Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Valitako rakkaus vai rangaistus? – Voi olla kohtalonkysymys kirkolle

Julkisuudessa on aiemmin ollut esillä Sateenkaaripapit-sivusto, jolla on lista noin 20 evankelis-luterilaisen kirkon papista, jotka ilmaisevat halunsa suorittaa samaa sukupuolta olevien parien kirkollinen vihkiminen tai jo siviilivihityn parin avioliiton siunaaminen. Vastikään Lapuan hiippakunta julkisti Seinäjoella toimivan sateenkaaripapin nimen. Pappi suoritti samaa sukupuolta olevan parin kirkollisen vihkimisen kesäkuussa. Tuomiokapituli on pyytänyt papilta selvitystä asiasta ja käsittelee sitä syksyn aikana.

Seinäjoen sateenkaaripappi ilmaisee tienneensä mihin ryhtyy, kun suoritti vihkimisen, joka on vastoin sitä linjaa, jonka piispainkokous on aiemmin määritellyt.

Kaikilla kirkon jäsenillä on oikeus kirkollisiin toimituksin, kaikilla on oikeus rakastaa ja oikeus saada Jumalan siunaus. Se oli se syy.”, toteaa pappi Ylelle ja vetoaa sekä perustuslakiin että kirkkolakiin.

Sama tilanne on monella muulla sateenkaaripapilla, jotka ovat jo toimineet ja/tai aikovat toimia piispojen linjaa vastaan.

Helsingin tuomiokapitulissa on käsittelyssä kaksi kantelua samaa sukupuolta olevien parien vihkimisistä.

Valitseeko kirkko rangaistusten vai rakkauden tien? Siinä voi olla eräs polttava kohtalonkysymys kirkolle.


Lue lisää:

Pohjalainen: ”Kotimaa24: Seinäjoen seurakunnan pappi vihki samaa sukupuolta olevan pariskunnan – tuomiokapituli reagoi”. 14.8.2017.

Yle: ”Sateenkaariparin vihkinyt pastori tiesi toimivansa vastoin piispojen ohjeita: "Nyt kuitenkin päädyin tähän"”. 16.8.2017.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kuten olen todennut olen itse uskonnoton, mutten voi ymmärtää tätä julmaa suhtautumista, eräiden uskovaisten taholta, avioliittoon jonka toisiaan rakastavat ihmiset ovat keskenään solmineet koska sattuvat vain olemaan samaa sukupuolta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Raamatussa ei kerrota missäänkohtaa avioliittoon vihkimisest, ei lapsenkastamisesta, eikä ruumiin siunaamisesta.
Kirkkoruhtinaat ovat tehneet näistä"Pyhiä" maksullisia sakramenttejä, joita meidän Valtiokirkkomme toteuttaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valtionkirkkomme toteuttaa kirkkoruhtinaiden luomia "Pyhiä" maksullisia sakramenttejä, vakka Raamatusta ei löydy maintoja avioliittoon vihkimisestä, ei lapsen kastamisesta, eikä myöskään ruumiin siunaamisesta.

Meillähän juuri valittiin uusi kirkkoruhtinas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset