Veskun blogi - henkilökohtaisia näkemyksiä

Tapaus Vesala – Lasten henkistä koskemattomuutta loukattu

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on reagoinut hyvin selväsanaisesti eiliseen Helsingin Vesalan koululla pidettyyn ”Stop islamisaatiolle” -mielenosoitukseen. Twitterissä ilmaisemassa näkemyksessään Kurttila on aidosti puolustamassa sitä, minkä pitäisi olla selvää jokaiselle aikuiselle suomalaiselle.

Tällaista ei lasten pidä koulunsa portilla kohdata. Mielenilmaisijat - palatkaa koteihinne ja menkää syvästi itseenne”, toteaa lapsiasiavaltuutettu eilisessä Twitter-viestissään.

Jokaisen koululaisen perusoikeuksiin kuuluu myös henkinen koskemattomuus. Tämä on ulottuvuus, jonka perään monet ovat pohjimmiltaan kuuluttaneet omissa ulostuloissaan. Tiettävästi mielenosoituksessa on pitäydytty fyysisesti uhkaavilta piirteiltä mutta se ei riitä pohdittaessa niitä seuraamuksia, joita kyseisellä mielenosoituksella on pahimmillaan aiheutettu lapsille.

Vesalan mielenosoituksen taustalla loistaa väkivalta, jonka tarkoituksena on ollut synnyttää tietyn etnisen taustan omaavissa lapsissa tunne arvottomuudesta ja turvattomuudesta.

Tietyn taustan omaavien lasten suora osoittelu ja muihin ikätovereihin nähden alempiarvoiseen asemaan asettaminen on suuri loukkaus kohteena olevien henkistä koskemattomuutta vastaan.

Voi vain yrittää kuvitella niitä tuntemuksia ja pelkotiloja, joiden vallassa koulusta on lähdetty kotiin.

Mitä ovat olleet tunteet tänään kouluun palatessa, mielenosoittajien viestittäessä, että ”Ette ole turvassa täälläkään!”?

Tilanteessa riittää vielä paljon pohtimista sekä rehtorille että opettajille, jotka pyrkivät takuulla tekemään parhaansa koulupäivän ajan vastuullaan olevien lasten henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin takaamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (124 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Marco de Witt kiusaa pienempiään, koska ei uskalla ryttyillä kokoisilleen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Siltä vahvasti vaikuttaa.

Pidän varsin raukkamaisina niitä näkemyksiä, joissa on haettu mielenosoitukselle oikeutusta siitä, että jotkut koululaiset olisivat ottaneet yhteyttä jne.

Ihan kuin aikuisilla ei olisi mitään vastuuta tapahtuneesta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ihan muista syistä katselin tänään Marco de Wittistä tehtyjä Youtube-videoita. Väliin en tiennyt itkeäkö vai nauraa.

Päätin kuitenkin ottaa positiivisen asenteen. Niin kauan kuin Suomen äärioikeisto on tuollaisissa käsissä, meillä tolkun ihmisillä ei ole hätää.

http://mvlehti.net/2017/04/21/turkulaisen-suomi-en...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #3

Tuppaa olemaan, että joukossa tyhmyys tiivistyy.

Vesalan vastajihadistista tempausta ei voi painaa villaisella.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #3

Äärivasemmistoahan nämä ääliöt edustavat, kuten kansallissosialisti natsitkin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #5

Vesalan mielenosoittajien sanoma on kuin suoraan oikeistoradikaalin vastajihadismin käsikirjoista.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vastajihadismi

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Mielenkiintoinen näkemys. Kerro toki lisää.

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis Vastaus kommenttiin #5

Tuollaisia kommentteja putkahtaa pintaan aina silloin tällöin, toisinaan tarkoituksella harhaanjohdatusta, kuten Simon Elon heitto Pressiklubissa.
Se ammuttiin alas välittömästi:
""Kansallissosialismi" on nimityksenä peräisin saksalaisesta perinteestä, ja sen taustalla oli Otto von Bismarckin sosiaalipoliittinen ohjelma. Tätä kutsuttiin 1800-luvun lopulla "katederisosialismin" tai tutummin valtiososialismin nimellä, ja se oli olennainen osa silloisen konservatiivisen saksalaisen oikeiston ohjelmaa. Sen taustalla oli pyrkimys omavaraisuuteen ja yhteiskuntarauhaan sekä näkemys, että kansantalouden tulisi palvella valtiota ja poliittista status quota.

Bismarckin ja hänen takanaan olleen saksalaisen konservatiivisen oikeiston silloisena tavoitteena oli nimenomaan turvata olemassaolevat valtiorakenteet, talousjärjestys ja kansallinen yhtenäisyys, ja tässä sosiaalipoliittinen ohjelma oli käytännöllinen työkalu. Sen ajan sosialistit ja kommunistit, jotka edustivat vasemmistoa, puolestaan halusivat kumota olemassaolevan valtiovallan, pystyttää sen tilalle uudenlaisen järjestyksen, suorittaa taloudellisen uusjaon ja pitkällä tähtäimellä tehdä lopun kansakunnan käsitteestä.

Tuohon aikaan oli toki olemassa myös markkinaliberaalia porvaristoa, jota Weimarin Saksassa edusti Saksan Kansanpuolue. Sen kuuluisin jäsen oli Nobelin rauhanpalkinnon saanut Gustav Stresemann. Tämä ryhmittymä edusti samaa virtausta, joka meidän maassamme ilmeni Edistyspuolueen ja Risto Rytin politiikassa. Heidät miellettiin tuolloin lähinnä osaksi keskustaa, vaikka toki ei-sosialistisena ryhmittymänä heidät voi lukea myös keskustaoikeistolaiseksi poliittiseksi virtaukseksi.

Puoluekentälle saapuessaan natsit muovasivat saksalaisten konservatiivien perinteisestä valtiososialistisesta politiikasta oman versionsa, jolle he antoivat luontevasti nimen kansallissosialismi. NSDAP oli omanlaisensa populistipuolue, joten heille kansa, "volk", oli olennaisempi käsite kuin maa tai valtio. Kaikki aikalaiset tunnistivat natsien lähtökohdat, ja ymmärsivät sen osaksi konservatiivisen oikeiston toteuttaman sosiaalipolitiikan jatkumoa.

Nimenomaan jatkamalla Bismarckin sosiaalipoliittisia perinteitä natsit ottivat paikkansa saksalaisen puoluekentän oikealla laidalla. Kukaan ei pitänyt natseja vasemmistolaisina, ja valtiopäivillä kansallissosialistisen puolueen edustajat myös istutettiin sinne oikealle puolen salia.

Vastaavalla tavalla Suomessa silloinen Akateeminen Karjala-Seura otti 1930-luvulla tavoitteekseen "valtiososialismin" järjestelmänä. Myös AKS oli leimallisen kansallismielinen ja oikeistolainen.

Ei kukaan poliittista historiaa tunteva kuvittele, että oikeiston määrittävä ominaisuus olisi ollut kautta aikain markkinatalous tai liberalismi.

Elleivät nämä käsitteet ja tämä historiallinen tausta ole valtiotieteiden kandidaatti Elolle selviä asioita, se ei oikein lupaa hyvää hänen gradunsa kannalta."

http://taukovihko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208306-...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

10–20 henkilön mielenosoitus saa suhteeton media huomio.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Turha vähätellä tapahtunutta! Mielenosoituksella kajottiin törkeästi lasten henkiseen integriteettiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

40 prosenttia koulun lapsista on ainakin toisen vanhemman puolelta maahanmuuttajataustaisia. Vaikea edes kuvitella miltä lapsista on tuntunut, kun nämä gummipäät pitävät menoaan koulun vieressä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sinänsä samaa mieltä, että äärioikeisto saa liikaa huomiota määräänsä nähden.

Lasten elämään näiden asioiden ei kuitenkaan pitäisi kuulua millään tavoin.

Jos koulun edessä järjestetään mielenosoitus, lapset vedetään maailmaan johon lapset eivät todellakaan kuulu!

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tuota,tuota - eihän tämä mielenosoitus ollut lapsia kohtaan, vaan koulun rehtoria kohtaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

Se varmaan lohdutti islaminuskoisista kodeista tulevia lapsia, katsella "Stop islamisaatio" -öykkämöykkää.

"No poika, mites koulu meni tänään?"
"No siellä oli joukko uusnatseja jotka haluu meidät ulos maasta. Ai niin ja sain matikasta kasin."

Jos joku ajattelee miten tuo muka ei vaikuttaisi lapsiin ja näiden turvallisuudentunteeseen, tämän jonkun pitäisi tutkituttaa päänsä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Mielenosoituksesta otetun ja julkisesti saatavilla olevan kuvamateriaalin perusteella kohteena ovat olleet nimenomaan lapset.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #14

Pienenpiä on helppo kiusata, mutta jostakin kumman syystä tuohon sortuu vain erittäin pieni joukko ihmisiä.

Minä itse tappelen vain isompieni kanssa.

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis Vastaus kommenttiin #12

Paavo Vaattovaara: "Tuota,tuota - eihän tämä mielenosoitus ollut lapsia kohtaan, vaan koulun rehtoria kohtaan."

Miten lapset pidettiin erossa tästä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Minusta islam loukkaa paljon enemmän lasten, etenkin tyttölasten, henkistä koskemattomuutta. On käsittämätöntä että blogisti luulee islamin olevan noiden lasten oma valinta, jota pitäisi jotenkin vaalia. Lapset pitäisi päästää islamista vapaaksi. Islam ei tunnusta uskonnonvapautta, mutta Suomessa se kuuluu lakiin ja ihmisoikeuksiin. Siitä pitäisi kertoa lapsille, eikä suinkaan tuputtaa tuota hirmu-uskontoa koulussa.

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis Vastaus kommenttiin #123

Tuula Komsi, mihin perustat väitteen hirmu-uskonnosta, ja ettei Islam tunnusta uskonnonvapautta?
Näyttää, että uskot itse populistipoppaukkoihin, jotka levittävät perättömiä väitteitä. Sinun kannattaisi selvittää asioita ensin, joista kirjoitat.
Islamista voi erota ja liittyä, kuten kristinuskossakin.
Esimerkiksi Suomessa muslimit ovat kertoneet, että muslimeille opetetaan kunnioittamaan sen man lakeja, missä asuvat.
Nationalistiset ääriliikkeet, kuten Taleban ja isis, eivät kunnioita uskontoja - ei edes islamia, koska tappavat heitä vastustavat, edustivatpa mitä uskontoa tahansa. Samoin toimi natsit Saksassa, joka myös oli äärinationalistinen liike, islamic-state on samanlainen utopistinen valtio kuten natsi-saksa. Natsit ja isis eivät edusta uskontoja, ne ovat poliittisia liikkeitä. Kun ne nousivat valtaan, ottivat kirkot ja moskeijat haltuun, ja toivat omat oppinsa.

"Natsien noustua valtaan Saksassa 1933 heidän ensimmäinen askeleensa oli luterilaisen kirkon haltuunotto. Kirkon opetusta muutettiin ja mm. Raamatusta poistettiin käytöstä Vanha Testamentti ja Paavalin opetukset. Tilalle tulivat natsiopit.
Saksan luterilaisen kirkon arjalaistamista vastaan nousivat eräät luterilaiset papit johdossaan Dietrich Boenhoeffer. He perustivat Saksan luterilaisen Tunnustuskirkon, jota natsit pitivät maanpetoksellisena. Hitlerin murhayrityksen jälkeen Gestapo pidätti 8.10.1944 Bonhoefferin ja hänet tuomittiin kuolemaan."

http://www.haaretz.com/world-news/europe/1.791954

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mikä puolue uupuu?

"Itähelsinkiläiset puoluejärjestöt vaativat koulurauhaa rasisteilta
Keskiviikkona 31.5.2017 joukko rasisteja siirtyi Asema-aukiolta osoittamaan mieltä Vesalan peruskoululle. Alueen koululaisten vanhemmat ovat osoittaneet tästä huolta.

Liian moni koululainen törmää jo nykyisellään arjessaan haukkumiseen ja syrjintään taustansa vuoksi. Pidämme sietämättömänä tilannetta, jossa äärioikeisto voi häiriköidä lapsia ja nuoria. Koulujen tulee olla turvallisia paikkoja kaikille.

Tiettävästi rasisteja provosoi paikalle yläkoulun oppilaiden järjestemä aamunavaus, jossa kerrottiin mm. ramadanin vietosta ja kuultiin laulettua koraania. Eri kulttuureista ja uskoista oppiminen kuuluu opetussuunnitelmaan eikä aamunavauksessa ollut mitään tavallisesta poikkeavaa.

Poliisin ja meidän itähelsinkiläisten tulee toimia aktiivisesti, jotta kouluissa on rauha oppia eivätkä oppilaat joudu kokemaan pelkoa. Vaikka kaikilla on oikeus osoittaa mieltä, olisi poliisin pitänyt siirtää rasistinen mielenosoitus pois koulun välittömästä läheisyydestä ja seurata sen jäsenten mahdollisia ylilyöntejä tarkoin silmin.

Vastaavien mielenosoitusten ympärillä on jo tapahtunut väkivallantekoja ja äärioikeisto koettelee vihapuheellaan jatkuvasti sananvapauden rajoja. Rasismi ei ole tervetullutta Itä-Helsinkiin.

Itä-Helsingin Keskustanuoret
Itä-Helsingin Kokoomus
Itä-Helsingin Kristillisdemokraatit
Itä-Helsingin RKP
Itä-Helsingin Vihreät
Kontulan Vasemmisto
Kontulan-Mellunmäen SDP"

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kumma juttu...minkähän takia en ole lainkaan yllättynyt siitä mikä puolue listasta puuttuu..

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Perussuomalaisilla ei ole toimivia paikallisyhdistyksiä Helsingissä, vaan yksi paikallisyhdistys koko kaupungissa. Siksi

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Sekö estää ottamasta kantaa...? Tuskin jos halua on.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onhan sekin syy olla ottamatta kantaa uusnatsien harjoittamaan lasten pelotteluun.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #22

Jos katsoo Helsingin keskustasta Vesalan suunnalle, niin se on sieltä kaukana. Eikö eräs perussuomalainen kansanedustaja,entinen kaupunginvaltuutettu halunnut luoda Vesalaan NGO-alueen? No nyt se on näköjään toteutumassa..

Käyttäjän AnitaViherpuro kuva
Anita Viherpuro Vastaus kommenttiin #26

Vesalasta NGO- alueen? Miten ihmeessä joku kaupunginosa voi olla voittoa tavoittelematon Non-Governmental Organization?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Perussuomalaisilta oli kysytty. Olivat sanoneet, että oli liian vahvasti kirjoitettu viesti, ja siksi eivät halunneet mukaan.

Ks. linkissä olevan postauksen kommenttiosasto, siinä selittävät asian.

https://www.facebook.com/itahelsinginvihreat/posts...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kurttilan "... menkää syvästi itseenne" koululaishuumorilla tulkittuna: vetäkää alahuuli päänne yli ja nielaiskaa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kummallista,ettei seuraavaa juttua ole ollut lehdissä. Entinen naapurini, eräs varttunut nainen oli poistumassa kaupasta Meri-Rastilassa, niin kaksi tai kolme nuorta ala-aste(Meri-Rastilan ala-asteelta) ikäistä poikaa oli alkanut huutamaan Suomeksi "Allah on suuri" "Kuolema kristityille! No eräs naisopettaja otti kaverukset huostaan ja vei rehtorin puhutteluun...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Olisiko sen takia, että nuoret ovat huudelleet hävyttömyyksiä ihmisille suunnilleen siitä lähtien kun lasten ei tarvinnut olla kotona tekemässä talon töitä koulusta päästyään? Sanoma on aina etsitty siitä, minkä uskotaan eniten järkyttävän. Nähtävästi on toiminut.

se nyt vaan ei ole uutinen, että nuoret eivät osaa käyttäytyä.

Ilkka Huotari

Poliisin tiedotekin kannattaa lukea: http://www.poliisi.fi/helsinki/prime101_fi.aspx/1/...

"Paikan soveltumisesta mielenosoitukseen kysyttiin näkemystä myös Vesalan yläasteen rehtorilta, joka arvioi paikan sopivaksi, Heinonen kertoo."

Eikö myös Koraanin säkeiden lukeminen keskusradiossa loukkaa henkistä koskemattomuutta? Ilmeisesti tällaista tuli koulun keskusradiosta:

"Pakanuuteen käännyttäminen on pahempi kuin murha.

Taistelua Allahin puolesta pitää jatkaa niin kauan, kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja Allahin palvominen vakiintuu ainoana palvontana.

Paaston aikana ei saa vallita vihollisuutta, paitsi vääräuskoisia vastaan."

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Koraani on monelta osin uudelleen kirjoitettuja Vanhan Testamentin tarinoita, esimerkiksi 5. Mooseksen kirja sisältää seuraavan opetuksen valituille kansalaisille:

13:6 Jos sinun veljesi, sinun äitisi poika, tai sinun poikasi tai tyttäresi tai vaimo, joka on sylissäsi, tai ystäväsi, joka on sinulle kuin oma sielusi, salaa houkuttelisi sinua ja sanoisi: 'Käykäämme palvelemaan muita jumalia', joita et sinä tunne eivätkä sinun isäsi tunteneet -
13:7 niiden kansojen jumalia, jotka asuvat teidän ympärillänne, lähellä sinua tai kaukana sinusta, maan äärestä toiseen -
13:8 niin älä noudata hänen mieltään äläkä kuule häntä; älä sääli äläkä armahda häntä äläkä salaa hänen rikostansa,
13:9 vaan tapa hänet: oma kätesi kohotkoon ensimmäisenä häntä vastaan surmatakseen hänet, ja sitten koko kansan käsi.
13:10 Kivitä hänet kuoliaaksi, sillä hän koetti saada sinut luopumaan Herrasta, sinun Jumalastasi, joka vei sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
13:11 Ja koko Israel kuulkoon sen ja peljätköön, ettei kukaan enää tekisi senkaltaista pahaa sinun keskuudessasi.
13:12 Jos sinä kuulet sanottavan, että jossakin kaupungeistasi, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinun asuttaviksesi,
13:13 sinun keskuudestasi on lähtenyt kelvottomia miehiä, jotka viettelevät kaupunkinsa asukkaita sanoen: 'Käykäämme palvelemaan muita jumalia', joita te ette tunne,
13:14 niin tutki, tiedustele ja kysele tarkoin; ja jos on totta ja varmaa, että sellaista kauhistusta on harjoitettu sinun keskuudessasi,
13:15 niin surmaa sen kaupungin asukkaat miekan terällä ja vihi tuhon omaksi se ja kaikki, mitä siinä on, ja tapa sen karjakin miekan terällä. >> Jakeen lisätiedot
13:16 Ja kokoa kaikki siitä otettu saalis keskelle sen toria ja polta tulella sekä kaupunki että kaikki siitä otettu saalis kokonaisuhrina Herralle, sinun Jumalallesi; ja jääköön se rauniokummuksi iankaikkisesti, älköönkä sitä koskaan enää rakennettako.
13:17 Älköön siitä tuhon omaksi vihitystä mitään tarttuko sinun käsiisi, että Herra kääntyisi pois vihansa hehkusta, antaisi sinulle armon ja armahtaisi sinua ja sallisi sinun lisääntyä, niinkuin hän on vannonut sinun isillesi,
13:18 jos sinä vain kuulet Herran, sinun Jumalasi ääntä ja pidät kaikki hänen käskynsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, ja teet sitä, mikä on oikein Herran, sinun Jumalasi, silmissä."

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Ilmeisesti tällaista tuli koulun keskusradiosta"

Mikähän tämän tiedon lähde on?

Uutislähteiden mukaan kyse oli ramadaniin liittyvän suuran pätkästä.

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis

Väität siis, että Vesaln koulussa ovat islamistit päästetty eetteriin?
Se on kovin raskas väite syyllistää uskonto. Tutkimukset eivät kuitenkaan tue tuota äärinationalistien väitettä:

http://www.haaretz.com/world-news/europe/1.791954

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Henkisen koskemattomuuden loukkaaminen mielenosoituksella on tietenkin ikävä juttu sen päälle, että heidän uskonnonvapauttaan loukattiin. Kuin lyötyjä lyötäisiin ja vieläpä lapsia.

Sinällään tosin "henkinen koskemattomuus" ei tämän tapauksen merkityksessä taida olla laissa määritelty oikeus, toisin kuin uskonnonvapaus.

On hankalaa, että jos yhteiskunta ei pidä ihmisoikeuksista huolta, jotkut rettelöitsijät saavat perusteen ryhtyä toimeen.

Marko Parkkola

"On hankalaa, että jos yhteiskunta ei pidä ihmisoikeuksista huolta, jotkut rettelöitsijät saavat perusteen ryhtyä toimeen."

Tämä on juuri se, miksi yhteiskunta ja lakijärjestelmä on edes muodostunut. Yhteiskunnan rangaistus pahantekijää kohtaan on asia, joka estää yksittäisiä ihmisiä tarttumasta helapäähän tai airaksenvarteen. Ongelma tuleekin siinä, että nykyään monikaan ei tunne enää omaa yhteiskuntaansa omakseen. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että kyllä se sylettää joka aamu lähteä takomaan veroeuroja työpaikalle, kun niitä tuhlataan kaikenlaiseen joutavanpäiväiseen.

Mutta koulunporteille en ole menossa mielenosoituksia pitämään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tänään on yhä useammin ihmetelty ja ihailtu sitä, miten kärsivällisesti muslimilasten vanhemmat ovat suhtautuneet näihin uhkailuihin ja provokaatioihin, joita on siis ollut muuallakin kuin Vesalassa.
Ja yllätysyllätys samaan aikaan, Ramadanin alussa.
Eikä muuta tarkoitusta tietenkään, kuin provosoida vastareaktio.

Sinänsä koulussa edustettuna olevan uskonnon tärkeän juhlan esittely ei ole mitään " islamisaatiota".
Mielenosoituksen kyltti esitti muslimitytöt uhkana .
Ja vaati koulua suomalaiseksi . Siinä ei ole mitään tulkinnanvaraista.

Jokaiselta vanhemmalta voi kysyä : miltä tuntuisi, jos oma lapsesi kuvattaisiin vastaavalla tavalla mielenosoituskyltissä koululla ?
Taitaisi ns hihat palaa useammalta suomalaisisältä?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä lapsilla on ihan lain takaama henkinen koskemattomuuskin.
Se voidaan löytää eri laeista.

Mutta ilmeisesti jonkinlainen koulurauhan laajempi ja täsmällisempi määrittely olisi nyt tarpeen.
Samoin kuin se välillä haudattu lain täsmennys rasistisesta organosoitumisesta.

Vaikka nämä näyttävät pienten ryhmien ääliötempauksilta, niiden vaikutukset voivat olla valtavia.
Yksi raju vastareaktio, pelokkaita lapsia useissa kodeissa, ahdistus lisääntyy - ja saadaan se, mitä nämä ovat tilanteet.
S i i h e n ei yhteiskunnalla ole varaa.

rita casanueva

Marko Parkkoalta kysyisin; mitká ovat niitá kaikenlaisia joutavanpáivaiksyyksiá johon sinun veroeuroja tuhlataan?

Kovaa on náitá juttuja Suomesta lukea ihan joka páivá.

Onko jo unohtunut omien siirtolaisten ja heidan lapsiensa vaikeudet esimerkiksi Ruotsissa. Kyllá vaan, Ruotsiin mentiin sotaa pakoon ja varsinkin sotalapset joita avosylein otettiin vastaan siellá.

Ruotsiin mentiin myos 60 ja 70 luvuilla nálkáá pakoon ja parempaa elámáá etsimáán.

Ei, ei kaikilla siellákáán hyvin mennyt ja siitá on paljon testimonioita.

Tai perehdy Amerikan Suomalaissiirtolaisten historiaan. Voit ylláttyá.

Vihalla saa aikaan vain vihaa.

Ilkka Huotari

"Suomi olisi halunnut auttamisen tapahtuvan ensisijaisesti Suomessa ja kieltäytyi aluksi."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sotalapset

"Effects

In retrospect, the evacuation has been considered psychologically flawed, as the separations turned out to inflict a far greater damage on the evacuees than the damage suffered by those children who had remained with their parents in Finland. "

https://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_war_children

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

On hauskaa lukea tämän tasoista tekstiä. Oikeastaan nuo sinun väittämäsi "sotalapsista" ja Amerikan siirtolaisuudesta on lievästi sanottuna puhdista satua.

On hyvä jos joku vielä uskoo, että esimerkiksi "sotalapsista" meni silloisessa Ruotsissa hyvin. Osaa kohdeltiin hyvin, mutta oli tapauksia jossa heitä käytettiin hyväksi, niin seksuaalisesti. Teetettiin töitä ja niin edelleen.

Myös Amerikkalainen yhteiskunta oli täysin erilainen mitä silloisesta Venäjän Suuriruhtinaskunnasta lähtiessään moni ajatteli. Toki monet onnistuivat taloudellisesti, mutta suurin osa huomasi tekevänsä alipalkattua työtä yhteiskunnan pohjalla.

Meillä Irakilaisten ja Somaleiden työttömyysaste on noin 70% luokkaa,joten 1960-tai 1970-luvulla Ruotsiin töihin muuttanut ei työttömyyttä juurikaan kokenut. Tänä päivänä moni Suomalainen on työnjohto tai muissa johtavissa asemissa, koska osaavat lukea ja kirjoittaa. Myös kieli on hallussa aika nopeasti.

Olihan tietenkin sillon jos jonkinlaista ongelmaa, mutta mitä olen seurannut viime aikaisia uutisia sieltä, niin tuskin suomalaiset ovat ajaneet kuorma-autoilla väkijoukkoon

Ilkka Huotari

"On hauskaa lukea tämän tasoista tekstiä."

Tai pikemminkin surullista, että vaikka tätä samaa keskustelua käydään vuosikausia, niin mitään ei näköjään opita.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Teetettiin töitä ja niin edelleen"

Niin. Siihen maailmanaikaan lapset tosiaan tekivät töitä. Olivat he sitten täällä Suomessa synnyinkodissaan tai jossain muualla.

Mitä tulee tuohon Ruotsiin työn perässä lähteneisiin - Ruotsissa on heidän jäljiltään vieläkin sanonta "en Finne igen". Siitä voi tehdä jonkinlaisia päätelmiä, ettei heihin ihan tyytyväsiä siellä oltu.

Marko Parkkola

"Vihalla saa aikaan vain vihaa."

Meinasin jo vastata, mutta sitten luin viimeisen rivin. Jos ei osaa käyttäytyä, ei ansaitse vastaustakaan.

rita casanueva

Jukka Wallin et ymmártányt pointtejani tuossa kirjoituksessani.

Ruotsiin sotaa pakoon viedyt tai vaikka Espanjasta Venájálle vienyt sotalapset otettiin avosylin vieraassa maassa vastaan. Támá ei kuitenkaan poista náitten lasten kovia kokemuksia eika kársimystá ja suurta koti-ikáváá.
Myóskáán kaikki lapset eivát palanneet.
Tállá puollustan sitá ettá perheitá ei pidá erottaa.
60 ja 70 luvulla Ruotsiin nálkáá ja tyóttómyyttá karkuun láhteneet eivát todellakaan ole náitá támán páiván esimiehiá. Moni jái matkalle.
Ja mukana meni myós ne jotka Ruotsissa sosiaalihuollon avulla elivát ja jotka eivát siellá párjánneet.

Taas mitá tulee Amerikan siirtolaisiin , aikakausi on toinen, mutta en voi sinulle kertoa muuta kuin mitá historiankirjoissa sanotaan.
Voit lukea vaikka Amerikan siirtolaishistoriasta kuinka suomalaisia kohdeltiin ja miten viimein myós suomalaiset muitten "arvoisiksi ihmisiksi" tunnistettiin.

Tállá siis halusin sanoa ettá jos meidán kádessá on toisen ihmisen hyváksyminen ja auttaminen hádán keskellá niin miksi ei oteta oppia menneistá ja menná ihmisiá vastaan heidán integroitumisessa.

Uuteen maahan asettuminen vapaaehtoisesti on mutkallista ja en pysty edes kuvittelemaan kuinka vaikeaa se on kun sitá ei ole vapaaehtoisesti valinnut.

Olen siis integraation puolesta, olen ihmisen auttamisen puolesta ja olen siirtolaisen/pakolaisen puolesta.

Ihminen lahtee merelle vain kun oma koti on turvattomampi.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Joitakin on avustettu meillä jo vuosikymmeniä, eikä loppua näy. Jos ihailemasi Venäjän Keisarin alamaiset olisivat toimineet samalla tavalla,niin olisi silloiset siirtolaiset kuolleet nälkään muutamassa kuukaudessa.

Sinun kirjoituksesi on täynnä sellaista jotain omituista, jota tavallisesti tapaa vain satukirjoissa. Oikean elämän realiteetit puuttuvat kokonaan. Kaikkein huonommin islamia tunnustavat integroituvat nykyaikaiseen yhteiskuntaan. Tämä on jo huomattu monissa Keski-Euroopan maissa,joissa partioi sotilaat kaduilla ylläpitämässä turvallisuutta.

Kehitys on huolestuttavasti etenemässä siihen myös meilläkin. Juuri sinunlaisten takia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suuri osa mamuista on tullut Suomeen, kun kuuli että täällä on suurimmat sosiaalituet.

Osa on tullut vaalean naisen perässä, kun islamissa varakkaat miehet vievät köyhiltä muslimeilta naiset moniavioisuuden takia. Se on sitä islamilaista klaanirasismia.

Ja missäs sinun naamakuvasi on? Täällä saa kirjoittaa vaan tunnistettavalla naamakuvalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Suuri osa mamuista on tullut Suomeen, kun kuuli että täällä on suurimmat sosiaalituet."

Vaikuttaa sitten äärimmäisen pieni osa muslimeista niitä sosiaalitukia jahtaavan, kun Saksaan meni niitä samoja mamuja yli miljoona kappaletta sinä aikana, kun Suomeen tuli parikymmentätuhatta.

Eli korkeintaan joka viideskymmenes muslimi on sitten elintasopakolainen, kun kaikki sellaiset ovat tulleet Suomeen. Tai jos otetaan huomioon myös heidän lähtömaastaan katsottuna naapurimaihin paenneet, niin siinä tapauksessa ehkä joka tuhannes.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #59

Voithan katsoa youtubesta tuon kotiutuneen irakilaismiehen haastattelun.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Siinä totuus, jota Suomessa ei haluta kuulla:https://www.youtube.com/watch?v=mz5-CgVIoqQ

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Näyttäisi siltä, että näiden koulujen pinnan alla kouhuu.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222226-poliisi-ko...

Mukavaa olisi myös kuulla millaista tekstiä sieltä todellisuudessa soitettiin? Jos sellaista mitä huhuissa kulkee olisiko se vihapuhetta. Jospa uudensuomen toimittajat selvittäisivät sen.

Selvää on, että moskeijoissa nämä puheet ovat arkipäivää. Liittyväthän ne läheisesti islamin harjoittamiseen.

Empä usko, että tuolla aamunavauksella kenellekkään mitään vammoja tuotettiin. Enkä usko tuon mielenosoituksenkaan niitä aiheuttaneen. Jos usarin uutiseen on luottamista, niin osa oppilaista olisi halunnut mukaan mielenilmaukseen ja heidän osallistumisensa estettiin. Osa halusi näyttää mieltään mielenosoitusta vastaan. Tätä taas opettajat eivät jostain syystä tohtineet estää.

Mutta mistä nämä tietää. Veltto Virtanenkin ottaa lakin päästään vaan kirkossa, kun pääkopan kautta jotain lämpöä säteili sisään. Voi olla, että pelkkä altistus uskonnollisille rakennuksille johtaa uskoon tulemiseen. Ehkä se sitten menee korvasta helpommin aivoihin. Se on siis vaarallista. Ainakin miekkareiden kuunteleminen ja näkeminen.

Toisaalta kouluissa ainakin meille opetettiin kuinka vapaa maa suomi on ja miekkareitakin saa pitää. Tämäkin alkaa muuttumaan, että vain joitain porukoita mielyttäviä miekkareita saisi oikeasti pitää.

Suomalaiset koulut ovat monikulttuurisia. Sehän on mukavaa. Työpaikatkin ovat. Joten hyvä siihen on tottua. Sääliksi käy ruotsinkielisiä kouluja. Jotka noin yleisilmeeltään näyttävät monokulttuurisilta;).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Empä usko, että tuolla aamunavauksella kenellekkään mitään vammoja tuotettiin."

Tuottaisiko kenellekään vammoja jos muslimilapsille syötettäisiin kouluissa sianlihaa ja laulettaisiin virsiä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos ja kun hoilotus oli arabiaksi sitä aniharva koulussa, jos kukaan, ymmärsi joten mitään vahinkoa ei tapahtunut. Kyseessä oli tapakulttuurin ylistys ja suorastaan sanaton hymni jonka sisältöön tai suomentamiseen ei kannata mennä. Kaikki taas osaavat suomea joten virret ovat no-no.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #37

Niin no, eikös keskusteluissa aiemmin ole mainittu, että koulun oppilaista merkittävällä osalla on maahanmuuttajataustaa, joten eiköhän sieltä niitä arabian kielen taitoisiakin löydy. Jos näin, ja jos huhut soitetun materiaalin sisällöstä pitävät paikkansa, on kuvio kohtuullisen mielenkiintoinen. Kieltä taitava oppilas X kääntämässä tovereilleen julistusta vääräuskoisiin suhtautumisesta. Tai no, kait sitäkin voi kutsua kulttuurin esittelemiseksi...

Niin, ja mikäs logiikka se on, että kieltä taitamattomille voi moista soitella? Että kun juuri maahan tulleet turvapaikanhakijat eivät todennäköisesti ymmärrä suomea, niin ei kun Irwinin "Mutakuono ja Lakupelle" soimaan vastaanottokeskuksissa?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #38

Nojoo, tuo on uskonnottomien tekemä. Voin toki olla ennakkoluuloinen, mutta uskallan epäillä, että samanlainen pakkosyöttö esim. nyt käsittelyssä olevan koulun muuta uskontoa tunnustavien lapsille ei jäisi pelkän kantelun tasolle.

Kai Ruonala

Ei olisi mitään vihapuhetta, jollei tietentahtoisesti annettaisi siihen aihetta. M.O.T.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitenkäpä olisit suhtautunut tilanteeseen, jos koulun kovaäänisistä olisi vaadittu homojen hirttämistä, arabiaksi tosin? Olisiko se loukannut oppilaiden henkistä koskemattomuutta?

Nythän sieltä tiettävästi kailotettiin vain muita murhakäskyjä, että se varmaan sopiikin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olisiko sinulla Risto antaa jotain lähdettä sille, että koulun kaiuttimista "tiettävästi" käskettiin murhaamaan? Ja jos, oikeuttaako se mielestäsi nyt tapahtuneen toiminnan?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

https://www.youtube.com/watch?v=R5HSQqoF1MU
Tuossa on enlanniksi koko joiku, siellä lukee mm. näin:
"And slay them wherever ye catch them" Joka on muslimeille annettu tappamiskehoitus.

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237724-kysymy...

Toivasen mukaan se on ramadaniin kuuluvaa osaa.

Koska en osaa arabiaa enkä ole kuullut alkuperäisnauhoitusta, vaihtaisin tuon sanonnan "tiettävästi" sanonnaksi "on syytä epäillä". Toivotaan, että poliisin kielitaito riittää asian selvittämiseen.

Mitä itse mielenosoituksen oikeuttamiseen tulee, niin laillinen mielenosoitushan on aina oikeutettu.

Käyttäjän ArjaNikali kuva
Arja Nikali Vastaus kommenttiin #47

Mielestäni puuttuminen mielenosoittajien koulussa negatiiviseksi kokemaan asiaan järjestämällä siitä koulun lähellä mielenosoitus kertoo aika paljon mielenosoittajista - ikävä kyllä. Jos kokee, että koulussa ei toimita kuten pitäisi, silloin otetaan yhteyttä kouluun ja mahdollisesti kunnan/kaupungin koulusta vastaavaan hallinnolliseen elimeen eikä järjestetä koulun ulkopuolella mielenosoitusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minäkin ihmettelen tuota "tiettävästi käskettiin murhaamaan", kun on käynyt ilmi, että ehkä kukaan ei ole ymmärtänyt sitä puhetta. Ja jos jotkut arabiantaitoiset koululaiset ovat sen ymmärtäneet, onko joku heistä maininnut, että siellä käskettiin murhaamaan?

Tohdin muuten epäillä suuresti sitä, että tuollaista käskyä oisi tullut. Eiköhän kyseesä ole ollut vain tavanmukainen katsaus Ramadaniin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #48

Tästä asiasta keskusteluun aikoinaan Hommaforumilla fobban kanssa. Fobba oli tuolloin keräämässä mielipiteitä vihapuhepumaskaansa.

Kyselimme juuri tuota, että osaako poliisi esim. arabiaa. Kiihotus kansanryhmää vastaan pykälähän ei vaadi, että kukaan edes ymmärtää puheesta/tekstistä mitään. Riittää vain, että kirjoitus tai puhe on kiihottavaa. Laki on mielestäni erittäin outo tässä kohdin, mutta näin se menee.

Fobban vastaus oli, että voi käyttää Google Translatoria.

En ota kantaa siihen mitä koulussa sanottiin tai ei sanottu. En osaa äbäläwäbäläkieliä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kokenut lehtimies saanut saman käsityksen kuin minäkin:
http://beta.oikeamedia.com/o1-20653

Olisi tässä nyt ainakin poliisilla tutkittavaa ja joka tapauksessa olisi hyvä saada julki, mitä sisältöä siinä kuulutuksessa on ollut.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

No jos nyt on luettu, kuten jossain väitetään, Ramadanista kertovaa Al-Bakaran jaetta 2:187 niin nopean googlaamisen jälkeen näyttäisi jae tällaiselta:

187. Paastonaikana teidän on sallittu öisin olla vaimojenne luona; he ovat teidän verhonne, ja te olette heidän verhonsa. Jumala tietää, että te aikaisemmin kiusasitte itseänne pidättyväisyydellä; siksi on Hän säälinyt teitä, Hän on suvaitsevainen. Olkaa siis yhteydessä heidän kanssaan ja etsikää sitä, minkä Jmala on teille määrännyt; syökää ja juokaa aamuhämäriin asti, kunnes vaalea lanka selvästi erottuu mustasta. Mutta sitten noudattakaa tarkoin paastoa yön tuloon saakka älkääkä koskeko heihin, vaan omistautukaa hartaudenharjoituksille rukoushuoneissa. Nämä ovat Jumalan asettamat rajat; älkää siis sinä aikana koskeko heihin. Niin selittää Jumala ihmisille tunnusmerkkinsä, jotta te karttaisitte pahaa.

Vaikuttaa vakavalta.

http://www.islamopas.com/koraani/002.htm

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kokenut lehtimies Tossavainen. :-D
No nyt uskon että sen täytyy olla totta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #54

Hih, sehän oli ihan Oikeassa Mediassa:D!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #57

Riston pisteet huumorimiehenä nousi just.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #54

Nyt olit minun makuuni Janne turhan pilkallinen vanhaa ja kunnioitettua valtiopäivämiestä kohtaan. (2 kommenttiasi).

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kommentoija Jääskeläisellähän on näköjään yksi Suomen vastajihadistien päämedioista tukenaan.

Todella uskottavaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisikohan kuitenkin parempi, että lapset pienestä pitäen tottuvat moniääniseen yhteiskuntaan. Sellaiseen jossa osoitetaan mieltä milloin mitäkin vastaan ja minkäkin puolesta? Silloin ei kasvatettaisi kaikesta mielensä pahoittavia pöyristelijöitä.

On totta, että noiden mielenosoitatjien viesti oli typerä ja ääliömäinen mutta miten lapset oppivat erottamaan ja tulkitsemaan tuollaisia mielenilmaisuja jos heiltä peitetään kaikki minkä jotkut katsovat heidän silmilleen ja korvilleen sopimattomalta?

Kannatan yhteiskunnallista sierettämistä jolla opetetaan ihmisiä lapsesta lähtien elämään moniäänisessä ja -muotoisessa yhteiskunnassa. Ihmisentaimia pitää opettaa kohtaamaan jopa typeriä mielipiteitä ja niiden ilmaisijoita.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos vähän yksinkertaistetaan ja sanotaan, että monokulttuurisessa yhteiskunnassa on 10 jäsentä ja heillä kaksi mielipidettä. Sitten äänestetään demokraattisesti ja toinen voittaa. Nyt voidaan sanoa, että se mielipide, joka oli suosituin todellakin voitti demokratian keinoin. Nyt otetaan moniääninen yhteiskunta, jossa 100 jäsentä ja 10 erimielipidettä. Taas äänestetään ja eniten ääniä saanut mielipide voitti. Voin olla varma, että tämä mielipide ei ole moniarvoisessa yhteiskunnassa enemmistön mieleen, mutta vaalisopimusten mukaisesti se voitti, koska keräisi muista mielipiteistä ison joukon ympärilleen.

Sanotaan, että tuo mielipide on sosiaalinen tulonjako. Saadakseen ääniä se joutui liittoutumaan "Homot hirteen ja Sharia-laki meille!" puolueen kanssa. Nyt tulee aika lunastaa liittolaissopimus. Homoja ei voida hirttää, koska ihmisoikeudet, joten annetaan se toiseksi pahin, eli Sharialaki. Nyt parta- ja kaapuimaamit saavat oikeuden demokraattisen yhteiskunnan lakijärjestelmän ulkopuolella tehdä laillisia ratkaisuja. Sanotaan etteivät nämä ole ristiriidassa perustuslain kanssa, mutta tietenkin ne ovat. Siihen ei enää vain kiinnitetä huomiota.

Eikö ole kivaa elää moniarvoisessa yhteiskunassa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eli on ihan positiivista kun uusnatsit pelottelevat lapsia jotta heitä siedätetään?
Olen täysin eri mieltä, uskoisin että useimmat vanhemmat ja lastenkasvattajat myös.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Oikeastaan monilla on se harhakäsitys,että SE-porukka olisi "uusnatsi" jengiä. En ole tavannut kuin yhden tai kaksi kertaa de Witt:ä, mutta en siltikään leimaisi näkemäni perustella heitä rasistiseksi tai edes natseiksi.

Moni ei tiedä, että meillä on Suurmoskeija hankkeessa mukana muslimiveljeskunnan jäseniä, jotka tulivat maailman tietoisuuteen taistellessaan 1940-luvulla Hitlerin SS-osastoissa. Ketkä ovat niitä natseja todellisuudessa? Nämä ovat niitä jotka eivät suvaitse erilaisuutta tai edes muita uskontoja kuten juutalaisia.

Minä suvaitsen erilaisuutta ja muita elämänkatsomuksia lähelläni.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #62

Et leimaisi SE-porukkaa rasisteiksi? No sopisiko "Putinisti" paremmin? Jotain josta IPU-aktiiveilla on varmasti kokemusta.

Miten helvetissä vastatuulessa oleva suurmoskeija-hanke liittyy tähän keskusteluun?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #63

Määrittele mitä sana "rasisti" edes tarkoittaa? Minusta olisi hieno jos porukka pyrkisi leimaamisen sijasta keskustelemaan,eikä vastakkainasettelua. olen huomannut,että jos porukka on heikoilla, niin kaivetaan joko vanha natsikortti ja nykyään rasisti.

Myös "Putin" kortti on "Last Season" joten pyrkikää normaaliin keskusteluun,muuten olkaa hiljaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #70

Kyllä se tiedetään, että kyseessä olevien mielenosoittajien sanoma on vastajihadistinen (nimitys, jota itse käyttävät itsestään), joka ainakin näennäisesti haluaa tehdä pesäeron antisemitismiin.

Kyseisten ääri-ideologioiden välinen raja on kuitenkin veteen piirretty viiva.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #70

Ei se ole Last Season niin kauan kuin tuo jengi promotoi sitä yhtä lakia pakoilevaa valemedia-putinistia presidentiksi. Vaikka IPU onkin last season.

Rasistin kutsuminen rasistiksi ei ole leimaamista vaan itsestäänselvän asian toteamista.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #75

En näe mitään rasistista siinä, että joku on eri mieltä sinun kanssasi? Jos se on rasismia, niin olet heikoilla.

Olen myös allekirjoittanut hänen kannattajakorttinsa. ihan vain siksi,että kannatan oikeata demokratiaa, enkä tätä nykyistä,joka on näennäistä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #77

Rasismia on myös kulttuurinen rasismi.

Oletko siis allekirjoittanut puolueeksi pyrkivän Suomen Ensin -liikkeen kannattajakortin?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #80
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos Salonen kommentoi pelottelukuvauksellaan käsitystäni tilanteen opetuksellisuudesta niin hän ei tainnut lukea kommenttiani kokonaan. Hän ei huomannut, että pidin mielenosoittajien viestejä typerinä mutta haluan, ihan voltairelaisessa mielessä, heillekin sananvapauden. Lasten turvallisuus on ihan koulun käsissä eikä mielenosoitus kai ollut koulun alueella eikä tiloissa. Opettajien ja vanhempien vastuulla opettaa lapset pienestä pitäen "lukemaan" mielenosoittajien viestejä ja mielenosoitustilanteita. Silloin tuollaisilta rasistisilta ja ääliöoikeistolaisilta mielenosoittajilta yleisöt äänestäisivät jaloillaan, myös nuoriso.

Lapsia ei voi eikä saa kasvattaa tynnyreissä. JOs niin tehdään, järkytys on sitä suurempi kun he viimein törmäävät rupiseen reaalimaailmaan. Mielipidekirjot kun eivät mene niinkuin Heiskanen epärealistisissa esimerkeissään kuvaa. Lapset on opastettava mukaan moniääniseen yhteiskuntaan ja se on tehtävä turvallisesti niin, että kasvattajat, niin vanhemmat kuin opettajatkit, auttavat heitä kasvamisessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Oliski kyllä hyvä tietää mitä siellä sanottiin. Huhuilta olisi hyvä katkoa siivet
Jos huhut pitävät paikkansa, niin kyllä siitä pitää vähintään sakkotuomioita jakaa.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

MV-lehden keksimä huhu, jota jakaa Reijo Tossavainen. Vahvoilla mennään...tsekkaa mitä siinä 2:187 jakeessa oikeasti sanotaan ja chillaa. Se että samassa suurassa on jotain muuta tekstiä, ei tarkoita, että sellaista olisi esitetty. Paitsi tietty jos uskoo kaiken mitä MV-lehti aina keksii satuilla.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Asiasta on kerrottu monessakin yhteydessä, esim. Aamulehti kirjoitti siitä.

Siteeraus: "Vesalan koulun rehtorin Jari Puurilan mukaan paikalla oli noin 10–20 mielenosoittajaa. Mielenosoitus tapahtui koulualueen ulkopuolella mutta koulutien varrella.

Aamunavaus, joka inspiroi Suomi ensin -liikkeen protestoimaan lasten koulumatkan varrelle, oli Puurilan mukaan usean eri uskontokuntia edustavan oppilaan sekä opettajan yhdessä suunnittelema alle kymmenen minuutin kertomus ramadanin vietosta.

Aamunavauksen aikana soitettiin pätkä islamilaista rukouksen lausuntaa, joka oli kuulunut koulun kovaäänisistä koulun pihamaalle."

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Eräille kommentoijille toteaisin, että eräät eivät edes vähäisessä määrin osaa asettua pienten lasten asemaan ja nähdä sitä, miltä tämä mielenosoitus on täytynyt lapsista tuntua ja tuntuu varmaan vielä pitkään.

Julma on maailma, liian julma!

Toivon voimia vanhemmille, rehtorille ja opettajille, jotka yrittävät tehdä tästä maailmasta parempaa ja turvallisempaa paikkaa lapsien elää ja kasvaa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jos olisit oikeasti huolissasi jälkikasvusta,niin pyrkisit tekemään näiden tulevasta elämästä turvallisen,etkä olisi pöyristyisi muutaman harmittoman ihmisen perustuslaissa suojatun mielenilmauksen tapahtumista. Käsittääkseni SE-ryhmä ei pyrkinyt väkivaltaiseen mielenilmaukseen, vaan saamaan julkisuutta tapahtuneelle.

Nämä ramadanloitsut ei kuulu kristilliseen perinteeseen,eikä tämän ikäiset pitäisi edes sitä [ramadania] vietä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mielenosoittajat itse tekivät kohteensa selväksi ja harjoittivat brutaalia henkistä väkivaltaa kohteena olevia vastaan.

Onko tämä mielestäsi harmitonta?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #71

Minusta brutaalia henkistä väkivaltaa teki se joka salli Ramadan kutsun lähettää koulun keskusradion kautta ja se joka sen lausui.

Vaikka kuinka moni lapsista on maahanmuuttajataustainen, niin se ei ole ollenkaan mitenkään homogeeninen yhteisö, vaan se käsittää myös monia muita kulttuureita ja uskontokuntia.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #74

Opetusohjelmaan kuuluu myös kertominen erilaisista uskonnoista. Tämä on esimerkki sellaisesta.

Siteeraus Aamulehdestä: "Vesalan koulun rehtorin Jari Puurilan mukaan paikalla oli noin 10–20 mielenosoittajaa. Mielenosoitus tapahtui koulualueen ulkopuolella mutta koulutien varrella.

Aamunavaus, joka inspiroi Suomi ensin -liikkeen protestoimaan lasten koulumatkan varrelle, oli Puurilan mukaan usean eri uskontokuntia edustavan oppilaan sekä opettajan yhdessä suunnittelema alle kymmenen minuutin kertomus ramadanin vietosta.

Aamunavauksen aikana soitettiin pätkä islamilaista rukouksen lausuntaa, joka oli kuulunut koulun kovaäänisistä koulun pihamaalle."

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Nämä ramadanloitsut ei kuulu kristilliseen perinteeseen..."
Aika sanattomaksi vetää.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #72

Kerro Kari milloin kristillisissä yhteisöissä kuten kouluissa on alettu palvomaan Muhammedia?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #76

Nyt hei valoja päälle siellä, Wallin. Peruskoulut eivät ole mitään kristillisiä yhteisöjä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #76

Kysymyksesi on älytön. Lienet kännissä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #82
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #76

Peruskoulujen ei pitäisi olla mitään uskonnollisia yhteisöjä mutta niiden opetusohjelmaan tulisi kuulua opetusta siitä millaisia mielikuvitusolentoja ympäröivässä yhteiskunnassa palvotaan ja pääpiirteissään millaisin riitein. Siinä suhteessa Ramadanin esittely koulukkaille on ihan paikallaan, ihan siinä missä kristillisen juhlaperinteenkin. Se on vain pidettävä tiukasti erillään noiden uskontojen opetuksesta, objektiivisena ja neutraalina opetuksena ilman opettajan mahdollisia omia uskonnollisia mieltymyksiä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tapakasvatukseen kuuluu ymmärtää kulttuurien erilaisuus. Se lienee ollut tuon radiokuuluttelun takana. Onko se sitten kuinka fiksua kuuluttaa jotain vieraskielistä informaatiota keskusradion kautta kylille ja turuille, en tiedä. Mielenosoitus sinänsä on laillinen tapa osoittaa mieltä. Itse tapahtumasta en osaa sanoa, kun en ole ollut paikalla. Tämän mielenosoituksen laillisuuden varmaan opettaja on nyt lapsukaisille selittänyt.

Samaan aikaan tuolla ystävällisessä ja sosiaalisessa naapurimaassa imaamin toimesta varoitellaan koulujen päättäjäisten yhteydessä lapsia t. nuoria Allahin väkevästä vihasta. Tämä samainen Göteborgissa majaileva Imaami kielsi FB ssä muslimilapsilta myös ystävyyden länsimaisten ja juutalaisten kanssa. Eli mennään siis oikeasti astetta pidemmälle ja siirrytään diskriminointiin. Mitähän seuraavaksi saadaan lukea ja paljonko tällaista vihapuhetta myös Suomessa on jatkossa nieltävä. En nimittäin usko, että kiihottaminen ja integraation jarruttaminen muslimien puolelta jää pelkästään Ruotsalaisten harmiksi.

Kuinka koulu tukee oppilaita tällaisen erottelun edessä ?

– Det är förbjudet att ha kuffar eller kristna eller judar eller andra som nära vänner, sade Anas Khalifa under en annan föreläsning, enligt Sydsvenskan.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/facebook-predik...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""...yrittävät tehdä tästä maailmasta parempaa ja turvallisempaa paikkaa ...

Itse ihmettelen syvästi sitä, että tällaisia keskusteluja voidaan käydä edes yrittämättä käyttää moraaliterrorin kaltaisia, todellista yhteiskunnallista tilannetta ja tilaa kuvaavia käsitteitä.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

-----------

Taidanpa hieman tässä jatkaa tätä yksinpuheluani, keskellä tätä mielestäni mieletöntä intohimojen sumennusta.

Tapa jolla blogisti käyttää lapsia oman ideologiansa välikappaleina ei mielestäni eroa mitenkään siitä mistä hän kritisoi islam-vastaisia mielenosoittajia. En saa tuossa lasten hyväksikäytössä mitään eroa syntymään.

Oman näkemykseni mukaan lapsen ainoa mahdollisuus saada perusturvallinen lapsuus on kasvaa oman perheensä, oman yhteisönsä ja kulttuurinsa piirissä. Seuraukset siitä että jäädään perusturvallisuutta paitsi ovat yhtä pahat kulttuurista riippumatta.

Lapsuus -- siis ulkopuolisen tuen tarve -- on ihmisellä tavattoman pitkä, mikä jontuu siitä että kognitiivinen kehityksemme on muihin lajeihin nähden jotain aivan poikkeavanlaatuista. Tuo kehitys ei optimaalisella tavalla voi toteutua missään muualla kuin kasvavan omassa kulttuurissa.

Vasta läpikäytyään koko omaksuvan vaiheen yksilön on mahdollista ikään kuin seisoa omilla jaloillaan ja nostaa päänsä kulttuuris-yhteisöllisen vedenpinnan yläpuolelle. Ja vasta tällaisessa kehityksen vaiheessa hän voi ottaa etäisyyttä omaan kasvukulttuuriinsa -- ja vasta tällainen etäisyys omaan kulttuuriin mahdollistaa muiden kulttuurien "ymmärtämisen".

Meillä on monia varsin pahoja harhoja siihen nähden mitä lapset voivat omaksua ja mitä eivät. Esimerkiksi yksi perustavanlaatuisista väärinymmärryksistä on se "ettei lapsilla ole rotuennakkoluuloja". Samat aikuiset jotka tietämättömyyttään väittävät että rotuennakkoluulot ovat "primitiivisiä pelkoja" voivat ilakoida sillä että lapset näyttävät olevan tällaisista ennakkoluuloista vapaita.

Se on ideologioillaan itsensä sekoittaneiden aikuisten selitys, jonka he ovat liimanneet lasten päälle. Tosiasiassa sekä kehittymättömät kansat että lapset eivät osaa vierastaa erikulttuurisia siksi ettei kognitiivisia eroja vielä ole eikä niitä vielä ymmärretä.

Erot käyvät sitä tärkeämmiksi mitä pitemmälle kasvussa ja kehityksessä edetään. Koulun rooli nykyisellään on täysin mahdoton ja kestämätön. En usko että koululaitoksemme pystyy näistä haasteista selviämään. Kouluissa on tapahtumassa täydellinen "kulttuuriromahdus", jonka seurauksena tulee olemaan koko yhteiskunnan hajoaminen.

On aika traagista, että keskustelut kulttuurien perimmäisestä yhteensopimattomuudesta ja yhteentörmäyksen väistämättömistä ongelmista typistyvät kahden yhtälailla ideologisesti itseensä käpertyneen mukamas "aikuisen" osapuolen mihinkään päättymättömäksi jäynäämiseksi -- kuten tässäkin keskustelussa on tyypillisesti tapahtunut.

On traagista että intohimoista hehkutusta harjoitetaan vailla vähäisintäkään järkeä ja ensimmäisiäkään kysymyksiä siitä mikä oikeasti olisi lasten etu. Tai miten olisi suhtauduttava, kun parhaan tiedon mukaan näyttää siltä ettei mitään yhteistä etua tyystin erilaisista kulttuureista tuleville lapsille ole. Lasten ei nimittäin ole mahdollista kasvaa missään "monikulttuurisessa" moraalikoodistossa.

Ideologiat tietysti puhuttelevat ihmisiä. Me uuden ajan eurooppalaiset olemme individualisteja, jotka rakennamme itseidentiteettimme opillisiin ideologioihin samaistumalla. Se johtaa kuitenkin pahasti harhaan, eikä palvele lopulta muita kuin tunnustuksellisten totuudentorvien omaa julistustarvetta.

Blogisti kehotti jossain kommentissaan ihmisiä "menemään itseensä". Hän ei ehkä ihan täysin ymmärrä miten tämä ihmisen "itse" syntyy ja kehittyy. Jos ymmärtäisi, hän tuskin saarnaisi näistä asioista oman äänensä liikuttamassa mielentilassa.

Petteri Hiienkoski

Hah hah hah! Mielenosoitus vai mielensäpahoitus?

- Vai on lapsivaltuutettu vetässyt herneet nenäänsä jostai pikkiu mielenosoituksesta! Hah hah hah! Hän onkin oikea lasten "suojelupyhimys", varsinainen lapsenoikeuksien "puolustaja". Sehän nähtiin avioliittolain käsittelynkin yhteydessä! Häntä ei tunnu myöskään pätkääkään kiinnostavan vaikka 10 000 syytöntä lasta tapetaan vuosittain äitinsä kohtuun!

Valtaeliitin asemaa pönkittävältä korruptoituneelta juoksupojalta hän minusta vaikyuttaa lausuntoineen.

- Pääkaupungin ydinkestaan Rautatientorille leiriytyneet laittomat maahantulijat saavat kuukausitolkulla "osoittaa mieltään" viranomaispäätöksiä vastaan punavihreiden poliitikkojen ja valtamedian kiihottamana. Mutta kansallismielinen ryhmä ei saisi edes kaupungin itälaidalla olevassa pikkulähiössä osoittaa mieltään "Virallista" Linjaa vastaan ilman, että asiasta nostetaan hirveä haloo...

Double-standards? - Yes, indeed.

Samaiset mielensäpahoittajat valtamedian isojen otsikkojen voimalla vieläpä vetävät herneet nenäänsä ja ovat niin kauhean pahoillaan siitä, jos itänaapurissa vähänkään rajoitetaan ihmisten oikeutta osoittaa mieltään virallista linjaa vastaan! - Käsittämätöntä sokeutta, ettei nähdä millaista totalitarismia ollaan tukkaputkella pönkittämässä... Jotenkin tuntuu siltä kuin ei ymmärrettäisi länsimaisen demokratian arvoa. Siitä seuraava vaihe tuppaa olemaan se, että se on menetetty.

Jos 1900-luvun valtiokokeiluista voi jotain oppia niin ainakin sen, ettei länsimainen demokratia ole mikään itsestäänselvyys eikä saavutettu etu, jota ei voi menettää. Sen voi hyvinkin menettää. Sitä ja laillista yhteiskuntajärjestystä on pitänyt Suomessakin puolustaa. Jopa asein, vuosina 1918 ja 1939.

Se, miten valtamedia tästäkin tapauksesta uutisoi on kouluesimerkki journalismin perussääntöjen loukkamisesta! Ai että mikä meni pileen? Ei kai vain unohtunut kuulla toista osapuolta joka sattuu olemaan asianosainen? Eikö toimittajakoulun ekalla luokalla opetettu että pitää olla tasapuolinen ja kuulla molempia osapuolia? - No se nyt tais unohtua... Ei tainnut olla eka kerta... Ei todellakaan!

"Mediakupla on yhteiskunnallinen turvallisuusuhka"
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Vedit sitten peliin Aito avioliitto -teematkin ...

Eikö Hiienkoskea yhtään hetkauta se, että mielenosoittajien sanoma on käynyt suoraa tietyn etnisen taustan omaavia lapsia vastaan?

Mihin unohtuivat lasten oikeudet?

Vihjeeksi: Jäitä hattuun!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Myös niillä lapsilla on oikeus olemassa oloonsa jotka eivät halua sitä luritusta kuunnella. Mutta se ei sinua kiinnosta?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #88

Onko Wallin sitä mieltä, että maahanmuuttaja lapsilla ei ole oikeutta olla olemassa tai heillä ei olisi lastenoikeuksia?

Miksi sitten maahanmuuttaja lasten pitäisi kuulla suomalaisten lasten kristillistä luritusta, eikö tuo ole aivan sama asia?

Eli annat ymmärtää, että kaikki mikä poikkeaa sinun näkemyksestäsi "oikeasta" on totuus eikä mikään muu tässä maassa ole sallittua.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #90

En vaan sitä että kaikki maahanmuuttajat eivät tunnusta islamia. Siten jos kristillinen juhla loukkaa islamia tunnustavia, niin sama saattaa olla myös toisinpäin.

Minusta tässä vastavuoroisuus ei toteutunut.

Olen tuntenut islamia tunnustavia ihmisiä 1980-alusta saakka. Kunnioitan heidän hienostuneisuutta minua kohtaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #91

"Kunnioitan heidän hienostuneisuutta minua kohtaan."

Siis, että kunnioitat heidän hienotunteisuutta osoittamalla lojaaliutta sellaiselle toiminnalle, joka asettaa kyseenalaiseksi heidän lastensa henkisen koskemattomuuden?

Hyvin erikoista.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #92

Määrittele näiden lasten "henkinen koskemattomuus" miksi se on tärkeämpi sinulle kuin minun lapseni?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #93

Oletko isä, joka ei tiedä mitä on lapsen henkinen koskemattomuus? Onko kenties syytä huolestua?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #95

Olen totta kai. Mutta miksi olet huolestunut vain näistä lapsista,itse olen huolestunut kaikista lapsista jotka joutuvat kokemaan uskonnollista väkivaltaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #96

Ymmärsinkö aikaisemmasta kommentistasi oikein, että sinulle koulu edustaa nimenomaan kristillistä yhteisöä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #97

On edustanut.Koulujen tehtävänä on myös opettaa kristillisiä arvoja

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #98

"On edustanut."

Siis onko koulu mielestäsi kristillinen yhteisö vai ei?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #100
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #91

"Minusta tässä vastavuoroisuus ei toteutunut."

Luonollisesti vastavuoroisuus toteutuisi, jos joukko ääri-islamisteja menisi pelottelemaan lapsia sellaisen koulun ulkopuolelle, jossa on kuulunut jotain raamatun sanomaa.

Tällaistako vastavuoroisuutta se Jukka peräänkuuluttaa?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #104

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2014/04/25...

Lainaus blogista

Uskonnon ja omantunnon vapaus koulujen tilaisuuksissa

Suomessa ylimmät laillisuusvalvojat ovat eräissä ratkaisuissaan käsitelleet uskonnon harjoittamista kouluissa. Apulaisoikeuskansleri Puumalainen on 24.3.2014 antamassaan päätöksessä katsonut, että sekä positiivisen että negatiivisen uskonnonvapauden kannalta ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytäntö huomioon ottaen kouluissa tehtäviä julkisen vallan neutraalisuuden ja uskonnonvapauden yhteensovittamiseen tähtääviä järjestelyitä perustellumpaa olisi se, että kouluissa ei lainkaan järjestettäisi opettajien tai muun koulun henkilökunnan taikka seurakunnan työntekijän johtamia tilaisuuksia, joissa on tietyn vakaumuksen mukaista sisältöä. Apulaisoikeuskanslerin näkemyksen mukaan kouluissa nykyisessä muodossaan järjestettävät uskonnolliset tilaisuudet ovat ongelmallisia julkisen vallan neutraalisuuden sekä yhdenvertaisuuden edistämisvelvollisuuden näkökulmasta.

Lainaus loppuu

Ei vastavuoroisuutta ole se, että lapsi pakotetaan kuuntelemaan kyseistä rukousta. Vaan jokaiselle on annettava mahdollisuus olla kuulematta se,ja tämä on yllä olevassa tekstissä mainittu. Eli kyseisen koulun rehtori on salliessaan tehnyt virkavirheen,joka on rikos.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #116

Minusta olisi äärimmäisen tärkeää erottaa opetustilanteet uskonnon harjoittamisesta. Jos opetuksellisista syistä, siis opetettaessa eri uskontojen sisältöjä ja riittejä, esimerkinomaisesti, myös audiovisuaalisia välineitä käyttäen, esitellään erilaisten uskontojen rukouksia, se on kokonaan eri asia kuin laittaa oppilaat suorittamaan noiden uskontojen palvontamenoja nimen omaan palvontamenoina. (huom: Suomen ev.lut.kirkon oman ilmoituksen mukaan heidän virsiensä veisaaminen on heidän uskontonsa harjoittamista)

Silloin on erityisen tärkeää kohdella kaikkia noita esiteltäviä uskontoja objektiivisesti ja neutraalisti ilman opettajan omia mieltymyksiä. Erlaisten ihmisten maailmankatsomusten asiallinen kunnioittaminenkaan ei ole pahasta ellei silloin tulla vahingoittaneeksi ihmisiä tai tuettua rasismia tai ihmisoikeuksien loukkauksia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jaa että islam on oikein "lasten oikeus" - sepä somaa. Mahtavat pienet muslimitytöt olla onnellisia. Ihan niin kuin kaikissa muslimimaissa muslimit saavat olla niin onnellisia, kun heillä on "oikeus" islamiin. Oikein kadehduttaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Olisiko jo aika tehdä stoppi tälle älyttömyydelle?Nyt tämä SE-ryhmittymä on hyökkäämässä koulun päästötodistustilaisuuteen?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Syvä ja raskas huokaus! Olen todellakin samaa mieltä, että kyllä tuollaiselle toiminnalle on löydyttävä rajat (rajojahan nämä itsekin niin mielellään muille piirtelevät!).

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jospa poliisi taittelee näille vihtajihadisteille koulun kevätjuhlan koivukoristeista päättötodistukset.

Että aikuiset viitsivät.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Todellakin.

Tuli mieleeni, että "vihtajihadisti" on suomalaisittain tarkasteltuna varsin osuva termi.

Kyllä ne todistettavasti viitsivät ja lisää juonenkäänteitä näyttävät punovan.

Käyttäjän JalmariKanivaara kuva
Jalmari Kanivaara

Hieno ja selkeä näkemys lasten koskemattomuuteen liittyen, Louekoski!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Vesalan koulun rehtori Jari Puurila on todennut:

"Olemme äärimmäisen järkyttyneitä, että tämä mielenosoitus kohdistuu suoraan oppilaisiin ja lapsiin"

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2374363

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olemme äärimmäisen järkyttyneitä, että tämä mielenosoitus kohdistuu suoraan oppilaisiin ja lapsiin"

Eli vääriä mielipiteitä. Monikulttuurisuus on rikkaus ja kaikkien länsimaiden pitää ottaa osaa tähän taakanjakoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset