Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Toimittaja Timo Haapala on erehtynyt maasta

Iltasanomien toimittaja Timo Haapalan tämänpäiväinen kommentti herättää ristiriitaisia tunteita. Haapala vaikuttaa löytäneen suomalaisen politiikan suurimman syntipukin, nimittäin kansanedustaja Krista Kiurun (sd). Kiuru on Haapalan mukaan saanut koko eduskunnan sekaisin: taustalla suuri Sote -salaliitto mallia sd, agitaattorina Kiuru.

Kun Sdp esitti Krista Kiurua sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaksi helmikuussa Tuula Haataisen (sd) siirryttyä varapuhemieheksi, tiedettiin heti mistä on kyse: Sdp pani Kiurun viivyttämään sote-mietinnön käsittelyä kaikilla mahdollisilla keinoilla. Viivytä, viivytä, viivytä! olivat todennäköisesti Kiurun saamat yksinkertaiset ohjeet. Kiurulle viivytystehtävä ja sotkeminen sopii mainiosti, se on hänelle ns. luonnonlahja”, latelee Haapala teesejänsä.

Jos tämä olisi Haapalalle ensimmäinen kerta, sen vielä ymmärtäisi journalistisena kohinana mutta ei, sillä Haapala on tuonut Kiuru -teesinsä aikaisemminkin esille: pitäähän kunnon salaliittoteoriaa pohjustaa.

Haapalan mukaan ”kaikki ennusteet ovat käyneet toteen”, kun sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositiossa olevat kansanedustajat ovat järjestäneet ”eriskummallisen näytelmän, jollaista ei ole ennen nähty”.

Jaa. Vai on oppositio järjestänyt ennennäkemättömän poliittisen näytelmän?

Ihanko totta? Että ei ole edes ennen nähty?

Haapalan tekstiä lukiessa tulee jotenkin epätodellinen olo.

Menee aika lailla ulalle, kun toimittajatkin alkavat samaistua hallitsevaan poliittiseen koalitioon. Sellaisella on suuri jalansija aivan muualla, kuin länsimaisessa demokratiassa, missä oppositiolla – kullakin vuorollaan – on oma tärkeä tehtävänsä.

Varsin hyvin on tiedossa sekin, että ainakin hallituspuolue Kokoomuksessa on oma oppositionsa, mitä tulee sote- ja maakuntauudistukseen. Keskustasta en olisi niinkään varma.

Mitä tulee HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindénin mustamaalaamiseen, on Haapalan hyvä tietää, että Lindénin asiantuntemus tunnustetaan laajalti yli puoluerajojen, myös Kokoomuksessa.

Vai sattuiko tässä niin, että tulikin luettua Iltasanomien Venäjä -versiota?

On aikoihin eletty!

”Kommentti: Krista Kiuru saa nyt koko eduskunnan sekaisin tietoisella sote-viivytyksellään”. IS, 17.5.2018

”Kommentti: Krista Kiurun viivytystaistelu sai sotevaliokunnan sekaisin – rooli sopii kuin hansikas käteen”. IS, 10.4.2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Hyvin samalla lailla on kirjoittanut myös ainakin Suomen Kuvalehden toimittaja Matti Simula. Eli voi olla niinkin, ettei Haapala ole erehtynyt maasta, mutta blogisti on asian ytimestä.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/pol-kom/krista-ki...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ilta-Sanomien ja muidenkin Sanoman uutispalveluiden seuraaminen loppui Haapalan kirjoitteluiden ansiosta. Sen verran asenteellista kirjoitusta, mutta yleensähän häneltä tulee vain kommentteja.

"Kansasta 80 % kannattaa..." vaikka kansaa kuvasti enemmänkin 68 % kannatusmittauksessa. Ei vastuullisen journalismin median tarvitse kommentteja korjata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset