Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Uskaltaako Venäjän kansa vielä nousta propagandan ja pelon alta?

Tänään Venäjällä sitten äänestetään presidentistä. Tulos on etukäteen tiedossa. Opposition kenties ainoa varteenotettava ehdokas saatiin sysättyä vaalista ja kaikki muut ”vaihtoehdot” ovat nykyjohdon sylikoiria. Näennäisdemokratian ”oppositio” tulee saamaan kansalta tietysti hajaääniä mutta tosiasiallisesti signaali, jonka nämä äänet antavat, on tuen osoitus nykyjohdolle.

Vaaleissa valta on ainakin hetkellisesti kansalla mutta massiivinen propaganda ja hallinnon autoritääriset otteet todellista poliittista oppositiota kohtaan luovat yhtälön, jonka tuloksena on aivopestyjen ja pelkoa tuntevien kansalaisten tietynlainen joukkokäyttäytyminen. Aivopesu kohdistuu myös lapsiin ja nuorisoon, millä yritetään luoda nykyjohdolle ja nomenklatuuralle uskollinen uusi sukupolvi vanhaan neuvostotyyliin, tosin venäläisortodoksisuus ja länsivastainen nationalismi ovat tulleet ateismin ja kommunistisen aatteen tilalle.

Venäjän hakeuduttua pahalle törmäyskurssille lännen kanssa, tarjoutui vastapuolen reaktioista oivallinen propagandistinen väline nationalistiselle aatteelle. Tämä on uponnut venäläisiin, kuin kuuma veitsi voihin. Vastakkainasettelun mielikuvaa haetaan kaikkialla, missä Venäjän intressit suhteessa länteen voisivat olla keskenään ristiriidassa – uutta vettä venäläisnationalismin myllyyn.

Nuorisoon kohdistuva propaganda herättää pakostakin pohtimaan Venäjän tulevaisuutta Putinin jälkeen. Putinkaan ei ole ikuinen. Ketä varten uutta ja uskollista sukupolvea kasvatetaan? Pahalta näyttää.

Avainkysymys on, nouseeko uusista sukupolvista demokratiaa ja oikeusvaltion periaatteita kunnioittavia johtajia vai onko nykytilanteen jatkuminen ja kenties kärjistyminen edessä vielä pitkälle tulevaisuuteen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mielenkiintoinen aika tulee Venäjällä, kun Putin kuolee pois.. Onko sisällisodan aika, vai jatkuuko diktatuuri, mutta varmaa on se ettei Venäjä vallassa olevat anna sitä pois ilman taistelua!

Mutta myös Länsi voi vaikuttaa ihmisten mielipiteseen? Aletaanko näyttäytymään Venäjän "Ystävänä" jolloin propaganda ei välttämättä toimi. Pakotteet poistamalla jne. Siis lähempänä ajankohtana kun Putin on vallan luovuttanut.

Jos me aina syytetään jokaisesta Venäjää, vaikka ei olisi kunnon todisteita.Ei ole vaikeaa Venäjän hallitsijoiden vaikuttaa kansan mielipiteseen.
Nyt pakotteet joita USa/EU vain tiukentaa! Samalla Nato menee lähemmäksi rajaa. Helppo kohde luoda kansan ja johtajiston yhteinen kansanvihollinen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Juu, ei mahdollinen kurssinmuutos kivutta varmasti tapahdu.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että nykyisenkaltainen tilanne saa jatkoa ehkä myös Putinin jälkeen.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

"Suomessa sitten äänestetään presidentistä. Tulos on etukäteen tiedossa."

Eikö se mennyt täälläkin niin? En kylläkään erityisemmin pidä Venäjän kehityksestä, mutta se on silti heidän maansa ja vaalinsa.Kyllä kai sen voi myöntää, että Putte valitaan kuitenkin äänienemmistöllä ja että venäläiset arvostavat häntä?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllähän se täälläkin oli hyvin pitkälti tiedossa, kenestä presidentti tulee mutta ei meillä sentään mitään "Niinistö-nuoria" kasvatella.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Niin ei kasvatella, eikä edes maanpuolustusnuoria, mikäli Tuomioja ja Paatero saa päättää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #5

Mahtaa olla maanpuolustuskoulutusyhdistyksen puitteissa tapahtuva nuorisotoiminta verrattain turvallisissa käsissä ja varmaan onkin.

Tuomiojalta ja Paaterolta on unohtunut suomalainen ase- ja metsästyslainsäädäntö:

"Ampuma-aseeseen tai aseen osaan, johon on annettu hallussapitolupa tai aselupa, voidaan luvanhaltijan suostumuksella antaa luonnolliselle henkilölle rinnakkainen oikeus hallussapitoon (rinnakkaislupa).

Huoltajien suostumuksella lupa haulikkoon, kivääriin, pienoiskivääriin tai yhdistelmäaseeseen voidaan kuitenkin antaa metsästyslainsäädännön mukaan sallittua eläinten ampumista taikka ampumaurheilua ja -harrastusta varten myös 15 vuotta vaan ei 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka muuten täyttää luvan saajaa koskevat edellytykset."

https://www.poliisi.fi/luvat/rinnakkaislupa

Tähän voisivat lainsäätäjät, kuten Tuomioja ja Paatero kiinnittää huomionsa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nuoriso ei kyllä ole sielläkään niin huijattavissa kuin vanhempi väestö. Siellähän vaaditaan Venäjä ensin-asennetta ja ortodoksisuutta. Mutta nuoriso näkee että rikas vsltaklikki itse lähettää lapsensa ulkomaisiin kouluihin ja viis veisaavat kirkosta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tarkkasilmäisessä ja omilla aivoillaan ajattelevassa nuorisossa on avain myönteisempään kehitykseen, totta.

Toisaalta ylhäältä tulevan pelottelun leimaaman todellisuuden alta kuoriutuminen siinä määrin, että sillä alkaa olemaan todellista poliittista ja yhteiskunnallista merkitystä, vaatii paljon niin Venäjällä kuin monessa muussakin autoritäärisen johdon omaavassa maassa (esim. Turkki tms.). Myönteisen kehityksen torppaamiseksi on sitten näitä johtoa myötäileviä "kasvatusorganisaatioita", jotka kaiken lisäksi saavat terrorisoida kansaa, erit. vähemmistöjä, kenenkään todellisuudessa siihen puuttumatta. Pitkälle on Venäjänkin johto asiat sumplinut.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kylmäsi lukea Suomessa asuvien ja äänestämään menossa olevien kommentteja.

Lojaalisuus ei selvästikään ole Suomeen päin. Ja "rajatkiinni" -ääliöt meuhkaavat islamisaatiosta Suomen uhkana. Typerykset.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tunnen kyllä Venäläisiä jotka ei ole yhtään ilahtuneita, sitten taas on niitä jotka ihannoivat Putinia.

Itse en luota kyseiseen herraan, koska se edustaa tahoa joka hallitsee Venäjää.

Viimeksi kun Putin valittiin, oli sama meininki. Ihan mielenkiintoisen analyysin antoi Juha Ahvio aikanaan. Kuka on Putin ja mitä se edustaa.

joo joo tiedän ettet tykkää linkistä, mutta suosittelen katsomaan jopa silläkin ehdolla, että analyysi on puutteellinen.

https://patmos.studio24.fi/media/venajalla_vaalit_...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Patmos lähetyssäätiön ihan omakutoinen ja pitkät juuret omaava konfliktinsa itäsuuntaan antaa tietynlaisen mausteensa näihin esitettyihin analyyseihin.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Onko kenellekään arvostelijalle tullut mieleen, että Putte saattaa olla vähiten huono vaihtoehtio meidän kannaltamme? Miten olisi Zhirinovski?

Kerta toisensa jälkeen ulkomailla valitaan presidenttejä ja puolueita kysymättä neuvoa täältä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

On totta, että Putsku on siinä mielessä hyvä pressa, että hän kuitenkin tuntee lännen. Siellä on paljon politikkoja, jotka eivät tunne muuta kuin vaalipiirinsä. Ja sellainen tyyppi ruoriin?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Yksi juttu on varmaa: Putin valitsee seuraavan presidentin.
Häneen on vaikea suhtautua oikein mitenkään:
- Nosti aikoinaan vaarallisen Naschi-järjestön kunniaan.
- Parempi kansalle kuin Jeltsin.
- Pölli kavereittensa kanssa mielettömät omaisuudet (Kuten myös Jeltsin).

Toivoisi, että suomalainen media referoisi enemmän hänen puheitaan ja selvittäisi tavis-kansalaisen oloja, jotta suomalaiset tietäisivät enemmän "Mitä naapurissa tapahtuu". Väitän, että suomalaiset saavat vain vähän tietoa nyky-Venäjästä.

Henry

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Onnittelut venäläisille 18.3. Vaalipäivästä. Lännen ja porvarimedian vaalivaikuttaminen ja trollaus joutui häpeään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suomessa asuu mittausten mulkaan maailman onnellisin kansa. Venäjää ei varmaankaan mitattu. Hyvin todennäköistä on, että Venäjä on onnellisin. Miksikö? Tietenkin siksi, että onnettomat eivät puhu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset