Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Saarakkalan erikoinen huoli – Luvassa Haaviston ja Niinistön kisa

Perussuomalaisista lähteneen hallitusryhmittymä Sinisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala avautuu Uuden Suomen blogissaan varsin kummallisilta kuulostavista huolistaan. Lehdistössä on hänen mielestään heittäydytty rummuttamaan liikaa Perussuomalaisten presidenttiehdokas Huhtasaaren puolesta Niinistöä vastaan. Saarakkala esittäytyy kanditutkielmansa varjolla lehdistön poliittisen retoriikan asiantuntijaksi.

Saarakkalan painajaisena vaikuttaa olevan Huhtasaaren nousu presidentti Niinistön rinnalle vuoden 2018 presidentinvaaleissa, mihin tilanteeseen Saarakkala näkee lehdistön puuttuvan liikaa.

Saarakkalan huolet eivät perustu todellisiin yhteiskunnallisiin ja poliittisiin realiteetteihin.

Kyllä tulevissa presidentinvaaleissa ovat kaikella varmuudella vastakkain Vihreiden Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö, istuva presidentti.

Niinistö tulee saamaan Haavistosta vastaehdokkaan, jonka taustalla vaikuttaa varsin voimakkaasti vihreän liikkeen nousu suomalaisessa poliittisessa kentässä. Gallupit puhuvat selvää kieltä.

Vihreiden kannatuksen voimakkaassa nousussa heijastuu kansan parissa oleva halu kulkea kohti liberaalia suvaitsevaa suuntaa.

Kansa on kovaa vauhtia karistamassa pompöösin arvokonservatismin pölyn rippeet hiuksistaan.

Huhtasaarella voi toki olla sähköä asetelmaan luova vaikutuksensa mutta hän tulee lähinnä kirkastamaan sitä suuntaa, joka on kansan parissa voimistumaan päin.

Haavisto tulee tällä kertaa vetämään taakseen roimasti kannattajia yli puoluerajojen, marginaalissa olevat Kristillisdemokraatit, Perussuomalaiset ja Siniset pois lukien.

Tässä todellista sähköä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saarakkalan huolet ovat ymmärrettäviä, kun Sintuilla ei ole puoluetta, eikä omaa ehdokasta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kieltämättähän ns. Sinisten tilanne on se, että joutuvat eläytymään politiikkaan hyvin pitkälle muiden puolueiden kautta.

Tosin, Niinistö on keräämässä kannatusta "avoimen ja sitoutumattoman kansanliikkeen" kautta, eli on vetänyt poliittiset töpselit irti Kokoomuksesta.

Tilanne on kieltämättä mielenkiintoinen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mielenkiinnolla odotellaan syksyn kannatuskyselyiden tuloksia. Jos demareista vuotaa edelleen Vihreiden suuntaan, niin Haaviston mahdollisuudet hyvään ja uskottavaan tulokseen ekalla kierroksella kasvavat. Huhtasaaren mukaantulo tuo ääniä pikemmikin Haavistolle kuin Niinistölle. Moni haluaa äänestää mahdollisimman erilaista ehdokasta ihan voimakkaan hylkimisreaktion voimalla.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä minäkin olen taipuvainen uskomaan siihen ilmiöön, että Huhtasaari tuo ääniä erityisesti Haavistolle. Poliittisen mielipideilmaston suunta tukee voimakkaasti näkemystä.

Toisaalta Niinistön irtautuminen Kokoomuksesta "kansanliikkeen mieheksi" voi tuoda yllätyksiä mukanaan, eli keskusta-oikeistolaiselta suunnalta voivat liberaaleimmat kokea olevansa vapaampia siirtymään Haaviston taakse.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vesa-Matin erikoinen huoli Saarakkalan blogista? Jos se ei ollut kommentoinnin arvoinen, niin silloin ei kannattaisi kommentoida. Jos oli, niin eihän se erikoisuus silloin ole ainakaan väheksyttävää?

Kyllä voisikin olla, että 1. kierros käydään sillä periaatteella, että miten Haavisto saadaan kampitettua. Näin, jos lähtökohtaisesti olettaa toisen kierroksen vielä koittavan. En oikeasti uskon kenenkään lopulta kepittävän Niinistöä, mutta mainosarvoa tulee kenelle vain, joka selviää 2. kierrokselle, Haavistolle vähiten.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

En ole varma tulkitsenko Riston ajatuksen oikein, mutta huomaan ( hämmästyksekseni) vakavasti ajattelevani äänestää ensimmäisellä kierroksella
itselleni " vähemmän vastenmielistä" ehdokasta, joka nyt näyttää olevan femiini ja mahdollisella toisella kierroksella tietenkin antaisin järjen voittaa : nyt on vain kysymys, kuinka paljon meitä viherjeesusteluun totaalisesti kyllästyneitä äänestäjiä on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset