Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Agenda Europe -verkosto julkaisemassa manifestinsa?

  • Agenda Europe -verkosto julkaisemassa manifestinsa?

Euroopan kansanedustajien väestö- ja kehitysfoorumin (EPF) muutama viikko sitten yleiseen tietoisuuteen tuoma salainen Agenda Europe -verkosto kansallisine toimijoineen on ollut varsin niukkasanainen. Agenda Europe -verkoston ainoaksi julkiseksi tiedonjakoväyläksi identifioitui verkoston nimeä kantava ja anonyymi blogi, joka useiden havaintojen mukaan rajoitti joksikin aikaa näkyvyyttään. Nyt blogi on avautunut kenties röyhkeämpänä kuin koskaan aikaisemmin.

Agenda Europe -blogi hyökkää rajusti EPF:n Agenda Europe -verkoston paljastaneen kirjan kirjoittajan, Neil Dattan, kimppuun, leimaten hänet sanoilla, jotka eivät ole toistamiskelpoisia. Omassa vauhtihulluudessaan ja ylimielisyydessään blogi, kaiken paljastamansa tiedon valossa, tulee osoittaneeksi EPF:n kirjan väitteiden paikkansapitävyyden: verkosto on todellisuutta; blogi on osa verkostoa; manifesti on olemassa; manifestia ovat ylistäneet (ja arvatenkin hyödyntäneet) verkoston ns. ”ihmisoikeusaktivistit”.

Blogi kertoo julkaisseensa vuosien ajan otteita Agenda Europe -verkoston manifestista mutta nyt se aikoo julkistaa koko manifestin, tosin ”päivitettynä”. Blogin asiasta kertova kirjoitus on ilkkuva:

”Soon on this page:

Biggest scoop in history!!!

World Premiere!!!

RESTORING THE NATURAL ORDER

An Agenda For Europe

**** drawn up by Vatican surrogates, feared by Sodomites and Baby Slaughterers ****

ready for download

EXCLUSIVELY ON THIS WEBSITE!

Stay tuned!”

Mielenkiintoinen havainto suomalaisittain on se, että blogin suosittelemien kansainvälisten ja kansallisten järjestöjen sivujen joukosta löytyy Aito avioliitto. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että Aito avioliitto ry on ollut edes ”tietoinen” Agenda Europe -verkostosta (ks. kuva).

Blogista Aito avioliitto ry on toki tietoinen ja viitannutkin sen antiin parissa uutisessaan.

Agenda Europe -blogin lukeminen on, paradoksaalista kyllä, jossakin mielessä huojentavaa. Fanaattisuus ja kenen tahansa terveellä järjellä varustetun havaittavissa oleva asioiden päälaelleen määritteleminen (esim. todellisten ihmisoikeustoimijoiden määritteleminen ihmisoikeuksien vastustajiksi) saavat suurimman osan tavallisista ihmisistä toteamaan: EI KIITOS TUOTA! EI IKINÄ!

Ja lisäksi: verkosto epäonnistuu pyrkimyksessään häivyttää pohjalla olevat uskonnolliset motiivinsa.

Toisaalta, blogin sanoma käytettyine termeineen kertoo selvästi siitä, mistä muun muassa eurooppalaiset HLBTI -vastaiset kansalaisjärjestöt kampanjoissaan käyttämänsä hokemat ja ”perustelut” ammentavat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

https://agendaeurope.wordpress.com/

Sivustoilta löytyvät blogin lisäksi otsikot ”About”, ”On the Agenda”, ”Burning Issues” ja ”Resources”. Ei niissä teksteissä mitään kovin kummallista ole: ihan vain normaalia arvokonservatiivista asiaa abortista, eutanasiasta, perheestä jne. Blogin puolella on mukana juoruilua, muun muassa Thomas Neuwirthin (”Conchita Wurst”) HIV-positiivisuudesta. Ei tämä Agenda Europe mikään salaseura ole. Samoja asioita Katolinen kirkko on pitänyt julkisesti esillä kautta maailman sivu.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä blogin anti on kaikessa ruokottomuudessaan sellaista, että se on kaukana normaaliudesta.

Salaseura verkosto ei ainakaan enää ole. On hyvä vain, kun pelikortit vihdoinkin paljastuvat kaikessa "normaaliudessaan".

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Kyllä viimeisinä vuosikymmeninä on ollut häkellyttävää kehitystä siinä, kuinka monet hyvin erilaiset ultrakonservatiiviryhmät ovat keskittäneet voimiaan ja tuottaneet yhteistä strategiaa: Vatikaani, Moskovan patriarkaatti, amerikkalaiset fundamentalistiryhmät, afrikkalaiset "perinteen suojelijat" (sisältää mm. homojen kuolemantuomion)... Mukaan on tullut myös poliittinen taso, Venäjän, Puolan ja Unkarin johtajat muiden muassa. Ja toiminnan tulokset myös näkyvät, taktiikaltaan hiottuja kampanjoita ympäri Eurooppaa, Amerikkaan ja Afrikkaa. Toiminnasta on myös seurannut vakavia ihmisoikeudellisia ongelmia maissa, joissa sen mukaista lainsäädäntöä on otettu käyttöön.

Suomen Aito Avioliitto on yksi tämän liikehdinnän ilmentymä: Logo ja hiottu taktiikka Ranskasta ja pseudotieteellinen uskonnollisen taustan kieltävä "evidenssi" ja muu argumentaatio amerikkalaisista fundamentalistien tutkimuslaitoksilta ja lakitoimistoilta. Kun Suomen fundamentalistit vaihtoivat kömpelön "Avioliitto on miehen ja naisen julkinen liitto" -kampanjansa virtaviivaisempaan AA-kampanjaan, ero oli hyvin dramaattinen ja nimenomaan sellainen, että oppi oli otettu suoraan kansainväliseltä verkostolta.

Mainitut tahot ovat kyllä tapailleet julkisestikin, esimerkiksi World Congress of Families -järjestön tapaamisissa. On mitä oletettavinta, että tämä Agenda Europe toimii tämän kaiken toiminnan koordinoijana. Ja salainen se on ollut sen suhteen, että sen koostumusta tai rahoituslähteitä se ei ole ainakaan kylillä kuulutellut.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jep. Verkostossa on useita solmukohtia.

EPF:n kirja osoittaa, että mm. vuosittaisten huippukokousten yhteydessä on vaadittu tiukkaa salassapitoa.

WCF:n kokouksissa on ollut Agenda Europe -verkoston edustusto. Ja kyllä koordinoija on Agenda Europe -verkosto. EPF:n kirja:

"Placed in context, Agenda Europe occupies a specific place in the galaxy of anti-SRR coordination platforms. Agenda Europe is the European gravitational centre of the global anti-SRR community represented within the World Congress of Families (WCF),245 where several Agenda Europe members246 are present, and the Political Network of Values (PNV),247 which convenes global political influencers. Orbiting around Agenda Europe are the national-level implementers, themselves clustered according to affinity, such as on abortion within the One of Us Federation, among traditionalist Christian political parties in ECPM and potentially others around the traditional family.8"

Kristillisdemokraatteihin liittyen löytyy mielenkiintoinen uutinen:

http://www.kd-mediat.fi/KD/weblehti/fi/juttuarkist...

Uutisessa mainitaan italialaisen parlamentaarikon Luca Volontén osallistuminen KD:n Suomessa järjestämään seminaariin. Volonté, joka toimi aikanaan EPP-ryhmän (nykyisin siihen kuuluu Suomesta Kokoomus ja KD) ryhmäpuheenjohtajana Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa, mainitaan osallistujana Agenda Europe -verkoston kokouksissa. Volonté joutui sittemmin korruptioskandaaliin otettuaan yli kahden miljoonan euron edestä lahjuksia Azerbaizhanilta siitä hyvästä, että ajaisi Azerbaizhanin näkemyksiä Euroopan neuvostossa.

Lisäksi on tämä:

http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255048-kri...

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Tähän koko juttuun on pesiytynyt omituinen pöyristymisen kulttuuri. Mitä ihmeellistä siinäkin muka on, että Katolinen kirkko ja Moskovan patriarkka ovat yhtä mieltä avioliiton olemuksesta? Minäkin olen sitä mieltä, että miehen ja naisen välinen liitto on ihan hyvä juttu ja ainoa tapa saada aikaan uutta elämää, mutta en todellakaan koe olevani jonkun merkillisen salaliiton manipuloima äärioikeistolainen. Ja olen sitäkin mieltä, että mies ei voi synnyttää. Onko tämäkin nyt sitten jotain merkillistä vihapuhetta? Pankaa nyt hyvät ihmiset jäitä hattuun.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Sen pöyristyksen taustalla on se, että näitä "perinteisiä arvoja" kannattavia tahoja yhdistää toiminnan tasolla kansalais- ja ihmisoikeuksien polkeminen riippumatta muista erimielisyyksistä, joiden perusteella ei juuri kehdattaisi yhteistyötä tehdä. Tähän pahan akseliin otetaan mukaan jopa ne Afrikan muslimit, jotka kannattavat homojen teloittamista sharia-lain perusteella - siloiteltuna selityksenä perinnekulttuurin suojelu länsimaista kolonialismia vastaan. Kärki eri maiden agendassa voi vaihdella abortin, ehkäisyn, avioeron tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vastustamisen välillä, mutta ainoat tuosta listasta kaikille yhteisiä ovat ensin ja viimeksi mainittu. Ja se viimeksi mainittu on näistä ainoa, joka voidaan kohdentaa nimenomaan tiettyyn väestönosaan riippumatta heidän tekemisistään.

Ja kuten olemme nähneet, monissa maissa, joissa tämäntyyppiä ajatuksia viljelevät tahot ovat päässeet valtaan, monien muidenkin kansalaisoikeudet ovat muisto vain. Esimerkkejä tästä ovat Venäjän homopropagandalaki liitettynä muihin kansalaisoikeuksia rajoittaviin toimiin ja Unkarin Puolan totaalinen kansalaisoikeuksia rajoittava linja, sateenkaari-ihmiset sen seassa.

Ja kyllä, yhteys uskonnollisen verkoston ja populistipoliitikkojen välillä on osoitettavissa sekä Venäjällä että Unkarissa ja Puolassa. Suomessa Unkarin linjaa ylisti juuri vähän aikaa sitten Laura Huhtasaari, http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Asia ei siis täälläkään ole pelkkä uskovaisten pikku puuhastelu, vaan sillä pyritään täälläkin vaikuttamaan suomalaiseen demokratiaan varsin vaikutusvaltaisen poliitikon taholta. Huhtasaari onnistui tekstissään yhdistämään valeuutinen-käsitteen uusiotulkinnan ja kristilliset arvot a la Victor Orban. Ajatus tuon ajattelun suosion kasvamisesta saa aikaan kauhun väreitä länsimaisen demokratian ja ihmisoikeuksien itsestään selvyyteen tottuneille suomalaisille.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Toisaalta on aika mielenkiintoista, että nyt paljastuneiden tietojen perusteella eurooppalainen traditionalistinen oikeistoradikalismi tavoitteleekin kristillistä teokratiaa Eurooppaan ja samanaikaisesti demonisoi Euroopan islaminuskoisia (vrt. esim. Unkarin Orban) siitä, että Eurooppaan olisi muka pesiytymässä islamilainen teokratia.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Uskonnollisessa viitekehyksissä esitetyt konservatiiviset näkemykset esim. perhe- ja seksuaalietiikkaa koskien eivät ole mitään uutta.

Mutta siinä on tosiaan uutta, että samat uskonnolliset toimijat ovat paljastuneen tiedon (EPF) perusteella valmiit myymään omat uskonnolliset arvonsa ja naamioimaan ne näennäisesti sekulaariin muotoon. Tavoitteet ovat myös aikaisemmin luultua paljon takapajuisemmat ja raaemmat, mistä esimerkkinä pyrkimys homoseksuaalisuuden kriminalisoimiseen. Samalla ollaan valmiit verkostoitumaan sellaisten tahojen kanssa, jotka julkisuudessa on "julistettu pannaan". Vallanhimossa ollaan valmiit suorastaan mihin tahansa.

Pöyristyminen ... se ei ole oikea sana, sillä voidaan jopa puhua helpotuksen huokauksesta, kun fanaattinen älyttömyys paljastuu kaikessa komeudessaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Mielenkiintoinen havainto suomalaisittain on se, että blogin suosittelemien kansainvälisten ja kansallisten järjestöjen sivujen joukosta löytyy Aito avioliitto. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että Aito avioliitto ry on ollut edes ”tietoinen” Agenda Europe -verkostosta (ks. kuva).
Blogista Aito avioliitto ry on toki tietoinen ja viitannutkin sen antiin parissa uutisessaan."

Harvinaisen tietämätön puheenjohtaja tuntuu olevan Aito avioliitto ry:llä.
Luulisi puheenjohtajan olevan tietoinen siitä missä yhdistyksen nimi näkyy, oli se sitten luvalla tai ilman.

Tuollainen "tietämättömyys" ei tosin ole mitenkään uusi ilmiö.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Minusta nämä kommentit kuulostavat hiukan paranoidisilta. Se on kyllä totta, että islam alkaa yllättävän nopeasti hallita Euroopan henkistä, hengellistä ja poliittista kulttuuria. Se ei ole hyväksi kenellekään, varsinkaan seksuaalivähemmistöille, ja olen viimeinen sitä toivomaan, mutta niin siinä vain näyttää käyvän. Lähde sutta pakoon niin tulee karhu vastaan.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Vainikalla tuntuvat vaihtoehdot olevan vähissä, olen kuulevinani paranoiaa jossain muualla.

Suomessa on yli sata vuotta ollut islamilainen vähemmistö, joka on sopeutunut maamme oloihin omaa uskoaan menettämättä. Toisaalta sateenkaari-ihmisten oikeuksia kyllä puolletaan Suomessa heidän etnisestä viitekehyksestä riippumatta. Siitä vain pidetään tarkoituksellisesti vähempää meteliä, koska rasisteille mikä tahansa kelpaa vihan polttoaineeksi - silloinkin, kun vihan kohteen oletetaan olevan faktisesti samaa mieltä rasistin kanssa, esim.:

"Mamut tulevat häiriköimään naisiamme, sehän on meidän yksinoikeutemme!"

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Höpsistä kukkuu! Faktojen äärellä tässä ollaan ja lujasti.

"islam alkaa yllättävän nopeasti hallita Euroopan henkistä, hengellistä ja poliittista kulttuuria"

Mistä lähtien?

Oikeistoradikalismin parista tosiaan syötetään paksua puuroa, jonka mukaan oltaisiin
muka seksuaalivähemmistöjenkin asialla. Nyt vain on niin, että tosiasiallinen vaara seksuaalivähemmistöjen oikeuksille Euroopassa ovat nämä oikeistoradikalistit, jotka nytkin paljastuneiden tietojen mukaan yhdessä konservatiivikristillisten voimien kanssa ovat ajamassa mm. homoseksuaalisuuden kriminalisointia, juuri niin kuin tarkkaavainen lukija voi Agenda Europe -blogistakin lukea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset