*

Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

IS: Eduskuntatalon edessä itseään puukottaneet venäläinen miespari

Iltasanomat julkaisi tänään 27.9. eduskuntatalon edessä viime perjantaina itseään puukottaneiden kahden miehen etunimet ja taustan.

Kyseessä on venäläinen nuori miespari, Alexandr ja Nikita, jotka ovat tulleet maahan turvapaikanhakijoina, mihin syynä on ollut Venäjällä vuosia kestäneet raakalaismaiset homovainot. Miesten mukaan he kuolevat mieluummin Suomessa kuin palaavat Venäjälle vainottaviksi.

Eduskuntatalon edessä sattuneet dramaattiset tapahtumat ovat herättäneet voimakkaita spekulaatioita ja erityisesti yhteyksiä Turun tapahtumiin on arvuuteltu.

Poliisi on kertonut tapahtumista ainoastaan sen, ettei rikosta epäillä ja, että sivulliset eivät olleet vaarassa. Motiivista poliisi on kertonut, että kyseessä on ollut halu ”kiinnittää huomiota turvapaikkaprosessiin”.

Alexandr ja Nikita ovat olleet suorastaan ihmeissään suomalaisesta uutisoinnista. Tapahtumien todellisista taustoista ei ole tihkunut julkisuuteen mitään tietoja ja poliisi on vedonnut vaitiolovelvollisuuteensa.

Miesparille on syntynyt vaikutelma, että Venäjän HLBTI -ihmisten tilanteesta halutaan vaieta Suomessa tai ainakin kyseessä on ymmärtämättömyys asioiden todellisesta laidasta Venäjällä.

Lue lisää:

”IS tapasi Aleksandrin ja Nikitan, jotka puukottivat itseään eduskuntatalon portailla: ”Kuolemme mieluummin Suomessa kuin Venäjällä””. IS, 27.9.2017

”Kommentti: Venäjän homovainot ovat totta”. IS, 27.9.2017

”Turvapaikanhakijoiden itsepuukotus hätähuuto – tilanne Venäjällä hälyttävä”. Seta, Tiedote, 27.9.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja kaiken kukkuraksi somessa vielä irvailtiin "mamuvastaisten" taholta uutisen jälkeen: "Tarvittinkohan edes laastaria". Ei ole empatia kaikilla kohdallaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Näiden tapahtumien ja nopean etnisen profiloinnin perusteella kansankiihottaja Packalén halusi aseistetut vartijat Eduskuntatalolle.

Kyllä on maailma paha paikka persulle.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ettei vaan olisi Packalénia alkanut pelottamaan, kannattaa heidän huudella lisää niin näkevät vielä enemmän mörköjä joka paikassa...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä se halusi ne vartijat venäläisten natsinuorten varalle. Vai oliko ne nashi-nuoria?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos tiedosta. Taitaa miesten epäilyt olla totta. Että Suomessa halutaan vaieta Venäjän kauheuksista.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niinpä. Nämä nuoret miehet ovat osoittaneet oma-aloitteisesti avoimuutta asioiden suhteen ja silti on vaiettu ja annettu huhumyllyjen pyöriä, vaikka olisi voitu jo heti kättelyssä katkaista huhuilta siivet ja kertoa todellinen laita.

IS toteaa:

"Aleksandr ja Nikita ottivat itse yhteyttä Ilta-Sanomiin sen jälkeen, kun he kokivat epäonnistuneensa kahdella eri tavalla: itsemurhayrityksestään huolimatta he jäivät henkiin ja joutuivat sen jälkeen huomaamaan, että edes heidän hätähuutonsa ei välittynyt selkeässä muodossa Suomen julkisuuteen.

– Kyse ei ollut pelkästä huomionhausta, vaan olimme valmistautuneet kuolemaan. Ajattelimme, että kuolemme mieluummin täällä Suomessa, sillä takaisin Venäjälle me emme missään nimessä aio palata, Nikita kuvailee.

– Emme ajatelleet vain itseämme, vaan halusimme, että teostamme olisi hyötyä muille venäläisille homopareille, jotta Suomessa tajuttaisiin heidän epätoivoinen tilanteensa. Valitsimme eduskuntatalon edustan tekopaikaksi juuri siksi, että lainsäätäjänne heräisivät, Aleksandr säestää."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005384413.html

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kunhan nyt ensiksi kauhisteltaisiin ja lopetettaisiin Suomessa asuvien lasten silpomiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan kuule rinta rinnan voi kauheita asioita kauhistella. Ja Venäjältä paenneita homoja elää jo keskuudessamme. Ovat siis Suomessa ja suomalaisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikö mitään epäkohtaa saa kauhistella muuta kuin niitä silpomisia?
Mikset todennut samaa vaikkapa Turun puukotusten jälkeen?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Siksi koska kyse nyt homoseksuaaleista, toki Makkosen silloin pitää kommentoida ja olla huolissaan. Muut ja muihin kohdistuvat asiat hänestä tärkeämpiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On asioita joita voimme kaukaa kauhistella ja sitten on epäkohtia joita voimme poistaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

Niinpä. Jälkimmäisiin kuuluu homojen palauttaminen Venäjälle. Sen voimme tosiaan lopettaa tuosta vain.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

En ole nähnyt vaatimusta venäläisten palauttamisesta, ovat käsittääkseni hyvin sopeutuneet Suomeen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Tuo homoparihan puukotti itseään juuri siksi kun heitä oltiin palauttamassa Venäjälle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jotenkin periaatteellisesti Venäjältä tulleet turvapaikanhakijat ovat uskottavammin aitoja tapauksia kuin kymmenen turvallisen maan läpi juosseet pakolaisina esiintyvät ihmiset. Tšetšenia kaikki homot voisi Suomeen ottaakin, koska se ei vielä olisi ylivoimaisen suuri joukko ihmisiä. Siellä lisäksi käsittääkseni homovainot ovat yleisempiä kuin muualla Venäjällä. Venäjän kaikki homot on sitten jo ylivoimaisen suuri joukko ihmisiä meille vastaanotettavaksi.
Uskon ja toivon, että itsensä puukottajista viranomaisemme tekevät oikeudenmukaisen ratkaisun lakiemme mukaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Onhan se tietysti hyvä, kun Jääskeläinen ottaa todesta Venäjän homojen tilanteen, mikä sinänsä vaikuttaa olevan varsin harvinaista Suomessa, osin johtuen varsin systemaattisesta vaikenemiskulttuuristamme.

En silti lähtisi asettamaan turvapaikanhakijaryhmiä vastakkain.

Käyttäjän JPiri kuva
Juhani Piri

Miten liene homofobia arabimaissa. Tulevatko toimeen muiden turvapaikanhakijoiden kanssa vaan onko heidät täytynyt eristää muista ettei joudu väkivallan tai muun uhan kohteeksi. Vastauksena tuohon "en silti lähtisi asettamaan turvapaikanhakijaryhmiä vastakkain"

https://yle.fi/uutiset/3-8453642
http://www.iltalehti.fi/viihde/2016051621570041_vi...

Venäläinen kulttuuri on paljon lähempänä meidän kulttuuriamme kun arabimaista tulleiden kulttuuri, islamin uskoineen ja sharia lakeineen. Tätä faktaa ei oikein voi kiistää vaikka kuinka katselisi mailmaa ruusunpunaisten lasien läpi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minullahan tuossa oli ääneen lausumattomana ajatuksena myös se, että turvapaikka haetaan ensimmäisestä turvallisesta maasta. Venäjältä länteen se helpostikin on Suomi. Sitten toisaalta valepakolaisia on paljastunut varsin runsaasti noista kymmenen turvallisen maan läpi vaeltaneista, ettei siinä ollut kuin vähän faktaa mukana.
Kolmanneksi vielä se, etteivät meidän resurssit sentään ole rajattomia. Elintasoaan kohottamaan pyrkiviä tulijoita saattaisi maailmalla olla muutama miljardi, jos kaikki saataisiin innostettua liikkeelle. Ettei edes Venäjältä voisi meille ottaa kaikkia tulijoita, mutta Tsetseniasta sentään voisi ottaa kaikki seksuaaliset toisintoimijat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tšetšenia kaikki homot voisi Suomeen ottaakin, koska se ei vielä olisi ylivoimaisen suuri joukko ihmisiä."

Ei siinä mitään, mutta merkille pantavaa, että perussuomalaisten kannattajakin on valmis ottamaan lisää muslimeja Suomeen, vaikka niitä sorrettuja ja maltillisiä ei monien mielestä ole olemassakaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hieman enemmän pitäisi antaa arvostusta seppuku-miesten lujaa luonnetta vaativalle teolle.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Miksi tulevat tänne eihän me voida kaiken maailman tulijoita huoltaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä muutama vihervasemmistolainen vetää itkua parista itsemurhayrityksestä. Enpä ole kuullut samaisten tyyppien edes maininneen suomalaisten ennätysmäisistä itsemurhaluvuista puhumattakaan että olisivat vaatineet jotakin tehtäväksi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No voi että. Minä esim itsemurhan tehneen läheisenä olen 30 vuotta kampanjoinut itsemurhien uhrien puolesta? Mitä sinä olet tehnyt silläaikaa?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Vedä nyt Makkonen vielä tähän raiskaukset maahanmuuttajat versus kotimaiset. Kotimaiset raiskaukset kun ei tunnu kiinnostavan, nähdään vaan muiden tekemät.
Ja kun asian ottaa puheeksi saa suoraan sanoen paskaa niskaan, on kokemusta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Asiaa koskeva Setan tuore (27.9.2017, 15:34) tiedote:

"Turvapaikanhakijoiden itsepuukotus hätähuuto – tilanne Venäjällä hälyttävä"

https://www.epressi.com/tiedotteet/sosiaaliset-kys...

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Venäjällä on oma kulttuurinsa ja lainsäädäntönsä - Suomella omansa. No Suomihan
on koko maailman sosiaalitoimisto ja -hoitola. Kyllä veronmaksajat maksavat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Homovainoja on kyllä falskia puolustella mihinkään kulttuuriin vetoamalla.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pahus, kun heitä ei ehditty paremmin kotouttaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

HS: Venäläistutkija: Väkivalta homoja kohtaan lisääntynyt Venäjällä, ja se on johtanut usein jopa uhrin kuolemaan – syynä neljän vuoden takainen laki homopropagandan kiellosta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005385619.html?...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paljonkohan Venäjällä on turvapaikkaa tarvitsevia sukupuoli-ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia kansalaisia vajaan 150 miljoonan asukkaan joukossa ?

Demonstraatio olisi ollut syytä suorittaa Alexandrn ja Nikitan oman kotimaan parlamenttitalon portailla, jotta sillä olisi myönteinen vaikutus Venäjän lainsäädäntöön, joka nykyisin kaventaa kyseisten vähemmistöjen oikeuksia.

Nyt miehet puukottivat itseään Suomen eduskuntatalon portailla , jotta " lainsäätäjänne heräisivät".

P.S. Suomen eduskunta ei Venäjän lakeja säädä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta vaientamisen jälkeen saivat kuin saivatkin viestinsä läpi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Venäjän lainsäätäjille ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Niillekin. Ei Venäjälläkään ole loputtomasti varaa huonoon maineeseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Joka tapauksessa huonoista ennusteista huolimatta toivon tälle rakkaustarinalle onnellista loppua Venäjällä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #34

"– Emme voi mennä Venäjälle odottamaan, hyväksytäänkö valituksemme. Jos palaisimme takaisin, meidät laitettaisiin vuosiksi vankilaan tai tapettaisiin kadulla, he perustelevat.

Miehet eivät halua kertoa julkisuuteen sukunimiään eikä edes tarkkaa kotipaikkaansa, jotta heidän ystävilleen ja sukulaisilleen ei koituisi lisää vaikeuksia. Heidän mukaansa tieto heidän henkilöllisyydestään näyttää silti menneen Venäjälle, sillä heidän homoystävilleen on soiteltu loikkauksen jälkeen."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005384413.html

Tilanne Venäjällä on äärimmäisen vakava!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset