*

Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Vetoomus Alexandr'n ja Nikitan puolesta

Lukuisat suomalaiset ovat olleet syvästi järkyttyneitä maastamme turvapaikkaa hakeneen venäläisen miesparin, Alexandr’n ja Nikitan, karusta kohtalosta. Asia nousi esille Iltasanomien eilisen uutisoinnin myötä.

Venäjällä homofobisen katuväkivallan ja muun brutaalin syrjinnän kohteeksi joutunut miespari ajautui epätoivoiseen tekoonsa Suomen turvapaikkajärjestelmän ummistaessa silmänsä itänaapurin vakavalle seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (hlbti) ihmisoikeustilanteelle. Miehiä on odottamassa käännytys pikaisesti Venäjälle, kielteisestä turvapaikkapäätöksestä tehdyn valituksen käsittelystä huolimatta.

Alexandr ja Nikita ovat esittäneet Venäjällä tapahtuneesta väkivallasta ja syrjinnästä pitävän kirjallisen todistusaineiston Suomen maahanmuuttoviranomaisille.

Vuosien ajan on ollut tiedossa, että Venäjä ei ole turvallinen paikka hlbti -vähemmistöille, jotka elävät heihin kohdistuvan terrorin uhkan ilmapiirissä. Tämä ilmenee venäläisen yhteiskunnan kaikilla tasoilla: maan poliittinen johto, viranomaiset (erit. poliisi), yhteisöt ja tavalliset kansalaiset.

Seta nosti tämän esille eilisessä asiaa koskevassa tiedotteessaan, joka vetoaa maan viranomaisiin sekä Venäjältä että muualta tulleiden hlbti -turvapaikanhakijoiden haavoittuvan aseman huomioimiseksi ja oikeudenmukaisen turvanpaikkaprosessin varmistamiseksi.

Myös yhdenvertaisuusvaltuutettu on viime kesän tiedotteessa nostanut esiin seksuaalivähemmistöjen turvapaikkahakemusten arvioinnin ja vastaavien päätösten perustelut.

Tilanne Venäjällä on äärimmäisen hälyttävä, mistä Alexandr’n ja Nikitan inhimillinen hätähuuto antaa konkreettisen ja dramaattisen todisteen.

Turvallinen paluu Venäjälle ei kaikesta päätellen kerta kaikkiaan ole mahdollista Alexandr’n ja Nikitan tapauksessa.

Alexandr ja Nikita omalta osaltaan antavat kasvot lukuisille hlbti -turvapaikanhakijoille, joiden hätä on todellinen ja olo epätoivoinen.

Sekä poliittisella että viranomaistyön tasolla tarvitaan entistä parempaa valveutuneisuutta siitä, minkä todellisuuden ja pelkojen keskellä hlbti -turvapaikanhakijat joutuvat elämään lähtömaissaan. Olot eivät välttämättä ole turvallisia Suomessakaan, minkä syynä voi olla ymmärtämättömyys erityiskysymyksistä, jotka ovat keskeisiä hlbti -turvapaikanhakijoiden näkökulmasta tarkasteltuna.

Suomessa toimii lukuisia ihmisoikeusjärjestöjä, kuten Seta, joiden ääntä on syytä kuunnella entistäkin tarkemmin oikeudenmukaisempien turvapaikanhakuprosessien varmistamiseksi hlbti -vähemmistöjen kohdalla. Näillä järjestöillä on myös kansainvälisten verkostojensa kautta mahdollisuus saada sellaista informaatiota, jonka perusteella voidaan muodostaa luotettavampi kuva lähtömaiden oloista.

Erityisesti Venäjän hlbti -vähemmistöjen tilanteen osalta Suomen, Baltian maiden ja Ruotsin olisi syytä harkita tiivistä yhteistyötä ihmisoikeushaasteiden kohtaamiseksi yhteisessä rintamassa.

Lue lisää:

”Venäjän poliisi kirjasi ylös Aleksandrin ja Nikitan pahoinpitelyt – ”Katso, me hakkaamme heistä kaiken homouden ulos””. Iltasanomat, 28.9.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän VeepeeTihlman kuva
Veli-Pekka Tihlman

On väärin, jos ihminen Venäjällä ei voi toteuttaa seksualisuuttaan vapaasti. Suurempi harmi kuitenkin on, ettei venäläinen voi vapaasti olla länsimaista demokratiaa kannattava. Toivon, että näen myös uutisotsikot, jossa venäläiset demokraatit aiempia uutisotsikoita lainaten hakkaavat kaiken putinismin hengiltä vapaan Venäjän puolesta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Poliittisen vastustajan kirjaimellinen hakkaaminen ei käsittääkseni kuulu millään muotoa länsimaiseen demokratiakäsitykseen.

Karu realiteetti on, että Putinin hirmuhallinnon ote hallitsemastaan maasta ei ole ainakaan lähiaikoina herpaantumassa, mikä ilmenee ihmisoikeusrikkomuksina, kuten Alexandrin ja Nikitan tapaus selvästi osoittaa.

Länsimailta, kuten Suomelta, vaaditaan rohkeutta lausua ääneen nämä rikkomukset niissä tilanteissa, joita mm. ulkopoliittisissa yhteyksissä eteen tarjoutuu.

Akuutimpi ongelma tässä tilanteessa on rohkeasti päivittää turvapaikkapolitiikkaa siten, että itänaapurin hlbti -ihmisoikeustilanne otetaan todesta, eikä lähdetä kumartelemaan itään päin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuka voi mennä takuuseen etteivät toverit ole FSB:n palveluksessa olevia?
Bumagoiden määrä viittaa siihen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ei hyvää päivää ...

God natt, sov gott!

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Eiköhän itänaapurilla ole parempiakin keinoja soluttaa ihmisiä suomalaiseen yhteiskuntaan kuin tehdä nyt nähdyn kaltainen performanssi.

Itse olen varsin vakuuttunut siitä, että tämän miesparin hätä on todellinen.

Olen yhtä vakuuttunut siitä, että Migri ei ole edelleenkään tehtäviensä tasalla; organisaatiossa on vakavaa ammattitaidon puutetta arvioida etenkin hlbti-vähemmistöihin kuuluvien todellista turvapaikan tarvetta.

Käyttäjän SamuelKettunen kuva
Samuel Kettunen

Venäjällä on perhearvot kuitenkin kunniassa, toisin kuin täällä muualla ajetaan vihamielisesti yhteiskunnan perustaa alas. Mitä muuta on puhe siitä, ettei lapsella tarvitse olla isää ja äitiä ja muu sukupuolettomuuden hömppä. Tämä ei ole puolustus väkivaltaa kohtaan niin idässä kuin lännessä, mutta kyllä englannin kielisissä maissakin osataan vainota perinteiseen ja aitoon käsitykseen pitäytyviä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Suomessakin pitäisi olla ihan laillinen oikeus tarvittaessa hiukan oikaista uppiniskaista vaimoa. Meillähän jo pelkästä kunnon korvapuustista ukko joutuu vankilaan. Sama koskee lasten kuritusta. Joka kuritta kasvaa...
Ikiaikaiset hyvät perhearvot pitäisi meilläkin palauttaa kunniaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Meillähän jo pelkästä kunnon korvapuustista ukko joutuu vankilaan. Sama koskee lasten kuritusta"

Fyysinen (tai henkinen) väkivalta ei kuulu sen kummemmin terveeseen parisuhteeseen kuin lastenkaan kasvattamiseen!!!

https://www.voice.fi/suhteet/a-151526

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mitä ihmeen perhearvojen kunniassa pitämistä se sellainen on, että hakataan homoja?!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai miten Venäjällä perhearvot kunniassa muka? Avioeroprosentit korkeammat kuin koskaan, samoin aborttiluvut. Syntyvyys minimaalista. Perheväkivalta iso ongelma.
Venäjällä kirkko ja rihkamakuvin ylläpidetty hallinto toitottaa perhearvoja samalla kun niistä ei ole todellisuudessa mitään jäljellä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Venäjän poliittinen johto pelaa likaista sisäpoliittista peliä, missä rehellistä demokratiaa vaativia oppositiovoimia pidetään vaiennettuina osittain sillä, että halpamaisesti valitaan erittäin haavoittuvassa asemassa olevat vähemmistöt, joita terrorisoidaan esimerkkinä siitä, että "näin teillekin voi vielä käydä" (ja osin käykin).

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Venäjällä on perhearvot kuitenkin kunniassa
....................

Pelkästään Pietarissa on 10 000 katulasta ja jopa ruumiillinen väkivalta lapsia kohtaan on siellä yleisesti hyväksyttävää.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#6. Jos perhearvot ovat Venäjällä kunniassa, niin kummallisen paljon siellä on sitten katulapsia. Mitenkä Kettunen selittää sen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itsemurhayritys ei Suomessa johda automaattisesti pakkohoitopäätökseen tai hoitoon suljetulla osastolla psykiatrisessa sairaalassa. Jokainen tapaus arvioidaan erikseen suunnitelmallisuuden ja vakavuuden suhteen.

Ovatko terveydenhuoltoviranomaisemme tässä nimenomaisessa tapauksessa katsoneet, ettei uhkaa omalle terveydelle enää ole ja kumpikaan henkilö ei ole edes psykiatrisen avohoidon tarpeessa ?

Mikäli asia on näin, jää tämä kaksoisitsemurhayritys erittäin poikkeavasti käsitellyksi yksittäistapaukseksi Suomen terveydenhuollossa ollakseen kahden ihmisen aito yritys riistää henki itseltään.

Terveydenhuollon salassapitosäädöksiä loukkaamatta voisi avoin tiedotus näiltä osin lisätä tämän kaksoisitsemurhayrityksen uskottavuutta.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mikäli meillä ei ole sitä vertaa inhimillisyyttä ja jakamattoman ihmisarvon kunnioitusta, että emme vastaa näiden kahden epätoivoisen ihmisen hätähuutoon, niin on mielestäni rivoa alkaa kouhkaamaan jostain perhearvoista.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niinpä. Tunnekylmyyttä riittää.

Tuli mieleeni, että eivätkö nämä Venäjän perhearvojen "kunnioittamisesta" ihastuneet voisi kokeilla mennä "vaihtoon" Venäjälle.

Voisi olla, että kun siitä "vaihdosta" takaisin tulisivat, asioita saattaisi katsoa hieman eri vinkkelistä (paino sanalla saattaisi).

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä mailmassa homoja riittää, emme pysty kaikkia vastaanottamaan syystä että ihminen on homo eikä oma isänmaa tykkää.
Koko performanssi oli naurettava eikä sillä varmaankaan ohiteta maahanmuuton byrokratiaa.

Enivei tervetuloa A&N Suomeen työluvalla, se onnistunee ilman puukkoja.
Tarvitsemme tänne veronmaksajia ihan riippumatta henkilökohtaisista suuntauksista.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Juuri tällaista empatiaimpotenssia valitettavan monet potevat. Jos ihmisen hädän määrittelee naurettavaksi, niin ehkäpä se kertoo jotain.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Hätää on niin monenlaista.
Itse priorisoisin toisin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #19

Pitääkö sitä nyt asettua priorisoimaan toisten ihmisten elämää? #turhaatuomariutta# Kyllä se hätä on yksilöllinen kokemus.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"eikä oma isänmaa tykkää"

Tässä ei nyt ole kysymys mistään pelkästä tykkäämisen puutteesta vaan siitä, että se isänmaa (Venäjä) hakkaa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

No joo.
Se on tietysti ikävää.
Kuten jo kirjoitin - lämpimästi tervetuloa o m a l l a kustannuksella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Jotenkin hassua. Oletko kuullut pinkistä rahasta?
Kuulostaa ristiriitaiselta kuten natsit jotka puhuvat seinästä tulevasta rahasta vähemmistöihin liittyen vaikka itse elävät tuilla.
Jostain syystä muukalaiskammoa ja vähemmistövihaa levittävillä ihmisillä on heikko tilannetaju.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #20

Sini hyvä.
Nimitteletkö minua natsiksi ja yhteiskunnan siivellä eläväksi?

Kysymys ei ole mistään muusta kammosta kuin rahan polttamisen kammosta.

Uskon että rahalla on suurikin merkitys, rahaa ei vaan riitä kaikkeen.
Muussa tapauksessahan suomalaiset homojärjestöt hoitaisivat homman kotiin.
Viisi senttiä/pv per homo varmaan kattaisi näiden onnettomien elämisen kulut.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #27

"Viisi senttiä/pv per homo varmaan kattaisi näiden onnettomien elämisen kulut."

Kovin on köyhät eväät Viertasella jos meinaat että 5 senttiä/pv tuki riittäisi.
Johan vitsin murjaisit vai liekö silkkaa piruilua homoja kohtaan.
No..sama summa riittäisi sitten varmaan myös onnettomalle herra Virtaselle.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #28

No kaipa suomesta nyt sen verran homaja riittää. Esim 20 000 X 0,05 € toisi jo aika potin. Kyllä minä otan vastaan, ei muuta kun pistä iso remmi pyörimään.
En voi kun peukuttaa :)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #29

Mistä muuten päättelet, että kyseiset miehet olisivat jäämässä yhteiskunnan elätettäviksi, vaikka turvapaikan saisivatkin?

Onko tuo sinulle jokin automaatio, että kaikki turvapaikan hakijat jäävät tukien varaan?

Kyllä tässä maassa on myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat saaneet turvapaikan ja ovat työssä, maksavat veroja siinä missä Virtanenkin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #31

1) En missään vaiheessa.

2) Ei. Olenko antanut ymmärtää?
Sinulla on varmasti tietoa siitä kuinka suuri osa turvapaikanhakijoista ovat jääneet tukien varaan, sanotaan nyt vaikka 25 vuoden aikana. En nostaisi sitä nyt kuitenkaan tähän.

3) Aivan varmasti meillä on ihmisiä jotka käyvät töissä ja ovat saaneet joskus turvapaikan meiltä. Hyvä juttu.

Kiinnostavia juttuja mutta.

- Oletko sitä mieltä että jos suomen viranomaiset eväävät turvapaikan, homma ratkeaa puukolla?

- Oletko vakuuttunut että muut venäläiset/muunmaalaiset homot eivät käyttäisi tätä ennakkotapausta hyväkseen?

- Mistä tiedät että koko tarina on edes totta? Nyt ja tulevaisuudessa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #33

"Oletko sitä mieltä että jos suomen viranomaiset eväävät turvapaikan, homma ratkeaa puukolla?"

En, ei varmaankaan ratkea puukolla, mutta kertoo se epätoivosta jos ihminen on valmis tappamaan itsensä ennemmin kuin palaa kotimaahansa. Kyllä se kertoo jo siitä millaiset olot heillä olisi palatessaan Venäjälle.

" Oletko vakuuttunut että muut venäläiset/muunmaalaiset homot eivät käyttäisi tätä ennakkotapausta hyväkseen? "

Tuskinpa kaikki maailman homot tulevat tänne ja alkavat puukottamaan itseään hengiltä saadakseen turvapaikan, tuohon et usko itsekkään.

"Mistä tiedät että koko tarina on edes totta? Nyt ja tulevaisuudessa."

Niin...mistä sinä tiedät ettei se ole totta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

"En, ei varmaankaan ratkea puukolla, mutta kertoo se epätoivosta jos ihminen on valmis tappamaan itsensä ennemmin kuin palaa kotimaahansa."

Mitä sitten kertoo Suomen itsemurhaluvut epätoivosta omassa maassamme? Mainitaan nyt vielä että itsemurhan yritykset ovat ainakin kymmenkertaiset verrattuna onnistuneisiin itsemurhiin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #36

Ihanko tosissasi Makkonen väität, että meillä täällä Suomessa on asiat yhtä huonosti kuin Venäjällä?

Sitä en kiistä, etteikö itsemurhia ja yrityksiä olisi meillä omastakin takaa, mutta varmasti ihan eri syistä.
Toisaalta nyt on puhe seksuaalivähemmistöistä, ei oikein voi verrata esim mielenterveysongelmien, alkoholismin jne seurauksena tapahtuviin itsemurhiin.
Noissa tapauksissa useimmiten kukaan ei ole pahoinpitelemässä tai uhkaamassa henkeä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #34

Höpsistä.
Varmasti heillä ei ole herkkua Venäjällä mutta he eivät voi Suomeenkaan jäädä.

Et itsekään usko että tuonkaltaisella teatterilla muutettaisiin viranomaisen päätöstä.

Kyllä uskon vahvasti että ne 'kaikki maailman homot' tulevat tänne hipihipi jos tuolla esityksellä saa turvapaikan suomentasoisesta maasta, sehän olisi selvä kutsu.

Tähänastinen kokemus turvapaikanhakijoiden vaikuttimista ja selvityksien totuusarvosta saa minut hieman skeptiseksi. Minusta todistustaakka on tulijoilla.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #31

Kysymys itsensä elättämisestä pitäisi olla turvapaikkaprosessin keskiössä. Turvapaikkaa ei pitäisi myöntää tilanteessa jossa hakija ei kykene elättämään itseään ja mahdollista perhettään.

Tarpeeksi kauan kun jatketaan kyvyttömyyttä ymmärtää ihmisoikeuskysymysten taloudellisia aspekteja romutamme valtion joka kuitenkin edistää ihmisoikeuksia yhtenä maailman edistyksellisimmistä valtioista miljoonille ihmisille. Tätä hyvää ei voi taikoa kaikille kerralla, vaan ihmisoikeuksien kunnioittamisen leviäminen on hidas kehityskulku. Kärsivällisyytemme on vain kerta kaikkiaan riitettävä vaikka ihmisiä kuolisikin ympärillämme.

Kestävä kehitys on tässäkin tärkeintä. Joudumme sietämään sen että tällä hetkellä kaikki ei ole niinkuin toivoisimme jotta emme romahduta kehitystä.

Velkaantunut, vakaviin talousongelmiin vajoava maa päätyy suurella todennäköisyydellä natsien, tai vielä pahempaa, punavihreiden hallittavaksi. Siinä saadaan heittää hyvästit ihmisoikeuksille ja vapausaatteelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

En nimittele. Sinä vaan vihjaat että N&A ovat tyhjätaskuja vaikka common sense sanoo etteivät ole. Homot ja lesbot eivät ole keskimäärin tyhjätaskuisempia kuin muut. Lisäksi tekonsa oli tyylipuhdas ja rohkea mikä viittaa kulttuurishenkiseen pääomaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #39

Hyvä.
En vihjaa että he ovat tyhjätaskuja - toivotin heidät tervetulleeksi omalta osaltani - kunhan maksavat elämisensä itse.

Itse en näe keississä mitään rohkeaa/tyyliä mutta se on vain yksi mielipide.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Tarvitsemme tänne veronmaksajia ihan riippumatta henkilökohtaisista suuntauksista."
Syytä olisi kotimaisetkin loisijat laittaa ahertamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä en ainakaan hyppelisi sateenkaaren väreissä turuilla ja toreilla jos tietäisin ettei seksuaalivähemmistöjä hyväksytä. Itse asiassa en ole koskaan julkisesti esitellyt sukupuolista suuntautumistani. Miksi hakattaisiin jos pitävät homoutensa makuuhuoneessa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai piilottaisit partnerisi! Kallis hinta suuren ja mahtavan palvelemisesta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Venäläistutkija: Väkivalta homoja kohtaan lisääntynyt Venäjällä, ja se on johtanut usein jopa uhrin kuolemaan – syynä neljän vuoden takainen laki homopropagandan kiellosta". HS, 27.9.2017

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005385619.html

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä. Venäjällä myös ammutaan ihmisiä päähän päivittäin. Elämä on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Setan entinen puheenjohtaja ja Suomen tasavallan presidenttinä erittäin läheiset ja lämpimät idänsuhteet luonut Tarja Halonen on oikea henkilö ratkaisemaan Alexandr'n ja Nikitan tapauksen luomat jännitteet Suomessa.

On selvä, että rakastavaisten sydämet halajavat äiti-Venäjälle ja presidentti Halonen voisikin ottaa yhteyttä hyvään ystäväänsä presidentti Putiniin ja varmistaa nuorten miesten turvallinen kotiinpaluu ja elo kotimaassaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Venäjällä asuu miljoonia homoja, ja maailmalla kymmeniä miljoonia. Monelleko annetaan turvapaikka, vai toivotetaanko kaikki reilusti tervetulleiksi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voisi yhtä hyvin sanoa että nämä ns. homot eivät tosissaa halunneet tappaa itseään. Koko touhu olikin lavastusta.
Harakirin tekeminen japanilaiseen malliin vaatii aivan toisenlaiset miehet. Nämä tiesivät mikä kohta oli vaaraton, ehkä he saivat puudutuspiikin etukäteen?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Pakko todeta että johan miehellä villi mielikuvitus.

Hoh hoijaa. Olisiko vielä muita salaliittoteorioita?

Juu vaaraton kohta, eihän toisella ollut oikeasti hengenlähtö kuin milleistä kiinni.

Taidat olla lääketietenkin ammattilainen kaiken muun huruilun lisäksi...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uutisoinnin takana oli toinen itseään puukottanut venäläismies. Itse asiassa hän kertoi itselleen kerrotun , että teräaseen kärki oli ollut muutaman millin päässä "tärkeästä elimestä".

Mistään vakavammasta vammasta ei tässä tapauksessa voi puhua kuin populistisessa tarkoituksessa : " hengenlähtö milleistä kiinni."

Näitä "tärkeään elimeen" puukotettuja hoidetaan maamme sairaaloissa hyvällä menestyksellä ellei nyt päivittäin niin ainakin viikottain. Tapaukset eivät ylitä uutiskynnystä.

P.S. Vuonna 2015 venäläinen homopari Vladimir&Vasili sai ilman populistisia kiristystoimenpiteitä Suomesta turvapaikan.

Emme taida tietää kaikkia yksityiskohtia tästä nyt ajankohtaisesta homoparista toisin kuin lakiin perustuvia päätöksiä tekevät viranomaisemme.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Jos homoseksuaalisuus on riittävä perustelu turvapaikkaan venäläisille, niin tulijoita voi olla aika paljon.
Täällä saa kuitenkin Venäjälle verrattuna kohtalaisen hyvän elintason tekemättä mitään veronmaksajien piikkiin.

Saattaa aika moni duunari laittaa hanskat naulaan, kun miljoona venäläistä ilmottautuu elätettäväksi.
Ehkä tätä kannattaa vielä hetki miettiä..

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Jospa annettais Venäjän hoitaa omat sisäiset asiansa ihan kuten parhaaksi näkee
ja oman lainsäädäntönsä ja kulttuurinsa puitteissa. Maassa maan tavalla.
Meillä on omassa maassamme ja rajojemme sisällä aivan riittävästi parannettavaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet Timo ihan oikeassa. Kuten Vesa-Matti Louekoski vetosi, annetaan näille miehille turvapaikka. Se on vähintä, mitä Suomi voi tilanteessa tehdä. Ja sen voimme tehdä inhimillisyydestä ja ihan rajojemme sisäpuolella.

Mutta ei meitä mikään estä käymästä keskustelua Venäjän ihmisoikeustilanteesta blogeissa ja nettikeskusteluissa. Sellaisen kahlitsemiseen ei ole kyllä eväitäkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ja vielä, Timo:
Olen erityisen iloinen siitä, että kiinnität huomiota myös siihen, ettei sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet Suomessakaan ole inhimillisellä tasolla. Työtä on tehtävä Suomessakin. Esimerkiksi translaki on tärkeä kehittämisen kohde.

Meidän konservatiivisiipemme (Sin, PS ja KD) tekevät "kristilliseltä" arvopohjalta kovasti hallaa asioiden edistämiselle. Aito avioliitto -yhdistyksen yhteiskunnan kehittämisen jarrutustoiminta on hyvä esimerkki siitä, kuinka Suomen pitäisi päästä irti tuosta fundamentalistien otteesta.

Parhaimmillaan Nikitan ja Aleksandrin turvapaikan myöntäminen voisi toimia myös oman ihmisoikeustilanteemme kehityksen vauhdittajana ja innostajana.

Kiitos, että kiinnitit huomiota myös maamme omaan tilanteeseen!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset