Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Salainen ultrakonservatiivi Agenda Europe-verkosto paljastui – Yhteyksiä Suomeen

  • Lähde: EPF
    Lähde: EPF
  • Lähde: EPF
    Lähde: EPF
  • Lähde: aitoavioliitto.fi
    Lähde: aitoavioliitto.fi

Kesällä 2017 julkisuuteen alkoi vuotaa asiakirjoja, jotka paljastivat salaisen eurooppalaisen uskonnollisen verkoston, nimeltään Agenda Europe. Asiakirjojen joukosta löytyy strategia ”Restoring the Natural Order: an Agenda for Europe” ja vuosittaisista kokoontumisista kertovia papereita. Verkosto sai alkunsa vuonna 2013 pienen ryhmittymän kokoontumisesta mutta hyvin pian verkosto kehittyi yli sadan ihmisoikeuksien, naisten oikeuksien ja HLBTI-vähemmistöjen vastaisen järjestön muodostamaksi organisaatioksi. Verkosto edellyttää toimijoiltaan äärimmäistä salassapitoa ja kannustaa ääriajatteluun. Strategiasta paljastuu, että kohteina ovat muun muassa aborttioikeudet, ”keinotekoinen” ehkäisy, hedelmöityshoidot sekä homojen oikeudet, joiden osalta verkosto haluaa kääntää kelloa taaksepäin vuosikymmenillä.

Euroopan kansanedustajien väestö- ja kehitysfoorumi EPF (European Parliamentary Forum on Population and Development) julkisti 19.4. raportin, joka syväluotaa Agenda Europe-verkoston strategiaa. Raporttiin sisältyy myös kuvaus tavoitteisiin tähtäävän toiminnan erityispiirteistä ja keskeisistä toimijoista.  Raportti toteaa, että ihmisoikeusvastaisen ultrakonservatismin nousu viime vuosina on ollut ilmeistä mutta tämän liikehdinnän tarkempi organisoituminen, rahoitus ja varsinaiset vaikuttamiskeinot ovat pysyneet piilossa. Nyt tähän on siis saatu merkittävää lisävalaistusta.

Raportti tekee selväksi, että Agenda Europe-verkosto on uskonnollinen äärijärjestö, jonka käsitykset ovat ultrakonservatiiveista uskonnollisista vaikuttimista kumpuavia. Verkosto verhoaa uskonnolliset käsitykset katu-uskottavaan muotoon puhumalla esimerkiksi ”luonnollisesta laista” ja ”luonnonoikeudesta”, joka on ”kaikkien ihmisten hahmotettavissa ja ymmärrettävissä mutta joka on muuttumaton”. Merkittävä haaste on niin sanotussa ”kulttuurivallankumouksessa”, joka on olennaisesti ”seksuaalinen vallankumous”, mikä puolestaan ”tulee yhtenä pakettina”. Strategia toteaa: ”kenen tahansa, joka pitää ehkäisyä ”normaalina”, täytyy hyväksyä homoseksuaalisuus, ja kenen tahansa, joka on hyväksynyt hedelmöityshoidot, on vaikea vastustaa aborttia”.

Vihollisista piirretään selkeä kuva: ”aborttilobbaajat”, ”lesbo- ja homolobbaajat”, ”radikaalin feminismin lobbaajat” ja ”militantit ateistit”. Kristityistä puolestaan pyritään luomaan kuva vainottuna ryhmänä.

Verkosto haluaa omantunnon- ja uskonnonvapauden varjolla erioikeudet esittää syrjiviä asenteita muun muassa HLBTI-vähemmistöjä kohtaan. Syrjinnän kieltävä lainsäädäntö nähdään erityisenä uhkana.

Agenda Europe-verkosto kokoaa toimijoita kaikista kristillisistä tunnustuskunnista. Vaikka suurin osa on katolisia, myös traditionalistiset protestantit ja ortodoksit ovat täysillä mukana. Katoliset toimijat ja instituutiot suorine yhteyksineen Vatikaanin hierarkiaan toimivat keskeisimpinä organisoijina. Mitä tulee Vatikaaniin, se on julkaissut ohjeensa siitä, miten katolisten poliitikkojen odotetaan toimivan politiikassa kirkolle tärkeissä kysymyksissä. Poliitikoilla on merkittävä edustus verkostossa ja sen salaisissa vuosittain järjestettävissä ”huippukokouksissa”. Omistautuneiden uskollisten seuraajien joukko ulottuu kansallisiin parlamentteihin, Euroopan neuvostoon, europarlamenttiin, puolueisiin ja Euroopan komissioon.

Strategian kansallisiin toteuttajiin kuuluu joukko samojen tunnusten alla toimivia eurooppalaisia HLBTI- vastaisia järjestöjä, kuten ranskalainen Ludovine de la Rochèren johtama La Manif Pour Tous-liike. Aito avioliitto-yhdistyksellä on La Manif Pour Tous-liikkeen kanssa yhteistyösopimus ja yhteiset tunnukset. Yhdistys on kiistänyt olevansa tietoinen verkostosta.

 

Verkoston rahoittajista löytyy eurooppalaisia aristokraatteja, meksikolainen miljardööri sekä venäläinen äärioikeistolainen oligarkki.

Strategia on tuottanut konkreettisia tuloksia, kuten vuoden 2016 lakiesitys abortin kieltämiseksi Puolassa, useiden Keski-Euroopan maiden torjuva suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoihin ja lukuisa määrä vastaavia toimia kansallisella tasolla naisten ja HLBTI-vähemmistöjen oikeuksien rajoittamiseksi.

Eräänä Euroopan laajuisena tuloksena raportti mainitsee eurooppalaisen Äiti, Isä ja Lapset (Mum, Dad & Kids)-kansalaisaloitteen, joka tunnetaan myös Suomessa.

Verkoston to-do-lista on järisyttävää luettavaa: abortin täyskielto, ”ei-luonnollisen” ehkäisyn kieltäminen, hedelmöityshoitojen kieltäminen, homoseksuaalisuuden kriminalisointi ja ”homoprogandan” kieltäminen jne. Tavoitteena on myös romuttaa transihmisten oikeudet.

Lähde:

”Restoring the Natural Order”. EPF, 19.4.2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

No tulihan se sieltä... AA on kovasti viime aikoina yrittänyt kieltää kansvainväliset uskonnollisest yhteytensä, mutta eiköhän tämä selvitä asioiden oikean jaman.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jep.

On hyvä, että laajempaan kokonaiskuvioon alkaa tulemaan vihdoin selvyyttä. Palat loksahtavat paikoilleen.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Helsingin yliopiston Tutkijoiden yö -tapahtumassa syyskuun 2017 lopussa oli aiheena mm. Suomessa ja muuallakin toimivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta lasten oikeuksiin ja ydinperheen suojeluun vedoten vastustavat liikkeet ja niiden verkostoituminen ( http://www.helsinki.fi/fi/uutiset/euroopan-laajuin... ). Jo tuolloin tutkija vinkkasi rahavirroista mm. Venäjältä. Kaiken tämän nyt dokumenttiin laitetun valossa on mielenkiintoista todeta, että miten näiden uskonnollis-konservatiivien väitteiden mukaan "homoagendaa" ja "sukupuolineutraalia agendaa" vyörytettäisiin rahan voimin.

Tallenne tiedekulmassa pidetyistä esityksistä on katsottavissa Helsingin yliopiston verkkosivuilla ( http://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/810c9cc6-7... ). Noin 15 minuutin mittainen tietoisku eurooppalaisista hlbti-yhdenvertaisuutta vastustavista toimijoista alkaa kohdasta 22 minuuttia.

Joissain maissa tosiaan tämä uskonnollis-konservatiivinen ison rahan vyörytys on tuottanut tilapäisiä tuloksiakin. Useimmissa maissa onneksi ei.

Muutama päivä mainitsemani esityksen jälkeen sateenkaariperheiden vastainen "Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi" sai lopullisen niittinsä, kun Euroopan oikeusasiamiehen mukaan Euroopan komissio ei toiminut virheellisesti katsoessaan, että EU-kansalaisaloitteen nimienkeruujakso alkaa aloitteen rekisteröintipäivänä ( http://ranneliike.net/teema/sateenkaariperheiden-v... ). Suomessa aloitetta edistänyt Aito avioliitto ry ei julkisesti kommentoinut hankkeen epäonnistumista, mutta kun verkoston muissa maissa sitten todettiin tilanne, niin uhriutuminen alkoi täälläkin.

Vahvasti oletan, että keskeisimpiä "hubeja" tuossa verkostossa on nimenomaan Ranska ja La Manif Pour Tous.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Hyvä, kun toit esille tuon Tutkijoiden yön-esityksen.

Ja kiitokset Ranneliike.net-julkaisulle siitä, että uutisoitte Agenda Europe-asiasta ensimmäisenä Suomessa ja toitte EPF:n raportin esille!

Ks.

http://ranneliike.net/teema/avoin-homovihamielisyy...

EPF:n raporttia on levitetty Suomen ihmisoikeustoimijoille ja toivon mukaan tämäkin kirjoitus osaltaan auttaa levittämään tietoisuutta Agenda Europen strategiasta, rakenteesta sekä todellisesta tavoiteasetelmasta ja ääriradikaalista luonteesta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kun vielä saisi selvitettyä AA-liikeen rahoituksen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Se olisikin mielenkiintoinen asia selvitettäväksi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Moni poliitikko on tainnut nyt jäädä kiinni "housut kintuissa" aikamoisesta häärästelystä:

http://aitoavioliitto.fi/tekijat/

"Katoliset toimijat ja instituutiot suorine yhteyksineen Vatikaanin hierarkiaan toimivat keskeisimpinä organisoijina. Mitä tulee Vatikaaniin, se on julkaissut ohjeensa siitä, miten katolisten poliitikkojen odotetaan toimivan politiikassa kirkolle tärkeissä kysymyksissä. Poliitikoilla on merkittävä edustus verkostossa ja sen salaisissa vuosittain järjestettävissä ”huippukokouksissa”. Omistautuneiden uskollisten seuraajien joukko ulottuu kansallisiin parlamentteihin, Euroopan neuvostoon, europarlamenttiin, puolueisiin ja Euroopan komissioon."

Ulkoministeri Timo Soinin kanta mm. aborttiin:

Soini ei hyväksy aborttia edes raiskatuille

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011120914920123_u...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvin katolilaiselta eetokseltaan tuo vuodettu strategia vaikuttaa, sillä jo luettelemiesi vaatimusten ohella verkosto tavoittelee avioeron kieltämistä kansallisilla laeilla :

" On divorce, the manifesto
finds that there are no international human rights which would
oblige countries to allow divorce, and even that “legislation
allowing a person to obtain a divorce too easily could be seen
as violating the right to marriage”."

YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeusjulistuksen 16. artikla on silti muotoiltu (Pääasiassa silloisen Neuvostoliiton delegaation esityksen pohjalta) siten, että siitä artiklasta käy selvästi ilmi avioeron olevan perustavanlaatuisen ihmisoikeuden ...

"1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen."

Katolilaisesta eetoksesta johtuen Agenda Europen Suomen valloitus on tähän asti sujunut odotetun nahkeasti verrattuna ideologian saavuksiin mm. Puolassa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jep. Vatikaanin toimijat ovat keskeisessä roolissa.

EPF:n raportti toteaa:

"This transnational organization is led by the Vatican and has managed to forge consensus among all conservative, traditionalist Christian actors across Europe, spanning all denominations. In some cases, their respective denominational differences are substantial, yet their unity against the Cultural Revolution prevails."

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Avioeron ongelmallisuudesta traditionalistisen kristinuskon tulkinnassa kysäisin eräässä yhteydessä Aito avioliitto-yhdistyksen pj:lta, mutta hän kieltäytyi muodollisen kohteliaasti vastaamasta. Mikä strategia näyttää yhteneväiseltä Agenda Europen toimintaperiaatteiden kanssa - profetoidaan ja julistetaan omaa sanomaa piittaamatta muiden osapuolten mielipiteistä ...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #10

Joissakin US Puheenvuoron keskusteluissa on Aito avioliitto-aktiivistien taholta itse asiassa vilauteltu toivottua "lopullista tilaa" (esim. avioerojen suhteen).

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011120914920123_u...

"Soini ei hyväky aborttia edes raiskatulle" - Iltalehden jutusta Soinin vastaus raiskatun abortinsaantimahdollisuuteen:

"Olen elämän pyhyyden ja ihmisarvon puolesta"

Hallitsemattomalta vaikuttavaa maahanmuuttoakin voidaan arvioida monesta näkökulmasta.

http://demoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216768-hall...

Juha Hämäläinen

Eihän tässä ole yhtikäs mitään uutta. Osa katolisesta maailmasta on aina ollut jyrkästi vastaan sateenkaaripuuhia ja aborttia.

Kun käytte lukemassa Vatikaanin opetusmateriaaleja tai kuuntelette vanhoillisten alueiden katolisissa kirkoissa saarnapuheita niin ei jää mitään epäselväksi. Tämä vain vaatii usein englantia laajempaa kielitaitoa.

Nämä konservatiivit mielipiteet eivät ole kaikilta osin mitenkään paheksuttavia. Syrjintäpuheet ovat. Mutta erityisesti käytännössä täysin vapaa abortti on ihmisarvon vastainen. Tästä on voitava edelleen keskustella ilman huutamista. Muutakin harmaa-aluetta löytyy.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ei ole mikään yllätys, ettei tässä ollut Hämäläiselle mitään uutta tai ihmeellistä.
Se varmaankin olisi ollut yllätys jos jotain uutta olisi ollut.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kommentoija Juha Hämäläiselle:

Kukaan ei ole mitään huutanut.

Asiat on vain tyynesti todettu sellaisina kuin ne raportista ilmenevät.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Eräs todella silmiinpistävä asia tässä liikkeessä on sen uskonnollisen taustan kieltäminen. AA julistautuu uskonnosta riippumattomaksi ja argumentaatio, jota se tarjoilee, on siistinyt uskonnolliset vivahteet syrjään pseudotieteellisten tieltä.

Tasa-arvoisen aviolittokampanjan aikaan sama ryhmittymä oli lanseerannut "Avioliitto on miehen ja naisen välinen julkinen liitto" -adressin, jossa mentiin avoimesti fundamentalistitunnuksin.

https://www.adressit.com/avioliitto_on_naisen_ja_m...

Kun se sitten osoittautui epäonnistuneeksi kampanjaksi, hiottiin taktiikka viimeisen päälle ottamalla oppi ja logo Euroopasta ja argumentit lähinnä amerikkalaisista fundamentalistisista pseudotiedelingoista. Jotenkin vaikuttaa, että tuossa vaiheessa myös rahoituskuviot muuttuivat ja sitä alkoi virrata virtaviivaisen kampanjan ylläpitämiseen kotikutoisen adressin sijaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hämäläinen, Marttila, Weckroth, Janhunen, Lehtola ja Jääskeläinen olivat kovin uskonnottomia AA:n aloitteen nimien keruun ajan sekä sen ajan kun eduskuntakäsittelyn alkua odoteltiin.

Monet heistä siirtyivät uskonnolliset argumenttien käyttöön sen jälkeen, kun aloite oli eduskunnassa kaatunut ja kirkolta alettiin edellyttää toimia lain toimeenpanemiseksi kirkossa. Samat henkilöt, jotka olivat vakuutelleet aloitteen uskonnottomuutta, olivat tuomitsemassa kirkon homopareja vihkineitä pappeja Raamatun sitaatein.

Fundamentalistinen kristillisyys pyrkii nostamaan Raamatun lain kansallisten lakien yläpuolelle, lainsäädännön pohjateokseksi. Ihmisarvo, humanismi ja tasa-arvo saavat näiden katsantokannan mukaan väistyä Raamatun tieltä.

Syntikeskustelun keskiössä paiskotaan Raamatulla päähän, vaikka sitten virallisemmissa yhteyksissä Raamatun merkitystä ohjaavana voimana pyritäänkin hämärtämään edelleen.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

"Monet heistä siirtyivät uskonnolliset argumenttien käyttöön sen jälkeen, kun aloite oli eduskunnassa kaatunut ja kirkolta alettiin edellyttää toimia lain toimeenpanemiseksi kirkossa."
----

-Olenko minä koskaan argumentoinut mitään uskonnollisesti? Olenko?

(Paitsi ehkä suoraan raamatuntulkintaan liittyviä väitteitä, jotka yleensä tulevat siltä puolelta... :) Tällöinkin periaatteena on johdonmukaisuus, olettamatta ja edellyttämättä Jumalan olemassaoloa tai uskoa.)

Jos tarkoitat "Lehtolalla" Timo Lehtosta, hän ei tietääkseni edelleenkään ole uskovainen.

Eli keitä ovat "samat henkilöt", jotka ensin olivat muka uskonnottomia ja sitten argumentoivat uskonnolla? Mainitsit minut ja "Lehtolan" (Timo Lehtosen) tuossa listassasi...

Voisitte itsekin olla vähän tarkempia väitteidenne ja syytöstenne kanssa. Jos on esittää jonkun kohdalla tällaista takin kääntämistä niin mainittakoon lähteiden ja todisteiden kanssa, eikä mutupohjalta.

------
"Samat henkilöt, jotka olivat vakuutelleet aloitteen uskonnottomuutta, olivat tuomitsemassa kirkon homopareja vihkineitä pappeja Raamatun sitaatein."
----

-Ja miten nämä asiat liittyvät toisiinsa? Aloite voi olla uskonnoton, mutta kirkon toiminnan ja opin pitäisi perustua Raamattuun.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Rakastamme ja kunnioitamme kaikkia." Näin väittää AA Facebook-sivuillaan.

Outo tapa osoittaa sitä tukemalla kansainvälistä liikettä, joka kriminalisoisi tiettyjen ominaisuuksien edustajat. Jopa niin outo, että voisi kuvitella tämän lauseen olevan puhdas valhe. Nähtävästi kaikki keinot ovat sallittuja toisinajattelevia vastaan taisteltaessa. Taistelu tulee väkisinkin mieleen, kun on lukenut AA:n ajatuksia tukevien kommentteja piikkilangan taakse sulkemisesta ja jopa sisällissodasta.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Rakastivat ja kunnioittivat minua niin sylin täydeltä, että kun muistutin tuosta uskonnollisen taustan valheellisesta kieltämisestä ja siitä, että "lasten etua" hyväksi käyttäessään he linkkasivat artikkeleja, joissa oli kyse isänsä jo tunteneista ja sitten hänet menettäneistä, ei sateenkaariperheiden lapsista, minut bännättiin koko sivustolta. Sama tapahtui juuri hiljan Susanna Koivulan Uusi Suomi -blogissa, täysin keksityin perustein.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"... minut bännättiin koko sivustolta. Sama tapahtui juuri hiljan Susanna Koivulan Uusi Suomi -blogissa, täysin keksityin perustein."

Tällaista se sitten on, nimittäin: faktojen esiintuominen ja vääristellyn argumentaation osoittaminen on liikkeelle yksi suurimmista uhista.

Mm. translain uudistamiseen liittyen on liikkeellä kova tarve esittäytää huolestunutta translasten parhaasta.

Eheyttämisaatetta hieman sinne ja tänne ...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#26. Susanna Koivula on pelkuri, jonka ainoa keino on bannata hänen kannaltaan kiusallisia faktoja esittäviä keskustelijoita.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Nähtävästi kaikki keinot ovat sallittuja toisinajattelevia vastaan taisteltaessa. Taistelu tulee väkisinkin mieleen, kun on lukenut AA:n ajatuksia tukevien kommentteja piikkilangan taakse sulkemisesta ja jopa sisällissodasta."

Tulee mieleen erään Aito avioliitto-ideologiaa puolustelevan kommentti:

"Tehän tämän sodan aloititte".

Kuten EPF:n raporttikin tietää kertoa, on Agenda Europe-verkoston merkittävänä haasteena niin sanottu "kulttuurivallankumous", joka on olennaisesti "seksuaalinen vallankumous". Tähän liittyen löytyi seuraava Seurakuntalaisen artikkeli (08.11.2010):

"Tutkija Juha Ahvion radikaali väite: ”Meneillään on kulttuurivallankumous"

"Dosentti Juha Ahvio näkee viimeaikaisella homokeskustelulla pitkät juuret. Vapaana tutkijana työskentelevä Juha Ahvio väittää, että sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvän keskustelun taustalla on selkeä pienen piirin ajama poliittinen ohjelma, jolla pyritään kulttuuriseen vallankumoukseen ..."

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tutkija-ju...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Tutkija Juha Ahvio on aivan oikeassa. Louekoski on osunut luotettavan tiedon lähteelle:

"Ahvio esittää, että kehitys nykyiseen suuntaan on lähtenyt liikkeelle jo ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Tuolloin tietty marxilaisteoreetikkojen eliitti loi ohjelman, jonka mukaan vallankumous saavutetaan vain murtamalla kulttuurin perusrakenteet. Käytännössä tämä tarkoitti keskeisten kulttuuri-instituutioiden kuten taiteen, viihteen, median, kirkkojen ja yliopistojen valtaamista sisältä päin.

– Avainajatuksena oli kitkeä massojen mielestä vallankumousta estävät asiat eli niin sanottu. väärä tietoisuus. Tällä tarkoitettiin lähinnä kristillisiä, sukupuoleen, parisuhteeseen ja perheeseen liittyviä malleja. Tätä tehtävää ryhtyi toteuttamaan akateemisessa maailmassa 1920-luvulla marxilaisen miljonäärin Felix Weilin rahoittama Frankfurtin sosiaalitutkimuksen instituutti käyttämällä hyväksi Marxin, Nietzschen ja Freudin ateistisia näkemyksiä, Ahvio selventää."

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tutkija-ju...

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Olematta historian erikoistuntija, näkisin Ahvion olevan väärässä. Mielestäni tämä kehitys alkoi jo Ranskan vallankumouksesta, jonka tunnus oli "Vapaus, Veljeys ja Tasa-arvo", eikä se niinmuodoin ole marxilaisteoreetikkojen keksintö, vaan jotain, mitä kaikki ihmiset luonnollisesti tarvitsevat. Olihan tuota ajatusta ilmassa jo muinaisessa kreikassakin, vaikka silloin sen ajateltiinkin koskevan vain vapaita miehiä.

Nyt tästä on edetty pitkälle, mutta vieläkin on liikkeitä, jotka eivät soisi naiselle täyttä oman kehonsa hallintaa, eikä seksuaalivähemmistöille oikeutta rakastaa samaa sukupuolta olevaa, eikä transsukupuolisille olemassaolevaa erittäin tehokasta hoitoa ja sen mukana mahdollisuutta elää normaalia elämää omassa sukupuolessaan, kuten muut voivat tehdä.

Nämä mainitut asiat eivät ole mitenkään niin merkittäviä, että ne uhkaisivat tai edes muuttaisivat kulttuuriamme. Mutta onhan tasa-arvo tietenkin pelottavaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Käsittääkseni Ahvio viittaa ns. "kulttuurivallankumouksella" (vrt. identtinen termi Agenda Europe-verkoston sanastossa) paljon käyttämäänsä termiin "kulttuurimarxismi". Siitä hän onkin saanut varsin monia runoelmia aikaiseksi ja tietysti juuri perhe- ja seksuaalietiikkaan liittyen.

Täytyy muistaa, että esittämissään kielteisissä käsityksissään homoseksuaalisuudesta, Ahvio itse asiassa paradoksaalisesti yhtyy kommunismin ja sitä käytännössä toteuttaneiden valtioiden äärimmäisen torjuvaan suhtautumiseen homoseksuaalisuuteen. Asenteella "homous on porvarillinen jäänne, sairaus, jota työväenluokan ei milloinkaan pidä hyväksyä" on ollut ja osittain edelleenkin jalansija vasemmistolaisessa ajattelussa (tästä on lisäksi omakohtaista kokemusta 80-luvulta vielä nykypäiviin saakka!).

Lisäksi Ahvion kohdalla on huomattava, että hänen "kulttuurimarxilaisuuden" ja homoseksuaalisuuden "suosimisen" linkittäminen asettuvat edustamansa järjestön (Patmos Lähetyssäätiö) uskonnollisiin ja ideologisiin lähtökohtiin, joiden taustalta löytyy vuosikymmeniä järjestöä johtanut ja ideologista tuotekehitystyötä tehnyt Leo Meller. Meller on puolestaan saanut aikanaan merkittävän osan opeistaan USA:n fundamentalistikristillisistä ja äärikonservatiiveista opinahjoista ja piireissä, jotka linkittyvät vielä tänäkin päivänä näissä piireissä jatkuvaan iänikuiseen kylmän sodan aikaiseen vainoharhaiseen taisteluun "yhteiskuntaa tuhoavien kommunistisoluttautujien" jahtaamiseen, missä yhdistyy vastaava asenne mm. homoseksuaalisuutta ja muuta arvoliberaalisuutta kohtaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #32

Oleellisinta Juha Ahvion taustoissa on se, että hän on tunnustava kristitty, teologian tohtori ja näiden lisäksi, mikä tärkeintä, hän ymmärtääkseni ankkuroi totuuskäsityksensä voimakkaasti Raamatun ilmoitukseen.

Toisin kuin useimpien 'kaiken maailman dosenttien' kohdalla Juha Ahvion erinomaiseksi ansioksi on luettava, että hän ei ole mikään moderni relativisti eikä myöskään kaikkea roskaa itseensä imuroiva arvoliberaali tuuliviiri.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuollainen höpöhöpö voi upota hyvinkin jeesuskuplassaan kyyristeleviin ja nätisti sanottuna lukeneisuutta kaihtaviin. Mutta kyllähän asia on oikeasti niin, että Nietzschen ajatuksilla ei ole osaa eikä arpaa marxilaisessa yhteiskuntatutkimuksessa. Ahvio pudottelee vaan uskovaisia pelottavia demonin nimiä.

Juha Ahvio ei ole mikään oikea tutkija. Hän on vain hourupää, mutta sillä tavalla vaarallinen vapaalle yhteiskunnalle, että hän on tuomassa yhsdysvaltalaisten kilariuskovaisten ääriliikkeiden toimintatapoja sivistysmaahan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Puhutaan myös "puppugeneraattoreista", tosin tällähän ei ole mitään tekemistä Ahvion kanssa ... tietenkään.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#27, #30. On se nyt ihmeellistä, että tasa-arvoisen avioliittolain sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kannattaminen muka olisi marxilaista. Esimerkiksi Neuvostoliitossahan “ei ollut homoseksuaalisuutta”, vaan sitä oli vain “rappeutuneessa lännessä”. Lisäksi mm. kirjailija Pirkko Saisio joutui ottamaan etäisyyttä 70-luvun vasemmistolaiseen kulttuuriliikkeeseen, koska se ei suvainnut homoseksuaalisuutta.

Nykyäänhän vasemmistoliitto kannattaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasavertaisia oikeuksia – hieno asia, joka heille ansioksi luettakoon.

Eikös Aito avioliitto -yhdistyksen perustajajäsen Jukka-Pekka Rahkonen ensimmäisen kerran maininnut jotain “kulttuurisodasta”?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #36

Jeps.

Rahkonen toteaa Epäneutraali sukupuoli-kirjassa (s. 139, 142):

"... Aito avioliitto -liike järjestäytyy

Mustana perjantaina 28.11.2014 syntyi vakaa päätös siitä, että tätä kulttuurisotaa emme häviä ilman todellista ja kovaa taistelua ...

... Aloitimme kampanjan Heurekassa 28.3.2015 ... Kampanjan avajaistilaisuus keräsi Heurekan pääsalin täyteen yleisöä. Kaikki eivät mahtuneet edes sisälle. Tilaisuudessa oli kansainvälisinä vieraina La Manif Pour Tous -järjestön johtaja Ludovine de la Rocheré ... Olimme saaneet yhdistyksellemme ranskalaiselta La Manif Pour Tousilta kansainväliset tunnukset ja värit ..."

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Vähän ohi blogin varsinaisesta aiheesta, mutta kuitenkin:

Miniseminaari Transihmisten oikeuksien ja hyvinvoinnin parantaminen
https://www.youtube.com/watch?v=s_Gt0Zvf1QM&featur...

Käyttäjän AkiLaukkanen kuva
Aki Laukkanen

Ai kun kiva, saadaan kristityillekin oma ISIS.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset