Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Ulkoministeri Soinin ulkopoliittiset välistävedot häpeäksi Suomelle

  • Ulkoministeri Soinin ulkopoliittiset välistävedot häpeäksi Suomelle

Sunnuntaisella Irlannin kansanäänestystä koskevalla kirjoituksellaan ulkopoliittisen skandaalin aiheuttanut ulkoministeri Timo Soini on jälleen otsikoissa.

Virkatehtävien hoito ja henkilökohtaiset mielipiteen ilmaisut menivät Soinilta pahasti sekaisin Kanadaan aiemmin toukokuussa suuntautuneella virallisella työmatkalla, kun Soini osallistui paikalliseen abortinvastaisen liikkeen iltavigiliaan ja marssiin Ottawassa. Valtiosihteeri Samuli Virtanen jakoi twitterissä 9.5. yhteiskuvan Soinin kanssa kyseiseltä marssilta.

This is awesome!”, toteaa Virtanen englanninkielisen twiittinsä päätteeksi.

Ulkoministeri Soini käyttää härskin poliittisen opportunistin tavoin hyväkseen tilannetta, missä hallituksen sote-rintaman koossa pitäminen on elintärkeää koko hallituksen olemassaololle.

Soinin opportunismilla on kuitenkin hintansa.

Ulkoministeri Soinin omia ultrakonservatiivisia uskonnollisia näkemyksiä heijastavat poliittiset välistävedot luovat Suomesta varsin erikoisen kuvan. Soinin virallisilla sivuillaan ja virkatehtäviensä yhteydessä ilmaistut näkemykset ovat omiaan liittämään Suomen Unkarin ja Puolan kaltaisten maiden joukkoon kansainvälisillä areenoilla.

Ei riitä, että yksittäiset kansanedustajat tai ministerit ottavat kantaa Soinin edesottamuksien aiheuttamien ulkopoliittisten vahinkojen korjaamiseksi.

Kyllä nyt tarvitaan pääministerin ja koko hallituksen virallinen ulostulo ennen kuin on liian myöhäistä. Näin ei voi jatkua, sillä pahimmillaan vahinkoja joudutaan vielä korjaamaan useammankin hallituksen toimesta.

”Soini osallistui Kanadassa abortinvastaiseen mielenosoitukseen - ”This is awesome!””, Iltalehti, 30.5.2018

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sekö on ulkopoliittinen skandaali jos jotkut hörhöt keksimällä keksivät jotain negatiivista sanomista Suomen ulkoministeristä jota suurinpiirtein kaikki ulkomaiset virkaveljet ja diplomaatit kehuvat asioihin hyvin perehtyneeksi ja ulkopoliittisia suhteita hyvin hoitaneeksi ministeriksi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tällä kertaa ulkoministeri Soinin harkintakyky on pettänyt pahemman kerran. Ei ole tarvetta keksimällä keksiä yhtään mitään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinäkin olet siis sitä mieltä että vaikka tällä kertaa ei olekaan keksitty keksimällä niin sellainen menetelmä kuitenkin on käytössä.
Kiitos rehellisyydestä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Soini, ja Sipilä pääministerinä pitäisi saattaa edesvastuuseen toiminnasta, missä ulkoministeri harrastaa omia ristiretkiään virantoimitukseen varatulla ajalla.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Se on kieltämättä ihmeellistä, että tällaiset irtiotot sallitaan ilman pienintäkään asiaan puuttumista pääministerin/koko hallituksen toimesta. Tämä voidaan ulkomailla tulkita merkiksi siitä, että hallitus yhtyy Soinin esittämiin näkemyksiin.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Hallitukselta olisi tässä vaiheessa isänmaallinen ryhtiliike potkaista siniset opportunistiparasiitit pois riveistään ja jatkaa kokoomuksen ja keskustan vähemmistöhallituksena. Pelkästään kokoomuksesta löytyisi aivan päteviä korvaajia Timo Soinille, Jussi Niinistölle ja Sampo Elolle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sampo Terholle vai Simon Elolle vaiko molemmille?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Soinin kaltaiset ihmisoikeuksia silkan taikauskon perusteella jääräpäisesti vastustavat hihhulit ovat häpeäksi koko ihmiskunnalle. Heidän takiaan maailma on siinä tilassa, että abortti on poikkeuksetta kannatettavampi ratkaisu kuin uuden ihmisen synnyttäminen tänne kärsimään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta Soinilla on oikeus harrastaa kristinuskoaan haluamallaan tavalla. Ulkoministerin tehtäviä ja harrastustoimintaa ei kuitenkaan tule yhdistää. Abortinvastaiseen toimintaan osallistuminen ei sovi Suomen ulkoministerille, ei työ- eikä vapaa-ajan matkalla.

Törkeä oli myös Soinin ploki Irlannin kansanäänestyksen jälkeen. On hassua, ettei kansanäänestyksen tuloskaan vaikuta ulkoministerimme ulostuloihin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Minusta Soinilla on oikeus harrastaa kristinuskoaan haluamallaan tavalla."

On, kunhan pitää sen harrastuksen puhtaasti yksityisasianaan. Politiikassa käytetään aina valtaa toisiin ihmisiin, joten sitä ei tulisi missään olosuhteissa harjoittaa pelkkien uskomusten pohjalta. Sekulaarista politiikkaa tai ei politiikkaa ollenkaan, näin sen on mentävä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä Soinin odottaisi sisäistäneen länsimaisten arvojen kunnioittamisen varsinkin ulkopoliittisten kannanottojen yhteydessä. Mutta ei, kun ei.

Juha Hämäläinen

Olet puoliksi oikeassa. En nimittäin usko, että olisit tätä juttua kuitenkaan kirjoittanut, jos Soini olisi ollut LGBT-marssilla vaaleanpunaisessa pantteripuvussa tai käynyt Toronton yliopistossa puolustamassa vähemmistöaktiivien vaatimusta 32 eri persoonapronominin käyttöön heistä itsestään, heidän valintansa mukaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä ulkoministeriltä, joka on virkamatkalla, odotetaan sen mukaista arvokasta käyttäytymistä.

Naisten oikeuksien vastaiseen toimintaan osallistuminen virkamatkan yhteydessä ei tällaista käyttäytymistä edusta.

Vaikka menee ohi blogin aiheen, niin kerropa muuten hieman lisää noista "32 persoonapronominista".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Nimenomaan. Ja kyllä.

–On aidosti vakava kysymys, kuinka maamme ulkoministeri voi osallistua toisessa maassa aborttia vastustavaan mielenosoitukseen, joka on vastoin Suomen linjaa. Tämä vielä tapahtuu verovaroin maksetulla ja virallisella työmatkalla. Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi? Ozan Yanar ihmetteli.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Ei tällaista juttua tosiaankaan olisi tarvinnut kirjoittaa, mikäli Soini tai joku muu ministeri olisi osallistunut Pride-marssiin, siitä yksinkertaisesta syystä, ettei tällainen kannanotto yhdenvertaisten oikeuksien puolesta seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ole vastoin Suomen virallista linjaa. Tämä on todettu jo perustuslaissa ja vielä yksityiskohtaisemmin suomennettu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslainsäädännössä.

Jos oikein muistan, Kanadan pääministeri on osallistunutkin Pride-marssiin, koska Kanadan arvot ovat linjassa Priden yhdenvertaisuustavoitteiden kanssa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Soini saa vapaasti hoitaa ristiretkensä yksityishenkilönä ministeripestin toivottavasti pian päätyttyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Välillä persujen räksytys sai melkein myötämieliseksi sinisille. Viime aikoina ovat suomut pudonneet silmiltä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Missä se kuuluisa tehokas katuminen on?

Vastaus: Ei missään, sillä lisää vain vettä myllyyn laitetaan, vaikka olisi Suomen maine vaakalaudalla.

Sama Soini se on, joka Tony Halmeenkin alkujaan porukkoihinsa otti.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

IL:

"Orpo kommentoi Soinin osallistumista abortinvastaiseen mielenosoitukseen: ”Haluan tehdä täysin selväksi, että se ei ole Suomen virallinen kanta”"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180531220098...

"Sipilä kommentoi Soinin osallistumista abortinvastaiseen mielenosoitukseen: ”Pitää olla tarkkana, missä esiinnytään yksityishenkilönä ja milloin kannetaan ministerin viittaa”"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180531220098...

No, on keskusteltu hallituksen sisällä mutta mahtoiko Sipilä sittenkin painaa asian villaisella?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Siltähän se näyttää, sotea ajetaan kuin käärmettä pyssyyn niin ei siinä ehdi Soinin perään katsoa. Edustuksellinen demokratia toimii niin, että kansanedustajat edustavat meitä äänestäjiä ja hallitus eduskuntaa. Soini puhuu Suomen nimissä asioista, siis Suomi haluaa... Suomi tukee jne. Kun Suomen edustajana on virassa oleva ulkoministeri, antaa hän todella väärän kuvan suomalaisten arvomaailmasta osallistumalla ihmisoikeuksia polkevaan mielenosoitukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset