sitten julkaistussa tiedotteessaan, että Aito avioliitto ry:n osallistuminen Educa-messuille on peruttu. Vain muutamaa tuntia aiemmin julkaisemassaan tiedotteessa OAJ katsoi kuitenkin aiheelliseksi puolustaa Aito avioliitto ry:n hyväksymistä messujen näytteilleasettajaksi esitettyä kritiikkiä vastaan.

OAJ:n puolustuspuheenvuorossa vedottiin muun muassa tapahtuman moniäänisyyteen sekä opettajien ammattiin kuuluviin suvaitsevaisuuteen ja yksilön oikeuksien sekä valinnanvapauden kunnioittamiseen.

Aito avioliitto ry:n näkökulma suvaitsevaisuuteen etenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan tunnetaan laajasti, mikä on ollut varsin hyvin myös OAJ:n tiedossa.

Aito avioliitto -yhdistys pitää messuilla esillä lapsen oikeuksia, opettajien ja vanhempain kasvatusoikeuksia, sukupuolikäsityksen perusteita, avioliiton merkitystä sekä sanan- ja mielipiteenvapautta”, ehti yhdistys mainostamaan toissapäiväisessä tiedotteessaan.

Yhdistys on kuuluisa levittämistään syrjivistä sukupuoli- ja avioliittokäsityksistä.

"Tapahtuman järjestäjinä OAJ ja Suomen Messut haluavat varmistaa Educan onnistumisen ja sen, ettei yksittäinen näytteilleasettaja vie huomiota laajasta ja laadukkaasta ohjelmasta.", toteaa OAJ kertoessaan Aito avioliitto ry:n messuille osallistumisen perumisen syyksi.

Ilmeisesti Aito avioliitto ry:n edustamat syrjivät arvot eivät olleet se ongelma OAJ:lle.

Taisi käydä niin, että aiemmin tekemällään valinnalla ja vähintäänkin kummallisella tiedotuspolitiikallaan OAJ paljasti omat todelliset korttinsa.

Sysmä … sitten OAJ …

Ei aplodeja heru.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Yle.fi
https://yle.fi/uutiset/3-10592242

Kritiikkivyöry ajoi Aito avioliitto ry:n pois opettajien messuilta – OAJ: "Tapahtuman arvoihin kuuluvat suvaitsevaisuus ja yksilön oikeuksien kunnioittaminen"

"....Yhdistyksen osallistumisesta tapahtumaan käytiin jo ennen joulua keskusteluja, mutta emme tuolloin nähneet perusteita kieltää heidän läsnäoloaan, sanoo viestintäjohtaja Hanna Ottman OAJ:stä."

Eli OAJ oli valmis hyväksymään jo ennen joulua Aito Avioliitto ry:n mukaan, vaikka varmasti tiedossa oli yhdistyksen luonne ja heidän ajama agenda.
Nyt ollaan sitten ihmeissään kun tuli kritiikkiä ja tehtii "korjausliike"..no kaikella tällä tuo kyseinen yhdistys saa taas syyn uhriutua kera näkyvyyden.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Yhdistys on kuuluisa levittämistään syrjivistä sukupuoli- ja avioliittokäsityksistä."

Paitsi, että tuo on mielipide, eikä absoluuttinen fakta.

Esim. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei ole tuota mielipidettä allekirjoittanut

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Aito avioliitto ry käsittääkseni puolustaa sitä vääristämätöntä avioliittomuotoa, jonka varaan koko yhteiskuntamme on rakennettu. Ei ole toistaiseksi kaksi miehen körilästä kyennyt tuottamaan yhtäkään jälkeläistä. Yhtä huonot ovat näytöt kahden naisihmisen keskinäisestä lisääntymiskyvystä.

Kysymys on aiheellista asettaa: kumpi on aitoa, se vanha tuttu avioliiton malli vaiko viime vuosien "aviolliset" käänteisviritykset. Jokainen rehellinen tietää vastauksen: vain aito on aitoa.

Mihin perustuu ahdasmielinen loukkaantuminen itsestäänselvyyden esille tuomisesta?

Se perustuu pakkovaltaan, suvaitsemattomuuteen ja perinteisen moraalin vallankumoukseen. Historiasta voi havaita, että kulttuurivallankumoukset saavat joissain tapauksissa äärimmäisen julmia muotoja. Melko tuoreita ilmiöitä ovat esim. A.Hitlerin, Mao Tse Tungin ja Pol Potin johtamat kulttuurikumoukset. Ei ole hyvää niistä hankkeista herunut.

Moniarvoisuuden sietäminen ei näytä kuuluvan myöskään nyt vireillä olevan moraalikumouksen piirteisiin. Aihe huoleen on ilmiselvä. Caveant Consules! Vestigia terrent.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Maailmassa on valtavasti hetero-aviopareja, jotka eivät syystä tai toisesta lisäänny. Lisääntymisen vaatiminen avioliiton perustaksi on kestämätön.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Lisäksi se on biologisesti mahdotonta.

Jos vaikka viiskymppiset päättävät avioitua niin ei siinä mitään lisäännytä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Marttila on sikäli oikeilla jäljillä tuossa lisääntymiskyvyn merkityksessä, että aikoinaan patriarkaaliseen yksiavioisuuteen perustuvan mies-nainen -avioliiton syntyyn vaikutti lisääntymisfysiologia. Sehän on syntynyt tilanteessa jossa yksityinen tuotantovälineiden omistus kehittyi. Paimentolaisuuden ja peltoviljelyn aloittamisen yhteydessä nuo toimet muodostuivat yhteisöjen työnjaossa miesten puuhaksi. Silloin niihin liittyvästä omaisuudestakin alkoi tulla vain miesten omaisuutta. Seurauksena oli, että nuo omistavat miehet halusivat periyttää omaisuutensa omille pojilleen. Aiemmissa perhemuodoissa jälkeläisten äideistä saatettiin olla varmoja mutta ei isistä joten perhettäkin kehitettiin omistussuhteiden pohjalta takaamaan perintölinjat.

Nyttemmin on korostunut avioliittojen romanttinen puoli, siis tunteisiin perustuvat ihmissuhteet, omaisuuteen ja sen periytymiseen liittyvien sopimusten asemesta. On siis vain luontevaa vanhan perheen historian valossa, että myös avioliittokäsitykset muuttuvat. Eihän meidän työnjakomme mene samalla tavalla sukupuolien mukaan kuin aiemmin. Sen seurauksena ovat myös perintösäännöksemme tasa-arvoistuneet. Nyt on perheen vuoro. Ja epäilenpä kehityksen jatkuvan sitä mukaan kun ihmiset entistä vapaammin alkavat muodostaa suhteitaan yhä arvoliberaalimmassa yhteiskunnassa. Kehitys kehittyy myös perheissä, eivät ne umpioita ole.

(Lähde: F.Engels; "Perheen, yksityisomaisuuden ja valtion alkuperä"; alkup.teos: "Der Ursprung der Familie, des Privateigenthums und des Staats"; 1884, netissä m.m.: http://sosialismi.net/wp-content/uploads/2008/11/e...)

P.s. Epäilen kuitenkin mahtoiko Marttila tarkkoittaa tätä historiallista aspektia viitatessaan lisääntymiseen?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei tuo nyt kovin kummoinen kulttuurivallankumous ole. Laki päivitettiin vastaamaan enemmistön näkemystä parisuhteiden asemasta. Läheisistään on hyvä pitää huolta vaikkei lapsia voisikaan saada.

Koetko oikeasti, että tämä muutos on verrattavissa Hitlerin ja Pol Potin tekoihin?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Aito avioliitto ry käsittääkseni puolustaa sitä vääristämätöntä avioliittomuotoa, jonka varaan koko yhteiskuntamme on rakennettu. Ei ole toistaiseksi kaksi miehen körilästä kyennyt tuottamaan yhtäkään jälkeläistä. Yhtä huonot ovat näytöt kahden naisihmisen keskinäisestä lisääntymiskyvystä. "

Avioliittoko niitä lapsia siittää???
Kummallista, tiedän ihmisiä joilla on lapsia mutta eivät ole avioliitossa.
Ja ihmisiä jotka ovat aviossa mutta heillä ei ole lapsia.
Tosin raamatun mukaan neitsytkin voi tulla raskaaksi, ihan noin vain.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Aito avioliitto ry käsittääkseni puolustaa sitä vääristämätöntä avioliittomuotoa, jonka varaan koko yhteiskuntamme on rakennettu."

Ei. Aito avioliitto ry ajaa syrjintää.

Yhteiskuntaa ei ole rakenenttu minkään Aito avioliitto ry:n käsitysten mukaan.

"Ei ole toistaiseksi kaksi miehen körilästä kyennyt tuottamaan yhtäkään jälkeläistä."

Ei pidäkkään tuottaa. Kaikkien ihmisten ei ole tarkoitus lisääntyä. Tämä on biologiaan perustuva tosiasia.

"Kysymys on aiheellista asettaa: kumpi on aitoa, se vanha tuttu avioliiton malli vaiko viime vuosien "aviolliset" käänteisviritykset. Jokainen rehellinen tietää vastauksen: vain aito on aitoa."

Avioliitto on ihmisten välinen sopimus.

Oikeutta tehdä sopimuksia rajoittamalla niitä jollain mielivallalla on aitoa syrjintää.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Täysin samaa mieltä, erittäin hyvä kommentti.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Laitinen-Kangasluoma-Mäenpää-Louekosken generaattori tuottaa sitä samaa nonsense-puppua, jolla heidät on onnistuttu aivopesemään. Koen syvää myötätuntoa heidän puolestaan.

Heille on tehty väärin.

Vastuutaan he eivät silti voi väistää. Jokaisen omatunto on suurella varmuudella ohjannut oikeaan suuntaan, kunnes omantunnon ääni on vaiennettu.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kuules Marttila, katos peiliin ja kysy kenet on aivopesty.
Sääliksi käy.

Herra armahtaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sait Marttila heti ekaan viestiisi vertauksen sekä Hitleriin että Pol Potiin. Ehkä kannattaa miettiä pidempään ennen kuin julkaiset.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#7. Marttilahan sen tietää. Kaikella kunnioituksella, mutta Marttilan ylimielisestä kirjoittelusta tulee väistämättä tunne, että Marttila-parkaa on huijattu. Kristillisen uskon ajatus ei mitenkään voi olla se, että asiat pitäisi nähdä niin yksioikoisesti kuin Marttila kommentoinnillaan antaa ymmärtää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kommentoija Markku Marttilalle voisi todeta "lieventävänä" asiahaarana, että OAJ julkisti jopa puolustuspuheenvuoron "moniarvoisen" Aito avioliitto ry:n messuun osallistumisen puolesta, eikä nähnyt aatteellisia/ideologisia esteitä jouluisen keskustelunkaan perusteella messuun osallistumiselle.

Nyt sitten on tässä päivittyneessä tilanteessa on annettu OAJ:n puolelta mahdollisuus kärsimysnäytelmään.

Ja jos tarkasti luetaan OAJ:n lausuntoja asian tiimoilta, se ei suinkaan nähnyt moitittavaa Aito avioliitto ry:ssä, vaan syyhän oli …

Aito avioliitto ry:llä ja sen taustalla hääräävillä puolueilla on suorastaan killin päivät, kaikesta päätellen, ja kas kummaa näin sopivasti vaalien alla.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Killin päivistä ei voi puhua Aito avioliitto ry:n kohdalla. Enemmän on kyse orastavasta vainosta.

Oltakoon "aitoudesta" mitä mieltä tahansa niin kyllä perinteinen avioliittokäsitys tätä kyytiä demonisoidaan yhä voimallisemmin ja yhä useammissa julkisissa yhteyksissä. Suurta yleisöä vedetään näillä toistuvilla nmediatempauksilla yhä kielteisempään asenteeseen perinteistä avioliittokäsitystä kohtaan.

Suvaitsevaisuus siitä on kaukana ottaen huomioon sen täysin rauhanomaisen tavan, jolla Aito avioliitto ry tietääkseni asiaansa on tuonut esille. Yhtäkään mellakkaa he eivät ole järjestäneet eivätkä ketään mukaansa pakottaneet.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kuka vastustaa heteroparien avioliittoa? Minä en ole nähnyt missään tuollaisia asenteita. Se, että homot saavat oikeuden avioliittoon ei ole millään tavalla heteroilta pois.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Komppaan, Sari. Minun avioliittoni on pysynyt ihan samanlaisena ja samanarvoisena tämän kulttuurivallankumouksen aikana ja jälkeenkin. Koen avioliittoni jopa suurempiarvoisena nyt, kun avioliittokäsitys on entistä tasa-arvoisempi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #15

Nimenomaan, tasa-arvoinen avioliittolaki itse asiassa vahvisti avioliittoinstituution merkitystä yhteiskunnassa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#11. Komppaan Saria täysin. Olen ollut avioliitossa 21 vuotta, ja seurakunnan riennoissa käyvä vaimo sekä minä voimme käsi sydämellä sanoa, että samaa sukupuolta olevien parien oikeus mennä naimisiin ei totisesti ole meiltä eikä lapsiltamme pois. Samaa mieltä olin jo silloin, kun allekirjoitin Tahdon 2013 -aloitteen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Suvaitsevaisuus siitä on kaukana ottaen huomioon sen täysin rauhanomaisen tavan, jolla Aito avioliitto ry tietääkseni asiaansa on tuonut esille."

Rauhanomaisuus on kaukana siitä, miten Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja on kirjoitellut asioista, eikös tuo jossain vaiheessa ollut bannattunakin täältä Puheenvuorosta.
Ymmärrän kyllä ettei Marttila halua nähdä asiaa samalla tavalla....

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mitä jos kiellettäisiin avioliitto kristityiltä?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Totta on, että laki sallii ainakin toistaiseksi miehen ja naisen välisen avioliiton.

Sitä ei olekaan kysymys. On kysymys mielipiteen vapaudesta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mielipiteen- ja sananvapaus

19. artikla

Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.

Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Educaa on pidettävä tiedotuskanavana, jolla on julkisen vallan elementtejä takanaan.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

Harmi että markku ei jaksanut lukea kyseistä artiklaa pidemmälle, se nimittäin jatkuu: "Edellisessä kohdassa tarkoitettujen vapauksien käyttö merkitsee erityisiä velvollisuuksia ja erityistä vastuuta. Se voidaan sen tähden saattaa tiettyjen rajoitusten alaiseksi, mutta näiden tulee olla laissa säädettyjä ja sellaisia, jotka ovat välttämättömiä 1) toisten henkilöiden oikeuksien tai maineen kunnioittamiseksi, 2) valtion turvallisuuden tai yleisen järjestyksen"

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Marttila keräsi vaan rusinat pullasta =)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"laki sallii ainakin toistaiseksi miehen ja naisen välisen avioliiton"

Ei hyvää päivää!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ironia liittyy Laitisen kommenttiin. Vesa-Matti voi rauhassa repiä siitä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Aito avioliitto ry käsittääkseni puolustaa sitä vääristämätöntä avioliittomuotoa"

Niinpä niin.

"Vääristämätön". Se, mitä tällaisella tavalla viestiä annetaan ymmärtää, onkin varsin … sanoisinko … mielenkiintoista.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Hyvä että OAJ lopulta teki oikean päätöksen ja sulki Aito avioliitto -yhdistyksen pois messuilta.

Oli tietenkin selvää, että Susanna Koivula laatii ennen pitkää uhriutumiskirjoituksen, ja sellainen näyttääkin jo Puheenvuoroon ilmestyneen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

OAJ ei vaan vieläkään näe ongelmana yhdistyksen ajamaa agendaa tai ajatuksia.
Syy yhdistyksen sulkemiseen pois messuilta oli heidän mukaan se, ettei yksittäinen kohde vie huomiota liikaa muulta, sekä saamansa kritiikki.

Aito avioliitto sai joka tapauksessa palveluksena rutkasti valtakunnallista näkyvyyttä ja uhriutumisen aihetta.

Koivulan vikinä sananvapauden rajoittamisesta on jo niin tuttua, joka kerta kun he eivät saa tahtoaan läpi on kyse sananvapauden rajoittamisesta, vaikka olisivat itse toimineet tilanteessa sopimattomasti, kuten kirjamessuilla josta heidät heitettiin aikanaan ulos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset