Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Aki Ruotsalaa esitetään SDP-vetoisen Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi

  • Twitter
    Twitter

Rauman kaupunkikehitysjohtajan valintaa valmistelevan toimikunnan jäsenet esittävät virkaan valittavaksi Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsalaa. Toimikunnan asiantuntijoina olleet kaupunginjohtaja Kari Koski ja konsernipalveluiden toimialajohtaja Sari Salo ovat puolestaan sitä mieltä, että virkaan ei valittaisi ketään hakijoista, mitä kaupunginjohtaja Koski aikoo myös esittää, kun valinnasta päätetään kaupunginhallituksessa ensi maanantaina. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd) aikoo kuitenkin ehdottaa Ruotsalan valintaa virkaan toimikunnan esityksen mukaan.

Rauman kaupungin johtavien virkamiesten ja poliittisen johdon välille on kehkeytynyt jonkinasteinen kiista täytettävänä olevan kaupunkikehitysjohtajan virasta. Kaupunginjohtaja Koski ja konsernipalveluiden toimialajohtaja Salo katsovat, että kumpikaan henkilöarvioinnissa testatuista henkilöstä, joista siis toinen on Aki Ruotsala, eivät täytä viran täytölle asetettuja ehtoja. Kaupunginjohtaja Kosken mielestä toimikunnan nyt esittämän Ruotsalan valintaan liittyy myös iso maineriski viime kesänä laajasti julkisuudessa olleiden Pori Jazzin toimitusjohtajan valintaan liittyvien tapahtumien johdosta. Kaupunginjohtajan näkemys viran täytöstä perustuu kuitenkin laajempaan kokonaisharkintaan.

Tilanne on poliittisessa mielessä erittäin mielenkiintoinen, sillä Rauman kaupunginvaltuuston suurin ryhmä on sosialidemokraateilla (18/43).

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Leppikorpea (sd) ei valinnasta syntyvä ja tiedossa ollut kohu haittaa. Ruotsalan arvopohja ei ole vaikuttanut toimikunnan tekemään valintaan.

Aki Ruotsalasta on konservatiivipiireissä kehkeytetty eräänlainen sanan- ja uskonnonvapauden marttyyri. Tämä ei kuitenkaan ihan vastaa todellisuutta, sillä Ruotsalalla on riittänyt vientiä. Kuortaneen kunta valitsi Ruotsalan aiemmin tässä kuussa elinkeinovastaavan virkaan.

Lähteet:

”Toimikunnan jäsenet ehdottavat Aki Ruotsalaa Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi”. Rauma, 19.10.2018

”Aki Ruotsalaa esitetään Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi, mutta valinnan sijaan näyttää syntyvän outo sotku, jossa vedotaan jo "maineriskiin"”. Satakunnan Kansa, 19.10.2018

”Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan mukaan homoseksuaalisuudesta voi eheytyä siinä missä huumeistakin voi päästä irti – "En minä voi sitä kyseenalaistaa"”. Satakunnan Kansa, 6.6.2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kun tarkastelin tuota Rauman puoluekarttaa, niin hieman hämmästyin. No, ehkäpä nyt oli sitten KD:n vuoro niissä kuuluisissa poliittisissa virkanimityksissä?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minua vähän ihmetyttää, että miksi Ruotsalaa esitetään Raumaan siihen virkaan, jos kerta on valittu Kuortaneelle? Etäisyyttä näiden tönöjen välillä on 265 km. Ei kai kahta virkaa voi hakea, vai voiko?

Tuolta näkee, että minkälaista palkkaa saa:

https://www.kt.fi/tilastot-ja-julkaisut/palkkatila...

Rauma voisi uudelleen hakea uusia ehdokkaita.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Se on ihan tavallista ja sallittua, että haetaan yhtä aikaa useampaan virkaa.

Mutta tosiaankin Raumalla valintaa valmistelleen toimikunnan virkamiesasiantuntijoina toimineet kaupunginjohtaja ja konsernipalveluiden toimialajohtaja ovat sitä mieltä, että tällä erää kukaan ehdolla olleista ei täytä viran täytölle asetettuja ehtoja. Virkamiesjohto on sitä mieltä, että tehtävät voitaisiin hoitaa sisäisin järjestelyin.

Mutta poliitikothan asiasta kuitenkin asiasta päättävät ja nyt näyttää siltä, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Leppikorpi (sd) on eri mieltä virkamiesjohdon kanssa ja aikoo esittää Ruotsalaa virkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yleensä julkisella puolella toimintoja yksityistetään mutta tässä tapauksessa Rauman kaupunki kunnallistaa maineenmenetyksen. Ehkä sielläkin kannattaisi toimia toisinpäin: kerätä hyvää mainetta toimintojen hyvällä yhteisellä hoitamisella ja antaa dogmaattisten fundamentalistien mesoa muualla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset