Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Ruotsala: "Hallituksesta otettiin yhteyttä ja kysyttiin halukkuutta tehtävään"

Pori Jazz -festivaalin toimitusjohtajan paikalta syrjäytetty Aki Ruotsala (kd) oli tänään Huomenta Suomi -ohjelman haastattelussa, missä yhteydessä Ruotsala valotti hakuprosessin vaiheita.

Huomenta Suomi -ohjelman toimittaja Mika Saukkonen esitti haastattelun aluksi seuraavan kysymyksen Ruotsalalle:

Minkälaisen keskustelun kävit Pori Jazz -festivaalin hallituksen kanssa tästä eroasiasta?

Ruotsala vastasi kysymykseen seuraavasti:

Jos lähdetään ihan alusta, niin silloin, kun tulin tähän Pori Jazz toimitusjohtajan hakuprosessiin mukaan, niin muhun otettiin yhteyttä Pori Jazzin hallituksen sisältä ja kysyttiin mun halukkuutta tähän tehtävään.

Silloin mietin hetken ja lähetin CV:n pyynnöstä tälle suorarekrytointia, siitä vastaavalle yritykselle. Ja siitä prosessi lähti käyntiin.

Nyt ollaan tässä tilanteessa. Keskusteluyhteys Pori Jazzin hallitukseen on ollut koko ajan tosi hyvä ja uskon, että se on myös tästä eteenpäin myös hyvä.

Tässä prosessissa, kun tähän on tullut mukaan ja haastatteluissa ja testauksissa oon koko ajan tuonu avoimesti itse esille oman taustani mitään peittelemättä, enkä ole millään tavalla tarkoituksella halunnu ohjata väärään suuntaan tarkoituksella tai tahattomasti.

Ruotsala, joka on erittäin merkittävässä ja näkyvässä asemassa Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajana, antoi siis ymmärtää, että kimmoke toimitusjohtajan paikalle hakemiseen olisikin tullut Pori Jazz 66 ry:n hallituksen sisällä toimivalta taholta.

Tämä näkökulma synnyttää väistämättä mielenkiintoisia kysymyksiä hallituksen aktiivisesta roolista Aki Ruotsalan valitsemiseksi festivaalin toimitusjohtajaksi.

Ruotsala antaa myös ymmärtää, että hän ei olisi hakuprosessissa peitellyt taustojaan.

Nyt asiat on pyritty kuittaamaan julkilausumalla, jossa on irtisanouduttu homovastaisista näkemyksistä.

Ovatko kaikki olennaiset kivet sittenkään vielä käännetty?

Millä motiiveilla kohua edeltäneessä valintaprosessissa on todellisuudessa toimittu?

Lähde:

https://www.mtv.fi/uutiset/huomentasuomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hallituksesta otettiin yhteyttä luultavasti tarkoittaa että yksi hallituksen jäsen sai kuningasidean ja patisti Ruotsalaa poliittiskristilliseen eli mukakristilliseen nurkanvaltaukseen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Se on mielenkiintoista, että onko hallituksessa sellaisia, joilla on erityisiä poliittisia sympatioita Kristillisdemokraatteja kohtaan?

Tämäkin eilinen kommentti on ajatuksia herättävä (vaikka vahvistusta ei olekaan saatu):

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256507-ruo...

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Yhden Pori Jazzin hallituksen jäsenen ykkösehdokas oli Helsingin Juhlaviikkojen kanssa tekemisissä oleva nainen. Nimeä en muista,meni vähän ohi kun kuulin asiasta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Tosiaankin, päätökset eivät yhdistyksissäkään synny aina yksimielisesti.

Enemmistö on ollut Ruotsalan valinnan puolella.

Tämän enemmistön osalta ihmetyttää tietoisen riskin ottaminen esim. poliittisen kannan ja sen mukaisten arvojen esille tulemisesta, joka sittemmin realisoitui.

Ruotsalahan on tunnettu Satakunnassa nimenomaan poliittisen aktiivisuutensa vuoksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Pori Jazz 66 ry:n halllitus(kin) homovastainen?

Ehkä koko festivaali tulisi perua, ettei kohu tämän järjettömämmäksi enää mene.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Onhan se mielenkiintoista, että hallituksen sisältä, Ruotsalan mukaan, olisi otettu yhteyttä ja kysytty suoraan halukkuutta tehtävään.

Ruotsala on tunnetusti näkyvässä poliittisessa asemassa Kristillisdemokraateissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Se pitäisi perua muutenkin. Pelkkää ryyppäämistä ja huutoa, en ymmärrä miten Sini ei ole jo puuttunut festivaalin juopottelua suvaitsevaan luonteeseen.
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/sk-kysely...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ei tässä kukaan ole festivaalin perumista vaatinut, vaan selvyyttä asiassa, jonka suhteen näyttäisi edelleenkin olevan kysymysmerkkejä ilmassa.

Mitäpä sanot näihin kysymysmerkkeihin?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #8

Kysymysmerkkejä? Tarkoitatko sitä, josko hallitus jakaisi Ruotsalan vakaumuksen? Sitä pitäisi lähtökohtaisesti kysyä hallitukselta itseltään. Ruotsala tuskin tuli valituksi usean hakijan joukosta, koska oli hallituksen kanssa elämästä ja homoista samaa mieltä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #10

Minähän vain kysyn.

Hallituksella on ollut tieto (Ruotsala ei ole peitellyt valitsijoiltaan mitään!) näkyvästä poliittisesta asemasta, jonka suhteen oli jo etukäteen varsin helposti arvioitavissa oleva riski tietyn varjon heittäytymisestä koko festivaalin ylle.

Olisi hyvä, jos hallitus nyt vain rehdisti tulisi esille ja selvittäisi asioiden todellisen kulun riittävän perinpohjaisesti.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #11

Niin kysyt.

Mutta mitä hyviä perusteita sinulla on olettaa hallituksen jakavan Ruotsalan pikantin vakaumuksen? Hehän antoivat Ruotsalalle tylysti potkut?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #8

Minäpä tuossa jonniinsortin vaatimuksen omasta puolestani kyllä esitin ja jos minun mieleni mukaan menisi niin pelkkä peruminen ei riitä vaan täytyisi lopettaa kokonaan tämmöinen rietastelu ja juopottelu yleisillä paikoilla.
Kysymysmerkit on aina helppo asettaa, vastausten saaminen saattaa olla työläämpää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #14

Ok. Minullakin on sellainen fiilis, että mahtaa olla syvällisempien vastausten saaminen päätöksen/päätösten tehneiltä pitkässä kuusessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #17

Näin varmaan on. Sitten jos tuosta erottamisesta tulee myöhemmin riita-asia jota juristit selvittää niin sitten saattaa jotain vastauksia löytyä, se on kuitenkin eri asia miten rehellisiä vastaukset ovat.

Juha Hämäläinen

Älä huoli. Kuulin huhun, jonka mukaan Ruotsala on taas muuttunut homoksi. Ei hätää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jaa. Vai kuulit sinä huhun. Minä, kun en taas ole kuullut, että hän olisi koskaan homo ollutkaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ainakin tuo hehkutti viime eduskuntavaalien mainoksessaan heteroutta. En usko, että hän pärjäisi seuraavissa vaaleissa yhtään paremmin vaikka hehkuttaisi muuta suuntautumista.

Mitä tulee Pori Jazzin hallitukseen, jonkinlaista kaverikivaa on tosiaan voinut olla ilmassa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #19

Mietityttää, että kukahan seuraavaksi "kutsutaan"? Kutsutaanko sellainen, jolla on samat aatteet mutta hieman eri vaatteet?

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #23

Toisinaan homma toimii myös niin päin, että erinäiset vaikuttajatahot hankkiutuvat viihdealan ammattilaisten seuraan. Tuossa yllä viittaamani Pori Jazzin hallituksen jäsenen työpaikalla on viimeksi kuluneen vuoden aikana vieraillut sikäläinen piispa sekä kulttuuriministeri. Piispan kanssa ei puhuttu uskonnosta vaan viihteestä, en tiedä mikä oli kulttuuriministerin vierailun tarkoitus. Ilmeisesti vierailut vedettiin aika matalalla profiililla, sillä vain pienessä paikallisessa lehdessä oli niistä maininta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kun hallituksen puheenjohtaja toteaa Ruotsalan valinnasta ”Typerä hallituksen väki on hänet valinnut”, olisi kiva saada selville, mitä tämä "typeryys" pitää sisällään.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005709729.html

Asioiden avoin selvittäminen "puhdistaisi ilmaa" ja eipähän olisi enää niitä luurankoja kaapissa, kun ajatellaan uuden toimitusjohtajan valintaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No jos pitää paikkansa että ykkösehdokas olisi ollut Helsingin Juhlaviikkojen järjestelyissä meritoitunut nainen niin kai tää on ollut taas tätä alas suomalainen sivistys- merkkistä "kansallismielisyyttä" tai "kristillisyyttä". Sitähän on ilmassa. Mitä kunnollisempi ja tunnollisempi sen huonompi suomalainen näiden mielestä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kaikenlaista on ilmassa tosiaankin. Mm. Seinäjoen tangomarkkinoiden ajautuminen Alfa tv:n verkkoon.

http://alfatv.fi/ohjelmisto/

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

#16.
En tiedä kuin yhden hallituksen jäsenen ykkösehdokkaan. Hän oli tuo Juhlaviikkojen nainen. Ei tullut puheeksi, mitä muita nimiä oli esillä tai kuka niitä esitti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jazzin hallitus teki virheen ja nyt tuo virhe on korjattu ja ansio siitä kuuluu Ruotsalalle itselleen joka Satakunnan Kansan haastattelussa paljasti mitä mieltä hän OIKEASTI on homoudesta. Kaikkea hyvää Porin Jazeille, tuolle kansaivälisestikin arvostetulle tapahtumalle ja Ruotsala etsiköön työn itselleen jossa saa vapasti tuoda esille näkemyksiään seksuaalisista suuntautumisista.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Jazzin hallitus teki virheen ja nyt tuo virhe on korjattu"

Asioista voi olla luonnollisesti monta mieltä mutta jos asiaa tarkemmin funtsii, niin onko virhe sittenkään, tuosta vaan, kuitattu?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomi on täynnä ahdasmielisiä valittajia.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kerrankin Makkosen kanssa samaa mieltä, tosin varmaan eri näkökulmasta :D

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Osuva kommentti. Tuostakin tosin tulee mieleen, että Ruotsala on varsin selkeästi, aktiivisesti ja julkisesti tuonut arvomaailmansa esille.

Eli onko bongaus sittenkin tapahtunut nimenomaan näiden ulostulojen motivoimana?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tuossa kirjoituksessa käy ilmi, että asianomaisen linja , tyyli ja toimintatapa oli väistämättä laajalti tiedossa , varsinkin tuolla alueella.
Kuin myös se, ettei siihen muualla oltu kovin ihastuneita.
Eikä kyse suinkaan ollut tässä mistään "uskonnollisesta vakaumuksesta" vaan kulttuuripoliittisesta asenteesta.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun henkilökohtainen arvomaailma ja työrooli eivät täydellisesti synkkaa. Työn voi hoitaa hyvin vaikka ei olisi samaa mieltä kaikista työnantajan arvoista tai oletetuista arvoista.

Toisin sanoen Aki Ruotsala mokasi kun meni aukomaan naamaansa haastattelussa. Olisi hoitanut duuninsa hyvin ja pitänyt mölyt mahassaan, niin ongelmaa tuskin olisi ollut.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Olen kanssasi samaa mieltä, että Ruotsala teki omat mokansa.

Mutta, kun huomioon ottaa kaikki ne seikat, jotka valintaa tehdessä olivat tiedossa (kerrottu asia molempien osapuolten taholta), oli varsin hyvin etukäteen hahmotettavissa, että riski siitä, että esiin tulee/tuodaan negatiivista julkisuutta tuottavia epämieluisia seikkoja, oli äärimmäisen suuri.

Sitä paitsi, Ruotsala on varsin hyvin tunnettu henkilö Satakunnassa nimenomaan hänen poliittisesta ja poliittisväritteisestä toiminnasta. Vrt. esim. edellä Helena Solinin esiin tuoma facebook-päivitys:

https://www.facebook.com/540275599/posts/101563539...

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Epäilen joka tapauksessa, että jos olisi pitänyt mölyt mahassaan, niin todellisia ongelmia ei olisi ollut. Olisi ehkä enemmän tai vähemmän kettuiltu aikaisemmista tekemisistä, mutta jos työt olisi menneet ok, niin olisi jäänyt kuittailun tasolle.

En tunne Satakunnan tilannetta, mutta ei ole mitenkään epätavallista, että henkilö, joka on joistain asioista eri mieltä, osaa ihan mukavasti hoitaa varsinaisen työnsä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tuskin.
Epäilen vahvasti.
Mitä enemmän hänen julkisesta toiminnastaan on nyt tullut esiin, sitä heikommilta hänen lähtökohtansa tuohon tehtävään vaikuttavat.
Ja ihmetyttää, että hän on siihen edes halunnut.
(Vaikka muut olisivatkin hänet siihen halunneet.)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikä kyse suinkaan ollut tässä mistään "uskonnollisesta vakaumuksesta" vaan kulttuuripoliittisesta asenteesta."

Eli väärä asenne?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niin, ne asenteet mutta kysytäänpä näin: Kenen kaikkien asenteet?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Et tainnut lukea kirjoitusta ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset