Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Syäntä särkee: Hyyää Joulua ny kuitenki!

Taas on se aika vuesta, ko met niin sanotut länsimaiset ihimiset rauhotuma viettämhän joulua, Jeesuksen Vapahtajan syntymäjuhulaa. Tämön antamisen aikaa, sanothan. Mutta moni meän keskuuesa kärsiipi siitä, että ei ole aihneellista eikä sosiaalistakhan osallisuutta. Syäntä alako särkemhän ko sain lukia tästä Uuesta Suomesta, että meilä Suomesaki joka ikinen päivä 110 000 lasta joutuupi elähmän aihneellisesa puuthesa. Mitä se tietääpi näile lapsile, sitä met jokhainen saama tykönämme hunteerata.

Son taihvaan tosi, että joku täsä meän maasa, jota hyvinvointivaltioksiki tituleerathan, on viala ja pahasti.

Olemako met mikhän oikia hyvinvointivaltio, ko tämän maan lapset joutuvat näkehmän näläkää ja muuta aihneellista ja henkistä puutetta kärsimhän? Niin porvarit ko sosialistitki ollu tekemäsä ratkasuja, joila net on panhet polovilhen lapsiperhheitä monelaki tavala. Ja tulokset met tiiämä. Itku kurkusa vahemmat ovat kauhula oottamasa joulua, ko pitäis lapsile antaa lahajoja ja tavalista parempaa ruokaa pöythän panna. Ei voi mithän, ko ei ole millä lahajoja ja ruokaakhan monesti ostaa. Sama se pättee tavallishen arkhenki.

Tänäki jouluna itkevät suomalaiset lapset näläsä ja muusa puutheessa. Mitä on muu arki, ko saat vierestä seurata muita lapsia, joila on kaikki viimesen pääle? Ko joulu on ohi, esittelevät muut kaikkia sitä, mitä on taas jouluna tullu saatua ja vieläpä kaiken sen, miton listale kirijottanu ja osanu kuvitella, enämpiki.

Mitkä jälijet tämä osattomuuen kokemus lapshen jättää?

Jeesus synty tallin seihmen köyhyyen keskele. Itämaan viishaat toivat lahajoja tälle köyhäle lapsele ja het kumarsivat Jeesuksen eesä. Tämon vertauskuva, minkä pitäs jokhaisen herättää ajattelemhan, Helsingisä hienot herrat ja rouvatki, jokka korkian tason päätöksiä rustaavat.

Rakenthet on pielesä ja pahasti.

Uskopa Jeesukshen tai ei, rikkoopi tämä Suomesaki oleva tilane lasten osalta ihimisoikeussopimuksia. Sen pitäs ny jokhaisen etuskunthan pyrkivän tajuta. Nykysestä etuskunnasta ei ole enhän yhthän mihinkhän.

Jokhaisela täsä maasa ei ole tosiankhan hyä joulu. Ja niiton palijon, joittenka osala tilanne on näin, niinko nuo luvut Uuenki Suomen uutisesa osottavat lapsiköyhyyen karusta tilantheesta.

Hyyää Joulua ny sitten kuitenki, vaikkaki raskhain mielin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo, son tosi mitä sie sanot, siis rakentheellista son, olhan luotu jo joku hyäntekeväisyysbisnes köyhien muka auttamiseksi, vaikka oikeasti köyhät on systeemin tekemä tulos ja syy ja kamalinta on lasten ja nuorten kohtalo. Köyhyys heikentää koulussa pärjäämistä ja koulujaki on nyt heikennetty ja opiskelumahollisuuksia heikennetty.

Mie haluan Suomen, joka pittää huolen kaikista, ihan kaikista pienimmistä ja sillain meile kaikile hyvin käy.

Kiitos ihanasta kirjotuksesta ja murtheella kirjotit, sata syäntä siittäki!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kiitos Hilikka, joka olet syämellinen ihiminen!

Piittaamattomuus eritoten lasten kärsimyksestä on jotaki niin häpiällistä ja luotansa työntävää, että sille ei viitti ees nimiä antaa.

Pölätä pittää niitä, jotka markkinoivat, että "verot vain mahollisimman alas". Son niin, että tuola resähtilä saahan syy sanua, että nyt meilä onki vähemmän rahhaa kirstusa, niin jouvuma leikkaahman. Lopunhan met tiiämä, että ketkä siitä pahiten kärsivät.

Solitaarisuutta tarvithan.

Pekka Pylkkönen

Sillä tavalla vanhemmilla riittää rahat lapsista huolehtimiseen kun valtio ei rosvoa kaikkea. Pienten lasten faijojen työllisyysaste on jo nyt yli 90% ja alhaisimmilla veroilla se saadaan helposti 98%:iin. Loppujen kohdalla vanhemmat ovat niin vastuuttomia että rahalla sitä ei hoideta.

Aivan hirveä valitusvirsi. Lapsuudessani perheeni oli köyhä, mutta joulu oli silti. Varmaan siksi että vanhemmat osasivat panna asiat tärkeysjärjestykseen. Ja 80- sekä 90-luvuilla tuet olivat valtavasti nykyistä pienempiä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #5

Herra Pylykkönen on vain sitä mieltä ko tahtoopi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Lasten verotusta tulisi keventää.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Jos ei vanhemmat pysty huolehtimaan lapsistaan, niin pitäisi kieltää lasten teko. Ei me muut, varsinkaan lapsettomat, pystytä niistä huolehtimaan. Mikä oli pointti, en ihan ymmärtänyt?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Jos ei tehdä lapsia, kenen kuvittelet meidät hoitavan? Jos vain varakkaat saavat tehdä lapsia, ryhtyvätkö heidän perillisensä hoitajiksemme?

Kyllä tulonjaon yhteiskunnassa pitää olla sellainen, että työllä millä hyvänsä pystyy elättämään itsensä ja kohtuullisen määrän jälkeläisiä. Jos tästä lipsutaan, voidaan samaointein pistää lappu luukulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset