Yliopisto sanoutui irti Puolimatkan kirjoituksesta – Toimenpiteitä tiedossa

Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatkan perjantaina 27.7. oikeistoradikaalissa Oikea Media-verkkolehdessä julkaistu ja laajaa paheksuntaa herättänyt kirjoitus ”Kampanja pedofilian laillistamiseksi” on johtamassa yliopiston puolelta konkreettisiin toimenpiteisiin. Yliopisto sanoutuu irti professori Puolimatkan homofobiseksi monien kokemasta kirjoituksesta.

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen teki tänään (1.8.) Twitter-viestissään selväksi, että professori Puolimatkan kirjoitus ei edusta yliopiston arvoja, eikä linjaa. Hämäläisen mukaan yliopisto on sitoutunut kohtelemaan jokaista yksilöä ja ryhmää kunnioittavasti ja arvokkaasti.

Opetuksemme pohjautuu tieteeseen, ei ideologiaan ja mielipiteisiin. Ryhdymme konkreettisiin toimenpiteisiin”, päättää rehtori Hämäläinen viestinsä.

Jyväskylän yliopiston reagointia Puolimatkan kirjoitteluun vaati yliopiston ylioppilaskunta.

Ylioppilaskunta kertoo tämänpäiväisessä Twitter-viestissään ja sivuillaan julkaisemassa kirjoituksessaan, että se ei hyväksy Puolimatkan homofobisia lausuntoja. Ylioppilaskunta muistuttaa Puolimatkan vuosien ajan jatkuneesta homofobisesta kirjoittelusta, mikä on yliopiston tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edelläkävijyyden tavoitteen vastaista.

Tuoreiden tietojen mukaan yliopisto aikoo ottaa tarkasteluun myös professori Puolimatkan opetusmateriaalit.

Lähteet:

”Jyväskylän yliopisto sanoutui irti professorinsa homofobiseksi syytetystä kirjoituksesta”. Salon Seudun Sanomat, 1.8.2018

”JYY ei hyväksy professori Tapio Puolimatkan homofobisia kirjoituksia”. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, 1.8.2018

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu