Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Räsäsen roolileikki – Tarjolla jälleen elämää ilman syntiä!

  • Pride-liputusta Helsingissä
    Pride-liputusta Helsingissä
  • Räsäsen roolileikki – Tarjolla jälleen elämää ilman syntiä!

Päivi Räsänen esittäytyy blogissaan kansanedustajaksi ja lääkäriksi, minkä lisäksi hänen kirjoituksensa ja muut julkiset ulostulonsa tekevät selväksi, että kyseessä on kaiken lisäksi uskova kristitty. Kaiken tämän tokikin suomme Räsäselle.

Räsäsen tämänpäiväinen kirjoitus heijastaa edellä mainittuja rooleja, joihin hän julkisesti haluaa itsensä yhdistettävän. Kirjoitus on tosiaankin varsin metka sekoitus biologiaa, politiikkaa ja uskontoa. Voisi jopa sanoa, että kyseessä on suorastaan verraton ja kujeileva roolileikki, missä luisutaan yhdestä toiseen jne. Räsänen ilmeisesti pitää liukkaista ”kaltevista pinnoista”.

Räsänen on julkisen toimintansa myötä saanut aikaan mullistuksia, joista esimerkiksi Suomen evankelis-luterilainen kirkko on ollut moneenkin otteeseen kiitollinen.

Räsäsen uskonnolliset roolisuoritukset ovat toimineet reformaation hengen mukaisesti: sadat tuhannet suomalaiset on johdatettu sen sorttisen sanoman ääreen, jonka tuloksena he ovat vihdoin vapautuneet syntisestä elämästä. Luulenpa, että tälläkin kertaa Lutherin siteeraaminen toimii samalla tavalla ainakin muutamien kymmenien, ellei jopa satojen suomalaisten kohdalla.

Lääkärirooli antaa varmasti uskottavuutta Räsäsen kirjoituksessa mainitulle ”biologiseen todellisuuteen perustuvalle miehenä ja naisena elämiselle”, minkä puolesta Räsänen liputtaa. Tämän puolesta Setakin, joka on tunnetusti kiinnostunut lääketieteellisestä konsensuksesta, voi liputtaa huoletta: homot, lesbot sekä transihmiset ovat myöskin osa normaalia ja tervettä biologista todellisuutta.

Seta liputtaa takuulla myös jokaisen suomalaisen miehen ja naisen avioliiton puolesta, olipa se solmittu sitten maistraatissa tai kirkossa. Tämä on osa suomalaisen avioliittoinstituution moninaisuutta. Se sallii siviiliavioliitot myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Räsäsen viesti toimii kuin junan vessa.

Se vauhdittaa joka kerta esiin tullessaan prosessia, missä yhä suurempi osa suomalaisista avaa silmänsä synnistä vapautumisen tuottamalle ilolle ja elämän moninaisuudelle.

Hienoa Räsänen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ääripäät kohtaavat somessa. Miten opitte elämään yhdessä?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tosiaankin, suloisesta kohtaamisestahan tässä on kysymys!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Millä tavalla tavallinen ihminen on ääripää jos elää vain normaalia ihmiselämää?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nämä puolin ja toisin kirjoitukset edustavat kyllä aika äärinpäiden ihmisten näkemyksiä. Räsänen ja Koivula edustavat selvästi yhtä ääripäätä. SETA aktivistit kannattajineen selvästi toista ääripäätä. Kummatkin ovat heti sormella osoittelemassa, jos vähänkin nostaa päätä rivissä. Sellaista se näyttää olevan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #11

Minkälaisia ovat SETA aktivistit? Valtakunnallisella Setalla ei ole henkilöjäseniä.

Mitä tulee Setaan, se ei totta vieköön liikehdi/ota kantaa esim. Aito avioliitto -yhdistyksen johdon/aktivistien rummutuksen tahdissa. Varsinaisessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyössä, jota Seta tekee hyvässä yhteisymmärryksessä muiden samoja tavoitteita ajavien ihmisoikeusjärjestöjen ja -toimijoiden kanssa, on toiminnan fokus.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Miksi pitäisi kun ei tunne pienintäkään vetovoimaa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Keneen pitäisi tuntea vetovoimaa?

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki Vastaus kommenttiin #5

Ymmärsin kysymyksen koskevan yhteiseloa ääripää Räsäsen kanssa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Räsäsen viesti toimii kuin junan vessa.
Se vauhdittaa joka kerta esiin tullessaan prosessia, missä yhä suurempi osa suomalaisista avaa silmänsä synnistä vapautumisen tuottamalle ilolle ja elämän moninaisuudelle."

Todellakin, lisää tällaisia niin kirkko todella kiittää, kun tulee lisää tilaa jäsenrekisteriin...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Näen luonnollisena ja myös positiivisena ilmiönä sen, että Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta eroavat oma-aloitteisesti ne henkilöt, jotka kirkon oppeja eivät hyväksy tai tunne.

Vaihtoehtoisena toimena kannatan kirkon aktiivista otetta ja valmiutta erottaa väärä-ja harhauskoiset henkilöt jäsenyydestään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Niin tai näin, tulee aina lisää tilaa jäsenrekisteriin, ei tarvita enempää tilaa järjestelmään.
Ja mikäs siinä, jos niitä kirkon jäseniä on jonoksi asti ylimääräisenä.

Kustannukset tippuvat ja samalla myös tulevat kirkollisverot vähenevät, ei tarvitse pankinkaan ilmoittaa, että tili on täynnä, ei mahdu enempää, pitäisi avata uusi tili...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Kuten reformistina ( tieten tai tietämättäsi) huomaat, uskonpuhdistajalla voi nykyaikana olla monenlaiset kasvot.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #15

Mika onkin varsinainen reformaattorien pääreformaattori!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #16

Tasa-arvon nimissä en itse kuitenkaan tuota nimitystä Mika Mäenpää-Louekoskesta käyttäisi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #17

Tasa-arvon nimissä? Mitä hän tarkoittaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #18

Reformaatio on aina dynaaminen prosessi, jonka vuoksi pääreformaattori ei ehkä vielä ole edes syntynyt keskuuteemme.

Jättäkäämme siksi tuo arvonimi vielä jakamatta yhdellekään reformaattorille ihan vaan tasa-arvon nimissä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #19

"dynaaminen prosessi"

Tämä on itse asiassa mielenkiintoinen näkemys, kun kurkottaa kohti tulevia aikoja, joissa heijastuu esim. vuosikymmenien kehitys.

Martti Luther tosiaankin ajatteli niin, että "Sellaisia Uudesta testamentista löytyviä ohjeita, joita ei ollut vuosisatoihin enää missään noudatettu, kirkon ei tarvinnut koettaa elvyttää. Jumala oli sallinut niiden unohtua." (K. Arffman, Kristinuskon historia, 2004, sivu 11).

Tässä mielessähän voisi ajatella, että myös kielteiset asenteet naisia (erityisesti naispappeja!) ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan voisivat jonakin päivänä olla kirkossa ns. "Jumalan sallimuksesta unohtuneita" (lue: ihmisten muodostaman "kirkkokoneiston" sallimuksesta unohtuneita).

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Soini jätti kirkon, kun kirkko hyväksyi, Soinin mukaan Raamatun vastaisesti, naispappeuden. Kirkko eheytyi ja parani Soinin lähdettyä. Nykyisin vain äärimmäisen harva kirkossa on ja toimii naispappeutta vastaan.

Nyt toivomme tietenkin kirkon jäsenistön piirissä, että nykyajan harhaoppiset, Räsäset ja hengenheimolaiset, luopuvat joko kirkon jäsenyydestä tai kirkkoa vahingoittavasta agendastaan. Kirkko muuttuu taas yhden askelen kohti inhimillisyyttä ja humaaniutta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Päivi Räsäsen elämäntehtäväksi on muodostunut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vastustaminen. Ei lääketieen eikä biologian, vaan uskomusten perusteella, käyttäen uskomusten legitimointiin lääkärin asemaa. Olen seurannut hänen kannanottojaan yli 20 vuoden ajan. Toisin kuin Tanus, hän ei ole naiivi mielipidemanipuloija, Hän on johdonmukainen, uskomustensa tunteettomaksi sokaisema manipuloija. Hänen vaikutusvaltansa on vuosikymmenten varrella kutistunut, varmasti hänelle hankalaa. Sananvapaus hänelläkin pitää olla. Iloitsen sen vaikuttavuuden näivettymisestä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Sananvapaus hänelläkin pitää olla. Iloitsen sen vaikuttavuuden näivettymisestä."

Juu, totta kai.

Ounastelenkin, että tällä kertaa Räsäsen uskonpuhdistuksen innoittamana synnittömän elämänsä aloittaa vain tosiaankin joitakin kymmeniä (ehkä satoja?) ihmisiä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kas kas, Vapaa-ajattelijatkin tavoittelevat samaa asiaa kuin Päivi Räsänen.
http://vapaa-ajattelijat.fi/liity-jaseneksi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset