Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

HS yritti tavoittaa Agenda Europe -verkostoa – Tuloksetta!

  • EPF
    EPF

Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään julkaistussa artikkelissaan Agenda Europe -verkostosta. Artikkelissa on haastateltu verkostosta kirjan kirjoittanutta Euroopan parlamentaarisen väestö- ja kehitysfoorumin, EPF:n, toiminnanjohtaja Neil Dattaa. Helsingin Sanomat kertoo pyytäneensä verkostolta haastattelua mutta tulos on salamyhkäiselle verkostolle tyypillinen: ei mitään vastausta. Helsingin Sanomien artikkeliin pääset tästä.

Helsingin Sanomien aihetta koskeva artikkeli ei ole suinkaan jäänyt ainoaksi.

Sateenkaarikansan oma Ranneliike.net -verkkojulkaisu on kirjoittanut Helsingin Sanomien uutisesta antaen oman suorasanaisemman mausteensa aiheelle.

Väestöliiton vaikuttamistoiminnan koordinaattori Kamomilla Ilmonen peräänkuuluttaa eilen liiton blogissa julkaistussa kirjoituksessaan verkostoituneiden eurooppalaisten konservatiivisten liikkeiden, kuten Agenda Europen -verkoston, naisille ja HLBTI -vähemmistöille aiheuttaman uhkan todesta ottamista. Vähättely voi vaarantaa nykyisen avoimen, inklusiivisen ja monimuotoisen Eurooppamme, toteaa Ilmonen.

Sekä Helsingin Sanomat, Ranneliike.net että Väestöliiton Ilmonen toteavat liikehdinnän yhteydet Suomeen arkailematta.

Agenda Europe -verkoston stimuloima poliittinen liikehdintä tulee myös suomalaisten iholle. Viime päivinä esillä olleet ulkopolitiikan skandaalit tekevät tästä iholle tulemisesta entistäkin konkreettisempaa. Suomen viralliset ulkopoliittiset linjat ovat jääneet ultrakonservatiivisten uskonnollisten motiivien jalkoihin. 

Agenda Europe -verkoston blogi on julistanut halveksuntaansa Irlannin kansanäänestyksen tulosta kohtaan.

Agenda Europe -kontekstiin istuu myös ulkoministeri Soinin samaa aihetta koskeva halveksuva kannanotto, Ottawan pro-life -kiemuroita unohtamatta.

Väestöliitosta tuleva terveellä tavalla ravisteleva ääni kannattaa ottaa todesta. Nyt jos joskus on sen aika.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Aihe on tärkeä. Internetin täyttävä salaliittoteorioiden tulva saa helposti unohtamaan sen, että oikeitakin salaliittoja on olemassa. Ja ne voivat olla ihan yhtä pahantahtoisia ja vaarallisia kuin kuvitellut.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Iholle tulee Suomessakin ja kenties kovemman luokan tekoina kuin koskaan aiemmin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Tätä on oikeasti syytä pelätä. Agenda Europe edustaa sellaista tehokkaasti järjestäytynyttä ihmisvihaa, jonka pysäyttämiseksi tarvitaan vähintään yhtä tehokasta kansainvälistä yhteistyötä. Nyt, koska kohta voi olla myöhäistä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pahalta näyttää. Ehkäisyä ei saa käyttää, mutta myös abortti on kielletty. Kuten AA-liike Suskin äänellä kailottaa, ainoastaan biologinen vanhemmuus on oikeaa vanhemmuutta, joten lapsia ei saa antaa myöskään adoptoitaviksi.

Osa ihmisista ei kuitenkaan pysty kasvattamaan lapsia. Meillä on kohta se tilanne, että seksiä saa harrastaa vain naimisissa oleva mies-nainen-pari. Hekin saavat harrastaa seksiä vain lisääntyäkseen.

On se niin kumma, että joillakin ihmisillä on niin kova tarve kieltää seksi muiltakin kuin itseltään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hesarin artikkelissa AE:n sidosryhmäverkostosta käytetään ilmaisua "lonkerot", mutta itse miellän ne tuntuvuudeltaan vielä vasta "seiteiksi" - verkosto ei ole kovinkaan vakuuttavaa poliittista näkyvyyttä ennättänyt haalia siis. Pyrkimys vaikutusvaltaiseen asemaan sillä toki on ja ihmisoikeusnäkökulmasta katsottuna tuo pyrkimys on syytä pysäyttää jo alkuvaiheisiinsa...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä nyt mahdan olla hieman eri mieltä tuosta "seitti"-vertauksesta. Pahoillani!

Lonkerot ulottuvat tiukasti ja todistettavasti ainakin Unkariin, Puolaan ja Ranskaan.

Mitä tulee taas Suomen viimeaikaisiin tapahtumiin, niin en voi välttyä siltä mielikuvalta, että Agenda Europe -verkosto on mahtanut juuri tehdä täsmäiskun suomalaisen politiikan huipulla kaikkien meidän silmiemme edessä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Kieltämättä alkaa näyttää siltä, että Halla-aho on Soiniin verrattuna aika harmiton kaveri.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #8

Niin no, ainakin siinä mielessä, että Soini on Suomen virallisissa edustustehtävissä yksityistilaisuuksissa yksityishenkilönä yksityishenkilöydestään varmistuneena ja kaikkeen tähän PM:ltä jälkikäteen etukäteisen luvan saaneena esiintyvä ulkoministeri ...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #10

Sipilän uskovaisuus herättää kyllä tässä kohtaa hyvin huolestuttavia kysymyksiä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Pitää vain toivoa, että vaalien jälkeen Soini saa esiintyä yksityishenkilönä kaikissa tilaisuuksissa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Yksittäistapauksista huolimatta ainakin itse koen ihmis- ja perusoikeusajattelun olevan juurevasti valtavirtaistuneena mukana suomalaisessa päätöksenteossa - ulkoministerinkin irtiottoon aborttikysymyksessä on reagoitu välittömästi asianmukaisella kritiikillä. Perustuslakiblogiin kirjoittava kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin mm. twiittasi ulkoministeriä velvoittavasta Wienin sopimuksesta...

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/197...

Mutta kyllä, osassa Eurooppaa takapajuisuutta pidetään hyveenä ja puhdasmielisyytenä ,,,

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #11

Valtavirta ja marginaali voivat vaihtaa paikkaa hyvinkin nopeasti. Joskus se on hyväkin juttu, mutta ei tässä tapauksessa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Vain monin verroin salakavalampi ja kärsivällisempi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Onhan se aikamoista, että verkosto pyrkii mm. homoseksuaalisuuden ja "homopropagandan" kriminalisoimiseen ja naisten oikeuksien viemiseen jonnekin pimeälle keskiajalle (mahtoiko sekään ajanjakso olla yhtä pimeä?).

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä. Uhka henkisestä taantumasta on todellinen ja sen vuoksi erilaisten ihmisoikeusjärjestöjen keskinäistä yhteistyötä tulisi entisestään tiivistää.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Alkaa kyllä olla ilmeistä, että akuuteinta uhkaa eurooppalaisille arvoille ei muodosta mikään islam vaan mitä kotoperäisin uskonnollisuus. Äärikatolilaisten ja ääriprotestanttien väliset ennen niin ratkaisevat erimielisyydetkin lakkaavat olemasta ekumeenisella ihmisvihan alttarilla. Homo- ja transfobiset sovinistit ovat yhtä suurta perhettä suvaitsemattoman ja murhanhimoisen Jumalansa edessä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ihan tarkkaan ottaen noissa teemoissa ekumeeninen viharintama laajenee ortodokseihin, juutalaisiin ja islaminuskoisiin asti konkreettisen yhteistyön muodossa. Tässä agendassa ovat mukana homoseksuaalisuuden kriminalisointi ja jopa siitä seuraava kuolemantuomio - ja kotoiset AA-ihmiset taputtavat kädet kuumana tälle kehitykselle:

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/world-family-s...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Kyllä taas tulee kovaa tekstiä ja pimeä keskiaikakin toki otettu esille. Itselleni ei selvinnyt lainkaan, että mitä näille naisille oli tarkoitus tehdä ja miten he sinne joutuivat.
En toki ole tämän alan asiantuntija, enkä muutenkaan seuraile näiden eri järjestöjen edesottamuksia mitenkään aktiivisesti, mutta käsittääkseni ainakin tuo Neil Datta lienee täysin vastakkaisella puolella, joten ei mitenkään tasapuolinen artikkeli, tuskin sitä haettiinkaan.
Vaikka tuskin ketään isommin kiinnostaakaan, niin laitetaan nyt tähän kuitenkin muistin virkistykseksi, että mielestäni mies&nainen=aviopari, muut sitten jotain muuta. Abortti varmaan perusteltua jossain tapauksissa, mutta en ainakaan itse sitä mieltä että "automaattisesti" ehkäisykeinona.
Ja sekin vielä, että jokainen saa omasta puolestani seurustella kenen kanssa hyvänsä, mutta itse pidän jotenkin "parempana"(ainakin itselleni sopivampana), kun toinen osapuoli vastakkaista sukupuolta. Näin ne vanhemmat aikoinaan kasvattivat.
Terveisiä pimeän keskiajan toiselta puolen.

PS mitä tarkoitetaan tuossa Hesarin artikkelissa lukeneella "Yhdysvaltain nykyhallinto on entisestään kaventanut naisten oikeuksia seksuaaliterveyteen niin kotona kuin kehitysmaissakin."
Mitä siis on "oikeus seksuaaliterveyteen" ja mitä se käsittää?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Ja sekin vielä, että jokainen saa omasta puolestani seurustella kenen kanssa hyvänsä, mutta itse pidän jotenkin "parempana"(ainakin itselleni sopivampana), kun toinen osapuoli vastakkaista sukupuolta. Näin ne vanhemmat aikoinaan kasvattivat."

Jos vastakkaista sukupuolta oleva sopii itsellesi parhaiten seurustelukumppaniksi tai aviopuolisoksi, se on ihan OK, eikä kukaan tuomitse sinua sen takia. Mutta ole ystävällinen äläkä yritä tehdä omista tai vanhempiesi mieltymyksistä moraaliargumenttia ilman substanssia.

Ja mitä aiheeseen eli Agenda Europeen ja sen tavoitteisiin liittyvää yrität ihan oikeasti sanoa? Viimeistään nyt on aika lopettaa asiaa koskevan tarkoitushakuisesti epämääräisen ilmaisun sietäminen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.P:"..äläkä yritä tehdä omista tai vanhempiesi mieltymyksistä.."

Kuten tuossa yritin esittää(kenties siinä onnistumatta?), niin itselleni on myöskin ihan OK, kenet kukin partnerikseen valitsee. Kenties kuitenkin omalla kohdallani puhuisin enempi arvoista joita vanhempani opettivat, kuin mieltymyksistä.

A.P:"Ja mitä aiheeseen eli Agenda Europeen ja sen tavoitteisiin liittyvää yrität ihan oikeasti sanoa?"

Sekin kait tuli selväksi, jos tarkemmin lukee viestini. En siis juurikaan ole perehtynyt ko yhdistyksen toimintaan(oikeastaan vasta eka kerta luin siitä tästä blogista), mutta silti aina nämä "sateenkaari"-bloggaukset jaksavat ihmetyttää suvaitsemattomuudellaan ja jonkunlaisella vihamielisyydellä ja tähän sitten taasen takerruin. Kuten myös siihen, että hesarin artikkelin "asiantuntijana" käytetty kenties hieman puolueellista henkilöä. Muutenkin koko artikkeli kokolailla syvältä, vihjailuineen ja "saattaa olla, voi olla, voi tulla jne."-spekulointeineen. Tyypillistä hesaria.

Kun siis omat arvoni on suunnilleen aiemmin luetellut ja ne näissä yleensä lytätään jonain "keskiaikaisina", kuten myös täällä jo "rohkeimmat" vertaavat näiden arvojen puolustajia johonkin isikseen, niin alkaa olla argumentointi kohdillaan. Mutta joo, jatketaan kukin tyylillään.

PS naisten oikeuksien kaventamisesta en ole samaa mieltä, jos sitä joku näissä järjestöissä ajaa. Ei kuitenkaan itselleni selvinnyt miten se esim. tässä ko. yhdistyksessä tapahtuu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #30

Jos olisit ihan lukenutkin, mistä on kyse, tietäisit, että Agenda Europen edistämiin "arvoihin" kuuluu muun muassa "homopropagandan" ja pitkällä tähtäimellä jopa homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin vaatiminen. Ja yhteistyötä on tehty myös homojen tappamisen kannattajien kanssa. Kyllä tällaisia "arvoja" voi kutsuta keskiaikaisiksi ja verrata vaikka Isikseen syyllistymättä minkäänlaiseen ylilyöntiin. Sinustako niissä on sitten jotain puolusteltavaa, vai miksi niihin kohdistuva "vihamielisyys" häiritsee?

Onko minulla muuten homona mielestäsi jokin velvollisuus suhtautua homovihaajiin jotenkin muuten kuin vihamielisesti?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

"PS mitä tarkoitetaan tuossa Hesarin artikkelissa lukeneella "Yhdysvaltain nykyhallinto on entisestään kaventanut naisten oikeuksia seksuaaliterveyteen niin kotona kuin kehitysmaissakin."
Mitä siis on "oikeus seksuaaliterveyteen" ja mitä se käsittää?"

Trumpin hallinnon ohjelmassa on

1) kieltää mahdollinen liittovaltion rahoitus syntyvyyden sääntelyyn ehkäisyyn liittyviltä terveydenhuoltopalveluilta, joita voitaisiin tarjota naisille,

2) poistaa rahoitus kattavien sukupuolikasvatussuunnitelmien osalta, joissa käsitellään ehkäisyvaihtoehtoja ja

3) poistaa kaikki kansainvälisen perhesuunnitteluavun rahoitus.

https://www.usnews.com/opinion/policy-dose/article...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.S:".."

Kiitokset, lähinnä tuo "seksuaaliterveys"-termi ihmetytti. Itse olen ehkäisyn kannalla, vaikka 4 tenavaa onkin. Myös sitä mieltä, että yhdenkään naisen ei ole tarkoitus/tarvis olla minään lapsentekokoneena ja käyttää elämänsä pelkästään jälkeläisten hoivaamiseen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vesa-Matti Louekosken kannattaa kaikessa rauhassa perehtyä alla olevan linkin takaa löytyvään artikkeliin. Ei tässä mitään kovin uutta ole länsirintamalta. Ihmisillä on Euroopassa vielä perusoikeudet voimassa, mm. mielipiteen- ja sananvapaus. Onnitelkaamme niistä vapauksista Vesa-Matti toisiamme - oikein vilpittömästi ja kaikella kunnioituksella kaikkia lähimmäisiämme kohtaan.

https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/1136/palj...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Niin, näyttipä kalikka kalahtaneen, sen verran rajusti Patmos hyökkää asian julki tuojia kohtaan. Eikä ihme: Kovasti vaikuttaa siltä, että ultrakonservatiivien amerikkalaisella siivellä on tiiviit yhteydet niin AE:hen kuin Patmokseenkin.

Se kansalaisvapauksien ihanuus, jota tuolla agendalla ollaan ajettu, näkyy jo nyt Unkarissa ja Puolassa, joissa länsimaisille vapausperiaatteille haistatetaan pitkät uskonnollisten ja "perhearvojen" nimissä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ihan oikeasti? Ahvio ja harhaista puhetta Soroksineen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Euroopassa vielä perusoikeudet voimassa, mm. mielipiteen- ja sananvapaus"

Koska Marttila linkkasi Agenda Europe -verkostosta kertovaan Patmoksen Juha Ahvion kirjoitukseen, on syytä muistuttaa, että kyseinen Agenda Europe -verkosto pyrkii Euroopassa mielipiteen- ja sananvapauden rajoittamiseen erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osalta. Kyseisen verkoston tavoitteena on muun muassa ns. "homopropagandan" kieltäminen oikein Venäjän malliin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

En ole sitoutunut tai osallinen millään tavalla Agenda Europe -verkostoon. Silti haluan kysyä, miten voit todistaa AE:n pyrkimykset mielipiteen- ja sananvapauden rajoittamiseen, kuten muotoilet 'oikein Venäjän malliin'.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #27

En olisi niinkään varma, ettei Marttila olisi ollut mukana AE:n toimintaan linkitetyissä järjestöissä.

AE:n lopulta tuottama taustayhteistyö on alkanut jo Jeltsinin valtakaudella Venäjällä, jolloin rakennettiin "demografista" strategiaa lähinnä venäläisten syntyvyyden vähenemisen ja islamilaisten väestönosien lisääntymisen pysäyttämiseksi. Tuossa neuvonpidossa olivat mukana mm. Venäjän ortodoksikirkko ja amerikkalaiset ultrakonservatiivisest konsultit. Ja tuosta ajatuksenvaihdosta rakentui vähitellen myös Venäjän homopropagandalaissa lihaksi tuleva seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vaino. Samoja amerikkalaisia tahoja on ollut mukana myös AE-verkostoa pystyttämässä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #27

"miten voit todistaa AE:n pyrkimykset mielipiteen- ja sananvapauden rajoittamiseen, kuten muotoilet 'oikein Venäjän malliin'"

Itse asiassa mm. Ahvion kirjoitusta lukiessa löytyy vastaus.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #29

Jos nyt jätetään kuitenkin ne henkilökohtaiset mielikuvat pois laskuista.

Laita siteeraus Ahviolta. Siis autenttinen lainaus. Rivinvälit ei kelpaa.

Mielenkiinnolla tutkailen ja kommentoin löydöksesi.

Suoraa Ahvio-lainausta odotellen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #31

Kyllä sinun nyt vain kannattaa perehtyä siihen Ahvion kirjoitukseen, joka viittaa lähteisiin, mistä tietoa löytyy.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tuo Agenda Europe edustaa roomalaiskatolispainotteista äärifundamentalismia ja ei sinällään kuvaa suoraan tyypillisten suomalaisten perinteisen avioliiton kannattajien mielipiteitä. Esimerkiksi ehkäisy hyväksytään suomalaisissa evankelisluterilaisen kristillisyyden piireissä yhtä herätysliikettä lukuunottamatta. Kriittinen suhtautuminen aborttiin on Suomessakin varsin yleistä, mikäli kyse on sosiaalisten syiden aborteista tai raskauden keskivaiheen aborteista. Sekä miesten että naisten tulisi tiedostaa, että perhesuunnittelupäätökset kuuluu tehdä ehkäisymenetelmää valittaessa eikä vasta sitten kun nainen on jo raskaana.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Tuo Agenda Europe edustaa roomalaiskatolispainotteista äärifundamentalismia ja ei sinällään kuvaa suoraan tyypillisten suomalaisten perinteisen avioliiton kannattajien mielipiteitä."

Kummasti tämä verkosto tavoitteineen on silti kelvannut sellaisenaan myös suomalaisille "perinteisen avioliiton kannattajille". Kuten jo totesin, erimielisyydet unohtuvat ekumeenisella ihmisvihan alttarilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kummasti tämä verkosto tavoitteineen on silti kelvannut sellaisenaan myös suomalaisille "perinteisen avioliiton kannattajille"."

Missä ovat vaatineet homoseksuaalisuuden kriminalisoimista?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Agenda Europehan ei ole laiton ja näin ulkopuolisin silmin näyttäisi vähän siltä, että kyseessä on juuri se vastavoima, josta aikaisemmin varsinkin klassiset liberaalit varoittivat nykyisiä liberaaleja, kun he vetivät överit liberaalin politiikkansa ja ideologiansa kanssa.

Jos haluatte vielä yhden vinkin nykyiseen tilanteeseen klassiselta liberaalilta, niin Agenda Europeen ei kannata suhtautua kuin itse piruun vaan heidän ideologiansa on hyvä purkaa järkiargumentein ja verraten oikeaan tasa-arvoon, eikä mielikuvitusmaailman tasa-arvoon. Tosin turhaanhan mie neuvon, kun kuitenkin teette päinvastoin.

No mutta... Sitten voinkin vetäytyä sohvalle katsomaan popkornit kädessä, että miten pärjäätte tuota vastaan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"No mutta... Sitten voinkin vetäytyä sohvalle katsomaan popkornit kädessä, että miten pärjäätte tuota vastaan."

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuva vaino on siis teille "klassisille liberaaleille" viihdettä? Siinä tapauksessa on kyllä ehdottomasti parasta, ettei teiltä oteta minkäänlaisia vinkkejä vastaan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Odotinkin kommenttia, jossa yritettäisiin syyllistää osallistumattomuudesta. Olen siis joko teidän puolellanne tai teidän vihollisenne. Vaikka et vinkkejä enää kaipaa, niin pienenä vinkkinä tuollaisella asenteella työnnätte vain porukkaa vastapuoleiseen leiriin. En ole kummankaan puolella, koska kumpikin menee liiallisuuksiin noissa asioissa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #39

"Odotinkin kommenttia, jossa yritettäisiin syyllistää osallistumattomuudesta."

En minä osallistumattomuudesta syyttänyt. Ihan sama minulle, mihin osallistut ja mihin et. Siteerasin omia sanojasi, joiden mukaan aiot katsella popkornit kädessä tilanteen etenemistä eli nautiskella meihin vähemmistöjen edustajiin kohdistuvasta vainosta kuin se olisi viihdettä. Tuolla asenteella on turha ihmetellä, miksi neuvosi eivät kelpaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #40

Mitäpä tuohon lisäämään, kun itse jo kumosit oman sanomasi samassa postauksessa.

Muuten tuo syyllistäminen ei tehoa enää kovinkaan moneen ja ylikäytettynä se tekee vain enemmän hallaa kyseistä taktiikkaa käyttävän edustamalle puolelle.

Vai etten välitä vähemmistöistä... ja vastapuoli taas yrittää syyllistää esim. sillä, etten välitä kun syntymättömiä lapsia murhataan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kummasti tämä verkosto tavoitteineen on silti kelvannut sellaisenaan myös suomalaisille "perinteisen avioliiton kannattajille"."

Missä ovat vaatineet homoseksuaalisuuden kriminalisoimista?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

EPF:n kirjassa "Restoring the natural order…" todetaan sivulla 12 Agenda Europe verkoston manifestista:

"The manifesto states that “… the dangerous effects of decriminalizing sodomy have been underestimated. This provides strong arguments in favour of working for the re-introduction of laws that repress homosexual activity.”"

Sama kirja sivulla 27 toteaa Agenda Europe verkoston to-do-listan "Laws to adopt" -osiossa verkoston tavoitteeksi:

"04. Anti-sodomy laws …

07. Laws to prohibit ‘gay propaganda’"

jne.

Ole hyvä ja tarkista itse:

https://www.epfweb.org/sites/epfweb.org/files/rtno...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Eri maissa agendasta nostetaan esiin se osio, joka on sen maan tilanteen kannalta koettu akuutiksi ja tavoitteena realistiseksi.

Laura Huhtasaari hekumoi Unkarin ihqukristillistä tilannetta, jossa homoseksuaalisuuden íhmisoikeudellinen asema on vähintäänkin uhanalainen. AA-ihmiset raportoivat ihailevasti kongressista, jossa he tapaavat Nigerialaisen YK-virkalijan, joka ajaa maahansa kuolemantuomiota homoille "kansallisen perinteen suojelun" nimikkeellä. Tämä kaikki kertoo meille muille, että ei ole mitään rajaa, mitä ei oltaisi valmiina ylittämään, kunhan perinteiset arvot (lue: luutuneet ja kylmät syrjivät asenteet) saisivat kukkia keskuudessamme.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tosiaankin, Aito avioliitto -yhdistyksen osallistumisesta World Family Summit 2017 -tapahtumaan kertovassa artikkelissa mainitaan nigerialainen YK lähettiläs Usman Sarki, joka haluaa "suojella" maataan YK:n yrityksiltä edistää HLBTI -vähemmistöjen oikeuksia Nigeriassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tämä lähettiläs haluaa suojella Nigerian pohjoisosissa 12 osavaltiossa voimassaolevaa lainsäädäntöä, jonka mukaan homoseksuaalisuudesta seuraa kuolemantuomio (etelässä max 14 vuoden vankeustuomio):

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/world-family-s...

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Nigeria

Että tällaisen kaverin kanssa Aito avioliitto -yhdistyksen edustaja kertoo keskustelleensa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #47

Erehdyttävästi Aito avioliitto-yhdistys käyttää tuossa reportaasissaan konferenssista nimitystä World Family Summit, mikä on ollut vakiintuneesti Yhdistyneiden kansakuntien organisoiman ja säännöllisesti järjestetyn kansainvälisen perhepoliittisen konferenssin nimenä jo pitkään :

http://worldfamilysummit.org/

Budapestissä vuonna 2017 järjestetyssä tapahtumassa kokoontuivat yhdysvaltalaisen oikeistokristillisen World Congress of Families -järjestön koolle kutsumat edustajat omaan tapaamiseensa :

https://profam.org/world-congress-of-families-xi-t...

WCF -koalitiota voi pitää yhdysvaltalaisena ja jo näkyvästi toimivana versiona Agenda Europesta...

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Congress_of_Fa...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #48

#48. Melkoisen härskiä tuo World Family Summit -nimen käyttö. Valheella on lyhyet jäljet, eikä Aito avioliitto -yhdistyksellä todennäköisesti olisi asiaa oikean World Family Summitin tapahtumiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset