Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Perussuomalaisten apajille lähteminen voi johtaa ilmapiirin kovenemiseen

Pääministeripuolue Keskustan eduskuntaryhmä julkaisi 28.9 turvapaikkapoliittiset linjauksensa. Linjaukset muistuttavat hyvin pitkälle Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman henkeä. Keskustalla on akuuttina kriisinä kannatuksen roima laskusuhdanne, minkä monet ovat nähneet linjausten taustalla.

Todellisessa poliittisessa päätöksenteossa Keskustan uusi linja ei arvioiden mukaan tule näkymään. Tähän vaikuttaa konkreettisesti muun muassa EU:n kautta tulevat sitoumukset, joiden rikkominen johtaisi maan varsin outoon valoon – vrt. esimerkiksi Unkari.

Keskustan eduskuntaryhmän linjapaperi luo ansan ainakin kahta kautta.

Keskusta on ajautunut kalastamaan Perussuomalaisille tyypillisillä apajilla, mikä saattaa johtaa asenteissa ilmenevään kovenemiseen ja sitä kautta yhteiskunnallisen ilmapiirin polarisoitumiseen entisestään. Tämä tulee väistämättäkin hyödyttämään myös Perussuomalaisia.

Toisaalta todellista turvapaikkapolitiikkaa ohjaavien poliittisten realiteettien asettamat rajoitteet tekevät ennen pitkää kansalaisille selväksi sen, että Keskustan linjapaperi on lopulta pelkkää paperia; populismia, jolla ei ole mitään käytännön merkitystä. Myös tämä tilanne – pettymys – tulee hyödyttämään sitä, jonka apajille on lähdetty kalastamaan, nimittäin Perussuomalaisia. Tämäkin tietäisi ilmapiirin polarisoitumista.

Jälkimmäinen skenaario syö auttamatta Keskustan kannatusta, mikä syö myös hallituksen uskottavuutta. Tämä ei varmastikaan ole ollut Keskustan tavoite.

Olisi ollut suotavaa, että pääministeripuolue Keskusta ei olisi ajautunut tämänkaltaiseen ratkaisuun, joka ilmentää poliittista epätoivoa ja ajaa suomalaista mielipideilmastoa epätoivottuun suuntaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Mistä päättelet että suunta on epätoivottu? Käsittääkseni kohtuullisen merkittävä osa suomalaisista pitää nykyistä pakolaispolitiikkaa liian sinisilmäisenä/löysänä. Ja siis sitähän se on. Maasta ei kyetä poistamaan edes niitä joilla ei ole perustetta suojeluun.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Suunta ei vaikuta kovin johdonmukaiselta hallituksen tavoitteiden näkökulmasta. On selvää, että mielipideilmaston koveneminen/polarisoituminen vaikuttaa kielteisesti mm. turvallisuuteemme mutta myös maahanmuuttopoliittisten tavoitteiden toteuttamiseen.

Pekka Pylkkönen

Mielipideilmasto kyllä lämpenee kun politiikka vastaa sitä mitä ihmiset pitävät oikeudenmukaisena. Elintasopakolaisuutta, jota Suomeenkin suuntautuva pakolaisuus lähes tyystin on, ei lämmitä mieltä. Se on härskiä vainottujen suojaksi luodun systeemin hyväksikäyttöä.

Mika Sarivaara-Satta

Orbanilla on toimilleen kansan tuki, toisin kuin toisenlaista maahanmuuttopolitiikkaa ajavien EU-maiden päättäjillä, poisluettuna Ruotsi.

Käyttäjän SuomaKarjalainen kuva
Suoma Karjalainen

Olipa Keskustan maahanmuuttopolitiikan muutoksen syy mikä tahansa, se osoittaa, että siellä on tervettä järkeä kun riittävän tiukka paikka tulee. Samaa tilannetajua ja riskien arviointikykyä ei ilmeisesti löydy muista puolueista. Tervetuloa vain perussuomalaisten apajille tässä asiassa, kyseessä on maan ja lapsiemme tulevaisuus. Ja tiedä vaikka yhteistyömahdollisuuksia löytyy jatkossa muissakin asioissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
toisin kuin toisenlaista maahanmuuttopolitiikkaa ajavien EU-maiden päättäjillä

Niinkö?
Eikö 28 EU-maan päättäjillä olekkaan kansan tukea omissa maissaan?
(päätökset tekee yhdessä EU-maiden valtioiden päämiehet.Presitentit ja pääministerit.)
yli 700 Meppiäkin kansan luottamusta vailla? Ketkä nuo on Brysseliin valinnut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset