Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

"Kaikki, jota sateenkaarikansa hipaiseekaan … joo, boikottiin vaan!"

”Tämä boikottiin, tuo boikottiin ja nämä ne vasta boikottiin meneekin, pistänpä tuosta vielä kuvatuksen Facebookiin leikatusta kaupparyhmän kortistakin …”, raivoavat eräät parhaillaan sosiaalisessa mediassa. Syynä raivoon, jota vahvistetaan toinen toistansa yllyttäen, on boikottiin pantujen mukana olo Helsingin Setan järjestämässä Helsinki Pride -tapahtumassa.

Tällaistakin voi meno olla vielä 2010 -luvun Suomessa ja tukea sille satelee oikein eduskunnasta saakka.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen ja ruohonjuurella rähinöivien opetuslasten on turhaa pukea omaa viestiä Setan, eli ns. ”kaiken pahan alun ja juuren”, arvosteluun, sillä todelliset asenteet ja niiden kohteet tulee kyllä vähemmälläkin selväksi.

Viestinne on mennyt perille, Te arvoisat ”päiviräsäset” ja ”anterolaukkaset”!

Voitte olla siitä 100 % varmoja.

Lannistumista on turha odottaa. Pride -tapahtumia tullaan Suomessa järjestämään jatkossakin ja niiden tarpeellisuuden osoittavat kielteisiä asenteita ylläpitävät poliitikot marionetteinensa, lainsäädännölliset epäkohdat mukaan lukien.

Mutta.

Voimaa antavat jokainen niistä 100 000 ihmisestä, jotka osallistuivat Helsinki Pride -marssiin. Jokaiselle heille kuuluu suuri kiitos avoimesta rohkeudesta osoittaa suuntaa kohti suvaitsevampaa Suomea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö Setan ja sen tukijoiden boikotointi ole ihan laillista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sanoiko kukaan ettei ole. Minun mielestäni ikävää vouhotusta, varsinkin kun näki mikä kansanjuhla pride oli.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aloituksesta sai vähintäänkin sen käsityksen, että se olisi jotenkin väärin. Vouhotusta on monenlaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4

Väärin ja laillinen on kaksi eri asiaa.
Jos oikeistopopulistitrollien retooristen temppujen maailmassa halutaan kokonaan haudata etiikka mikä demokraattiliberaalissa kristillispohjaisessa yhteiskunnassa ja yhteiskunnalliseesa keskustelussa ja päätöksenteossa on aivan keskeinen elementti niin sitten pitäisi moista retoorista temppuilua käyttävien pahuuden apostolien myös jättäytyä hyvän ulkopuolelle, kaiken sen hyvän ja toimivan mitä eettisperusteinen elämänmuoto tarjoaa. Esim keskusteluyhteyden ulkopuolelle. Te ette voi loputtomasti myrkyttää kakkua jota syötte.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä nuo 100 000 marssille osallistunutta ihmistä luovat väkevästi toivoa paremmasta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jokainen suomalainen kuluttaja voi tietysti vapaasti valita sen, mistä esim. maitonsa ostaa.

Mutta kyllä minusta ja varmaan monesta muustakin ollaan jo valuttu "hiekkalaatikkoon leikkimään", jos aikuinen ihminen jakaa sosiaalisessa mediassa kaupparyhmän leikattuja kortteja, kun tämä kaupparyhmä on osoittanut tukea tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle yhteiskunnassa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Minkään asian (ml. Pride-tapahtuma) tarpeellisuutta ei voi todistella sillä, että siihen kohdistuu kriittisiä äänenpainoja.

Vai voiko?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#3. Kyllä voi.

Otetaan esimerkiksi Pride-tapahtuma. Totta on, että tapahtuma ei ole tarpeellinen siksi, että siihen itseensä kohdistuu kriittisiä äänenpainoja. Sen sijaan se on tarpeellinen siksi, että asiaan, jonka hyväksi tai puolesta se järjestetään, ts. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin ja heidän oikeuksiinsa, kohdistuu kriittisiä äänenpainoja. Olennaista on, että hyvin monet niistä, jotka suhtautuvat kriittisesti Pride-tapahtumaan, ovat lähtökohtaisesti kriittisiä myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja heidän oikeuksiensa suhteen.

Kommentoija Virkkula on toki oikeassa siinä mielessä, että on myös sellaisia ihmisiä, jotka suhtautuvat hyväksyvästi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin mutta kielteisesti heidän hyväkseen järjestettävään tapahtumaan. Edellisessä kappaleessa esitetyn perusteella tämä ei kuitenkaan tarkoita aukottomasti, etteikö Pride-tapahtuman tarpeellisuutta voisi todistaa sillä, että siihen kohdistuu kriittisiä äänenpainoja.

Ei muuten käy kateeksi boikotoijia. Arki saattaa käydä hankalaksi, kun täytyy löytää kauppa, josta voi ostaa ruokansa ja muun tarvitsemansa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Kyllä mielestäni nämä sateenkaariryhmienkin mielipiteet ja aatokset ovat tulleet esille ja selväksi(ainakin itselleni), siksi useasti täällä tunnutaan ahdistuvan siitä kun joku ei "hyväksy" heidän näkemyksiään parisuhteesta.

Ja ulkopuolelta aiheen, nyt sitten VML vielä liittynyt kokoomukseen(ainakin itse vasta huomasin), jonka myötä meni ne vähätkin pisteet jotka joskus hänellä vielä oli.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Omia ovat mielipiteeni, eivät Kokoomuksen.

Mitä tulee pelkästään miehen ja naisen välisen avioliiton kannattamiseen ja sen vaalimiseen, on tämä mahdollisuus edelleenkin uskonnollisilla yhdyskunnilla, mihin tasa-arvoiseen avioliittolakiin johtanut kansalaisaloite ei halunnut puuttua millään tavalla, eli kunnioitti uskonnonvapautta.

Samaa sukupuolta olevien parien avioliitot mahdollistanut avioliittolain muutos, joka astui voimaan 1.3.2017, koskee siviilivihkimisiä.

Valitettavasti maallisen lainsäädännön vastaiset rajoittuneet näkemykset avioliitosta ajautuvat liian monta kertaa urille, joissa pyritään kyseenalaistamaan seksuaalivähemmistöjen ihmisarvo esim. esittämällä väitteitä, että kyseessä olisi sairaus, josta täytyy parantua.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

V-M.L:"Omia ovat mielipiteeni.."

Se toki selvää, otinkin vaan kantaa tuohon puoluevalintaan. En oikein tiedä mitä puoluetta tänä päivänä itse kannattaisin, mutta ainakin se on varmaa, ettei se Kokoomus ole. Ehkä sitten sen myötä kuvittelen ettei sitä kukaan muukaan kannattaisi. Mutta se siitä.
______________________

V-M.L:"Valitettavasti maallisen lainsäädännön vastaiset rajoittuneet näkemykset avioliitosta ajautuvat liian monta kertaa urille, joissa pyritään kyseenalaistamaan seksuaalivähemmistöjen ihmisarvo esim. esittämällä väitteitä, että kyseessä olisi sairaus, josta täytyy parantua."

Itse en ole oikeastaan hyväkään esimerkki avioliitosta keskustelemaan, kun en ole vielä itse siihen tilaan päässyt koskaan. Tällä hetkellä reilut 30v yhteiseloa, mutta vieläkin "harkitaan", ettei suin päin rynnätä. :)
Itse liitosta kuitenkin itselläni mielipide, että kirkkohäät miehen ja naisen välinen, siviilivihkimiset sun muut sellaiset sitten toisille pareille.
Vaikka itse pidän vastakkaista sukupuolta parempana, niin en ikinä pystyisi olemaan sitä mieltä että samaa sukupuolta tykkäävät olisivat jotenkin sairaita, tahi että heidän pitäisi parantua jostakin. Valitettavasti meillä on ääripäitä joka lähtöön ja joillakin jyrkkiä mielipiteitä. Ymmärtääkseni maassamme kuitenkin tällä hetkellä jo kohtuullisen "helppo" olla, eikä ketään kivitetä..se on hyvä, se.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Menneiden vuosien takaista komediaa mukaillen:
"Mie en voi käyvä S-marketissa, mie en voi käyä Stockalla, mie en voi puhua tuon opetaattorin liittymällä, mie en voi käyttää tuon liikkeen korttia, mut mie voin boikotoida ihan kaikkia yrityksiä..."

Kakaramaista huomion hakua jakaa kuvia leikellyistä korteista...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.M-L:"Mie en voi.."

Mites meni Kärkkäisen kanssa?, entä Stockmann, oliko niitä jotain muitakin. On se hurjaa toi joulukuvaelma ja idän tietäjät..siellä kun on se musta murjaanikin, vai mikä se nyt olikaan?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No enpä ole mitään noista boikotoinut.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

SETA sitä, SETA tätä. Ei se minulle kuulu, eikä vähääkään kiinnosta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Seta on vakiintunut osa suomalaista ja kansainvälistä ihmisoikeusjärjestöjen muodostamaa verkostoa. Työ on monesti hiljaista vaikuttamista, joka ei sinänsä välttämättä näykään tavallisen kansalaisen arjessa. Erityisenä työsarkana Setalla on hlbti-vähemmistöjen asiat, mm. tuen ja tiedon tarjoaminen hlbti-vähemmistöjen arjessa, mistä syystä järjestö on tärkeä tukiranka hlbti-vähemmistöille. Seta eri paikallisten järjestöksensä kautta on mukana järjestämässä esim. Pride-tapahtumia, jotka ovat vakiintunut ja tärkeä perinne hlbti-yhteisössä, jonka on tarkoituskin näkyä yhteisön ulkopuolelle mutta, kuten Helsinki Pride osoitti, ovat yhteisön ulkopuolisetkin tervetulleita osallistumaan ja keskustelemaan hlbti-asioista. Ilman näitä ihmisiä ja heidän tukeaan eivät monet edistysaskeleet olisi olleet mahdollisia.

Eräiden jatkuvat hyökkäykset Seta ja sen tekemää ihmisoikeustyötä vastaan ovat samalla hyökkäys hlbti-vähemmistöjä vastaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hupsultahan tuo kaikkien Pridea liputtavien yritysten boikotoiminen vaikuttaa. Reaktioita sosiaalisessa mediassa seuranneena olen havainnut monen boikotoijan olevan liikkeellä kieli poskessa, hyödyttömyyden sivulauseessa todeten. Totisia torvensoittajia on vähemmistöksi. Fundamentalistiboikotoijilla ei ole juurikaan realistisia edellytyksiä elämän ylläpitoon. Pitäisi olla ravinnontuotannossa täysin omavarainen. Sekään ei välttämättä ole helppoa, koska Pride-tukijoita voi löytyä kaikilta tasoilta, rehuntuotannosta ja polttoainetoimittajista alkaen.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Juu, maito- ja lihatuotteet voivat boikotoijat saman tien poistaa ruokalistaltaan. Kas kun transihmisenä viljelen heinää ja viljaa kotieläintilan tarpeisiin!

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

En osallistu marssiin enkä boikottiin.Marssijoille toivon menestystä jatkossakin mutta boikotoijille en niinkään.

Eikö tässä ole sama itsekeskeisyys taustalla kuten monessa muussakin asiassa. Jos ei itse kuulu mihnkään vähemmistöön niin ei ole kovin helppo ymmärtää ko. ryhmittymää ja siihen kuuluvien tunteita.Vaatii henkistä ponnistelua asettua toisen asemaan.

Minulle riittää se että usea Pride-kulkueeseen osallistuva vakuuttaa asian olevan heille tärkeä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Joskus on tullut mieleen se, että onko eräiden käyttäytymisessä (esim. boikotointi) nähtävissä myös jonkinasteista kateutta ja huomionkipeyttä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eipä ole mitään henkilökohtaista mielenkiintoa Pride kulkuetta kohtaan, mutta KD on ollut boikotissa jo vuosikymmeniä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ensi vuonna täytyy hoitaa Tielaitos ja kaikki sähköyhtiöt sateenkaarilipun alle, niin on porukalla kunnolla boikotoitavaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voisivat KD:t lopettaa tietokoneiden käytön, kännykät sekä tabletit mukaan lukien ja siirtyisivät savumerkkeihin tai viidakkorumpujen käyttämiseen viestinnässä.

Nytkin siellä ylempänä yksi huono uhriutumiskirjoitus, jossa on ennakkosensuuri päällä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Juu, eipä nähnyt päivänvaloa kyseisessä blogissa oma kommenttini siitä, että ensi kesänä Pride-kulkueen osallistujamäärä ohittaa kristillisdemokraattien äänestäjämäärän....

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#20, #22. Aha, siellä on siis ennakkosensuuri. Meikäläisellä on kyseiseen blogiin kestobanni. Blogistilla on niin herkkä hipiä, että hän joutuu turvautumaan mainitunlaisiin konsteihin, ettei vain pahoittaisi mieltään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #26

Se on sitä avointa keskustelua malliin KD ja Aito avioliitto ry, kun ensin katsotaan kelpaako kommentti julkaisuun vai ei.
Tai sitten bannataan kokonaan tai estetään esim Twitterissä...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

#22

Eipä mennyt minunkaan kommenttini näköjään läpi herran sensuurista.
Noo, onhan se noloa kun esittää kysymyksen boikotoinnin syistä, kun itse arvostelee muita ensin kommentissaan.

"Olen jättänyt julkaisematta muutamia kommentteja, joissa joko mennään henkilökohtaisuuksiin tai projisoidaan omaa ajattelutapaa muiden aivoihin.
Myös Louekoski itse pyrki tänne vastaamaan toistaen omasta blogistaan tutut teesit ja kokeillen oman viha/raivo-orientuneen ajatuksenkulkunsa sovittamista minun aivoihini... onneksi tämä on oma tonttini blogistanissa, joten täällä vastuussa myös muiden kommenteista olen minä."

Kukahan se oikein on koko ajan henkilön kimpussa???

Mikäs siinä, raukka jätkä muuan Muinonen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #38

#38. Muinonen hei, sinun kirjoituksesi aiheena on Vesa-Matti Louekosken kirjoitus. On todella törkeää ja pelkurimaista, jos et anna hänen itsensä osallistua aloittamaasi keskusteluun, olivat hänen kommenttinsa sinun mielestäsi millaisia hyvänsä.

Ole mies, julkaise kyseiset kommentit ja puolusta näkemyksiäsi, kun kerran olet leikkiin ryhtynyt.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #39

Muinonen väittää, että olisin yrittänyt kommentoida hänen kirjoitustaan. Ei pidä paikkansa.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #40

#40. Niinkö? No se on sitten sitäkin omituisempaa käyttäytymistä Muinoselta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minna-Maaria, näyttää olevan pitkän pitkä sensuuri. Hauska ja totuudenmukainen kommenttisi oli kyllä ilmestynyt ja blogistin kommentin kera.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä vaivauduin vähän kyselemään että mikä ihmeen setamasinointi kun sitä ei missään näy mutta eipä päässyt mukaan ketjuun joka onkin tynkä.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Johtunee siitä, ettei ole samanmielisiä kirjoituksia tarpeeksi ennenkuin KD:n trolli armeija on päässyt hätiin.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #24

#23, #24. Aika vähäiseltä noin ylipäänsä näyttää kyseisen blogistelijan kirjoitusten kommentointi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näille pridekammoksujille jää kohta enää vaihtoehdoiksi nälkälakot, sillä kun muutama vuosi mennään eteenpäin, niin sitten pitää laittaa koko yhteiskunta boikottiin.

Tottakai hei voivat muuttaa erakoksi jonnekin metsään ja metsästää ja kalastaa ruokansa, sähköä ei voi ostaa, eikä paskapaperia, mutta pääasia on, että vakaumus on kova.

En kyllä jää kaipaamaan tuollaisia ihmisvihaajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oiskohan tässä kysymys siitä että nää poliittiset 'kristityt' nyt meuhkaavat kalastaakseen persuilta "tynkkyskammoisia'.

Juha Hämäläinen

Sateenkaaripuuhissa puhutaan Suomessa niin mitättömistä asioista, että julkisuushakuisuus on jo tarpeensa ylittänyt.

Olen miettinyt onko tällä porukalla mitään varsinaista työtä, joka veisi energian ja ajan johonkin hyödylliseen ja tuottavaan. Ei ihmisen sukupuolisuuteen liittyvät asiat ole päätoimi kuin seksuaaliterapeutille.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Menepä tekemään kyselyhaastattelu aiheesta ensi kesän Prideille. Saatat hämmästyä!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hämäläinen, sinulla tuntuu olevan aikaa ja innostusta kommentoida asiaa jokaikisessä Pridea käsittelevässä blogissa. Milläs logiikalla kehtaat arvostella muiden aktiivisuutta asiassa?

On minulla muutakin asiaa: pääviestisi tuntuu tiivistyvän sanaan ’marginaali’. Haluat koko ajan vähätellä tätä asiaa ja esität toivomuksia, että siitä ei olisi niin paljon puhetta. Marginaalivähemmistön pitäisi olla vaan hiljaa marginaalissaan, vai? Voisitko tarkemmin määritellä, mitkä ovat sellaisia ihmisiä ja ryhmiä, joiden pitäisi olla hiljaa yhteiskunnassa? Ja miksi?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

#32
"Hämäläinen, sinulla tuntuu olevan aikaa ja innostusta kommentoida asiaa jokaikisessä Pridea käsittelevässä blogissa. Milläs logiikalla kehtaat arvostella muiden aktiivisuutta asiassa?"

Aivan samaa olen minäkin miettinyt....mistä kumpuaa tuo yletön kiinnostus aiheeseen vaikka kommentit antavat ymmärtää aivan muuta.
Luurangotkohan ne siellä Hämäläisen kaapissa kolistelee...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

#28
Eikös se, että oikein toitotetaan korttien leikkaamiset ja boikotoinnit ole varsinaista julkisuudenhakuisuutta...
Kuten tuo eräs blogisti tuolla oikein suureellisesti mainostaa tekemisiään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Ei ihmisen sukupuolisuuteen liittyvät asiat ole päätoimi kuin seksuaaliterapeutille."

Tarkoitatko siis jokaisen Kristillisdemokraatin olevan seksuaaliterapeutteja? Melkoinen väite, ja lisäksi se on loukkaus ihan oikeille seksuaaliterapeuteille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Koirat haukkuu, Pride kulkee.

Jorma Sulander

Joo , minusta on kliffaa nautiskella aamutsuveeta partsilla ja tsiikaa tuhansia genderöityviä pride oletettuja hillumassa bissetölkkiensä kera kartsalla! Pervessiys kunniaan!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Joo. On siinä "ihmispoloilla" kauhea kohtalo, kun melkein koko Suomi on saastunut osoittaessaan edes hetken tukea meille hlbti-ihmisille.

Siinäpä haukkukoot ja kannattaa varalta suorittaa puhdistautuminen oikein juuriharjan ja mäntysaippuan kera.

Vaikka aihetta olisi ollutkin, en ole laittanut virsiä ja Bachin urkukoraaleja boikottiin. Soitan lähes päivittäin ja enkä näe syytä lopettaa.

;-)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielenkiintoista on, että metropoli New Yorkin Pride - paraatissa oli tänä vuonna todella vähän marssijoita verrattuna pikkukaupunki Helsingin ilmoitettuun määrään.

New Yorkissa arviot määrästä olivat välillä tuhansia - 30000. Luku on käsittämättömän pieni kun muistaa, että asukasmäärä siellä on lähes 9 miljoonaa.

Onko mahdollisesti odotettavissa, että Helsingissäkin marssijoiden määrä romahtaa heti kun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sulautuvat yhteiskuntaan newyorkilaisten vähemmistöjen tavoin vai mistä oikein tässä on kyse ?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On, Toivonen. Siinä vaiheessa kun yhteiskunta lakkaa erittelemästä ihmisiä seksuaalisen tai sukupuolisen suuntautumisen johdosta ja antaa yhtäläisen ihmisarvon kaikille, tarve vähenee.

Boikotit ja protestit pitävät vielä kehitystä yllä ja ensivuonna Pridella on enemmän väkeä kuin KD:llä kannattajia ja seuraavana enemmän kuin KD:llä ja PS:llä on yhteensä.

Lopulta ollaan tilanteessa, jossa KD:llä on sateenkaarilippu puoluetoimiston ikkunassa Pride-viikolla. Siihen vielä menee jokunen vuosi. Silloin ei Räsäsen nimeä kukaan enää KD:ssäkään kunnioita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aika siis näyttää milloin Pride-kulkueeseen ei löydy enää kuin kourallinen marssijoita.

Sinänsä sangen paradoksaalinen tavoite kun ajattelee esimerkiksi kommunistien kuihtuneita vappukulkueita Suomessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta S-ryhmän toiminta on ollut erinomaista. Kyllä minun kelpaa S-ryhmän kaupassa käydä ja vihreää korttia vilautella, kun tiedän kauppaketjun suhtautuvan asiallisesti seksuaalivähemmistöjä kohtaa.

Muinosen ja kumppaneiden korttien leikkelyn nähtyäni minusta tuntuu vielä juhlallisemmalta kulkea S-kaupoissa tietoisena, että KD-porukka on vetäytynyt markettien ilmaa pilaamasta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Boikotti on ihan ookoo kyllä mutta sen julistaminen taas ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset