Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Turvallisuudestamme huolehditaan 24/7

Suojelupoliisi on tänään ilmoittanut nostaneensa terrorismin uhka-arviota Suomessa luokkaan kohonnut. Suojelupoliisi ilmoitti asiasta aamupäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Suojelupoliisi on ottanut käyttöön uuden neliportaisen luokitusjärjestelmän, jolla uhkaa arvioidaan. Tässä luokitusjärjestelmässä Suomi on portaalla kaksi. Terrorismin uhka Suomessa on korkeimmalla tasolla kuin sen on koskaan aiemmin arvioitu olevan.

Suomen profiili on vahvistunut radikaali-islamistisessa propagandassa, kertoo Suojelupoliisi. Tämän lisäksi terrorismintorjunnan kohdehenkilöillä on yhä vakavampia kytköksiä terroristiseen toimintaan.

Aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä hankkeita ja suunnitelmia Suomessa on tullut viime aikoina Suojelupoliisin tietoon.

Poliisin näkyvyyttä on lisätty ja rajatarkastuksia on tehostettu.

Osalle tällaisten tietojen julkisuuteen tuleminen merkitsee aihetta ryhtyä revittelemään ”islamisaatiosta, joka uhkaa maan sisällä ja rajoilla”. Sosiaalisen median ja vaihtoehtomedian nuivat foorumit pullistelevat toinen toistaan mehevämmillä postauksilla ja otsikoilla, kunhan Perussuomalaisten parissa tapahtuneen nuivan vallankumouksen humalasta selviävät.

Euroopan tai Suomen ”islamisaatio” on nuivan oikeistoradikalismin ideologisen tuotekehityksen tuotosta, jonka nojalla samaiset piirit luovat kaikesta islaminuskoon liittyvästä potentiaalisen uhkakuvan.

Radikaali-islamistinen terrorismi, joka vahingoittaa myös islaminuskoisia, on ilmiö, jonka syinä ja lähteinä ovat aivan muut kuin saman ilmiön jaloista pakenevat islaminuskoiset.

Tämänpäiväiset terrorismin uhka-arvioita koskevat uutiset ovat merkki siitä, että turvallisuusviranomaiset ovat hereillä 24/7, myös radikaali-islamistisen terrorismin suhteen.

Meistä pidetään huolta. Tämän tosiasian nuivat piirit haluavat peittää.

Lähde:

”Terrorismin uhka Suomessa on kasvanut, sanoo Supo – Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita noussut merkittäviin asemiin Isisin riveissä”. Helsingin Sanomat, 13.6.2017.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pieni kädenojennus poliiseilta nuivalistolle näin persukohun keskellä. Askelmerkkejä asetellaan vuoden 2019 jytkyä varten.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niin, mitä erityistä jytkyä?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Onko noissa luvuissa mukana myös äärioikeistolainen ja anarkistinen terrorismi? Niitäkään ei voi olankohauksella sivuuttaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä käsittääkseni myös puhtaasti kantaväestön parista, kuten SVL:n ja Suomi ensin-liikkeen, aiheutuvat tekijät summautuvat kokonaisuuteen, ks. esim.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/134498-supo-varoi...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Uskon että meistä pidetään huolta niin hyvin kuin pystytään. Mutta uutisia kuunnellessa tuli mieleen että viranomaisemme ovat pettyneitä kun mitään ei ole vielä tapahtunut. Nyt ikäänkuin toivotaan että alkais jo viimein paukkumaan täälläkin.

"Sven toivoi aikaa parempaa ja sota syttyikin"

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Pitäisin varsin kummallisena, mikäli turvallisuusviranomaiset, joiden tehtävänä on ehkäistä mm. terrorismia, olisivat "pettyneitä kun mitään ei ole vielä tapahtunut". Pikemminkin he osoittavat onnistuneensa tehtävässään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mikä sen todistaa että he ovat onnistuneet?
Jospa ei ole ollut edes yhtään yritystä?
Sitten kun ensimmäinen yritys tulee, niin voidaan kehua että kymmenen yritystä sentään on onnistuttu torjumaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset