Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Aito avioliitto -ideologian pakkosyöttöä junamatkaajille

  • Junasta otettu kuva
    Junasta otettu kuva

Vantaan Hiekkaharjun juna-aseman lähettyville on asetettu kaikille junamatkaajille näkyvä Aito avioliitto -yhdistyksen isokokoinen juliste, jonka sanoma on transsukupuolisia loukkaava. Silminnäkijöiden mukaan samalla paikalla on aikaisemminkin ollut Aito avioliitto -yhdistyksen julisteita.

"MIKÄÄN laki ei voi tehdä ... miehistä naisia eikä naisista miehiä! AITOAVIOLIITTO.FI”, toteaa juliste.

Julisteen loukkaava sanoma noudattaa Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtajan ilmaisemaa linjaa, joka on tuotu esille muun muassa 4.9.2017 yhdistyksen sivuilla julkaistussa kirjoituksessa ”Tarina Hannusta, josta tulee Kerttu”.

Miksi kenenkään pitäisi edes lain rangaistuksen uhalla tunnustaa että transnainen on nainen tai transmies on mies, kun se on yksinkertaisesti paikkansapitämätön väite. Tämä on saatava vapaasti todeta.”, linjaa yhdistyksen puheenjohtaja radikaaliin sävyyn.

Hiekkaharjun juliste menee astetta pitemmälle pyrkiessään kiistämään lainsäädännöllisen todellisuuden.

Ehkä olisi paikallaan kysyä VR:n ja/tai Vantaan teknisen toimen mielipidettä Hiekkaharjulla tapahtuvaan Aito avioliitto -yhdistyksen ideologian pakkosyöttöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se on tunnetun änkyrän Arto Jääskeläisen talo. Hän on aikanaan tälläkin palstalla ylpeillyt vihajulisteillaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Voisi olla paikallaan tiedustella Vantaan teknisen toimen mielipidettä asiaan: onko esim. mahdollisesti tarvittavat luvat kunnossa ja toisaalta sisältö on selvästikin vallitsevaa lainsäädäntöä ja vähemmistöä vastaan hyökkäävää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan hyvin voisi kääntyä kaupungin puoleen. Jääskeläinenhän itse pommitti kaupunkia jollain urputuksella kaupunkijuhlista Hiekkaharjun puistoalueella.
Tuli mieleen että miekkarinkin voisi järjestää kylttiä vastaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #7

Toivotaan, että kaupungin suunnalta tulee jonkinlainen vastaus asiaa koskevaan kysymykseeni.

Vallitsevaa lainsäädäntöä, vähemmistöä ja hyviä tapoja vastaan hyökkäävä julkinen kampanjointi on vakava juttu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Tulee myös mieleen, kävisikö tuo vihateksti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kaikki eivät vaan tuollaisesta pakkosyöttämisestä pidä, tiedossa on ihmisiä, jotka päivittäin joutuvat katselemaan tuota samaista riepua kulkiessaan junalla.
Mutta siitähän ei tunnetusti Aa-yhdistyksen aktiivit välitä koska ajatuksena on " Because I can ".

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

" Because I can "

Pyromaanin ja lyhtypylvään potkijan motto.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niin, varsin vastenmielisestä ja mahtipontisesta lällättelystähän tässä on kysymys.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tiedustelu asiaa koskien on nyt Vantaan kaupungin suuntaan lähetetty.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Lähtökohtaisesti on selvää, että julisteessa "sukupuolella" tarkoitetaan biologista sukupuolta, ei sukupuoli-identiteettiä tai -kokemusta. Koska biologinen sukupuoli määrittyy deterministisesti gameettien satunnaisen fuusion jälkeen ja prosessi on peruuttamaton (ts. yksilön biologinen sukupuoli määrittyy ajallis-paikallisesti vain ja ainoastaan yhdessä pisteessä), julisteessa esitetty väite pitää paikkansa. Täysin. Näin ollen, se ei ole ideologiaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Aito avioliitto - liikkeellä on ideologiansa (niin kuin kaikilla yhteiskunnallisilla liikkeillä) mutta julisteessa esiintyy vain yhdistyksen www-sivun osoite. Tämäkään ei ole sellaisenaan ideologiaa.

Kyse ei ole myöskään "pakkosyötöstä", koska ihminen voi esim. sulkea silmänsä tai kääntää katseensa fokuksen muualle niiksi muutamiksi sekunneiksi, joina juliste on havaittavissa liikkuvan junan ikkunasta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Kyse ei ole myöskään "pakkosyötöstä", koska ihminen voi esim. sulkea silmänsä tai kääntää katseensa fokuksen muualle niiksi muutamiksi sekunneiksi, joina juliste on havaittavissa liikkuvan junan ikkunasta."
Mistä päättelet että liikkuvan junan?
Tuo sattuu olemaan aivan asemalaiturin kohdalla joten siinä muitakin kuin junassa istuvia.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Hyvä on: kyse ei ole myöskään "pakkosyötöstä", koska ihminen voi esim. sulkea silmänsä tai kääntää katseensa fokuksen muualle kuin julisteeseen.

Veikkaanpa, että yli 90 prosentille ihmisistä koko juliste on täysin yhdentekevä; heillä on itselleen tärkeämpääkin havainnoitavaa, ajateltavaa ja tekemistä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #12

No, tuo oli sinun veikkaus, tai no, se oli veikkaus.
Vähän kuten muurari aikoinaan totesi laastin myllytyksestä: " Se on s..na ku lottoarvontaa, ei osu koskaan kahta kertaa samaan.."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos julisteessa olisi vaikka sateenkaarilippu niin kaiken maailman yhdistyneet mäntit olisivat jo aikapäiviä vandalisoineet talon kutsuneet sitä sitten sananvapaudeksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Nostit tässä esiin mielenkiintoisen ajatusleikin. Jos kyseessä olisikin sateenkaarilippu, niin olisiko sekin "ideologian pakkosyöttöä"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ohitit kommenttini viestin. Vastaa ensin kommenttiini ennenkuin kuin käytät sitä oman agendasi välineenä. Sananvapauteen kuuluu tässäkin tapauksessa hyvät tavat.
Voit sitten käyttää visiotani omaan agendaasi. Suomi ei ole vielä natsien hallussa. On natsimaista olla epäkohtelias ja ottaa vapauksia joita ei suo toiselle tai olettaa että sen jonka visio ohitetaan pitäisi vastata ohittajan kysymykseen. No toki hieman drastinen nimitys. Persumaista.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #15

Kommentissasi ei ole kysymystä mihin vastata. Mikäli ymmärrän oikein, viestisi oli se, että jos paikalla olisi ollut sateenkaarilippu "jotkut olisivat tehneet jotain väärää vedoten sananvapauteen". Tältä kohtaa totean Mäenpää-Louekoskea lainaten: "No, tuo oli sinun veikkaus, tai no, se oli veikkaus."

Takaisin ajatusleikkiin; olisiko sekin "ideologian pakkosyöttöä"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Luulin että sinua hävettäisi se että nämä jotkut luulevat että he saavat rikkoa lakia ja tukkia suita väkivallan uhkalla. Sinua pitäisi se hävettää. Koska on häpeällistä että sellaiset liikkeet esim SVR toimivat isänmaassamme.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #26

Ohitit kommenttini kysymyksen.

Miksi minua hävettäisi tai pitäisi hävettää se, mitä jotkut luulevat voivansa tehdä tai tekevät? Ymmärrän jos olisit puhunut myötähäpeästä; että koenko myötähäpeää kun jotkut toimivat hölmösti. (Häpeä subjektiivisena kokemuksena vs. häpeä toisen asemaan asettumisen seurauksena eli myötähäpeä.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Onhan se häpeällistä että olemme maassa missä yhdet saa ja toiset ei saa ilmaista vakaumustaan. Arto Jääskeläinen saa vuositolkulla käyttää julkisivuaan joukkotiedoitusvälineenä. Jos samassa talossa asuisin vaikka minä omistajana en saisi koska natsien valta. Onhan asetelma hävettävä. Vastaan pian kysymykseesi mutta toivon vielä sinulta kommenttia, ehkä ymmärrystäkin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #29

Siis, kommenttia mihin tarkalleen ottaen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Tottakai haluan kommenttia tai palautetta siihen mitä ilmaisen. Esim näin:
Hävettääkö sinuakin asua maassa jossa toiset saavat käyttää julkisivuaan joukkotidoitusvälineenä ja toisilta se mahdollisuus on evätty koska natseilla on niin suuri valta?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #31

Käsittelin tätä häpeää koskevaa kysymystäsi aikaisemmassa kommentissani. Lyhyt vastaus tuohon varsin johdattelevaan kysymykseesi on: ei hävetä. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että pitäisin kysymystäsi ns. järkevänä. Ei Suomessa "natseilla" mitään valtaa ole. En voi oikeastaan edes täysin ymmärtää miten jotakuta voisi hävettää asua jossain tietyssä maassa.

Hävettääkö sinua (ts. koet subjektiivista häpeää) asua Suomessa? Jos hävettää, niin mikset muuta toisaalle, maahan jossa sinua ei hävetä asua?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

No Suomen huonot asiat hävettäisi vaikka asuisin Tanskassa tai Algeriassa tai Färsaarilla. Ja hyvät asiat ilahduttaisi.
Sun kysymyksen käyn nyt katsomassa ja vastaan vähän mietittittyäni.
( toivon että meni perille että toisten kommentteihin ei kannata ripustaa omia tekokysymyksiä. Vuorovaikutusvalmiudet ovat osa sananvapautta nettikeskusteluissa ).
Tähän osioon vielä. Onhan natseilla ym muilla samansuuntaisilla valta jonka osoitin tässä edellä. Se on liikaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kunhan saadaan translaki muutettua, kaatuu koko AA-liike. Muutama huurupää saattaa jäädä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, mutta ainahan noita hassahtaneita fanaatikkoja on ollut. Yhteiskunnallista merkitystä heillä ei tule Suomessa olemaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Toivotaan, että asia on juuri näin.

HLBTI-vähemmistöjen vastaisella populismilla ratsastavalla Kristillisdemokraateilla on pienenäkin puolueena ollut ihmisoikeusuudistuksia estävä vaikutuksensa, joka on edellisen hallituksen aikana näkynyt juuri translain uudistamisen kohdalla. Sinne jäi valmisteltu laki pöytälaatikkoon. Nykyisessä hallituksessa asia on jumittunut, lähinnä koska Soini mutta mahtaa siellä Sipilälläkin olla vanhoilliset sormensa pelissä.

Suotavaa olisi, että translain uudistaminen kirjattaisiin selvästi tulevan hallituksen ohjelmaan.

Euroopassa Agenda Europe -verkoston vaikutus näkyy voimakkaimmin nimenomaa Itä-Euroopan maissa mutta osin myös Keski-Euroopassa ja Ranskassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yhteiskunnallista merkitystä heillä ei tule Suomessa olemaan."

Sukupuolivähemmistöillä vielä vähemmässä määrin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

https://www.pksrava.fi/doc/yleiset/rivi_236.pdf

Mielestäni merirosvolippujen kiinnitteleminen rakennusten julkisivuihin on häiritsevää etenkin asemakaava-alueella...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Uskoisin, että näistä merirosvolipuista tullaan Vantaalla vielä keskustelemaan.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Jos tuo on pakkosyöttöä niin on sateenkaariliput ja muutkin seksuaalivähemmistöjen kampanjat yms.

Itse toki ajattelen maalaisjärjellä, jota ei tunnu olevan kummassakaan ääripäässä tippaakaan, enkä pidä noista mitään pakkosyöttönä.

Te jotka näistä asioista jatkuvasti meuhkaatte teette vaan asioillenne hallaa, ne jotka on koko ajan esillä/äänessä alkaa ärsyttää ja heidän ajamansa asiat suoraan sanoen vituttamaan. Ihan asiasta riippumatta.

Kohtuus kaikessa, jos siis sellaista ymmärrätte. Tämä tarkoitettu varsinkin puheenvuoron kirjoittajalle, tunnut vain yhden asian äänitorvelta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo yksi asia on monille tärkeä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Tämä tarkoitettu varsinkin puheenvuoron kirjoittajalle, tunnut vain yhden asian äänitorvelta."
Pakkoko on lukea jos niin alkaa vituttamaan, elämä on valintoja täynnä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

On eri asia pyrkiä viemään ihmisoikeuskehitystä parempaan suuntaan, kuin ajaa ihmisoikeuksien rajoittamista. Tämä pätee niin järjestötasolla tehtävään toimintaan kuin kansalaiskeskusteluunkin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ilmeisesti kyse on tuosta rakennuksesta.

https://goo.gl/maps/cG1UpJuC8J52

Jos rakennuksen omistaja sallii tuon bannerin pitämisen, niin tuskin sitä virkavalta saa käydä alas repimässä. Kaupungin puolelta toki tuollaiset pitää poistaa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Oksasahalla tuon sais varmaan alas, ihan omatoimisesti....

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    « jonka sanoma on transsukupuolisia loukkaava.»

Suomessa ei ole kielletty sanomasta sellaista, mikä voisi loukata jotain ihmisryhmää, paitsi uskontojen kohdalla. Sananvapaus ja niin edelleen.

Ideologian "pakkosyöttö" mainonnan kautta on myös sellaista, mikä on kaikkien ideologioiden käytettävissä. Sielut ovat ovat vapaata riistaa ideologioiden taistossa ja niin pitää ollakin.

Ainoa rajoitus on, jos sanomalla pyritään aikaansaamaan jotain toimintaa kansanryhmää vastaan. Siitä ei pelkällä ideologisella sanomalla ole kyse. Voi toki olla, että Aito avioliitto -liike jossain muussa viestinnässään siihen syyllistyy.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Yleinen syrjintäkielto on määritelty Suomen perustuslaissa (6 §). Sen mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, eikä ketään saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kiellettyä riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen. Välittömän ja välillisen syrjinnän lisäksi lain mukaan syrjintää on häirintä sekä ohje tai käsky syrjiä.

https://thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/sukupu...

Seinässä oleva muotoilu kieltää transsukupuolisen oikeuden omaan sukupuoleensa: AA-retoriikan mukaan kunkin sukupuoli on se, mitä jalkovälistä löytyy. Tämä on ristiriidassa sukupuoli-identiteettiin perustuvan syrjintäkiellon kanssa, koska tuo kielto tunnustaa ihmisen juridisen oikeuden sukupuoli-identiteettiinsä, minkä AA-sanamuoto taas haluaa kieltää – ja siis käytännössä kehottaa syrjimään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vaikea tuon julisteen tekstistä on syrjintäkehotusta löytää. Menee melko selvästi mielipiteenvapauden alueelle.
http://www.ihmisoikeudet.net/ihmisoikeudet/mielipi...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #40

Kämäräisen linkkaama teksti toteaa:

"Sananvapaus ei oikeuta syrjintään, toisen ihmisen kunnian loukkaamiseen tai väkivaltaan yllyttämiseen. Esimerkiksi internetin keskustelusivujen sensuuri rasististen viestien estämiseksi ei ole mielipiteen- ja sananvapauden vastaista."

Ei ole melko selvästi sananvapauden alueella kieltää ihmisen oikeus omaan juridiseen sukupuoleen. Yhdistettynä lausuma sen todelliseen Aito Avioliitto -kontekstiin siitä voi käytännössä seurata syrjiviä tilanteita sukupuolivähemmistöön kuuluvan ihmisen elämässä julisteen viestiin uskovien taholta ja täten väittämä toimii syrjintään kehottamisena. Sellaisena toimii myös mm. AA-järjestön kouluille lähettämä propagandalehtinen, jossa pyritään kieltämään sukupuolisensitiivinen kouluopetus.

http://aitoavioliitto.fi/wp-content/uploads/Aitoav...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #43

Teksti kuuluu: "Mikään laki ei voi tehdä ... miehistä naisia eikä naisista miehiä!". Jos siitä "voi käytännössä seurata syrjiviä tilanteita", varsin kaukana ollaan selkeästä syrjinnästä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #44

Laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20160252

... mahdollistaa ihmisen juridisen sukupuolen muuttamisen hänen sukupuoli-identiteettinsä mukaiseksi siinä tapauksessa, että se on toinen kuin mitä kätilö on aikanaan arvannut. Iskulause voisi olla siinä suhteessa oikeassakin, että ihmisen sukupuoli-identiteetti on sitä mitä se on riippumatta mistään laista. Kuitenkin se oikeasti väittää, että ihmisellä ei ole oikeutta identiteettinsä mukaiseen juridiseen ja sosiaaliseen sukupuoleen edellä kuvatussa ristiriitatilanteessa. Tästä ajattelusta ei vain voi, vaan käytännössä syntyy jatkuvasti syrjiviä tilanteita, lähtien lapsuuden ympäristöstä ja päätyen aina vanhuuteen saakka.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #45

Tuoreen kommenttisi johdosta voin viitata omaan kommenttiini #43.

Täältä tähän.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Näin se juuri on. Varsin osuvasti ja tyhjentävästi todettu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Kansanryhmää vastaan kiihottamiseen syyllistyminen ei todellakaan edellytä johonkin toimintaan yllyttämistä. Laki sanoo tarkalleen ottaen näin:

"Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Henteri Virkkula tuolla aikaisemmin esitti hypokysymyksen olisiko sateenkaarilippu kyseisessä yhteydessä ideologian pakkosyöttöä. (kaksi viimeistä sanaa oli jostain syystä hänellä lainausmerkeissä).
Lippu on kuvallinen symboli. Jääskeläisellä on väitöslause ja lisäksi yhdistyksen tai liikkeen logo.
Sateenkaarilippu ei yhtä selkeästi viittaa mihinkään yhdistykseen tai järjestöön.
Mentaliteettivaikuttamista se olisi ja joukkotiedoitusta.
Yhtälailla se olisi hieman röyhkeätä kaikkia ohimatkustajia kohtaan koska sateenkaarilippu ei ole neutraali.
Jos Arto Jääskeläinen laittaisi magean seinämaauksen vaikka jonkun myöhäisrenesanssin pyhäperhekuvan tiukkoinen kolmiosommitelmineen se vastaisi vähän sateenkaarilipun laittamista. Molemmat ovat ideologisia ja koristeellisia ja sisältävät asenteita ja elämäntapaviestejä.
Mutta nyt siis Jääskeläisellä on yhdistyksen logo ja väitöslause. Ei voi suoraan verrata sateenkaarilippuun.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Matkalippu ei velvoita katsomaan junan ikkunasta ulos.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ainakaan Porkkalassa muinoin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kuten jo aiemmin totesin Virkkulalle, ei tarvitse olla junassa, että tuo osuu silmiin väkisinkin, tuo tönö kun on melkein kiinni kiskoissa ja asemalaiturissa.
Siellä ei juurikaan kannata silmät kiinni seikkailla,saattaa olla silmät kiinni muuten jatkossa pysyvästi kun juna niistää yli.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

".. pakkosyöttöä junamatkaajille"

Tästä on blogin aiheen mukaan kysymys.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #51

Junamatkustajia ne asemalaiturillakin olevat ovat, vai onko tapana turhaan hortoilla laiturilla?

Saivartelut sikseen..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #52

En tiedä, kerro sinä minulle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hiekkaharjun laituri on myös vaihtopaikka jos tulee Keravan suunnasta ja on menossa lentokentän suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset