Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Miksi Oikean Median systemaattiseen vihanlietsontaan ei puututa?

  • Lähde: Oikea Media
    Lähde: Oikea Media
  • Lähde: Oikea Media
    Lähde: Oikea Media
  • Lähde: Oikea Media
    Lähde: Oikea Media

Oikeistoradikaali Oikea Media -verkkojulkaisu, jonka päätoimittaja on Aito avioliitto ry:n ex-puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen, on varsin pienen ajan sisällä muodostunut erääksi keskeiseksi äänitorveksi arvoille, joiden keskiössä ovat muun muassa voimakas islamvastaisuus, maahanmuuttovastaisuus, EU-kriittisyys, HLBTI -vähemmistöjen oikeuksien vastustaminen ja konservatiivikristillisen arvomaailman puolustaminen – kauniisti ilmaistuna. Julkaisu toimii eräänlaisena turvasatamana mielipidevaikuttajille, joiden normaalin sananvapauden käyttämisen rajoja kolkuttelevia ja osin ylittäviäkin kirjoituksia on varsin perustelluista syistä juuttunut journalistin ammatillisiin ja eettisiin ohjeisiin sitoutuneen mediakentän sihteihin.

Eräs tuore esimerkki on Perussuomalaisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, joka vastikään sai kirjoituskiellon US Puheenvuorossa julkaisemastaan kirjoituksesta. Nyt Huhtasaari, lempiaiheeksi muodostuneen islamvastaisuutensa kera, paistattelee Oikeassa Mediassa ja tyyli on kaikessa estottomuudessaan taattu.

Samaa estottomuuden linjaa noudattaa itseasiassa koko julkaisu, jonka tapa esittää näkemyksiä erityisesti islamista, muslimeista ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä on suoranaista raakaa demonisointia. Linja noudattaa hyvin pitkälle nykyisen päätoimittajan tunnettua tapaa ilmaista asioita.

Suuri ihmetyksen aihe on, miksi Oikea Media saa yhdenkään viranomaisen puuttumatta jatkaa erityisesti vähemmistövastaista kampanjointiaan, mistä väistämättäkin tulevat mieleen erinäisten poliittisten mielipidevaikuttajien julkisesti esittämät ja oikeudelliseen vastuuseen johtaneet ulostulot varsinkin islamin uskosta ja islaminuskoisista?

Entäpä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevat vihakirjoitukset?

Mistä moinen immuniteetti, jota Oikea Media ja sen ”toimitus” selvästikin nauttivat?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyseisen julkaisun toimituksen ja siihen kirjoittavien vierailijoiden, jotka on sisäsiisteyttä edellyttäviltä foorumeilta häädetty, hartain toive erityisesti vaalikevään lähetessä on juuri toimintaansa puuttuminen. Emme varmasti ole luokattominta kirjoittelua vielä nähneet.

Jättäisin heidät unholaan, ainakin toistaiseksi. Klikkauksia ei myöskään kannata heille antaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tulemme varmasti näkemään ja kuulemaan kaikenlaista.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Sinänsä epäsiistiin kirjoitteluun puuttumisen kynnys on syytä pitää korkealla, mielestäni. Lähinnä sillä tasolla, jos lietsotaan väkivaltaa. Liika suitsiminen lähinnä vain haittaa ukkosenjohdattimen maadoituksen toimintaa. Voi näitä viemäriputkenakin ajatella. Jos sitä tukitaan, pulppuaa jossain toisaalla, hallitsemattomammin.

Ennemminkin on pidettävä huoli siitä, että journalistisesti korkeatasoinen, avoin tiedonvälitys pidetään voimissaan. Varmistetaan, että luottamus tiedonvälitykseen pysyy kunnossa. Tärkein rooli on ammattietiikkaan vakavasti suhtautuvilla toimittajilla ja mediatalojen heille antamilla mahdollisuuksilla.

Yksi syy näiden ns. vaihtoehtoista totuutta välittävien tahojen nousuun on siinä, että välistä ns. valtamediassa on suorastaan vaiettu jonninmoista yleisöä mietityttäneistä yksityiskohdista. On jouduttu päättelemään asioita rivienväleistä - siitä, mitä ilmiselvästi jätetään sanomatta tai mitä väistellään.

Edellä mainittu on oivaa polttoainetta tyytymättömyydelle. Samaa polttoainetta olisi liian herkkä puuttuminen. Kuten totesin, paine vain purkautuisi toisaalla - ja hallitsemattomammin.

***

Mitä taas tulee Huhtasaareen... menonsa on mielestäni käynyt hurjemmaksi tässä ajan mittaan. Kiilusilmäisyys on ollut lisääntymään päin ja tosiaan usko kansanedustajuuden mukanaan tuomaksi kuvitellusta erityisasemasta näyttää vahvistuneen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

En ole eri mieltä, mutta esim. kiihottaminen kansanryhmää vastaan sisältää muutakin kuin suoranaisen väkivallan lietsomisen. Nämä esimerkit OM:n toimittajakunnan kirjoittelusta - sieltähän huonoin julkaisun journalismi on peräisin - ovat kehnoa journalismia niin tyyliltään kuin sisällöltäänkin. Journalistisiin ohjeisiin ei sitouduta, koska ne vaativat kurinalaisuutta ja vastuullisuutta. Kirjoituksissa lähestytään rajaa, jonka jälkeen tutkintapyyntöjä saatetaan tehdä.

Voi hyvin epäillä, että laaduttomien julkaisujen näkökulmasta olisi suorastaan toivottavaa saada huomiota tutkinnan, rikosoikeudellisen prosessin ja sitä kautta sananvapausuhriutumisen kautta, olipa lopputulos millainen tahansa. Tuskin ne sitä mitenkään pahoiteltavana tai häpeällisenä pitäisivät. Ilmiö on sama kuin joidenkin poliitikkojen "ajeeraa, kunnes bannataan, sitten uhriudu" -algoritmi. Siksi kynnys näiden herkkujen tarjoamiseen on hyvä pitää korkeana, mutta se on toki olemassa. Jos raja ylitetään, on tietenkin vaikuttavinta, jos mahdollisimman moni kansalaiskeskustelija, poliittinen vaikuttaja ja lainsäätäjä on samaa mieltä rajan ylittämisestä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Minun perusoikeuksiini puututtiin, vaikka minulla on kansalta mandaatti puhua kansanedustajana."

Näin Laura Huhtasaari kirjoituskiellostaan US:een Oikean Median kolumnissaan

Kuinka voisi vielä enemmän väärin ymmärtää asemansa? Olen pitänyt Huhtasaarta eräänlaisena typeryyden personifikaationa, mutta tuo on jo huolestuttavaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Bannin hankkiminen tuntuu olevan toisille jonkinlainen initaatioriitti. Kun tarpeeksi yrittää, se onnistuu ja pääsee pöyristelemään miten sananvapautta rajoitetaan.

Olen myös sitä mieltä että näille "medioille" ei kannata suoda klikkejä tai huomiota koska vain sitä ne hakevat. Kuivuvat kasaan kun rahat loppuvat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Huhtasaari tykkäsi twiitistä, jossa puhuttiin "Huuskon klaanista." : )

https://twitter.com/Tollohilppa/status/10787042310...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei klaani vielä mitään, mutta "ultraäärikommunisti".

Sitä kyllä joskus miettii, mitä kaikkea he tuolla kiihkolla voisivat rakentaa , jos sen suuntaisivat toisin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #15

Sellainen kiihko oikein suunnattuna riittäisi mihin vain. Vaikkapa sellaisen yhteiskunnan rakentamiseen, jossa kaikilla olisi hyvä elää.

Mutta tuollaisen toteuttamiseen tarvittaisiin ymmärrystä siitä, miten nykyinen talousjärjestelmä oikeasti toimii ja että nykyinen talousjärjestelmä ei ole ainoa vaihtoehto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Ei ihan mikä tahansa kiihko ole suunnattavissa hyvien asioiden rakentamiseen. Eikä ole mitenkään taattua, että kerran oikeaan suunnattuna se siinä suunnassa pysyisi.

Olisi varmaankin into piukeena jonkun hyvän asian perään lähtemisen lisäksi hyvä myös käyttää harkintaa siitä mitä on aikomassa, tekemässä ja mitä siitä seuraa. Pelkät hyvät aikomukset eivät aina johda pelkkään hyvään. Tokikin kohtuullinen määrä intohimoa tekemisessä edesauttaa tavoitteiden saavuttamista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #15

Luin ensin että ultraäänikommunisti. Ehkä Huuskon sisällä asuu niin pieni kommunisti että sen näkee vain ultraäänellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Huhtasaari tykkäsi" on kyllä laadun tae: 100-prosenttista paskaa, kyllä 20 % maisteri sen haistaa. Vähän niin kuin "Oikea media": ei taatusti ole oikea.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niin, eihän se kansanedustajan status sentään ole VIP-kortti kaikkeen mahdolliseen, mitä kansanedustaja sattuu hinkumaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Taisi Lauralta jäädä mandaatti ajatella saamatta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavainenhan sitä oli perustamassa:

Lähiaikoina maassamme aloittaa uusi journalistisesti korkeatasoinen nettilehti. Näillä näkymin se tulee olemaan allekirjoittaneelle pääasiallinen kirjoituspaikka, sillä sinne voi kirjoittaa myös punavihreästä mukasuvaitsevasta "totuudesta" poikkeavia näkemyksiä.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Korkeatasoisuus riippuu käytetyistä kriteereistä - journalistiset tai urinalistiset.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun klikkauksia ei näille vessanseinäkirjoituksille entiseen tapaan lorise, urinalistisille medioille koittaa vielä kusiset paikat ellei jostain ulkopuolelta löydy kultaista kädenpuristusta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #11

Tai peräti kultaista suihkua!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä blogi voisi hyvin olla vaikkapa Ulbrichtin tai Honeckerin DDR:n ilmianto-ohjelman peruskurssin johdantoa Stasi-Jugend -koulutuksessa.
Tämän sanon vanhempana historian tutkijana ja ilman vihaa. Meillä on aina osattu olla paavillisempia kuin paavi itse.
---
Elokuva, "Muiden elämä" (Das Leben der Anderen): Juoni

"Kapteeni Gerd Wiesler on Stasin harmaa riviagentti, joka saa 1980-luvun puolivälissä tehtäväkseen salakuunnella ja varjostaa näytelmäkirjailija Georg Dreymania. Vihje tulee ministeri Hempfiltä, joka tapailee kirjailijan asuinkumppania, näyttelijä Christa-Maria Sielandia.
Kun kirjailijan ystävä tappaa itsensä, tämä alkaa salaa työstää länsi-saksalaiselle Der Spiegel -lehdelle laajaa artikkelia DDR:n vaietuista itsemurhista, Wiesler alkaa katsoa kirjailijan toimintaa sormiensa läpi, jättää kuulohavaintonsa raportoimatta ja pelastaa myös ilmiantajaksi pakotetun Sielandin pulasta.
Yhtäkkiä vuonna 1989 koko salailuun ja urkintaan perustuva järjestelmä romahtaa, ja vapaus koittaa. Dreyman jäljittää Stasi-arkistosta tuntemattomaksi jääneen hyväntekijänsä Wieslerin ja kirjoittaa tästä kirjan"
---
Nyt sitten on alettu rakentaa samaa ilmiantojärjestelmää uudestaan...?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Nyt sitten on alettu rakentaa samaa ilmiantojärjestelmää uudestaan...?"

Mistä tuollaista sait päähäsi? Ei blogissa mistään ilmiannoista puhuta sanallakaan. Muutenkin ihmeellinen kommentti, DDR ja Stasi ei liity tähän aiheeseen mitenkään.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kieltämättä "hieman" erikoisia mielleyhtymiä sisältävä kommentti. Toisaalta, siitä vaan ...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vertaus ontuu, koska Stasi oli Gestapon tapaan salainen "palvelu" mahdollisista aatteellisista eroavaisuuksista huolimatta:
"Offen muß vorerst auch bleiben, ob die SED-Führung bewußt Strukturen der nationalsozialistischen Geheimpolizei übernahm, oder ob Diktaturen zwangsläufig gleiche oder ähnliche Geheimdienststrukturen hervorbringen. Insgesamt erfaßte die Stasi ihre Bürger beinahe total - war aber auch total unfähig, das System zu stabilisieren."
http://www.spiegel.de/spiegel/spiegelspecial/d-554...
http://www.zeitklicks.de/ddr/zeitklicks/zeit/das-s...

Stasin ja Gestapon kaltaisia systeemejä on maailmassa aivan varmasti nykyäänkin. Harva niistä taitaa kuitenkaan pitää peruskurssejaan blogimuodossa - ja jos pitäisivätkin, otsikkona lie "Oikean Median toimintaan puututaan vaientamalla se".

X

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Islamvastaisuudessa ei ole mitään pahaa, eikä maahanmuuttovastaisuudessa, myöskään EU kriittisyydessä ei ole mitään pahaa ja jokainen voi omassa kopassaan mieltää ne seitsemänsataa sukupuolta, onko totta vai fuulaa.

Itse joskus lueskelen oikeaa mediaa, mielummin sitä kuin teidän suosikkeja takku piste nettiä, punkfinlandiaa ja muutenkin kaikkea stalinistista ongelmajätettä kartan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ihan turhaa, et sinä eikä aatetoverisi saa koskaan minua teidän puolelle joten siitä näkövinkkelista ongelma on sinun.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #19

"Ihan turhaa, et sinä eikä aatetoverisi saa koskaan minua teidän puolelle joten siitä näkövinkkelista ongelma on sinun."

Sitä samaa voisi sanoa sinulle Risto Laine.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #22

Olen iloinen siitä, että Mika on vihdoin hiffannut meitä ihmisiä olevan monenlaista ajatusmaailmaltaan, että arvoiltaan. Elämmehän teidän unelma yhteiskunnassa, joka vaalii moniäänisyyttä, moniarvoisuutta ja moniuskontoisuutta jne.

Hämmentäkää nyt soppanne minkä olette keittäneet ;)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #23

"olette keittäneet"

Siis "...te". Ketkä "te"?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #25

Ne jotka ovat mainostaneet moniäänistä, moniarvoista ja monimuotoista yhteiskuntaa. Lähinnä tulee mieleen vihervasemmisto joka siitä kailottaa suureen ääneen.

Minusta ruukinmatruuna on kirjoittanut hyvin ajan hengestä, mikä vihervasemmistoa vaivaa. http://takkirauta.boards.net/thread/174/totuudenj-...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #23

Olen suorastaan iloinen siitä, etten omaa samanlaisia arvoja ja ajatuksia kuin sinulla on.

Mitä sopan keittämiseen tulee, niin en ymmärrä mitä tuolla ajat takaa, mutta ennen olen avarakatseinen kuin ummikko. Katsos kun paluuta menneeseen aikaan ei ole ja maailma muuttuu ...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #27

Itse olen Konservatiivi, enkä ole edistyksen vastainen, eikä kukaan konservatiivi nyt lähde siitä olettamuksesta, että jos tietokoneen ydinprosessoriin saadaan tehoa ja kapasiteettia lisää, muka vastustaisimme ja haluamme takaisin ne kunnon ajat, ko oli näytöohjaimen muisti 2 megaa ja lisäkortilla sai tuplat :D :D

Pähkinän kuoressa (ei pidä exportata yhteiskuntaan mitään sellaista, joita ei ole testattu tai validia näyttöä sen toimivuudesta). Tässä nii ko miten itse ajattelen Konservatiivisin silmin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #29

Kai tiesit, että tuo "Ruukinmatruuna" on täysi feikki?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #31

Satun tuntemaan hänet tuolta ilmailupuolelta, ei ole feikki.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Sama joukko / aateyhteisö, joka on sitä mieltä, että rukoilemalla voi parantua homoudesta,
on yhä yleisemmin maailmalla samalla sitä mieltä, että homoissa on jotain perusteellisesti vialla pysyvästi ja että he ovat jotenkin pysyvästi " vaarallisia" ja edustavat epätervettä rappiota.

He ovat yhä yleisemmin m y ö s sitä mieltä, että vaikka muslimit ovat itse syyllisiä islaminuskoonsa ja voisivat halutessaan luopua siitä,
he ovat samalla sitä mieltä, että muslimeissa kuitenkin on jotain perusteellisesti vialla pysyvästi ;
he ovat heidän mielestään jotenkin pysyvästi "vaarallisia" ja edustavat epätervettä rappiota

Yllätys?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jää kyllä vähän epäselväksi mitä blogisti haluaa. Jos Oikean Median kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkit, niin varmasti poliisi aloittaa esitutkinnan. Jos taas kirjoitukset eivät riko mitään lakia, niin ei kai blogisti sentään vaadi sensuuria ja sananvapauden rajoittamista, vapaassa demokratiassa kun kuitenkin elämme?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kankaanpään luottamuksessa saattaa ehkä mahdollisesti olla hieman liioittelun makua: "HS sai haltuunsa poliisin sisäisen ohjeen: Valtaosa rikos­ilmoituksista jätettävä tutkimatta – Johto selittää, mitä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen linjaus merkitsee (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005949603.html)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tavallisia rikoksia tosiaan jää tutkimatta hälyttävän paljon, mutta tuhmien puheiden kyttäämiseen poliisilla kyllä riittää resursseja. Viime vuosina näitä ajatuspoliiseja on palkattu valtavasti lisää. Tietysti kentällä niitä poliiseja ihan oikeasti tarvittaisiin enemmän, jotta voitaisiin tutkia myös pahoinpitely- ja omaisuusrikoksia, mutta nykyaikana henkisen pipin torjunta tuntuu olevan poliisipäällystölle ja sisäministeriölle prioriteetissä korkeammalla.

https://yle.fi/uutiset/3-9437958

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016101422461016

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eipä tuosta sivustosta kannata hermostua, vähä-älyisten leikkikenttä.

Saa sitä nykyaikana julkisestikin kertoa tuollaisellakin sivustolla, että on lapsellinen möyhääjä.

Ei ole kiellettyä kertoa olevansa oikeustoimikelvoton, samaa luokkaa kuin natsilippujen heiluttajat.

Antaa lasten leikkiä ja uskovansa olevan joku media, eihän tuosta mitään vahinkoa kellekään ole.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Näin on varmasti historian saatossa monta kertaa ajateltu ja tuudittauduttu siihen, että … lopputulokset tunnemme. Esimerkkejä löytyy eurooppalaisesta nykyisyydestäkin, valitettavasti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nykyaikana tuolle ei voi mitään, ei noihin asioihin poliisi puutu.

Valeuutisia, ne on nykyajan kirous.

On vain uskottava, että ihminen viisastuu, tosin kun täälläkin muutamia kommentteja lukee, epätoivo iskee. :)

Me mennään koko ajan päin hulluutta, ihminen ei opi kuin sotimalla.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #26

Mitä tulee tuohon sotimiseen (tavalla tai toisella), piirtyy Oikean Median uutisista ja muista kirjoituksista (mm. blogit) vastajihadistinen "Tilanne päällä" -viestintä.

Tämäntyyppisellä provokatiivisella viestinnällä on valitettavasti myös turvallisuuteen kytkeytyviä ulottuvuuksia.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Niin noita PR:n "vähä-älyisiä" edustaa mm OM:n säännöllisesti kirjoittava professori Arto Vihavainen, joka on myös arvostetun Kanava-julkaisun säännöllinen kolumnisti.

Toista "vähä-älyistä" edustaa nimin. "Professorin ajatuksia", myös professori todellisesti.

Ymmärrän, että blogistin tapaisille on ahdistavaa lukea omalle ajatusmaailmalle kriittisiä kirjoituksia, helpompi on kurkku suorana huutaa: "nuo mielipiteet on kiellettävä!

Miten olisi seuraavaksi "väärien" kirjojen ja julkaisujen roviot!

PS Olen ateisti, enkä lue OM:n kristillis-konservatiivisia blogeja.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

En minäkään "vähä-älyisyys"-argumenttia osta ja siksipä juuri …

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ettet nyt vain tarkoita Timo Vihavaista?

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Ihmetyttää nämä "suvakkien" mainoskampanjat vaihtoehtomediaan(esim Oikea Media ym)koska niistä ei kovin moni olisi kiinnostunut jos niitä ei puffattaisi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Minäkin olen jo aiemmissa keskusteluketjuissa todennut, että Petteri Ritalan kirjoitukset satavat suoraan Perussuomalaisten laariin.

Jos kommunismia vastustettaisiin valtamediassa ja somessa nimeltä mainiten yhtä näkyvästi kuin Persuja, niin kommunistit saisivat vaaleissa vähintään 10% äänistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Entisenä tunnettuna perussuomalaisten kannattajana Ritala saattaa itse asiassa olla nykyään ns. viidennen kolonnan miehiä : vasemmistoliittolaisena esiintyvä perussuomalainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #35

Trauma on paha, mutta hoidettavissa, mutta jos jää jumiin, niin tilanne on vaarallinen.:)

Otan osaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #44

Ei kovin vakuuttava hyvästijättö perussuomalaisuudelle, vaikuttaa valeuutiselta.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ensimmäisen jutun pitäminen "laittomana" tai ylipäätänsä sellaisena, ettei sitä saisi julkaista menee tosiaan stasi-osastolle. Jutussahan tuodaan ilmi vain se, mitä Wilders ajattelee.

Toisesta jutusta alkaa jo löytymään virheitä, mutta ei tuollaisenkaan julkaisemisen pitäisi olla laitonta. Siis partioliikkeellähän on ollut kytköksiä homoihin jo perustajasta lähtien. Toinen juttu tuossa on se, että liikettä on ollut tuhoamassa lähinnä feministit. Ne vaativat ensin naisia boy scoutteihin ja se pelotti poikia pois. Sitten girl scoutit suuttuivat boy scouteille, koska ne veivät heidän asiakkaitaan, ja taisivat vetää oikeuteen yms. Nyt myöhemmin pojat, eikä myöskään tytöt halua kumpaankaan ja kumpikin saattaa painua historian unholaan.

Kolmannessa jutussa pappi ja hänen homoseksuaalisuus on olennaista tietoa, joka on jätetty pois ja jonka puuttumisesta on ihan hyvä kirjoittaa. Kirjoituksen tyyli on toki ala-arvoista. Kirjoituksessa myös homojen ja pedofiilien yhteyttä pidetään itsestäänselvyytenä, mitä se ei ole. Silti tuollaisenkin kirjoittaminen pitäisi olla sallittua vielä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos vuonna 1917-1918 olisi ollut internet, niin se olisi ollut täynnä Louekosken blogin kaltaisia kirjoituksia ja tietysti samalla tavoin vastapuolen näkemyksiä.

Jos ei kykene ymmärtämään vastapuolta, ainoa vaihtoehto on silloin vastakkainasettelu.

Näissä tapauksissa yleensä se puoli on voittanut, jolla on enemmän kivääreitä.

Oikea media, kansalainen verkkomedia, MV-lehti jne. puolustavat paikkaansa informaation välittäjinä siinä missä HS, Aamulehti, Turun Sanomat jne.

Lukijan tehtävänä on seuloa jyvät akanauutisista.

Ei Louekosken.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Louekoskellakin on yhtäläinen oikeus osallistua seulontakeskusteluun. Miksi ei olisi?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Seulontakeskustelu ja tahto kieltää ovat kaksi eri asiaa.

Nythän Louekoski ainoastaan pehmentää kieltoideologiaansa kysymällä miksi ei puututa!

Vihanlietsonta on vahvasti mielipidekysymys. Siksi vihapuhetta on käytännössä mahdotonta lisätä rikoslakiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #42

Mitä ovat tässä asiassa "kieltäminen" ja "puuttuminen"? Samaako jota on tehty MV-lehteä vastaan mutta ei, ainakaan vielä, Oikeaa mediaa vastaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Eiköhän "Oikea Media" ole samoilla apajilla kuin "MV-lehti". Ensin Venäjä-dosentti Johan Bäckman teki mahdottomasta mahdollista ja hankki porttikiellon Uuteen Suomeen, joka tunnetaan siitä, että lähes mikä tahansa sössötys menee kyllä läpi jos ei aivan KAIKKIA LAKEJA JA HYVIÄ TAPOJA LOUKKAA. Ilja Janitskinista kohudosentti sitten löysi ystävän ja heidän tiensä kävi yhdessä raastupaan asti. Nyt on Huhtasaari tehnyt saman mahdottoman tempun ja päätyi sitten Oikeaan Mediaan, kun MV-roskakoria ei enää ole. Kaipa se jossain vaiheessa ampuu sen verran yli että käräjille käy senkin tie, mene ja tiedä. Epäilen tosin että ihmiset ovat jo kyllästyneet kaiken maailman nettiräyhääjiin. Vaikka Ritala kritisoisi niitä päivittäin, niitä ei kukaan silti mene enää lukemaan, tukemaan tai edes äänestämään. Persukula puhkesi jo. Poliittinen ilmastonmuutos on menossa. Älkää siis pelätkö että Ritalan kommentit sataisivat persujen laariin, sinne ei sada enää mitään, vaikka millaisen sadetanssin panisitte pystyyn.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #64

Käsittääkseni "Oikean median" ja MV:n ero on siinä, että ensinmainittu yrittää hakea kohderyhmäkseen väkeä joilla on edes aavistus muinka kalustetuissa huoneissa pitäisi olla kun taas MV on kalastelee syvemmissä pohjamujuissa. Aihepiirit ja sisältöjen ydin on kuitenkin likipitäen ihan samaa.

Ei tuota sakkia ihan ilman huomiotakaan voi jättää. Moni saattaa tulkita vaikenemisen olevan myöntymisen merkki. Etenkin kun samaan aikaan n.s. valtiedonlevitteilläkään ei ole puhtaita jauhoja pusseissaan. Ei heistä toki mualiman tärkeintäkään asiaa kannata tehdä mutta perustellusti aika ajoin kannattaa ampua alas pahinta vouhotusta, kuten valtalevitteistäkin.

Parhainta tietysti olisi jos valtalevitteet ottaisivat vastuu- ja laatupropagandansa tosissaan ja ihan oikeasti panostaisivat oman tekemisensä laatuun ja vastuullisuuteen.

P.s. Voisivat edes korjata nimensä virheen. ”Media” on monikko joka tarkoittaa koko alaa. Oikea muotoilu olisi siis ”Oikea medio”.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68

Niin, "MV-lehti" on omituinen varjomedioiden verkosto, joka jakoi suomalaisia, levitti vääriä väitteitä sekä mustamaalaisi toimittajia ja vaikuttajia. Tuomio tosiaan tuli niin Ilja Janistskinille kuin myös Venäjä-dosentti Johan Bäckmanille samasta rikosvyyhdestä. "Oikeaksi mediaksi" itseään kutsuva valemedia taitaa jatkaa samoilla linjoilla. Turhaa taitaa toki olla työnsä, koska tämän oikeudenkäynnin jälkeen kaikille viimeistään tuli selväksi, mikä valemedian erottaa niitten valtamediaksi kutsumasta oikeasta mediasta.

Venäjä teki itsestään isomman sekaantumalla Yhdysvaltojen ja muiden maiden yhteiskuntaelämän ydinasioihin, kuten vaaleihin. Pienehkönä talousmahtina se paistatteli suurvaltasarjassa keinoja kaihtamatta. Pietarin trollitehtaat ovat pukanneet maailmalle paljon valeuutisia, joita laatumedian, kuten Ylen ja Ilta-Sanomien, oikeat journalistit ovat ansiokkaasti oikoneet. On siis selvää, että seuramalla suomalaisia lehtiä ja televisiota pysyy kartalla. Valemedialla ei ole nille muuta "vaihtoehtoa" tarjota kuin Mustamaalauksen Vimma ja Mielikuvituksen Voima.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Niinpä niin, tuo Venäjästä kertova uutisointi suomalaisissa valtatiedonlevitteissä.

Sekaantuminen USA:n ja muiden vaaleihin. Ainoita toistaiseksi kiinnijääneitä ulkomaisia sekaantujia taitaa olla UK-lainen konsulttifirma. Trollitehtaasta ainoa "pitävä" todiste on kuvat toimistotalosta jossa käy ihmisiä töissä.

Valtamedian vaihtoehdot olisi ensin tarkistaa uutistensa todenperäisyys. Sekä tietenkin kertomalla asiallisesti ja neutraalisti myös muiden kuin n.s. läntisen arvoyhteisön kannat. Sitä kautta voisi saada Lamminpään mainitsemaa ansiokkuutta. Ja siten myös saataisi ihmiset äänestämään jaloillaan MV:a, UM:a vastaan. Nykymenolla valtatiedonlevitteet tekevät vain lisää tilaa noille hörhöille salaliittoteorioineen.

Huom: sanat "valtamedia" ja "valemedia" eivät ole toistensa vastakohtia sillä valta ja vale ei sulje toisiaan pois, ei edes eikä varsinkaan media-alalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Eivät toki suljekaan, kyllähän sinäkin tiedät RT:n joka on yhtä falski kuin MV, tosin isommalla rahalla tehty ja siksi enemmän oikean uutiskanavan näköinen. Venäjällä valta ja vale käyvät käsi kädessä presidentin pulinoita myöten, ja samanlaisen kahjonhan ne saivat huijattua USA:nkin presidentiksi, vähän tyhmemmän vain.

Mikäli haluat tietoa Venäjän trollitehtaasta, katsopa tämä kiintoisa dokumentti:

https://areena.yle.fi/1-4507354

Isänmaallisena suomalaisena sinäkin varmaan ilahduit siitä, että eräs suomalainen sankaritoimittajakin on päässyt tähän dokumenttiin mukaan. Tämänkin tähtitoimittajan työtä desantti bäckman ja monitaparikollinen janitskin törkeästi mustamaalasivat, tai ainakin yrittivät. MV:hän on kunnostautunut muutenkin ihmisten Mielettömässä Vainoamisessa, ja onpa eräs entinen kielitieteilijä, nykyinen nettikirjoittelija mennyt jopa omalle Facebook-sivulleen erästä laatumedian toimittajaa koskevan valeuutisen jakamaan, kun ei muka tiennyt että MV ei ole luotettava uutislähde. Kyllä tohtorin pitäisi tietää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #71

Lämminpäälle näyttää loistavan kummalliset tähdet. Ilmankos fakta ja fiktio sekottuvatkin reaalimaailmasta tunnistamattomaksi sopaksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Myyryläijen sekoittaa faktan ja fiktion, mutta sen siitä saa kun seuraa RT:tä ja MV:tä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #73

Ei viitittäs alkaa taas jankuttaa, jookosta?

Seuraan toki RT:a, Tass:ia, Sputnik:ia kuin myös Huffington Post:ia, The Guardian:ia, Morning Star:ia, The Times:ia, YLE:ta ja Deutsche Welle:ä jotakuinkin säännöllisesti. Ja monia muitakin hieman satunnaisemmin kuten Washington Post:ia, New York Times:ia, L'Humanite:tä j.n.e. Silmäilen ajoittain myös Fox:ia, El Pais:ia, The Independent:iä, The Telegraph:ia sekä Länsi-Savoa että Savon sanomia ja monia, monia muita, m.l. Tiedonantaja ja Verkkouutiset. Myös MV, Oikeaa media, Infowars jamitäniitäonkaan osuu joskus silmiini.

Näin eläkeläispapparaisella on aikaa. Mutta silti en ole antanut millekään noista valtakirjaa muodostaa käsityksiäni vaan ne ovat vain lähteitä omalle pohdinnalleni. Se lienee yksisilmäisemmälle käsittämätöntä. Uteliaalle mielellähän ei mikään inhimillinen saa olla vierasta, ihan kuten P.Terentius Afer aikoinaan sattuvasti sanoi: ”Homo sum, humani nil a me alienum puto”.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #75

Putin on pikkuhiljaa kiristänyt otettaan ja tehnyt Venäjästä roistovaltion, jota hän johtaa mafiapäällikön ottein. Iso laiva ei nopeasti käänny ja historiallinen kehitys on kovin hidasta. Putinilta on kestänyt melkein 20 vuotta viedä Venäjää 50 vuotta taaksepäin.

Venäläisiä on aina muuttanut Suomeen enemmän kuin mitään muita väestöryhmiä, he ovat ylivoimaisesti suurin maahanmuuttajaryhmä. Uutta on se, että viime vuonna heitä alkoi tulla myös turvapaikanhakijoina. Mielenkiintoista nähdä, millaisia päätöksiä rupeaa tulemaan. Turvapaikan myöntäminenhän tarkottaisi sen myöntämistä että Venäjä ei ole turvallinen maa, ainakaan kaikille. Vakuutusyhtiöissähän tämä on tiedetty jo pitkään, ja jokainen matkavakuutuksen ottajakin sen kuulee.

Tässä vielä linkki tuohon ylen hyvään dokumenttiin:

https://areena.yle.fi/1-4507354?utm_medium=social&......

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Meidän tähtitoimittajamme Jessikka Aro oli päässyt mukaan Ylen hyvään dokumenttiin. Siis tämä sama Jessikka, jota kohudosentti Bäckman ja muut pyhän Venäjän uudet apostolit innolla mustamaalasivat. Kaikkein hauskinta ja karmeinta oli se, että valeuutisia julkaissut suomalainen MV-sivusto, jonka päätyhjäntoimittajasta hänen faninsa yrittivät leipoa jonkinlaista sananvapauden marttyyria, onnistui heittämään tuon marttyyrin viitan ja kruunun juuri Aron harteille. Itse he saivat vain sakkoja. Onneksi Suomi on oikeusvaltio ja aito demokratia, jossa on vapaa ja laadukas, vastuullinen joukkoviestintä.

Venäjä on toista maata. RT ei eroa MV:stä kuin siinä, että sitä tehdään isommalla rahalla ja myös televisioon, ei vain verkkoon. Valheella on joskus yllättävän pitkät jäljet, valeuutisia tehtailemalla onnistui niin Trumpin ajaminen Yhdysvaltain presidentiksi kuin Brexitkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Räntäsateet ja perjantaipullon ennenaikainen tyhjeneminenkin lienevät Lamminpään meille osoittamien syyllisten aiheuttamia. Niinhän ne salaliitot menevät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Myyryläinen on hyvä ja menee ulos hetkeksi rauhoittumaan. Jos haluat keskustella mediasta, jätä se korkin aukaiseminen tosiaan perjantaihin ja pelaa asiaan selväjärkisenä. Tai hanki edes alkolukko koneeseesi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #77

Lamminpään Putin- ja pullotarinointi alkaa mennä sellaiselle tasolle, että en viitsi seurata perässä etenkin kun kumpikaan ei ole Louekoskella aiheena kirjoituksessaan. Aiheetta siis enempään tällä kertaa tästä asiasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79

Myyryläinen on hyvä ja katsoo edes sen linkin niin on jotain sanottavaakin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Lukijan tehtävänä on seuloa jyvät akanauutisista."

No mutta eikös Louekoski ole aivan samalla tavalla lukija kuin herra Kosonenkin?
Mielestäni blogi kertoo juuri sen, että seulotaan ne jyvät akanoista.

Mitä tulee vastakkainasetteluun niin juuri siihen Oikea Media pyrkii.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Oikea Media, MV ja muut valeuutissivustot, mikä niiden tehtävä on - paitsi propagandean levittäminen? Niitä lukiessa on kuin savolaisukon juttuja kuunnellessa: vastuu siirtyy kuulijalle. Osataan se toki isommassakin mittakaavassa, niin kuin tuolla Venäjällä. Sonta lentää ja balalaikka soi kun trollitehtaalla törähtää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oikea media, ei ole mikään media sanan varsinaisessa merkityksessä.

Vaarallinen se on nykyaikana koska nämä mv-lehti uskovaiset ja mestarin lahkossa elävät uksovat mitä tahansa, koska se tukee heidän agendaansa.

Sitä älykkyyttä kun ei ole, niin silloin tuollaisetkin sivustot menestyvät, joskin nämä ovat pienen piirin sivustoja, äänekkäitä, mutta loppujen lopuksi melko harmittomia.

Eihän noiden juttuihin usko, kuin persut ja muut äärioikeistolaiset vatipäät.

Ainahan ihmisistä n.10% on sellaisia, joille tuollainenkin humpuuki menee läpi, pääasia on, että se pysyy tuossa 10% tietämillä, sillä sellaisella osuudella ei ole mitään merkitystä Suomen asioiden hoitoon.

Tänne nettimaailmaan se kohkaaminen sitten tiivistyy, ei se tuolla tavallisessa elämässä näy, ja se on tietysti pääasia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Huhtasaaret ja luukkaset kumppaneineen eivät erota mielipiteitä ja tosiasioita toisistaan. Kaikilla näillä kirjoittajilla näyttää olevan hyvin hämärä käsitys lainsäädännöstä. Tähän liittyvät toistuvat väitteet hallituksen syyllistymisestä laittomuuksiin, myös perustuslain rikkomiseen.

Ei näitä hölmöjä sensuroimaan tietenkään pidä ryhtyä, mutta ilmaisilta alustoilta valhetekstit voidaan tietenkin poistaa, vaikka sekin on kaksiteräinen miekka. Kirjoittajat ja näiden kannattajat huutavat tällaisissakin tapauksissa sensuuria, kuten on huomattu.

Demagogeihin ei oikein pure valistus, joten antaa näiden häpäistä itseään rauhassa. Umpitolloja seuraajia ja kannattajia riittää joka tapauksessa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Itkua parkua jatkuvaa.....

LGBT-porukan ei muuten luulisi paljon diggaavan islamia ja muslimeita. Kai muistissa on mitä eräs imaami sanoi kerran Ylen suorassa tv-lähetyksessä homoista, eikä muuten tullut mitään haloota. Viherpunaiset olivat aivan hiljaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Et ymmärtänyt mitä tuo imaami sanoi. Islamilaisissa maissa apostaasista seuraa kuolemantuomio, näin tuo sanoi.

Onko Suomi yhtäkkiä muuttunut "islamilaiseksi"?

Sinä et myöskään välitä puhua totta.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tämä imaami joka ei suostu kättelemään naisia siis sanoi, että islam pitää homoseksuaalisuutta moraalisena paheena. Ja että islamilaisen lain mukaan homoudesta seuraa kuolemantuomio, jos jää kiinni.

Tukholmassa tuli välillä ihan tarkoituksella kysytty muslimeilta, että mitenkä suhtautuvat homoihin, vastaukset olivat sitä luokkaa että niitä ei voi tähän kirjoittaa.

Ihmettelenkin jos tää LGBT-väki suhtautuu suopeasti muslimeihin ja islamiin, ei ne muslimien ajatukset siitä muutu vaikka turvapaikan lännestä saavatkin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Et edelleenkään näytä ymmärtävän, mikä ei tule yllätyksenä.

Millä tavalla tuo kuolemantuomio pannaan täytäntöön Ruotsissa tai Suomessa?

Imaameilla on umpitolloja käsityksiä, mutta eivät ne mitätöi kansallista (!) lainsäädäntöä. Tätä eivät tee myöskään pölhökristittyjen vaikuttamisyritykset.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #55

En ole sanonutkaan että Suomessa sellainen pannaan täytäntöön, vaan vain sen mitä tuo Suomessa asuva imaami sanoi, että islamilaisen lain mukaan homoudesta seuraa kuolemantuomio. Pointti oli se kuinka Ylen suorassa lähetyksessä imaami paljastaa, kuinka suvaitsematon uskonto islam on, mm. homoja kohtaan. Mutta se ei herätä sen kummempaa julkista keskustelua.

Meni sulta yli varmaan. Mutta se siitä, voit jatkaa jankkaamista yksinäsi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #57

Onko kommentoija tosiaankin sitä mieltä, että Oikean Median edustama ideologinen klusteri puolustaa homojen ihmisarvoa ja oikeuksia?

Heikki Palonen Vastaus kommenttiin #59

Kyllä, minä ainakin olen. Oikeaan mediaan kirjoittaa aiheesta aktiivisesti - näemmä sen edustamaan ideologiseen klusteriin kuuluva - Jukka Hankamäki, homo itsekin, mutta sellainen joka haluaa pitää ihmisarvonsa ja oikeuksiensa puolia, vaikka LGBT-klusteri islam-apologismineen tekeekin kaikkensa niiden polkemiseksi, mikäli ei sattumoisin halua olla pride-mielenosoituksissa itseäänpaljastellen ylvistelevä perverssi.

Hankamäki on erittäin pettynyt LGBT-porukan uhriutumisagendaan, samoin kuin muutkin Oikeat Homot. LGBT-sekoilijat eivät ole oikeita homoja nähneetkään - saati välitä heidän oikeuksistaan - ne ovat vain huomiohuoraavia ekshibitionisteja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #57

On yleisessä tiedossa, että islam on hyvin suvaitsematon uskonto. Kun tuo on tiedossa, miksi joka ainoaan hölmöön imaamin lausuntoon pitäisi puuttua?

Islam ei uhkaa millään tavoin suomalaista yhteiskuntaa eikä sen oikeusjärjestystä. Pitää kärsiä vaikeasta paranoiasta, jos kuvittelee, että jollakulla olisi haaveita sharia-lain tuomisesta suomalaiseen oikeusjärjestykseen, puhumattakaan että joku kuvittelisi että tuosta haaveesta voisi tulla totta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Yleisesti ottaen kaikki uskonnot, etenkin n.s. kirja-, ovat hyvin suvaitsemattomia jos niille ja niiden saarnahenkilöille annetaan valtaa.

Riippuu erikseen kunkin yhteiskunnan ja yhteisön kulttuurisesta kehitysasteesta kuinka paljon sekularisoitumiskehitys on tehnyt tilaa erilaisuuden suvaitsemiselle. Tässä suhteessa monissa muhamettilaisissa yhteiskunnissa ollaan jonkin verran jäljessä meidän kehityksestämme ja joissakin vielä enemmän.

Mutta toki ahdasmielisyyttä löytyy muidenkin parissa. Onneksi se meillä rajoittuu enää muutamiin lahkokuntiin ja on niistäkin pikku hiljaa, tosin tuskastuttavan hitaasti, katoamassa. Jos annamme tilaa noille meitäkin takapajuisemmille yhteisöille niin sama kehitys saa sijansa myös heidän keskuudessaan.

Pahinta mitä voimme tehdä, on antaa noille takapajuisuudesta ja arkaaisista uskomuksista asemansa rakentaville saarnaajille, niin papeille kuin imaameillekin, n.s. vettä myllyyn ahdistelemalla n.s. tavallisia ihmisiä heidän uskomustensa perusteella. Meidän tulisi näyttää pikemminkin suvaitsevaisuuden ja toisten kunnioittamisen parhaat puolet jotta he näkisivät sen houkuttelevana äänestäen jaloillaan fundamentalisteja vastaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1. Homojen asemaa islamin piirissä ei paranneta rupeamalla vainoamaan muslimeja.
2. Kun puhutaan vähemmistöjen sorrosta ja syrjinnästä , muslimit ja homot ovat äärioikeiston kynsissä samalla, eivät vastakkaisella puolella.
Kun homot vastustavat rasismia ja puolustavat uskonnonvapautta, he eivät suinkaan puolusta uskontojen piirissä tapahtuvaa homojen sortoa.
3. Kuinka te jaksatte jankuttaa tätä kysymystä ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset